Gintaras Krapikas: „Vengrai Lietuvos rinktinei stipriai priešintis neturėtų“

2018-02-23 14:58

Šiandien Lietuvos krepšinio rinktinės laukia jau trečias egzaminas atrankoje į kitąmet Kinijoje įvyksiantį Pasaulio krepšinio čempionatą. Klaipėdos „Neptūno“ vyr. trenerio Kazio Maksvyčio bei Kauno „Žalgirio“ vyr. trenerio Gintaro Krapiko nuomone, dvikovos su Vengrija bei Kosovu neturėtų būti itin sunkios Lietuvos komandai. Tuo metu, aistringiausi krepšinio gerbėjai su vienu iššūkiu tikrai susidurs.

Į uostamiestį grįžta didysis krepšinis

Prabėgus mažiau nei savaitei po inirtingų kovų dėl Karaliaus Mindaugo taurės, į Klaipėdos „Švyturio“ areną atskuba krepšinio šventė. Jau šį penktadienį 19.45 val. Dainiaus Adomaičio vedama Lietuvos rinktinė stos į dvikovą su Vengrijos komanda. Kito krepšinio įvykio Klaipėdoje ilgai laukti nereikės – čia pirmadienį lietuviai antrą kartą susigrums su Kosovo rinktine.

Foto galerija

Šios atrankos C grupėje, lietuviai dar neturėjo galimybės susikauti su vienintele Vengrijos komanda. Nors daugeliui krepšinio gerbėjų Vengrijos komanda yra puikiai pažįstama – šį syk rinktinės sudėtis yra kiek kitokia. Dėl FIBA ir Eurolygos nesutarimų, artėjančiose rungtynėse neišvysime „Barcelona“ klube žaidžiančio Adamo Hangos.

Trenerio Gintaro Krapiko manymu, nors FIBA ir Eurolygos ginčas palankesnis Vengrijos ekipai, lietuvių galimybių nenuvertinti nereikėtų.

„Nors vengrai neteko jų rinktinei taip svarbaus Hangos, apskritai, lyginant su lietuviais, vengrai prarado mažiau žaidėjų. Tarptautiniuose turnyruose vengrų žaidžia nedaug, todėl Vengrija turėjo galimybę surinkti beveik geriausią turimą rinktinę.

Lyginant su varžovais, Lietuvos rinktinė prarado daug daugiau Eurolygoje žaidžiančių žaidėjų. Nepaisant to, Lietuvos rinktinės sudėtis yra stipri, todėl Vengrijos rinktinė stipriai pasipriešinti neturėtų“, – komentuoja Kauno „Žalgirio“ vyr. treneris ir buvęs Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės trenerio asistentas Gintaras Krapikas.

„Betsafe“ krepšinio lažybų ekspertai šioje kovoje absoliučia favorite laiko Lietuvos komandą. Lietuvių šansai švęsti pergalę prie Vengriją vertinami 98 proc.

Lietuvos rinktinės praradimai

Šiose rungtynėse krepšinio gerbėjai neturės galimybės pamatyti gausybės Lietuvos krepšininkų. Neišvysime ne tik Eurolygos ir NBA žaidėjų, tačiau ir dalies šioje atrankoje traumą patyrusių atletų – Gedimino Oreliko, Arno Butkevičiaus, Deivido Gailiaus. Vis dėlto, susiklosčiusi situacija reiškia galimybes įsivertinti rinktinės naujokams – Edgarui Želioniui (Klaipėdos „Neptūnas“) ir Martynui Echodui (Vilniaus „Lietuvos rytas“) bei  po ilgesnės pertraukos rinktinėn pakviestiems Mariui Grigoniui (Berlyno „Alba“) ir Žygimantui Janavičiui (Braunšveigo „Loewen“).

Tiesa, rungtynėse su Vengrija ne visi stovykloje dalyvavę žaidėjai išbėgs ant „Švyturio“ arenos parketo. Jau žinoma, kad lietuvių ir vengrų dvikovoje tikrai nesikaus Arnoldas Kulboka (Kapo d`Orlando „Orlandina Basket“) ir Laurynas Birutis („Šiauliai“).

„Nors lietuvių rinktinės sudėtis susilpnėjo, bet ateinančios varžybos bus puikus šansas suspindėti mažiau žaidžiantiems krepšininkams“, – teigia treneris Kazys Maksvytis.

„Svarbų vaidmenį varžybose vaidins tiek Kšištofas Lavrinovičius kuriantis gerą atmosferą komandoje ir apmokantis jaunus žaidėjus, tiek užtikrintai šį sezoną žaidžiantis Renaldas Seibutis“, – sako Kauno „Žalgirio“ vyr. treneris Krapikas.

Iššūkis krepšinio sirgaliams

Penktadienį Lietuvos krepšinio gerbėjų laukia tikras iššūkis, mat vyks ne tik 19.45 val. prasidedanti lietuvių dvikova su Vengrijos nacionaline rinktine, bet pusvalandžiu anksčiau prasideda ir Kauno „Žalgirio“ akistata su Stambulo „Anadolu Efes“.

„Susiklosčiusią situaciją, dėl sutampančių Žalgirio ir Lietuvos rinktinės varžybų laiko, vertinu blogai. Nežinau, ką daryčiau, jeigu Lietuvos rinktinės rungtynės būtų ne Klaipėdoje. Šiuo atveju, sunku kažką patarti sirgaliams – jeigu jau buvo nuspręsta rungtynes rengti tą pačią dieną, mano nuomone, buvo būtina susiderinti laikus.“ – teigia Klaipėdos „Neptūno“ treneris.

Šiomis rungtynėmis lietuviai turi galimybę užsitikrinti vietą kitame pasaulio čempionato atrankos etape. Lietuviai, surinkę 8 taškus, o Kosovui pralaimėjus dvejas rungtynes, Adomaičio auklėtiniai atsidurtų tarp trijų stipriausių C grupės ekipų kitame etape.

Ten, priklausomai nuo užimtos vietos po 6 rungtynių, lietuvių lauks italai, kroatai, Nyderlandų atstovai arba rumunai. Vis dėlto net jeigu lietuviai ir užsitikrins vietą arčiau Kinijoje vyksiančio turnyro, lieka neaišku, kurie žaidėjai į Lietuvos rinktinę bus kviečiami rungtynėms išvykose birželio 28 dieną su Lenkija ir liepos 1 dieną su Vengrija.



Komentarai:

to Klaidomis
Kaip tai ka? Krapikas buvo pirmasis treneris pasiuntes tavo raudona laikrascio parodija zaisti del lkl bronzos.
2018-02-23
+9
Atsakyti
Ką turi bendro krapikas ir krepšinis?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-02-23
-9
Atsakyti
Algis
Krapikas busimas Zalgirio treneris :)
2018-02-23
-11
Atsakyti
ed
Pagrindinei rinktinei tai taip, neturėtu stipriai priešintis, bet šiai rinktinei visko gali būti, gi nežaidžia joks lyderis pas mus.
2018-02-23
+9
Atsakyti
Anonimas
man sekmadieni vkle varzybos sori negalesiu Dainiau
2018-02-23
-1
Atsakyti
Anonimas
vapse kam nors idomu sitos atrankos, o tai motiejunas nezais, pize kaip, vaziavo Adomatis i amerika
2018-02-23
+2
Atsakyti
El Crapico
Aš atviras pasiūlymams

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-02-23
+14
Atsakyti
djgaffer
Krapikas nebūtų Krapikas,jei nesąmonės neužveltų.Vengrai surinko bene geriausius žaidėjus,kurie EČ iki aštuntfinalio nuėjo ir ten su serbais neblogai kovojo,bet čia pasipriešinti neturėtų.Tai kaip tik nereikėtų atsipalaiduoti ir įvertinti vengrus,nes po lenkų jie geriausi grupėje,todėl galima iš jų tikėtis rimtos kovos.Čia jau viskas nuo mūsiškių nusiteikimo priklausys.Pergalę imsim,bet tikrai negalima nuvertinti vengrų.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-02-23
-6
Atsakyti
Anonimas
Kazko suaktyvejes Gintaras :D jau turbut norisi kaxka petreniruot.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-02-23
-4
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 9

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.