„Žalgirio“ aprangą vėl apsivilkęs Kalnietis: „Džiaugiuosi sugrįžęs į tikrus namus“

2021-09-24 14:13

Naujajam „Betsafe-LKL“ sezonui prasidėjus, LKL.lt pakalbino vieną labiausiai patyrusių lygos žaidėjų, Kauno „Žalgirio“ veteraną Mantą Kalnietį.

35 metų gynėjas šiemet sugrįžo ten, kur daugiau nei prieš penkiolika metų prasidėjo jo karjera.

Kalnietis „Žalgirio“ garbę gynė pirmuosius šešerius savo profesionalios karjeros metus, nuo 2006 iki 2012 metų. Vėliau įžaidėjas į Kauną buvo sugrįžęs ir 2015-2016 m. sezonui, o dabar daugkartinių šalies čempionų marškinėlius vilkės po penkerių metų, praleistų užsienyje.

Mantas Kalnietis

Mantas  Kalnietis
Mantas  Kalnietis
MIN: 7.64
PTS: 2 (50%)
REB: 0.5
AS: 0.5
ST: 0
BS: 0
TO: 1
GM: 2

Kalbėdamas apie gerai pažįstamą, tačiau nuolat besikeičiančią „Žalgirio“ rūbinę, Lietuvos rinktinės kapitonas tikino, kad „Žalgiris“ toks jau yra – žaidėjai keičiasi, bet emocijos ir nuotaikos lieka tokios pačios.

„Veidai galbūt ir pasikeitę, žaidėjų yra kitokių, bet per tuos penkerius metus „Žalgirio“ rūbinė tikrai nepasikeitė, emocijos panašios.

Normalus procesas, kad žaidėjai keičiasi, kažkur išeina. Bet turbūt „Žalgiris“, kaip komanda, dažnai atsižvelgia ne tik į kriterijus krepšinio aikštelėje, bet ir į tai, kokie žmonės susirenka į rūbinę. Vizija išlieka panaši, nuotaikos rūbinėje geros“, – šyptelėjo į Kauną sugrįžęs Kalnietis.

Po pirmųjų šešerių metų Kaune, 2012 metais Kalnietis išvyko žaisti į Rusiją, kur atstovavo Krasnodaro „Lokomotiv“ komandai. Prisiminęs legionieriaus karjerą, įžaidėjas buvo atviras – išvažiuoti į užsienį yra verta kone kiekvienam krepšininkui. Tiesa, sugrįžti namo – dar geresnis jausmas.

„Tikrai taip. Ypač jauname amžiuje išvažiuoti, susipažinti, praplėsti savo akiratį, tikrai man buvo įdomu ir smagu. Bet yra posakis, kad namuose geriausia, tai džiaugiuosi sugrįžęs į tikrus namus“, – kalbėjo Kalnietis.

Praėjusiame sezone Kalnietis iškovojo bene svarbiausią karjeroje individualų apdovanojimą – lietuvis tapo Vieningosios lygos reguliariojo sezono naudingiausiu žaidėju (MVP). Kalbėdamas apie šį įvertinimą, 35-erių krepšininkas buvo atviras – apie tokį pripažinimą jis net negalvojo.

„Tikrai nesitikėjau tokių dalykų, nes niekada į sezono MVP titulus net nepretenduodavau. Neslėpsiu, aišku, malonu, kai gauni tokį įvertinimą. Neapsimesiu, kad man tai nieko nereiškia. Tikrai smagu, kad pavyko asmeninį apdovanojimą suderinti su geru komandos žaidimu. Tik gaila, kad sezonas baigėsi anksčiau dėl traumos ir nepavyko skambia nata užbaigti čempionato“, – kalbėjo patyręs žaidėjas.



Komentarai:

Jtk
šaunu, kad grįžai. o visiems kritikams atsakymas- Manto rolė komandoje kaip 10 žaidėjo , trumpom atkarpom išlaikyti stabilią ringtynių eigą, būti emocišku rūbinėje, atlygis yra to vertas, geriau negausi. p.s kosmonautai savo lūkesčius siunčia tegul į kosmosą, bet ne į internetinę erdvę.
2021-09-25
+4
Atsakyti
Žalgirio fanas
Sakai pensininkas, bet kodėl net pikote ant Motiejuno , kad Mačiulio nekvietė, nes ir jam 35 metai
2021-09-24
-7
Atsakyti
Antanas
kitur buvo uzduc.hintas ir tik kawno marozynas toki priima kaip sava
2021-09-24
-1
Atsakyti
Kalnas
Kad grizo tai Grizo 💚💚 Dar Kalnieciui daug laiko reikia Kaip 5 kelini sake Vakar prastai suzaide greit prazangu prisirinkta
2021-09-24
-2
Atsakyti
...
kam tau kentėt? Yra gi Dzūkija, gali už juos balejint
2021-09-24
+1
Atsakyti
du metus reikes kentet sita pensininka Zalgiryje..
2021-09-24
+1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 6

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.