Pirmasis Gedvilo ėjimas: Maksvytis – naujasis Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris

2021-09-14 11:54
Nuotr.: TASS – Scanpix
Nuotr. TASS – Scanpix

Kazys Maksvytis perima Lietuvos rinktinės vyr. trenerio pareigas. Tai buvo patvirtinta LKF Vykdomojo komiteto posėdyje.

Sutartis sudaryta olimpiniam ciklui – iki 2024 metų, kai vyks Paryžiaus olimpinės žaidynės.

Rinktinės asistentai turėtų paaiškėti artimiausiomis dienomis.

Šį sezoną metami dvitaškiai

61%
25,5
Pataiko: 25,5
Taiklumas: 61,4%
Vieta lygoje: 1
Geriausias pasiekimas: 31
Blogiausias pasiekimas: 20
Daugiausia pataiko: Jonas Valančiūnas

Vienbalsiai rinktinės treneriu išrinktas Maksvytis šiame poste pakeis Darių Maskoliūną, kuris atsistatydino po olimpinio atrankos turnyro Kaune, kuriame lietuviai pasiekė finalą, tačiau nusileido Luka Dončičiaus vedamai Slovėnijai.

Šiuo metu 44-erių Maksvytis taip pat užima vyr. trenerio pareigas Permės „Parma“ klube. Vis dėlto prieš sezoną naują sutartį su Rusijos klubu sudaręs specialistas į kontraktą įrašė sąlygą, kuri jam leis išvykti į darbą su Lietuvos rinktine.

Apie tai, jog Maksvytis sutiko treniruoti rinktinę, naujai išrinktas LKF prezidentas Vydas Gedvilas užsiminė lygiai prieš savaitę.

„Kalbėjome su Kaziu Maksvyčiu ir jis yra realiausias kandidatas šiai dienai, bet tam dar turės pritarti Vykdomasis komitetas.

Kazys sutiko ir jis mielai treniruos rinktinę, manau, kad jo valanda išmušė. Neatmetu galimybės, kad į asistentus Kazys pakvies galbūt Rimą Kurtinaitį, galbūt Kęstutį Kemzūrą, gal Dainių Adomaitį“, – praėjusį antradienį pasibaigus LKF prezidento rinkimams sakė Gedvilas.

Maksvytis praeityje darbavosi su eilę apdovanojimų iškovojusia 1992 m. gimusių krepšininkų karta.

Ši Maksvyčio treniruojama jaunimo rinktinė iškovojo tris aukso medalius Europos čempionatuose (2008 m., 2010 m. ir 2012 m.) bei aukso medalį pasaulio čempionate Latvijoje 2011 m.

Maksvytis pasiekė solidžių rezultatų ir Lietuvoje. LKL pirmenybėse jis 2014 m. atvedė Klaipėdos „Neptūną“ į antrąją vietą ir taip uostamiesčio klubui garantavo istorinį šansą žaisti Eurolygoje.

Po etapo Klaipėdoje specialistas persikėlė į Panevėžio „Lietkabelio“ klubą, su kuriuo LKL 2016-2017 m. sezone iškovojo dar vieną sidabrą. Panevėžio ekipai tai buvo pirmasis ir kol kas vienintelis pasirodymas LKL finale per visą klubo istoriją.

Potencialus Maksvyčio debiutas prie rinktinės vairo gali įvykti lapkričio 26 d., kuomet Lietuva atrankoje į 2023 m. pasaulio čempionatą susitiks su Bulgarija.

Lietuvos rinktinė atrankoje į pasaulio čempionatą žais F grupėje, kurioje susitiks su Bosnijos ir Hercegovinos, Bulgarijos bei Čekijos rinktinėmis.

Lietuva jau taip pat yra iškovojusi vietą 2022 m. Europos čempionate. Jame lietuviai varžysis B pogrupyje, kuriame susitiks su Vokietija, Vengrija, Slovėnija, Bosnija ir Hercegovina bei Prancūzija.



Komentarai:

Abejone
Dziugu del Kazio, bet nemanau, kad jis bus gelbetojas rinktines. Ka jis pasiekes neskaitant su jaunimu, nes mes turim to jaunimo, bet kas po to LKL pasiekta tu pergaliu ir laimeta aukstu vietu. Matom mes visi ta LKL kokie budzetai ir kokie treneriai ten dirba, tai nera ko stebetis jo pasiekimais cia. Praeitais metais pradejo dirbti svetur Permeja. Taip VTB lyga auksto lygio ir tikrai kaip treneris tobuleja, bet paziurekite jo praeitu metu rezultatus,kiek jis pralose rungtyniu ypac 4 kelinyje, kuriu kaip tik ir truko ringtineja prie Adomaicio. Manau reikejo pasiulyti Kurtinaiciui taip kaip sako dauguma zaideju jo nemegsta,nes reiktu daug dirbti. Mes pamatytume kas nori zaisti rinktineja, o kas ne. Taip jis ir apsaudytu ta musu jaunimu, nes dabar kaip tik mums reike persigrupuoti. Matem, kad jis moka paruosti klubines komandas per trumpa laika, nes jis mates silto ir salto. Kaip matem tas laisvas krepsinis mums dar nepadeda. Galvoju kad Kaziukui per anksti ta rinktine dar, po 2-3 metu pasidarbaves su uzsienio klubais butu kaip tik ir ziurekim, kad nebutu taip kaip su Adomaiciu.
2021-09-15
-1
Atsakyti
rimtai
net jei butu pastate ozi su armani kostiumu, vistiek tikeciausi kad bus geriau negu buvo
2021-09-15
Atsakyti
Braliukai
🙏🏀🇱🇹👍
2021-09-14
-3
Atsakyti
Dede
Jėga, geros žinios, pagaliau Kazys parodys ką galim.!! Baigėsi kazlo ir jo mokinio Rinktinės vietų pardavinėjimai, baigėsi Vlade Divac'o(dėl Dončič) lygio apverktini asmeniškumai ir apgailėtinų emocijų įtaka Vyrų Rinktinės Sudečiai. Važiuos geriausi, žaisim lietuviškai vėl - neabejoju pamatysim ką jau matę, bet pamiršę. Sėkmės Maksvyčiui, labai laiku. Ačiū Balčiūnui ir Gedvilui taip pat už šį sprendimą.
2021-09-14
-4
Atsakyti
Jj barea
Keista kad visi garbina ir tikisi kazko is vidutinio trenerio kuris treniruoja silpnesni nei vidutini klubiuksti ir praeity yra pasiekes pergaliu su vaikais kurie buvo is saves talentingi. Nieko is jo doro nebus jei patys krepsininkai nezais normaliai. Per daug sureiksmintas tas Kazys.
2021-09-14
+1
Atsakyti
Almo
po saboniuko eros pirmas žingsnis...
2021-09-14
-7
Atsakyti
djgaffer
Na,pirmą savo žodį Gedvilas įvykdė ir paskyrė Maksvytį,kaip ir žadėjo.Čia jau neblogai.Ir kas gerai,jog nelaukė ten kokio mėnesio,bet vos savaitei praėjus nuo LKF prezidento rinkimų,rinktinė turi ir naują trenerį.Tai dabar jau ir patys žaidėjai turės laiko pakankamai apsiprasti su mintimi,kad Maksvytis bus jų treneris ir aišku pats Kazys jau po truputį pradės dėliotis planus,ką kviesti,kokias taktikas naudoti.Džiugu,kad jis perima rinktinės vairą!
2021-09-14
+8
Atsakyti
ispudingai skamba pasiekimai jo. tikekimes ir su vyru rinktine medalijona koki nuskins :)
2021-09-14
+17
Atsakyti
Fanas
Kazys tikrai zinos kaip isnaudoti Motiejuna ir jis bus vienas lyderiu!!!
2021-09-14
+5
Atsakyti
Popstar
pagaliau!!!
2021-09-14
+14
Atsakyti
geriausia opcija is esamu, sekmes treneriui!
2021-09-14
+7
Atsakyti
Neaktualus
Anksčiau žurnalistai basketnews atrodė protingesnius pavadinimus parašyti mokantys. Kodėl viskas pučiama iki to, kad tai GEDVILO žingsnis. 5 čempionatus kalbama apie Kazį kaip apie kandidatą. Tai, kad Parma neišleido, nereiškia, kad nekvietė. Tai tegul eina su savo Gedvilais kakot tokie straipsniai. Nestipru vyrai. Ypač kai podcastuose kritikuojat ir kalbat vienaip, o va straipsnius kai rašot jau reikia klikbeitint su nesąmonėm?
2021-09-14
+22
Atsakyti
Jei pasiims i asistentus adomaiti, bus neblogas treneriu stabas....
2021-09-14
-9
Atsakyti
aaa
... "Neatmetu galimybės, kad į asistentus Kazys pakvies galbūt Rimą Kurtinaitį, galbūt Kęstutį Kemzūrą, gal Dainių Adomaitį".. Taip sneka lietuvos krepsinio prezidentas. :D Suprasciau vaikas is 5 klases... stipru.. stipru...
2021-09-14
-1
Atsakyti
O dar žinant kad tuoj teks perimt Žalgirio vairą tai kažin ar nebus Kaziui perdaug atsakomybės vienu kartu.
2021-09-14
+9
Atsakyti
x
matosi tikri fanai. dar neatsistojo prie rinktinės, jau fiasko.
2021-09-14
-5
Atsakyti
Idomu Gedvilas išmoko Maksvyčio pavardę jau ar vis dar jam jis Maskvičius..
2021-09-14
+18
Atsakyti
Alabama
butu mano pasirinkimas pirmu statyciau kemzura,bet kazys butu labai netoli.todel dziaugiuosi ir tikiu kad nugaletoju mentalitetas jam pades
2021-09-14
+6
Atsakyti
Darbeniskis
Ir taip buvo pasikeles tai dabar isvis uzries nosi,garbetroska Kazys as tai zinau .Nieko gero nebus pamatysit
2021-09-14
+1
Atsakyti
Antanas
na mano manymu Kazys gali kažką nuveikt su rinktine. juolab daug rinktinės narių pažįsta iš jaunimo rinktinės laikų,kas yra pliusas. Plius apie Kazį niekada joks žaidėjas nėra blogai pasisakęs ,jis toks žaidėjų treneris. Man jis toks labiau treneris motyvatorius ,bet ne strategas,kas manau kur rinktinėje ir reikalinga ,nes pasiruošimui laiko būna mažai kažką strateguot. Prie jo manau ir daugiau laisvumo pamatysim rinktinėje,nes neįvedinės kažkokių perdaug sistemu,kur žaidėjai paskui pasimetę laksto.
2021-09-14
+8
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 62

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.