McGrathas išplėšė dramatišką pergalę prieš „Lietuvos rytą“ (komentaras, statistika, foto)

2014-02-03 18:00

Lemiamą akimirką gynyboje suklydę Vilniaus „Lietuvos ryto“ (8-5) krepšininkai patyrė trečiąjį pralaimėjimą paeiliui VTB Vieningoje lygoje. 

Aleksandro Petrovičiaus auklėtiniai savo žiūrovų akivaizdoje po dramatiškos kovos 83:84 (15:17, 29:23, 14:21, 25:23) nusileido legionierių vedamai Sankt Peterburgo „Spartak“ (5-8) komandai.

Ketvirtojo kėlinio viduryje po Joshua Bostico dvitaškio rezultatas tapo lygus (67:67), tačiau tada Renaldas Seibutis ir Stevanas Jelovacas pelnė po tris taškus, Juanas Palaciosas pridėjo dvitaškį bei 8 taškus paeiliui surinkęs „Lietuvos rytas“ įgijo saugų atotrūkį (75:67).

Rungtynių žaidėjas
Jared William Homan
PTS 26 | REB 5 | AS 5
Tada vilniečiai sulaukė rusų atsako – 9:2 spurtavę svečiai panaikino Vilniaus klubo pranašumą ir išlygino rezultatą (81:81). Sėkmingai puolime rungtyniavęs Palaciosas įveikė varžovų gynybą bei po Zabiano Dowdello pelnė du taškus (83:81).

Po minutės pertraukėlės į aikštę grįžęs Donaldas McGrathas ėmėsi iniciatyvos pats, tačiau buvo užspaustas aikštės kampe bei perdavė kamuolį Jaredui Homanui. Pastarasis pastebėjo iš „Lietuvos ryto“ gynybos gniaužtų ištrūkusį McGrathą bei atliko perdavimą, po kurio įžaidėjas pelnė taškus iš po krepšio su Omaro Cooko pražanga ir išvedė Sankt Peterburgo klubą į priekį, aikštės šeimininkams palikdamas 4 sekundes (84:83).

Paskutinės „Lietuvos ryto“ atakos smaigalyje atsidūrė pirmąjį dvigubą dublį šį sezoną atlikęs Seibutis – gynėjui pavyko atitrūkti nuo varžovo, tačiau Vilniaus klubo krepšininko metimas tikslo nepasiekė bei „Spartak“ šventė dramatišką pergalę.

Sankt Peterburgo ekipai net 70 iš 84 taškų pelnė legionieriai iš JAV. Artiomas Jakovenka surinko 8, Jevgenijus Fidijus pridėjo 6 taškus.

Pirmajame tarpusavio susitikime išvykoje „Lietuvos rytas“ 72:84 taip pat turėjo pripažinti „Spartak“ pranašumą.

„Lietuvos rytas“: Stevanas Jelovacas 18 (8 atk. kam.), Juanas Palaciosas 17 (8/13 dvit.), Renaldas Seibutis 13 (10 rez. perd.), Darius Songaila 11, Tautvydas Lydeka 7.

„Spartak“: Jaredas Homanas 26 (12/18 dvit.), Stevenas Burttas 19 (2/9 trit.), Joshua Bosticas 13, Donaldas McGrathas 12.

Aleksandras Petrovičius („Lietuvos ryto“ vyr. treneris): „Po tokių rungtynių labai sunku kažką pasakyti. Nežaidėme visas rungtynes gerai, tačiau paskutiniame kėlinyje kontroliavome situaciją. Taip jau atsitinka, jeigu negalime atsikovoti kamuolio po savo krepšiu. Galbūt manėme, kad rungtynes jau laimėjome. Paskutinė ataka gavosi taip, kaip ir planavome. Renaldas Seibutis gavo kamuolį, viską atliko puikiai, tačiau prametė. Nežinau, ar rungtynių pabaigoje Omaras Cookas prasižengė prieš Donaldą McGrathą. Pats Omaras sakė, kad jis nieko nepadarė ir pražangos nenusipelnė.“

Visi pirmadienio rezultatai:

 Žemutinio Naugardo Nizhny Novgorod  Kazanės Uniks 62-67   stat »
 Maskvos srities Chimki  Rygos VEF 75-57   stat »
 Vilniaus Lietuvos rytas  Sankt Peterburgo Spartak 83-84   stat »


Komentarai:

Nors pergalė šiose rungtynėse nebuvo ,kaip sakoma, gyvybės ir mirties klausimas,nes surinkus vienodai taškų su Kubane mes turim pranašumą tarpusavio rungtynėse, tačiau iš antros pusės , gaila kai taip pralaimima. Svarbiausia, Ryto vyrai jau seniai žino,kad VTB lyga yra gan pajėgi ir šioje lygoje lengvo pasivaikščiojimo nebūna, pergalių niekas nedovanoja, tad ir kyla klausimas, o kodėl šiandien jau nuo pat pradžių nebuvo to nusiteikimo kovai, kokį matėm rungtynėse su Saragosa. Ypač mane nuvylė Cookas, kuris ne tik prastokai vadovavo, bet gynyboje ir puolime galima sakyti buvo nulis,o kur dar tos klaidos perduodant pasus? Tad Dowdelas šiandien tikrai naudingiau sužaidė, bet jeigu būtų tokia galimybė ,pasvajojant, tai aš, net nesvarstęs, abu šiuos Ryto įžaidėjus amerikiečius iškeisčiau į vieną Spartako įžaidėją amerikietį McGrathą, kuris labai protingai ramiai vadovauja, gerai ginasi, o kai reikia ir pataiko. Kaip jau minėjau, jeigu nėra nusiteikimo kovai,tai pirmiausia prastai ir ginamasi,todėl neapsigynėm nei nuo centro Homano (208 cm), nei nuo tritaškių metimų, todėl įsivėlėm į klampias rungtynes ir pabaigoje svarstyklės pakrypo varžovų pusėn. Nesuprantama ir kodėl likus 14 sek, kai reikėjo stiprinti gynybą, vėl buvo išleistas užsisėdėjęs Cookas, kurio silpniausia vieta kaip tik gynyba. Taip pat reikėtų treneriams pagalvoti, kaip padėti Gecevičiui atsikratyti prilipusių persekiotojų, o ir Martynas pats galėtų daugiau pabėgioti, nardyti tarp kitų žaidėjų, o ne stoviniuoti nubėgus į aikštės kampą, o juk jo taškų kaip tik šiandien labai trūko.
2014-02-04
+15
Atsakyti
Palaciosas įveikė varžovų gynybą bei po Zabiano Dowdello PERDAVIMO pelnė du taškus
2014-02-04
-14
Atsakyti
Buvusio Žalgiriečio, viskas tuo ir pasakyta

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-02-04
+1
Atsakyti
9Z5
trys negrai aikstej laksto,veikeju grupele su uzrasais PORTUGALAI rekia-rytas,Lietuvos himno nedainuoja nes nemoka,gauna rusijos cempionate nuo autsaideriu,misle...kas?
2014-02-03
-4
Atsakyti
KiskisIzdivonasVeidu į šūdąGerai kad bent zalgeris garsina Lietuvos varda eurolygoje...


Gerai kad bent Rytas garsina Lietuva varda kibiro taurėj...
2014-02-03
+9
Atsakyti
KiskisIzdivonasVeidu į šūdąGerai kad bent zalgeris garsina Lietuvos varda eurolygoje...


O kas Zalgiriui beliko po to kai jus patapote absoliucia Eurolygos patranku mesa bei jus ismete kaip suda is Eurolygos.
2014-02-03
+2
Atsakyti
IzdivonasVeidu į šūdą


Gerai kad bent zalgeris garsina Lietuvos varda eurolygoje...
2014-02-03
-1
Atsakyti
Mindaugas8Pries mcgratha nebuvo baudos mcgrathui ten turejo buti technine


jeigu baudos ir nebuvo ?, tai uz ka tada technine jam turetu but? kad i krepsi mete nepasokes ?
2014-02-03
+4
Atsakyti
Mindaugas8Pries mcgratha nebuvo baudos mcgrathui ten turejo buti technine


Nebuvo tu nešnekėk vėjų vaikas :D Cookas su Babrausku per rankas jobina ir nėra ane :D aik akis prasiplauk beobabas...
2014-02-03
+5
Atsakyti
Nee nu sitaip... Gaila. Kaip lengvai pabaigoj sekes susidet pranasuma taip pat lengvai ir prapist... O spartakui tai isvis svajoniu pabaiga. Na bent ziurejos idomiai.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-02-03
+2
Atsakyti
McGrathas! Va kur zalgirietiska mokykla. Graziai pabaigoje ikale paskutine vini i komjaunimo sudlaikrascio karsta.
2014-02-03
+1
Atsakyti
Jei kam reikia vaizdo įrašo štai - http://www.youtube.com/watch?v=FU6xQnFZ9...
2014-02-03
-1
Atsakyti
sdf
neikandamas varzovas spartakas rytui ;D
2014-02-03
Atsakyti
Nu va pries spartaka prapyle nu cia dabar...namie,siaubas kazkoks!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-02-03
+5
Atsakyti
ateina rytuj vel geri seni laikai, man taip patinka rytas kaip palaimi,tai svenciu visa savaite pilaiteja
2014-02-03
-3
Atsakyti
Pralaimėjom, nes:

1. Nieks McGrath'o nelietė.

2. Seibutis suvarė paskutines 4 atakas.

3. Petrovičiui reikėjo pasakyt bauduot prieš paskutinė Saint Petersburg'o ataką. Būtume turėję trylikos sek. ataką.
2014-02-03
+2
Atsakyti
zalgirio mokykla,zino kaip laimet skaudizai kirst rytui ir jo faniuksciams:)
2014-02-03
-1
Atsakyti
BojaNNeveltui buves Zalgirietis, jeigu jau rytas sugeba gaut nuo tokio Spartako kur ten isvis klubas ant bankroto ribos, tai jau nebera zodziu.


nu zalgiris taip pat gauna nuo neptuno, dar mazesnio biudzeto, bet nereikia sureiksmint
2014-02-03
-8
Atsakyti
Neveltui buves Zalgirietis, jeigu jau rytas sugeba gaut nuo tokio Spartako kur ten isvis klubas ant bankroto ribos, tai jau nebera zodziu.
2014-02-03
+12
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.