„Žalgiriui“ – per 300 tūkst. eurų siekianti valstybės parama

2021-04-29 19:07
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Kauno „Žalgiris“ sulaukė solidžios valstybės paramos, kuri turėtų padėti bent dalinai kompensuoti koronaviruso pandemijos sukeltus nuostolius. Be to, artimiausiu metu Lietuvos čempionai sulauks dar didesnės finansinės pagalbos, praneša „15min.lt“ žurnalistai Vaidotas Beniušis ir Kęstas Rimkus.

Ekonomikos ir inovacijų ministrės Aušrinės Armonaitės patarėja Skaistė Barauskienė „15min.lt“ teigė, kad „Žalgiriui“ yra paskirti 160 tūkst. 946 eurai.

Vis dėlto artimiausiu metu Kauno klubo sąskaitą papildys dar viena identiška injekcija.

Šį sezoną metami dvitaškiai

52%
20,1
Pataiko: 20,1
Taiklumas: 52,2%
Vieta lygoje: 5
Geriausias pasiekimas: 31
Blogiausias pasiekimas: 15
Daugiausia pataiko: Joffrey Lauvergne

„Ekonomikos ir inovacijų ministerijos iniciatyva buvo nuspręsta padvigubinti paramą verslams, per karantiną patyrusiems 30 proc. kritimą. Pagal šią schemą, „Žalgirio krepšinio centras“ gaus per 320 tūkst. eurų subsidijų“, – komentavo Barauskienė.

Kovo mėnesį Ekonomikos komiteto posėdyje dalyvavęs „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas pabrėžė, kad Kauno klubui parama yra būtina, mat žiūrovai visą sezoną taip ir negali lankytis rungtynėse, o dėl to gilėja klubo skolos bei yra vėluojama su atsiskaitymais žaidėjams.

„Pagrinde negauname pajamų iš bilietų. Su rėmėjais (parama) irgi mažėja, nes pas visus mažėja pelnai, bandome jų neprarasti, kas kažkiek sekasi, – posėdyje sakė Motiejūnas. – Iš esmės, situacija tokia, kad vėluojame su atlyginimais žaidėjams.“

„Jeigu negausime kompensacijų, tai taip ir bus, kad skolos vilksis bei galvosime, kaip jas grąžinti iš ateities sezonų. Situacija yra tikrai liūdna. Neprašytume kompensacijų, jeigu turėtume žiūrovus, bet dabar nėra meškerės, su kuria galėtume uždirbti pinigus“, – kovo mėnesį minėtajame posėdyje sakė „Žalgirio“ direktorius.

Prieš 2020-2021 m. sezoną biudžetą pristatęs „Žalgiris“ planavo, jog šio sezono pajamos sieks 9,2 mln. eurų, o išlaidos – 9,7 mln. eurų. Iš minėtųjų suplanuotų 9,2 mln. pajamų, bilietų pardavimai sudarė daugiau nei ketvirtadalį – 2,6 mln. eurų.

Prieš sezoną pristatytas „Žalgirio“ biudžetas:



Komentarai:

o kodel tik zalgiriui tai nesazininga kitu komandu atzvilgiu tai tada apie kokia konkurencija mes galime kalbeti jai tik jiems duodama
2021-04-30
-2
Atsakyti
Gėda Motiejūnui ir visai Žalgirio vadovybei. Per pandemiją planuotis įplaukas į biudžetą už bilietus, o dabar vaikščioti su ištiesta ranka nesolidu. Iš biudžeto šeriam šimtatūkstantinius kontraktus ir argentiniečių reabilitacijas, o negalintiems dirbti pandemijos metu, mokam 257 per mėnesį. Ar ne per kreivi veidrodžiai?
2021-04-29
-6
Atsakyti
Broliai kurmiai Jūs man paaiškinkite kaip tie 300k žalgirui kurie bus iš ekonomikos skatinimo plano pagerins mano gyvenimą ? Jankunui taip ir saujelei žalgirio erkių bet tai kaip visa lt
2021-04-29
-1
Atsakyti
Vėl prasideda tos senos tipinės nomenklaturinės nesąmonės. Už kokius nuopelnus ir už ką? Ok tebunie šeria valstybiniais pinigais tai tuomet imkim ir drąsiai atvirai pagaliau pasakyt kad žalgiris valstybinis klubas kaip kaikurie Turkijos futbolo klubai ar Rusijos. Vieni lygus bet čia žalgiris šventa karvė juk privalai atšert nes kaip kitaip nemyli žalgirio tai valstybės priešas busi. FIASKO GĖDA GĖDA MOTIEJŪNAS BŪTŲ GARBINGAS ŽMOGUS TAI PADĖKOTŲ IR SAKYTU MUMS NEREIKIA IŠMALDOS BET KUR TAU
2021-04-29
-2
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.