„Lietkabelis“ gali likti be savo namų: žaistų „Žalgirio“ arenoje, Pasvalyje arba Kėdainiuose

Donatas Urbonas
BasketNews žurnalistas
2021-08-24 15:05
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Panevėžio „Lietkabelis“ artėjantį sezoną gali likti be savo tikrųjų namų. BasketNews žiniomis, panevėžiečiai stumiami už „Cido“ arenos durų. Jei nepavyks pasiekti kompromiso, „Lietkabeliui“ gali tekti glaustis „Žalgirio“ arenoje Kaune, taip pat Pasvalyje arba Kėdainiuose.

BasketNews žiniomis, baigiantis koncesijos sutarčiai tarp Panevėžio miesto savivaldybės ir „Cido“ arenos, „Lietkabelis“ iš arenos valdytojų sulaukė gerokai išaugusių nuomos įkainių. Šaltiniai teigia, kad „Cido“ už arenos nuomą „Lietkabelio“ užsiprašė apie 300 tūkst. eurų per sezoną.

Palyginimui, tokia suma sudarytų maždaug ketvirtadalį artėjančio sezono klubo biudžeto. Anksčiau „Lietkabelis“ su „Cido“ arena pagal susitarimą dalijosi iš krepšinio renginių gautomis pajamomis.

Nuotr. FIBA.com

„Lietkabelis“ žvalgosi galimybių išsikelti į kitas arenas. BasketNews šaltiniai teigia, kad Europos taurės mačus panevėžiečiai galvoja žaisti „Žalgirio“ arenoje. Tinklalapio žiniomis, Europos taurės organizatoriai neprieštarautų tokiam žingsniui.

Tuo tarpu „Lietkabelio“ LKL namų susitikimai vyktų kituose miestuose. BasketNews žiniomis, panevėžiečiai dairosi į Kėdainių ir Pasvalio arenas. „Cido“ areną nuo „Žalgirio“ skiria 115 km, maždaug pusantros valandos atstumas automobiliu. Kėdainių arena nuo „Cido“ nutolusi per 61 km (beveik valanda kelio), „Pieno žvaigždžių“ – per 41 km (apie 40 min. kelio).

Tiesa, šį persikraustymą dar turėtų palaiminti LKL. Pagal lygos nuostatus, „LKL čempionato namų rungtynes klubas privalo žaisti arenoje, esančioje tame mieste, kuriame vykdoma pagrindinė šio klubo sportinė ir administracinė veikla bei kuriame, LR įstatymų nustatyta tvarka, yra užregistruota klubą administruojančio juridinio vieneto būstinė. Išimtys dėl šio punkto vykdymo gali būti taikomos tik pavienėms rungtynėms, gavus LKL varžybų direktoriaus leidimą“.

LKL nėra oficialiai gavusi „Lietkabelio“ užklausos dėl galimybės organizuoti namų rungtynes kitame mieste. Bet jei tokio prašymo sulauktų, tam reikėtų pritarimo LKL valdybos balsavime.

Į kampą įspaustą „Lietkabelį“ dar gali išgelbėti du faktoriai.

BasketNews žiniomis, „Lietkabelis“ šią savaitę dar sykį sės su „Cido“ arenos valdytojais prie derybų stalo dėl palankesnių nuomos sąlygų. Teoriškai, Panevėžio klubą dar galėtų išgelbėti ir Panevėžio miesto savivaldybė, jei dar bent metams pratęstų iki 2022 m. liepos 1 d. galiojančią koncesijos sutartį. 

Aukštaitijos sostinės klubas artėjantį sezoną Panevėžyje planavo sužaisti mažiausiai apie 15 LKL ir 9 Europos taurės rungtynes.

Šiuo metu „Lietkabelis“ ruošiasi sezonui Panevėžio Aukštaitijos sporto rūmuose, kurie neatitinka LKL reikalavimų. Jei nepavyktų susitarti su „Cido“, kitą sezoną šie rūmai taptų „Lietkabelio“ treniruočių baze.



Komentarai:

x
tai gal protinga būtų nauju koncesininku tapti Lietkabelio klubui? kaip tai yra Kaune su Žalgiriu. kodel valdytojas turi būti Žiemelio kompanija? juk savininkas savivaldybė.
2021-08-26
-2
Atsakyti
Antanas
Lietkabelis varomas iš Cido arenos, o lietkabelieciai stumia jaunuosius sportininkus iš Aukštaitijos sporto rūmų. Per Lietkabelio treniruotes vaikams nebėra kur treniruotis.
2021-08-25
+5
Atsakyti
Anonime
Ziemelis yra verslininkas kodel jis kaskam turi visada duoti. Cido arena ir taip buvo islaikoma savivaldybes, kuri skirdavo arenai metams 500 tukstanciu. Liekabelis gaudavo paramos dar 300 tukstanciu tai ar is moketoju pinigu buvo maza parama klubui, nes klubas uz arena nei cento nemokedavo, o dabar Ziemelis paprase 300 tukstanciu, tai jei savivaldybe sumokes tai ir susitars bet ne koks bieliauskas
2021-08-25
+9
Atsakyti
Anon
Labai tikiuos, kad žurnalistai Žiemeliui priduos klausimu šiuo reikalu, kad perdaug nesipūstu dėl tos savo naujos komandos kūrimo
2021-08-25
-4
Atsakyti
Expert
O kam jiem važiuot į kitą miestą, kaip Panevėžio sporto rūmai tapina 2000 žiūrovų? LKL pilnai užtenka tokios arenos, o visą kitą gali paremontuoti ir nereiks į Pasvalį ar Kėdainius važiuoti. Dėl Eurocupo tai taip, gal ir neatitinka reikalavimų, tai teks pavažinėti. Bet Žiemelis liks čiulpt ... Absurdas kaip tiek už areną jis užsiplėšė.
2021-08-25
+3
Atsakyti
Anonimas
Tai kvailiai pardave arena be jokiu isipareigojimu,tai gal jam saus i galva ir prekybos centra is jos padarys ir ka ,kieno arena to ir muzika
2021-08-25
-8
Atsakyti
Verslas
Nesuprantu ko cia visi ant to Ziemelio puolat. Zmogus investavo i arena ir nori kad ji pelna nestu o ne labdara dalintu. Cia tik verslas, o ne kazkokios samokslo teorijos apie krepsinio zlugdyma ir pan.
2021-08-25
-6
Atsakyti
Anonimas
Tai prie ko cia Ziemelis ismalda turi kazkam daryt ?
2021-08-25
-4
Atsakyti
kenkėjas
jau sunaikino nacionalines Lietuvos avialinijas, tai dabar ir nacionaliniam sportui ima kenkti
2021-08-25
-6
Atsakyti
Klausimas
kyla ne tik dėl Lietkabelio, bet ir arenos apskritai. Jei savivaldybė rimtai neįsikiš, tuomet, sprendžiant pagal naujojo valdytojo veiksmus arena virs vaiduokliu, nes jei jau krepšinis ujamas lauk, tai ir trekas nustos egzistuoti. O tai jau ne tik Panevėžio, bet ir Lietuvos problema. Tiesiog netikiu, kad verslininkas, jei jis neturi niekšiškų tikslų, gali taip pasielgti. Arena be sportininkų ir žmonių yra tik betono krūva. Ar jam to reikia? Sunku patikėti.
2021-08-24
Atsakyti
Panevezy sales paieskok
Urbonas savam stiliu grybauja. Kokie Kedainiai, koks pPasvalys, jei Panevezyje yra dar viena sporto salė prie stadiono(berods AUkstaitijos sporto rumais anskciau vadinos), kuriuose berods kartais ir treniruojas Lietkabelis.
2021-08-24
-8
Atsakyti
Eko
Čia tai būtų visiškas absurdas jei Panevėžio komanda savo mieste negali žaist, tas pats kaip ir nebeturėt komandos miesto 😭😓
2021-08-24
+8
Atsakyti
Tiskevic
sitas zemelis suknistas rusijos snipas vykit lauk kas galit kuo toliau tokius machinacininkus nuo krepsinio... slykstus zmogus
2021-08-24
Atsakyti
Re
muzikai cido arenos valdytojai. savo miesto komanda zlugdo, kaip jie ta arena islaikys tik is treko i kuri niekas neina ir is 5 koncu per metus
2021-08-24
-1
Atsakyti
In vino veritas
Va tokie veiksmai ir parodo, kas per tipas yra Ziemelis ir kokiais metodais veikia. Jam visiskai nerupi Lietuvos krepsinis ir jis su niekuo nesiskaitydamas sugriaus tai, kas trukdys jam siekt savanaudisku tikslu, jei niekas tam neuzkirs kelio. Sitas zmogus yra kenkejas.
2021-08-24
-1
Atsakyti
tai cia Ziemelis susijes? prasileidau kazkaip.
2021-08-24
+13
Atsakyti
Ekspertas
Panevežio-Pasvalio Lietkabelis ir gales žaisti Pasvali!
2021-08-24
+4
Atsakyti
Anonimas
tai kabelis per rungtynes parduoda kokius 500 bilietu po 5 eur ir tai neaisku ar ne remejai isdalina juos , tai jiem net ir 30.000 per sezona surinkti vargiai ir bilietu
2021-08-24
Atsakyti
Anonimas
Savus fanus banina is feisbuko uz mandagia kritika klubo atzvilgiu del sudeties. Apgailetinas klubas likes, nesugebantis pritraukt ziurovu i arena.
2021-08-24
-6
Atsakyti
Pigiau issinuomuot Eurolygos klubo arena, nei Cido... Va kas buna kai i krepsini ateina tokie kaip Ziemelis.
2021-08-24
+9
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 77

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.