Echodas – naudingiausias Europos taurės savaitės žaidėjas

2018-01-25 11:19
Nuotr.: fotodiena.lt/J. Elinskas
Nuotr. fotodiena.lt/J. Elinskas

Geriausias karjeros Europos taurėje rungtynes sužaidęs Martynas Echodas tapo naudingiausiu Europos taurės savaitės žaidėju. 20 metų 204 cm ūgio Vilniaus „Lietuvos ryto“ puolėjas vakar mače su Turino „Fiat“ surinko 29 naudingumo balus.

Nors lietuvis pagal naudingumo balus liko antras po Stephane’o Lasmes, tačiau pastarojo ekipa, Kazanės UNIKS, pralaimėjo, o savaitės MVP renkamas iš laimėjusiųjų krepšininkų. 29 naudingumo balus surinko ir kitas UNIKS krepšininkas Quino Colomas, bet jis taip pat nepretendavo į naudingiausiojo prizą.

Echodas vakar per 23 minutes pelnė 22 taškus (7/8 dvitaškiai, 8/11 baudos), atkovojo 4 kamuolius, atliko 1 rezultatyvų perdavimą, blokavo 1 metimą, išprovokavo 8 pražangas, kartą suklydo ir 2 sykius prasižengė. 

Martynas Echodas

Martynas  Echodas
Komanda: Vilniaus Lietuvos rytas
Pozicija: PF, C
Amžius: 20
Ūgis: 206 cm
Svoris: 103 kg
Gimimo vieta: Kaunas, Lietuva

Toks Echodo žaidimas padėjo „Lietuvos rytui“ 101:68 susitvarkyti su „Fiat“ ir iškovoti pirmąją pergalę Europos taurės F grupėje.

UNIKS duetas, Lasme ir Colomas, kartu surinko 61 iš komandos 80 naudingumo balų, bet jų ekipa 75:76 nusileido Emilijos Redžo „Grissin Bon“.



Komentarai:

to jonceblemba
Kai paskaitau ka tu pastoviai prirasai,tai peršasi viena išvada,kad tu esi debilu debilas.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-25
+1
Atsakyti
Siaip jau pernai matesi, kai labai talentingas jaunuolis yra Echodas. Aisku, kaip ketvirtam numeriui jam reikia tobulint tolima metima, dar keleta dalyku. Bet siaip daug perspektyvu turi Echodas. Gal ir gerai, kad zaidzia Ryte. Nelabai jam Zalgiris galejo pasiulyt jau si sezona zaist tiek, kiek zaidzia Vilniuje.
2018-01-25
-9
Atsakyti
ne
Krw kokie jus apgailetini esat :D Ypac @jonceblemba, zalgiris isaugino puse lkl zaideju, tu gal nejuokink :D Daugiausia zaideju isaugino Vilnius, paziurek gal statistika, tas pats Valanciunas praejes Vilniaus krepsinio mokykla, taip, kalbu apie tai, jog zalgiris is tiesu tik padejo sustipreti, pasiekti siek tiek aukstesni lygi zaidejams zalgiris-2 komandoje. Bet tuos zaidejus isaugino is tiesu visa Lietuva, Sabonio krepsinio mokykla net nepatenka i pirma trejetuka mokyklu isauginusiu daugiausiai pajegiu zaideju. Is tiesu cia yra absurdas, sakot, kad be zalgirio nebutu tokiu lietuviu zveriu, rinktine nepatemptu, gal jeigu ne zalgiris butu situacija dar geresne, nes kiti miestai, komandos isaugino is ties daug ivairiu zaideju, ta pati matome ir dabar. Ka tik zalgiris-2 turi jaunu zveriu, kurie netgi nepateko i eurolygos jaunimo komanda, daug kur yra jaunu zveriu, Jokubaitis, Sirvydis, Mikalauskas ir pns ir rasyti, kad zalgiris isaugino beveik visus zaidejus yra tiesiog kvaila, tik visiskai krepsiniu nesidomintis zmogus gali taip sakyti...
2018-01-25
Atsakyti
Joncei
Jei ka tai as Zalgirio fanas. Tiesiog megstu viska labiau vertint realiai,ir man kelia siokia tokia sypsena kai visus zaidejus, kurie pabuvo Zalgirio dubleriuose 2-3 metus,po to iskilus kituose klubuose, tokie kaip tu "nusavina"Zalgirio naudai, tipo cia Zalgiris juos paruose. Mano nuomone yra kitokia - as manau jog zaideja yra sunkiausia paruost, iskelt i auksta lygi klubui, kuriame jis pradejo zaist rimta vyru krepsini( Lietuvoje - t.y lklo klubai ). Nes klubas, lkle leisdamas jauna zaideja nemazai zaist, siek tiek ir rizikuoja rezultatais, nes kartais jaunam zaidejui zaidimo laiko tenka duot ir avansu. Todel as ir nemanau jog Zalgiris isaugino/paruose Echoda. Pagal tavo logika tai ir Ulanova isaugino Zalgiris, nes jis yra zaides Z dubleriuose. Nors Edgarui teko ivairiuose lklo klubuose paciam lipt i virsu, ir tik po ~3 metu, kai pasieke Zalgirio lygi, buvo paimtas i Zalgiri. Tai negi manai kad ir cia Zalgiris isaugino Ulanova? Man asmeniskai per 5metus tikras Zalgirio isaugintas zaidejas yra Lekavicius, na gal dar is dalies ir Gudaitis
2018-01-25
-1
Atsakyti
Zinantis
Echodui Zalgiris siule sutarti, bet norejo vel skolinti, o tas jam nebuvo priimtina, todel atsisake.
2018-01-25
+5
Atsakyti
NaSmalsu pagal sprendi jog Zalgiris rupinasi Lt krepsinio ateitim? As teigciau kad rytas rupinasi Lt krepsinio ateitim, nes Zalgiris pramete, o rytas iskart "ciupo" Echoda, nes buvo akivaizdu kad jo galimybes dideles.


Is to kad praktiskai visos LKL komandos remiasi Zalgirio mokyklos isaugintais zaidejais. Mes visu niekaip neislaikysim. Reikejo rinktis - Masiulis/Birutus ar Echodas. Gal pasirinkom gerai - gal ne. Suzinosim ateiti. Galejom siulyti Echodui suola trintii arba skolinti ji vel kokiem Siauliam - to jis nenorejo ir as ji visiskai suprantu.

Bet jis jau dabar rodo kad yra rimtas krepsininkas europos mastais o isaugintas Zalgirio ir cia gali draskytis kiek nori. Makulaturo ciupo dar viena i musu plana netilpusi zaideja...

Esme tame kad Zalgirio sistema ne tik pumpuoja zaidejus Zalgiriui ir rinktinei, bet jais aprupina dar puse LKL. Ne kiekvienas isaugs but Maciulu ar Jankunu ir ne kiekviena talenta sugebesim islaikyti, tokia politika.
2018-01-25
+4
Atsakyti
ka
taip. jis geras. bet yra vienas bet. fiat net nesigine ir net netraukia LKL viduriuko. tai buvo geriasne prienu vytauto kopija su balais. tas bet yra tai kad kavaliauskas ryte buvo dar geriasnis. kai susidure su rimtom komandom ir rimtais centrais viskas pasimate. Taip echodui cia geriausia vieta tobulet ir ateiti gali but geras zaidejas. bet dabar yra vienas bet.
2018-01-25
Atsakyti
Anonimas
Sumete is po kasio nedengiamas pries lopinius italus ir jau seilejasi kai kurie. Nebuvo vakar gynybos.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-25
+3
Atsakyti
Anonimas
Tai 204 ar 206 jo ugys ? ;)
2018-01-25
+1
Atsakyti
djgaffer
Didžiausia Žalgirio klaida,kad jį paleido.Tik klausimas,ar likęs Kaune būtų gavęs tiek minučių,nes konkurencija didesnė.Tai gal ir teisingas sprendimas.Pačiam jam dar reiktų geriau išmokt nugara į krepšį žaist,ateitį ir tritaškius pradėti mėtyti.Bet aplamai,tai sparčiai tobulėjants žaidėjas ir manau jau greitai jį ir rinktinėje pamatysime.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-25
-1
Atsakyti
kunigas
Super zvaigzde - galetu kitais metais keliaut i eurolygos granda belekoki

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-25
Atsakyti
Na
Smalsu pagal sprendi jog Zalgiris rupinasi Lt krepsinio ateitim? As teigciau kad rytas rupinasi Lt krepsinio ateitim, nes Zalgiris pramete, o rytas iskart "ciupo" Echoda, nes buvo akivaizdu kad jo galimybes dideles.
2018-01-25
+4
Atsakyti
Vienas krepsininkas is makulaturos rimtas. Zalgiris rupinasi Lietuvos krepsinio ateitim.
2018-01-25
+20
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 13

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.