Kurtinaitis: „Lengviausia yra viską mesti ir važiuoti žvejoti, bet aš lengvų kelių neieškau“

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“
2021-01-08 22:48

Maskvos srities „Chimki“ Eurolygoje dešimtąjį pralaimėjimą iš eilės patyrė prieš Kauno „Žalgirį“, kuomet antrojo rato starte krito 75:102, tačiau nesėkmingą sezoną išgyvenantis Rimas Kurtinaitis neketina pasiduoti.

„Chimki“ per 18 turų laimėjo tik du kartus ir Eurolygoje užima paskutinę vietą, o nuo artimiausio oponento atsilieka trimis pergalėmis.

Po mačo Kaune trenerio buvo paklausta, kaip per pralaimėjimų seriją jaučiasi psichologiškai – ar nenorėtų visko mesti ir vietoje to išvykti žvejoti?

Fotogalerija

„Dirbu savo darbą. Treniruojamės neblogai, viskas kaip ir vyksta, bandome atsigaivinti. Lengviausia yra viską mesti ir važiuoti žvejoti, bet lengvų kelių neieškau“, – atsakė Kurtinaitis.

„Chimki“ Kaune po dviejų kėlinių pirmavo 48:39, bet trečiajame kėlinyje krito į tokią duobę, kurios Kurtinaitis savo karjeroje neprisimena – 10 minučių atkarpą pralaimėjo 13:39.

„Žalgiris“ pastarąsias 5-6 rungtynes žaidžia labai gerai, jie visada rungtyniauja su pasitikėjimu ir mėgaudamiesi žaidimu. Mes turėjome problemų, nes du kėlinius kovėmės neblogai, bet trečiasis kėlinys buvo baisus, ypatingai dėl energijos ir charakterio. Šis kėlinys ir lėmė pralaimėjimą.

Buvo eilė neblogų rungtynių, bet ir eilė tokių, kai komandai yra sunku, trūksta pasitikėjimo. Aišku, žinome, kad po tokios pralaimėjimų serijos žaidėjai palūžta, ir ne tik mūsų komanda. Trūksta pasitikėjimo ir nugalėtojų charakterio. Jau ne pirmos rungtynės, kai po dviejų kėlinių atrodome neblogai, bet nesėkmingai pradedame trečiąjį kėlinį. Na, (kaip) šiandien, apskritai dar tokio rezultato nesu turėjęs“, – sakė Kurtinaitis.

Rimo Kurtinaičio komentaras:

Kaip treneriui „Chimki“ komandoje per tokią pralaimėjimų serija sekasi pasiekti žaidėjų širdis?

„Tai yra sunku. Bet turėjome neblogų rungtynių, kokias 5 rungtynes pralaimėjome paskutinę minutę, o tai teikia vilčių, kad esame temoje. Bet būna rungtynių kaip šiandien, kai komanda nesikontroliuoja. Per pirmąsias keturias trečiojo kėlinio minutes paėmiau dvi minutės pertraukėles, kurios nieko nepakeitė. Tai yra blogai“, – kalbėjo Kurtinaitis.

Rungtynių apžvalga:



Komentarai:

Tadas
Pasakysiu atvirai ir aiškiai. Gėda žiūrėti į tokį žmogų kuris neturi savigarbos apleisti ta postą vien dėl pinigų. O vietoj to renkasi šitą pažeminimą ir savo vardo teršimą kiekvieną savaitę ir po to sėdi po kiekvienų rungtynių bijodamas net akis pakelti per spaudos konferenciją. O dar kažkada pats rėkė kad jei LKF yra tokių žmonių kurie nesugeba savo darba atlikti jie turi palikti postus. Bet dabar sėdėdamas toje pačioje kiauroje valtyje jis to net neketina daryti. Nors jo kūno kalba sako, kad jam ten yra katorga būti.
2021-01-09
+1
Atsakyti
Siknos razinka
O veliau visi stebisi kodel niekas lietuvos treneriu europoje negerbia... O gal todel kad pas mus visi treneriai kaip debilai isikibe i ta trenerio kede jos patys nepaliks kol ju su kompensacija nepravarys. Nors akivaizdu kad jie savo darbo neatlieka gerai kai tavo pergaliu ir pralaimejimu balansas 2-16! Kas butu jei negaletum picerijos darbuotojo ismesti kuris tik ateina i darba bet picas atsisako kepti? Seip visi kiek pamenu pas mus treneriai turi buti pravaryti nes parys neiseis jei kontrakte yra kazkokia kompensacija itraukta. Tas buvo su Krapiku, tas buvo su Adomaiciu tas pats vyksta su Kairiu dabar. Ir tikrai dar daug tokiu variantu yra buve.
2021-01-09
+5
Atsakyti
Rimuk
Gal jau nueikit jus su visa komanda i kokia baznycia, pasimelskit. Ziurėk ir kašis paeis.
2021-01-09
+4
Atsakyti
Liutas
gaila siaip kurcio, kaip zemes pardaves konferencijoj.... chimku su tokia sudetim niekas nesuvaldytu
2021-01-09
-10
Atsakyti
Kurtis
Nepasiduoda Eis iki galo
2021-01-08
-1
Atsakyti
Nekas bent kol kas
Zaidejai tikrai kalti irgi, bet visiem pasitemt reiketu. Ant popieriaus gerai atrodo, bet kovos nesimato, patingi gynyboje, puolime pick\'n\'roll buna suzaidzia, tada kiti trys tik stovi ir ziuri, kamuolio judejimo nera. Kadangi gynyboj neuzjuda, negali begt i geita puolima, ka Kurtinaitis ir megsta zaist. Labai daug sunkiu metimu renkasi, zodziu minuso tikrai daug daugiau nei pozityvo. Visi protingi ir supranta, kad sezono Euroleague nebeisgelbes, bet bent jau daugiau noro reiketu rodyt, vis delto pinigu nelabai kaip komanda atidirba ir po vienos blogos atkarpos nebeatsigauna...
2021-01-08
+7
Atsakyti
uz zalgiri
garbes uz pinigus nenusipirksi
2021-01-08
+4
Atsakyti
Tadas
bet jus ir atsilupe kodel bartzokui normaliai ejo su svedu ? maziau cia tokias nesamones pezekit ginybos kurtis nesugeba sustatyti ir tai yra tik jo problema
2021-01-08
+1
Atsakyti
Nieko keisto tokia apgailetina Khimki, pasiziuri kur rusai apie rungtynes raso tai visi Kurti su shudais maiso o dievaiti Shveda aukstina, jis ten nelieciamas, vietinis herojus nors prie normaliu vadovu pirmiausia ta klouna reiktu isspirtu is komandos ir i jo vieta paemus izaideja Khimki atrodytu visiskai kitaip. O Kurciui matosi jau px, zino kad nera sansu pakeist sitos mirusios komandos tai kol ji laiko su gera alga tol nesitrauks pats :)
2021-01-08
+8
Atsakyti
Vau
Ir kas kaltas?Pats kokia norejo komanda tokia susirinko,prisikviete bile kiek lietuviu i treneriu staba,rusai dave kalna pinigu ir galejo daryti ka nori,tai ko verkia?
2021-01-08
+12
Atsakyti
Anonimas
Kurtis pavirto i laimes sausainuka, su nuvalkiotom ismintingom frazem viduje. 2-16 jau kaip ir baigtas sezonas chimkiam, beliko tik formalumai.
2021-01-08
-4
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 19

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.