Ispanijos rinktinės galutinis dvyliktukas – be Ibakos ir Mirotičiaus

2013-07-10 11:17
Nuotr.:

Ispanijos rinktinės lyderiu veikiausiai taps Marcas Gasolis
Ispanijos rinktinės lyderiu veikiausiai taps Marcas Gasolis
Nuotr. AP – Scanpix
Ispanijos rinktinė antrus metus paeiliui nesudarė kandidatų sąrašo. Vyriausiasis treneris Juanas Antonio Orenga paskelbė galutinę komandos sudėtį.

Jau anksčiau buvo aišku, kad Europos čempionate Slovėnijoje ispanams nepadės traumas besigydantys lyderiai Pau Gasolis ir Juanas Carlosas Navarro.

Dėl nuovargio čempiono titulo negins Oklahomos „Thunder“ ekipos aukštaūgis Serge‘as Ibaka. Jo vietos neužims ir natūralizuotas juodkalnietis Nikola Mirotičius.

Į Ispanijos rinktinę po trejų metų pertraukos sugrįžo Alexas Mumbru, po pasaulio čempionato Turkijoje paskelbęs apie karjeros pabaigą rinktinėje.

Senojo žemyno pirmenybėse Ispanijos ekipa rungtyniaus C grupėje su Gruzijos, Lenkijos, Čekijos, Kroatijos ir Slovėnijos komandomis.

ĮŽAIDĖJAI: Jose Manuelis Calderonas (Dalaso „Mavericks“), Ricky Rubio (Minesotos „Timberwolves“), Sergio Rodriguezas (Madrido „Real“).

GYNĖJAI/PUOLĖJAI: Sergio Llullas (Madrido „Real“), Rudy Fernandezas (Madrido „Real“), Alexas Mumbru (Bilbao „Basket“), Fernando San Emeterio (Vitorijos „Laboral Kutxa“), Victoras Claveras (Portlando „Trail Blazers“).

PUOLĖJAI/VIDURIO PUOLĖJAI: Germanas Gabrielius (Madrido „Estudiantes“), Marcas Gasolis (Memfio „Grizzlies“), Pablo Aguilaras (Valensijos „Basket“), Xavi Rey (Las Palmo „Gran Canaria“).

Lietuvoje vykusiame 2011 metų Europos čempionate Ispanijos rinktinė finale 98:85 nugalėjo Prancūzijos ekipą.

Londono olimpinių žaidynių finale ispanai 100:107 pripažino JAV rinktinės pranašumą. Po šių rungtynių Ispanijos rinktinės vyriausiojo trenerio postą paliko Sergio Scariolo



Komentarai:

Ne nu dar tokiu juokdariu nemaciau, kaip Lietuviu rinktines fanai. Medalius jie mat ims. Pirma nepralaimekit ispanams 50 tasku skirtumu, tada apie kazka kalbekit. Dar sako, kad lietuviai, pesimistine tauta. Ne per plauka. Svaigsta visi apie kazkokias pergales, neturedami nei vieno normalaus lygio zaidejo.
2013-07-11
+4
Atsakyti
To Benas
Ant popieriaus Ispanai visada būna stirpesni, bet be Ibakos, Gasolio ir Navaro nieko nebus. Pažiek 2010 WC kai Ispanai gavo nuo serbų, lietuvių, prancūzų. Taip, kad nestumk ant lt rinktinės ir neišaukštink ispanų čigonų duhų
2013-07-10
-10
Atsakyti
Dulkį su Motiejūnu lygint.. taip ir sakyk jog neseki Donato žaidimo.
2013-07-10
+1
Atsakyti
Pernai Lietuva neįveikė nė vienos normalios Europos komandos, išskyrus keletą P.Amerikos ir Afrikos komandų. Vyr. treneriui reikės atlikti sunkų darbą, kad rinktinė būtų panaši į ankstesnes rinktines. Reikia suformuoti naują rinktinės branduolį be vyresnių žaidėjų. Netikiu, kad Motiejūnas bus pajėgus žaisti startiniam penkete, bent jau iš karto, prisimenu bandymus Dulkį paversti kone nauju rinktinės lyderiu. Reikia savo vertę įrodyti. Prognozuoju, kad pateksim į ketvirfinalį, o toliau kaip klostysis, sunku dar pasakyti. Didžiausi klaustukai ties gynėjais ir įžaidėjais.
2013-07-10
-5
Atsakyti
Pritariu Benui.

Norisi ir man tų medalių, norisi gerų emocijų, bet kam šnekėt tokius niekus? Kuo mums pagal sudėtį nusileidžia Graikai,Prancūzai,Ispanai ir dar pora rinktinių? Nes čia pusė jūsų jau mum aukso medalius kabinat ant kaklo..čia panašiai kaip 2011metais visi prisivaigot kad imsim auksą, nes gi namie žaidžiam, o užemėm 5vietą ir visi keikt Kemzūra pradėjot, bet nesuprantu kodėl? Pagal sudėtį viskas lyg ir dėsninga, aišku galėjom nugalėt Makedonus, bet ten jau ne Kemzūros kaltė kad Simas laisvas pramėtė.

Kas dėl Ispanų, tai Marcas yra geriausias Europos centras dabar. Čia toks jausmas kad kai kurie nematėt 5metus jo žaidžčiančio. Toliau visoki Rubio,Calderonai,Fernandezai,Claverai ir San Emeterio.. arba tie patys iš ACB lygos ištraukti žaidėjai su solidžiom statistikom, jūs ką rimtai galvojat, kad koks Javtokas yra geresnis už tarkim kokį Gabrielių, kuris šį sezoną ACB rinko po 17EFF? c'mon, nusiimkit tuos rožinius akinius ir nebedarykit spaudimo rinktinei.
2013-07-10
-13
Atsakyti
slubis. O dieve.. 17.2 taškai 8.5 rebai LAIMINČIOJE komandoje prieš 8.9 taškai 6.0 rebai nevykėliu komandoje ir Jonas niekuo nenusileidžia Gasoliui? Ahaha. Def'as, vieni vartai Gasolio naudai, puolimas - Gasolio naudai. Neįsivaizduoju kuo Jonas dabar geresnis už Gasoli.. Baudos ir tai Gasolio naudai..

Kleiza sėdi dėl komercijos? Paaiškink šita. Pasodinti kliša, lėta, gynyboje kiaura žaidėja yra komercija? Kleiza yra vienas blogiausiu Raptors pirkinių, jisai nei def'e nepažaidžia, nei puolime su 33proc taiklumu kažką nuveikia.

Ką ten toliau nesąmones parašei, kad Delnas lygus Rubio, tai tikiuosi trolinai ten. Negali žmogus būti ant tiek daunas.
2013-07-10
-7
Atsakyti
s
Spain:

Rubio

Llull

Fernandez

Claver

Gasol

Lietuviu:

Valanciunas

Kleiza

Maciulis

Seibutis

Kalnietis

KAS KAM NEAISKU?
2013-07-10
-8
Atsakyti
Mes stiprūs...
Bet labai stirprūs ir Ispanai, ir Prancūzai, ir Rusai, ir Turkai, ir Graikai, ir tie patys Slovėnai. O kur dar Kroatai, Serbai, Italai, Makedonai, kurie gali bet kada įkasti. Žodžiu nesvaikim, kad būsim favoritai. Džaiuksimės bet kokiais medaliais.
2013-07-10
-6
Atsakyti
ednis7gynėjai/įžaidėjai tai pajėgūs, o vat priekinė linija ir apskritai aukštaūgiai tai jau ne kažin kas. Aišku Marko rimtas, bet jis ir nėra fiziškai ištvermingas ir nėra lyderis. Viskas šioje rinktinėje priklausys nuo gynėjų.


Zinoma, Marcas ir nezais ten 5-6 varzybas visas po 40min, tad ju priekine linija labai silpna.
2013-07-10
+2
Atsakyti
slubisSakyčiau nereikia idealizuoti ir ispanų. Kuo Fernandezas geresnis nei Kleiza? Rudis NBA irgi kalnų nevertė, statistika jo neįspūdinga. Kleiza ant suolo buvo ne sportiniu, o komerciniu principu, o tai nereiškia, kad jis prastas žaidėjas. Kai Kleiza žaidė Eurolygoj atrodė kur kas įspūdingiau negu Rudis šį sezoną. Calderonas nėra toks jau dominuojantis žaidėjas ir jei Kalnietis bus geros formos, tai bus labai skirtingi, bet lygiaverčiai žaidėjai. Gasolis yra geras NBA centras, bet toli gražu čia ne koks Shaquas. Valančiūnas manau neturėtų jam niekuo nusileisti, be to yra kur kas greitesnis už Gasolį. Galima palyginti ir kitus žaidėjus. Nesiginčysiu dėl PG atsarginių skirtingo lygio, bet nemanau, kad jie bus lemiamas faktorius, tuo labiau, kad puolime, pvz., Delininkaitis gali būti geresnis tiek už Rubio (jis Ispanijos rinktinėj niekada nebuvo rezultatyvus), tiek už Rodrigezą (jeigu žais taip kaip moka). Toliau Motiejūnas prieš Klaverą, K. Lavrinovičius prieš Aquilarą, D. Lavrinovičius prieš Gabrielį, Javtokas prieš Xavi Rey, Mačiulis prieš San Emeterio, Kuzminskas prieš Mumbru. Čia turbūt neturėtų kilti klausimų, kokios komandos atsarginis suolelis geresnis...BenasCalderonas puolime temps Ispanus, bet gynyba jo yra tragiška. Rubio gynyboje yra daug geresnis, nei jis. Šis duetas labai stiprus, kadangi papildo vienas kita.M.Gasolis, Calderonas, Fernandez'as šiam trejetui neprilygsta ne į vienas mūsų žaidėjas. O ant suolo dar sėdi R.Rubio(žaidimo stilius netinka Europos standartams, bet bet kada gali iššauti, bei apsiginti), Lull'as ir Claveras t.t.Nežinau kaip reikia idealizuoti mūsų komanda, kad sakyti, kad esame stipresni.Javtokas, Kuzminskas, Delininkatis patenka į rinktine mūsų, NBA suolelio šildytojas Kleiza prognozuojama vėl būti mūsų lyderiu, tačiau NBA sėdintis Claveras nepatektu aiškiai? Įdomiai.


Cia tikra tiesa. :) Tik kazin Kazlauskas kokiu pagrindiniu startiniu remsis. Tai gal bus

C : Valanciunas

PF : Motiejunas

SF : Kleiza

SG : Pocius

PG : Kalnietis.
2013-07-10
+11
Atsakyti
Fanas
Nekabinkim gal is anksto Lietuvai aukso medaliu viska reikia daryt mazais zingsneliais ta pati Lietuva nezinia kaip dar bus susizaidus kas bus lyderiai ir panasiai negalvokim apie auksa nes paskui gali tekt nusivilt jeigu kas ne taip bus viska reikia daryti palaipsniui kiekvienose varzybose demnostruot vis geresni krepsini ir taip keliau finalo link. Kaip bebutu visada uz Lietuva ir sekmes!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-07-10
+5
Atsakyti
Fanas
Nekabinkim gal is anksto Lietuvai aukso medaliu viska reikia daryt mazais zingsneliais ta pati Lietuva nezinia kaip dar bus susizaidus kas bus lyderiai ir panasiai negalvokim apie auksa nes paskui gali tekt nusivilt jeigu kas ne taip bus viska reikia daryti palaipsniui kiekvienose varzybose demnostruot vis geresni krepsini ir taip keliau finalo link. Kaip bebutu visada uz Lietuva ir sekmes!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-07-10
-5
Atsakyti
gynėjai/įžaidėjai tai pajėgūs, o vat priekinė linija ir apskritai aukštaūgiai tai jau ne kažin kas. Aišku Marko rimtas, bet jis ir nėra fiziškai ištvermingas ir nėra lyderis. Viskas šioje rinktinėje priklausys nuo gynėjų.
2013-07-10
-1
Atsakyti
hm
Lietuviu koziris prieš Ispanus bus aukštaugiai. Visgi kad ir nukraujavusi Ispanu rinktinė, išlieka labai stipri.
2013-07-10
-5
Atsakyti
Sakyčiau nereikia idealizuoti ir ispanų. Kuo Fernandezas geresnis nei Kleiza? Rudis NBA irgi kalnų nevertė, statistika jo neįspūdinga. Kleiza ant suolo buvo ne sportiniu, o komerciniu principu, o tai nereiškia, kad jis prastas žaidėjas. Kai Kleiza žaidė Eurolygoj atrodė kur kas įspūdingiau negu Rudis šį sezoną. Calderonas nėra toks jau dominuojantis žaidėjas ir jei Kalnietis bus geros formos, tai bus labai skirtingi, bet lygiaverčiai žaidėjai. Gasolis yra geras NBA centras, bet toli gražu čia ne koks Shaquas. Valančiūnas manau neturėtų jam niekuo nusileisti, be to yra kur kas greitesnis už Gasolį. Galima palyginti ir kitus žaidėjus. Nesiginčysiu dėl PG atsarginių skirtingo lygio, bet nemanau, kad jie bus lemiamas faktorius, tuo labiau, kad puolime, pvz., Delininkaitis gali būti geresnis tiek už Rubio (jis Ispanijos rinktinėj niekada nebuvo rezultatyvus), tiek už Rodrigezą (jeigu žais taip kaip moka). Toliau Motiejūnas prieš Klaverą, K. Lavrinovičius prieš Aquilarą, D. Lavrinovičius prieš Gabrielį, Javtokas prieš Xavi Rey, Mačiulis prieš San Emeterio, Kuzminskas prieš Mumbru. Čia turbūt neturėtų kilti klausimų, kokios komandos atsarginis suolelis geresnis...

BenasCalderonas puolime temps Ispanus, bet gynyba jo yra tragiška. Rubio gynyboje yra daug geresnis, nei jis. Šis duetas labai stiprus, kadangi papildo vienas kita.M.Gasolis, Calderonas, Fernandez'as šiam trejetui neprilygsta ne į vienas mūsų žaidėjas. O ant suolo dar sėdi R.Rubio(žaidimo stilius netinka Europos standartams, bet bet kada gali iššauti, bei apsiginti), Lull'as ir Claveras t.t.Nežinau kaip reikia idealizuoti mūsų komanda, kad sakyti, kad esame stipresni.Javtokas, Kuzminskas, Delininkatis patenka į rinktine mūsų, NBA suolelio šildytojas Kleiza prognozuojama vėl būti mūsų lyderiu, tačiau NBA sėdintis Claveras nepatektu aiškiai? Įdomiai.
2013-07-10
+8
Atsakyti
Atonis
Man juokingi tokie parasymai kad Serge Ibaka labai pavargo per sezona ir nezais rinktineje :D atostogu galima sakyti grubiai nuo birselio iki spalio 4 menesiai poilsio. Ka veikti zaidejui 4 menesius be normaliu treniruociu be varzybu kruvio? Regresas garantuotas.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-07-10
+1
Atsakyti
xs
Su sita komanda reikia zaist kieta zaidima ir jie daugiau nei iveikiami... Nera isreiksto lyderio ,kuris nulemt galetu viska vienas ,nera ir super zvaigzdziu ,be to broliuko iskilusio... Nebus ir komandinio zaidimo tiek ,to greicio iprasto ju be atakos varikliu navarro ir pau. Bet zinant musu priekine ir siaip viska sudejus ,mes net favoritais turetume but su ispanais losdami... Jei bus rimtu ,susizaidusiu komandu kris tie verksniai dar iki Semi ,bus is vis ramu del finalo. :)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-07-10
-4
Atsakyti
tipo ekspertas
taip ispanu gynejai geresni negu musu, bet siemet pagal.mane tures trumpesni suoleli nei mes, tai pat mes po krepsiu turim geresnous zaidejus,.nepamirskime kad ispanu treneri jau nebe scariola tai.nzn kaip naujas treneris pakeis zaidima. sis champas turetu but visai idomus. sekmes Lietuvai!!!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-07-10
-3
Atsakyti
krepšinio_expertasĮ Lietuvos rinktinę nepatektų šie žaidėjai:MumbruGabrieliusAguiliarasKlaveras (jam per didelė konkurencija sf ir pf pozicijose).


Xavi Rey taip pat nepatektų.
2013-07-10
-6
Atsakyti
pliumbum
Atvirkštinis variantas kaip pas lietuvius - pas mus gynėjų nėra, vien tik aukšti arba SF. Taip kad labai būtų įdomu žiūrėti, kai vienoje komandoje vienos grandys gerokai stipresnės, kitoje kitos. Mūsų taktika aiški - Jonas ir Donatas aktyviai draskosi puolime, nuvargina / išbauduoja Gasolį ir tada atsiveria autostrada po krepšiu :)
2013-07-10
+4
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 58

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.