Nutraukiamas LKL čempionatas, nugalėtoju skelbiamas „Žalgiris“

Lukas Malinauskas
„BasketNews.lt“
2020-03-13 12:45
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Penktadienį posėdžiavusi Lietuvos krepšinio lygos (LKL) valdyba priėmė sprendimą laikytis būtiniausių saugumo reikalavimų ir imtis visų atsargumo priemonių siekiant stabdyti COVID-19 viruso plitimą šalyje.

Pasaulinė sveikatos organizacija paskelbė pasaulinę naujojo koronaviruso pandemiją. LKL valdybos sprendimu, dėl nenugalimų jėgų (force majeure) aplinkybių 2019–2020 m. „Betsafe–LKL“ čempionatas nutraukiamas ir galutinė komandų rikiuotė skelbiama pagal rezultatus po 24-ojo pirmenybių reguliariojo sezono turo.

BasketNews.lt“ žiniomis, prieš čempionato nutraukimą pasisakė vieninteliai „Šiauliai“, kurie balsavo už variantą ir toliau rungtyniauti, tačiau be žiūrovų.

Kauno „Žalgiris“, LKL direktorius Romualdas Brazauskas ir prezidentas Remigijus Milašius susilaikė. Likę balsavimo teisę turintys valdybos nariai balsavo už čempionato nutraukimą.

„Yra vyriausybės sprendimas dvi savaites žaisti be žiūrovų. Mūsų manymu, šis klausimas per 3-5 savaites neišsispręs. Mes negalime rizikuoti sveikatomis. Daug užsieniečių nori išvažiuoti. Šiandien su klubais buvo konstruktyvus pokalbis. Jie konkrečiai susiduria su tomis situacijomis“, – po posėdžio sakė Milašius.

27-ojo čempionato nugalėtoju skelbiamas Kauno „Žalgiris“, vicečempionu – Vilniaus „Rytas“, trečiosios vietos laimėtoju – Panevėžio „Lietkabelis“.

Prizininkai piniginių apdovanojimų nesulauks. „Nebus ką dalinti, – sakė LKL prezidentas Remigijus Milašius. – Lygos situacija aiški – ką turime sąskaitoje, daugiau pinigų neturėsime, nes netęsiame veiklos. Mums reikia žiūrėti, kaip darbuotojus išleisti atostogoms.“

LKL spaudos konferencija po sprendimo nutraukti sezoną:

„Klubai gaus apdovanojimus, o kada bus įteikti – neaišku“, – pridėjo lygos direktorius Romualdas Brazauskas.

„BasketNews.lt“ žiniomis, klubai taip pat balsavo, pagal kuriuos rezultatus turėtų paaiškėti turnyro prizininkai – ar pagal šiuo metu užimamas vietas, ar pagal tas, kurios buvo po dviejų ratų.

Keturi balsai atiteko variantui vietas skirstyti pagal dabartinę situaciją, trys – pagal rezultatus po dviejų ratų. Likusieji susilaikė.

„Nemanau, kad žaidėjai norėtų dalyvauti čempionate žinant, kad šalia yra tokia didžiulė grėsmė, – sakė Utenos „Juventus“ treneris Žydrūnas Urbonas. – Dauguma yra jauni žaidėjai, turi šeimas, vaikų besilaukiančias žmonas arba mažus vaikus. Atsidurti toje situacijoje, kur yra užsikrėtimo tikimybė, nė vienas nenorėjome. Mes, kaip klubų vadovai, negalime rizikuoti.

Iškyla atsakomybė. Sakykime, numirtų žaidėjas. Kam kyla atsakomybė? Klubo vadovui, kuris nesiėmė ryžtingų veiksmų, ko ėmėsi visa Lietuva – uždarė mokyklas, darželius, o mes būdami tokios didelės organizacijos dalimi būtume pasielgę neatsakingai. Sprendimas buvo pasvertas ir pamatuotas iš visų pusių, demokratiškas. Mes atsižvelgėme į žaidėjų sveikatą ir manau, kad krepšininkai bus protingi reikalaudami ar nereikalaudami dalies atlyginimo tų 2-3 mėnesių. Manau, kad bus protingi sprendimai.“

LKL valdyba vienbalsiai priėmė sprendimą po sezono nevykdyti LKL nuostatų 13.2. punkto. Tai reiškia, kad paskutinę vietą čempionate užėmęs Kėdainių „Nevėžis“ nepraranda vietos dalyvauti kito sezono „Betsafe–LKL“ čempionate.

LKL tikisi sirgalių, sporto bendruomenės, klubų ir lygos partnerių supratimo ir palaikymo. Toks sprendimas neabejotinai turės ilgalaikių finansinių pasekmių tiek klubams, tiek lygai. Tačiau sveikata ir gyvybė yra pamatinės žmonių vertybės, todėl LKL bendruomenė priėmė sprendimą, kuris būtų saugiausias krepšininkams, personalui ir visuomenei.

LKL valdybą sudaro 12 narių: Paulius Motiejūnas (Kauno „Žalgiris“), Darius Gudelis (posėdyje jį pakeitė Rolandas Jarutis, Vilniaus „Rytas“), Sigitas Ambrazevičius (Klaipėdos „Neptūnas“), Alvydas Bieliauskas (Panevėžio „Lietkabelis“), Rimantas Endrijaitis (Pasvalio „Pieno žvaigždės“), Žydrūnas Urbonas (Utenos „Juventus“), Olegas Smirnovas (posėdyje pakeitė Adomas Kubilius, Prienų „CBet“), Tomas Pačėsas (posėdyje jį pakeitė Andrius Būdvytis, Alytaus „Sintek–Dzūkija“), Mindaugas Arlauskas (Kėdainių „Nevėžis“), Artūras Nacickas („Šiauliai“), Remigijus Milašius (LKL prezidentas) bei Romualdas Brazauskas (LKL generalinis direktorius).

Galutinė komandų rikiuotė:

Pos
Komanda
GM
W
L
1 Kauno Žalgiris 24 22 2
2 Vilniaus Rytas 24 17 7
3 Panevėžio Lietkabelis 24 16 8
4 Klaipėdos Neptūnas 24 14 10
5 Utenos Juventus 24 13 11
6 Prienų CBet 24 11 13
7 Pasvalio Pieno žvaigždės 24 8 16
8 Šiaulių Šiauliai 24 7 17
9 Alytaus Sintek-Dzūkija 24 6 18
10 Kėdainių Nevėžis 24 6 18


Komentarai:

Koi
Nepamirskit nusipirkt tualetinio popieriaus, panikuotojai.
2020-03-14
+10
Atsakyti
Abver
Blia zvengiu is raudonos kurwos gandonu agonijos. Keturis kartus siame sezone raudona kurwa stovejo keturiomis pries Zalgiri, o raudonos nuopisos isivaizduoja kad finale galetu laimeti😂
2020-03-14
+12
Atsakyti
nuskilo šiemet zalgeriui
Jei nenutrauktu LKL,tai finale šituos gaidžius iš kauno 100% kas nors butu išrūrines! 😄😄😄
2020-03-14
Atsakyti
Joripekas
po teisybei kad Zalgiris bus cempionas buvo ir pries sezona aisku. Labiausiai nukentejo Lietkabelis- nes buvo vertas antros vietos. Manau sprendimas Rytui labiausiai palankus
2020-03-14
+15
Atsakyti
Jonas
nu dabar paaiskejo visiem ir gana aiskiai, kokie falsyvi snukiai Motiejunai Jackos ir viskaas kas jiem rupi tai euriukai !! ir dar skelbiami cempionais ??? nes issibegios negrai, o be ju like su lietuviais, savo zvaigzdem ir sistemos aukletiniais, BUTU suvalgyti Lietkabelio Neptuno ar tu paciu Siauliu!!! tai tokia situacija ir realybe. sveikinam lietuvos pasididziavima ZALGIRY dar ir su nusipirkta taure. Valiooooo!!
2020-03-14
-27
Atsakyti
Tribūna
Apgailėtina Žalgirio Organizacija, pradžioje kalbėjo vienaip, kad ai čia panika, mums reikia žaisti nes fanus (ar tai lietuviškas žodis) mylime. Dabar kai pamatė, kad problemos išties rimtos ir jie tam turėjo įtakos, pradėjo kalbėti jau kitaip. Motiejūnas visiškas pinigų vergas, amoralus žmogus, kuris padarė įtaką, kad likusios miesto sporto palengva sužlugtų, nes tiesiog siurbia miesto biudžetą, nusavina Arenos pajamas. Niekam tas Jūsų sportas neįdomus, kai Tauta pavojuje, ką Jūs nuveikėte milijonieriai paprastų žmonių atžvilgiu, pvz nors Arenos darbuotojų atžvilgiu. Menkysta Motiejūnas, su tuo nepraustaburniu, chamu Jasikevičiumi, kuris šaipėsi iš šio viruso, o dabar kur jo iškalba ir drąsa?
2020-03-14
+5
Atsakyti
Vidmantas
Užbaigimas nelogiškas todėl, kad komandos liko nebaigę trečio rato. Niekur dar taip nebuvo, kad medaliai būtų kabinami tiems, kurie nežaidę su kažkuo 3 (gal stipresniu - surinkusiu JAU daugiau taškų) vietoj to, kuris jau žaidęs kaip tik su tais 3 stipriausiais! Tik 3 rungtynės - ir čempionatas būtų legalus. Arba reikėtų užskaityti tik 2 UŽBAIGTŲ turų taškus...
2020-03-14
+14
Atsakyti
KLAIPSDA
TAI IS KART REIKE JO ZALIOS KURVOS PASKELBT EUROLYGOS CEMPIONU)))
2020-03-14
-11
Atsakyti
Realus
kiek netiketas sprendimas, bet logiskas, kai pagalvoji. tik kad ne visi moka galvoti.
2020-03-13
+1
Atsakyti
ATI
Mano mintys:
2020-03-13
+4
Atsakyti
Visus su fantastišku sezonu!
Dešimt metų absoliutaus raudonos k..urwos prievartavimo!
2020-03-13
+15
Atsakyti
Nuzudo sezona
NBA Eurolyga toli
2020-03-13
-21
Atsakyti
Mariukas
Nereikejo net ir Grigoniui isbegt
2020-03-13
+18
Atsakyti
Podkastas
Kaip Myklovas atejo vasara sako mum vasara
2020-03-13
-9
Atsakyti
Karma is a bitch
Raudonqurwiams pasiseke kad gales isvengti absoliutaus isniekinimo lkl finale kas vykdavo paskutinius kelis metus.
2020-03-13
+2
Atsakyti
Antanas
Korumpuota kawno mafija valdanti lyga! Issigando kad ryto kariai sulygins su zeme deg.raduojanti zalia projekteli tai sugalvojo puiku atmaza jog del viruso reik nutraukt likusias rungtynes. Absurdas! Užuojauta ryto atletams. Jus lietuvos sirdziu cempionai! Teisybe vistiek triumfuos! Kita sezona rytas atsilygins uz visas nuoskaudas! O db mu.zikai galit svest ta nepelnyta titula..
2020-03-13
-31
Atsakyti
Expert
Pasirode LKL pasauliui besanti biedna lyga, kaip kokios Ukrainos. Labai domu ar kas benores cia vaziuoti zaisti
2020-03-13
-1
Atsakyti
nujo
Sportas uzdaromas nuobodybe
2020-03-13
-23
Atsakyti
Pijus
Net nesitikėkite jokio supratimo ar palaikymo. Pats nenormaliausias nutarimas, reikėjo gi tik neribotam laikui sustabdyti. Buvo graži kova dėl 2 vietos, bet reikėjo nutraukti. Šiauliai teisingai elgėsi, vadinasi Lietuvoje yra viena normali komanda. "Nuoširdūs" sveikinimai LKL vadovybei už sprendimą ir patarimas - išdėstykite komandas sezono pradžioje, kaip jums patinka. Jums tik krepšinio šventę gadinti rūpi.
2020-03-13
+2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 108

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.