„Neptūnas“ CSKA krepšininkams pademonstravo kovingumą (komentarai)

Karolis Dobrovolskas
„BasketNews.lt“ korespondentas
2012-10-07 15:43
Nuotr.:

Maskviečiams pavyko neutralizuoti vieną Klaipėdos komandos lyderių Martyną Mažeiką
Maskviečiams pavyko neutralizuoti vieną Klaipėdos komandos lyderių Martyną Mažeiką
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Iki sensacijos trūko tobulų keturių minučių. Lemiamomis akimirkomis įvykęs Maskvos CSKA (1-0) spurtas pralaimėjimu paženklino Klaipėdos „Neptūno“ (0-1) debiutą VTB Vieningoje lygoje – 72:83 (13:24, 23:22, 14:13, 22:24).

36 minutę Mariaus Runkausko tritaškis ant kojų pakėlė „Švyturio“ areną, o „Neptūnas“ atsiliko 68:69. Tai buvo antras kartas, kai Kazio Maksvyčio treniruojami krepšininkai panaikino maskviečių dviženklį pranašumą. 

Tačiau sumažinę atsilikimą, klaipėdiečiai kito žingsnio nežengė. CSKA pelnė 12 taškų be atsako ir mačo baigtis tapo aiški.

Prieš tai šeimininkai sumažino atsilikimą nuo 11:22 iki 31:33, tačiau trečiojo kėlinio pradžioje Rusijos čempionai nutolo 53:38. Taiklūs Runkausko ir Deivido Gailiaus tolimi metimai padėjo dar kartą panaikinti deficitą, bet daugkartiniai Rusijos ir Eurolygos čempionai lemiamomis akimirkomis žaidė patikimiau.

„Neptūno“ ekipoje debiutavo 218 cm ūgio vidurio puolėjas Martynas Andriuškevičius, dėl traumos praleidęs pirmuosius tris LKL čempionato mačus. Jis žaidė 13 minučių, per kurias prametė du dvitaškius ir dvi baudas, atkovojo 1 kamuolį, išprovokavo 1 pražangą, 3 kartus prasižengė ir blokavo 1 metimą.

„Neptūnas“: Marius Runkauskas 16 (4/7 tritaškių), Deividas Gailius ir Vytautas Šarakauskas (8 atk. kam., 5 praž.) po 12, Laurynas Mikalauskas 9, Evaldas Dainys 7, Rashaunas Broadusas 6, Nikita Barinovas ir Martynas Mažeika po 4, Davidas McClure'as 2, Martynas Andriuškevičius ir Giedrius Gustas taškų nepelnė, Raimundas Danys nerungtyniavo.

CSKA: Nenadas Krstičius 22, Milošas Teodosičius 16, Vladimiras Micovas 13, Viktoras Chriapa 12 (9 atk. kam., 8 rez. perd.), Sonny Weemsas ir Zoranas Ercegas po 8, Antonas Ponkrašovas 3, Dimitrijus Sokolovas, Aaronas Jacksonas ir Drew Nicholas taškų nepelnė.

Kazys Maksvytis („Neptūno“ ekipos vyr. treneris): „Gaila, kad intrigos nepavyko išlaikyti iki paskutinių sekundžių. Pritrūko šalto proto. Pralaimėjome pirmą kėlinį ir prisirinkome labai daug baudų, beveik dvigubai lenkėme varžovą pagal šį rodiklį. Šios rungtynės mus įkvėpė. Likus žaisti 3 minutes dar buvo intriga. Svarbiausia, kad laikėmės plano. Andriuškevičius dar nėra pasiruošęs, tačiau jis dega noru žaisti. Turime spragų po krepšiu ir tikimės, kad Martynas jas užlopys. Šiandien jis sužaidė kelias sėkmingas minutes ir likau patenkintas jo darbu po krepšiu.“

Ettore Mesina (CSKA ekipos vyr. treneris): „Visų pirma noriu padėkoti už gerą kovą. Kai „Neptūnas“ priartėdavo, mes gerai sužaisdavome, laikėmės disciplinos. Esu dėl to patenkintas. Esu labai nepatenkintas, kaip žaidėjai neišlaikė sukauptos persvaros. Klaipėdiečiams mus prisivyti leidome net keletą kartų. „Neptūnas“ sužaidė labai geras rungtynes. Tai pajėgi ir daug metikų turinti komanda. Jie ėjo į aikštelę tik dėl pergalės. VTB Vieningoji lyga yra neprognozuojama. „Lietuvos rytas“ krito Kazachstane, o „Žalgiris“ pranoko „Lokomotiv“ krepšininkus. Sezonas ilgas ir laukia daug staigmenų. Kai kurie mūsų žaidėjai dar nėra pasiekę geriausios sportinės formos. Jie dar jaučia nuovargį po Londono olimpinių žaidynių ar kvalifikacijos į Europos čempionatą.“

Marius Runkauskas („Neptūno“ ekipos gynėjas): „Prieš rungtynes akcentavome, kad turime būti susikaupę ir negalime nuvertinti savęs. CSKA mačo pabaigoje suaktyvino gynybą ir visus taškus surinko greitajame puolime. Rungtynių pradžioje kaustė jaudulys, tačiau vėliau pamatėme, kad galime kautis ir su tokia komanda. LKL sezoną pradėjome sunkiai, o šios rungtynės rodo mūsų žaidimo gerėjimą.“

Šią savaitę VTB Vieningosios lygos sezoną pergale pradėjo Kauno „Žalgiris“, o pralaimėjimu – Vilniaus „Lietuvos rytas“.



Komentarai:

nancytex
Very interesting article. I would love to read the book “Start with Why”, by Simon Sinek. I think he has taken a great topic to deal with. Teaching leaders to inspire others is a good idea to bring up a civilized society. Thanks for sharing. Keep posting.

http://www.isid.biz
2015-05-13
-9
Atsakyti
krabasDžiugina, kad kitų komandų fanai palaiko kitus lietuvių klubus. Taip ir turi būti. Rungtynės žiauriai geros buvo, gryžau balsą praradęs. Visi, kas pasirodė, gerai sulošė, pagal savo galimybes. Iš Andriuškevičiaus šiame etape daugiau ir nesitikėjau. Net Gustas gerai skirstė, tik jam metimą nors pusėtiną reikia susigrąžinti. Puolime tikrai gerai priekinė linija sulošė (Andriuškevičius sienas gerai statė), visi aktyviai lindo po krepšiu. Su Krstičium ginyboje sunkiai buvo. Rusai trajakus gerai mėtė. Kas labiausiai patiko, Neptūnas pešėsi dėl kiekvieno kamuolio, Dainys Teodosičių gerai dusino. Dainį išskirčiau. Visada sakiau, kad jis savo kovingumu kaip katalizatorius suveikia. Kas užkniso, tai Neptūno tipo fanų banda. Aš Neptūno fanas, bet nespygauju visokių vėjų be sustojimo. Ar tie Hari Krišnos nors mato kas aikštėje darosi? Nors užsičiauptų, kada mergos šoka. Manau geriau eitų spygauti į lauką ir netrukdytų žmonėms krepšį žiūrėti. Sėkmės VTB visiems Lietuvos klubams !


Koks tu fanas , apsižiojęs alaus bambalį ir laikantis savo kišenėje siemkes , kad tik paspjaudyt , jei nori šokių pasižiūrėt , eik į teatrą ne į rungtynes , moliūge tu.Už laido atsisėdęs , būtum bent prie jų priėjęs , pasakęs į akis , o dabar čia pūlioji , nevykėlis...
2012-10-08
-11
Atsakyti
uz kovinguma neptunui 10balu,cska ryskiai nesitikejo tokio pasipriesinimo.Galejo ir geriau andriuskevicius pasirodyti,na tikiuosi artimiausiu metu jis dar parodys gera zaidima,gustas tai nesuprantu,nieko jis neparodo.Klaipeda gerai pavare,nustebino mane.
2012-10-08
+3
Atsakyti
asasai
na manau arenoj tikrai buvo apie 4000. Nors gaila, kad net CASK nepritrauke pilnos arenos. Bet atmosfera buvo tikrai super. Jei tik krepsinio salies gyventojai butu tikri krepsinio gerbejai, ir i visas rungtynes eitu kaip i svente, tai ir komandai namie butu rungtyniaut lengviau. Siandien 100% ziurovai buvo sestasis zaidejas. Klaipedieciai, palaikykit savo komanda taip kaip siandien, ne tik su CASK, bet ir visose lygose, tiek VTB, tiek LKL, ir tikrai LKL'e turesit bronza...o kitais metais, ir EuroCup varzybas
2012-10-08
+14
Atsakyti
fpiz-2
->Karooolinis

Jis turejo omeny "bla bla bla, atsikniskit, noriu namo..."
2012-10-08
+8
Atsakyti
Cituoju messina: VTB Vieningoji lyga yra neprognozuojama. „Lietuvos rytas“ krito Kazachstane, o „Žalgiris“ pranoko „Lokomotiv“ krepšininkus.

Nesupratau, ka jis cia norejo pasakyt. Staigmena, jog Zalgiris nugalejo Lokomativ? Nu nepasakyciau
2012-10-08
+3
Atsakyti
to Reno
Nevykeli, tai kad pas jus grupej Cska tiek eurolygoj, tiek vtb, tai uzjauciu :D roto virusas vel gali bebra ir jovala aplankyt :/
2012-10-07
+21
Atsakyti
Hmmm....
Tai o tavo nuomone geriau nusipirkt alaus,atsisest patogiai, ir gerti alu po imestu tasku ir ciulpti duda kai varzovai atakoja? Buciau Klaipedoj tikrai geriau prisijungciau prie fanu nei atsisesciau ir gerciau alu. Gerti alu galim ir namuose prie TV
2012-10-07
+12
Atsakyti
to krabas / apie neptuno fanus
pilnai su tavim sutinku del neptuno fano.

Sukauja, kad tik parekti, be jokio tikslo...

Kazka reiketu daryti su tais neptuno fanais, nes prie tokiu abejoju ar kas nors noretu prisijungti...
2012-10-07
+4
Atsakyti
RenoZiuriu daug zaliuju pienines gerbeju sulindusiu Neptunas saunuoliai geriau palose ,nei Zalgirio pienines komandele , daba nei Taduko, nei Mantuko nebebus ,tai bus ziauriai suduroti CSKA sutriuskins Zalgrybi


Pirma pasiziuresim kaip jus r...ns ateinanti ketvirtadieni :) Ar istengsit bent kaip neptunas sulosti
2012-10-07
+4
Atsakyti
RenoZiuriu daug zaliuju pienines gerbeju sulindusiu Neptunas saunuoliai geriau palose ,nei Zalgirio pienines komandele , daba nei Taduko, nei Mantuko nebebus ,tai bus ziauriai suduroti CSKA sutriuskins Zalgrybi


Nu ir nusišneki :)
2012-10-07
+2
Atsakyti
Na Neptūnas surinkęs tikrai neblogą sudėti, laukiu kol įsivažiuos žinoma Andriuškevičius. Nenorėkit kad iškarto pirmas varžybas ateitų ir stabiliai sužaistu. Isivažiuoti reikia žmogui :)
2012-10-07
+3
Atsakyti
GG
Von Gusta is komandos toks medis ir dar turbut viena didziausiu atlyginimu gaunas. Dainys 100 kart geriau zaidzia ir ZVAIGZDE nevaidina kaip Gustas negaliu ziuret i slykstu Gusto zaidima. Andriuskeviciu i kompanija Zvaigzde dar viena. Atiduot abu ir uz ju pinigus nupirkt gera Centra Juoduka.
2012-10-07
-10
Atsakyti
Is KaunoZalgiris CSKA tik 2 taskais prlaimejo MASKVOJE, o cia Neptuno zaidima Messina net neanalizavo turbut pries rungtynes. Rytas isvis apsisikes pries CSKA butu buves.


zalgeris maskvoje pralaimejo dviem taskais, nes cska zaide viena koja ir beje tai buvo draugiskos rungtynes. jeigu tai butu buves rimtas macas tai cska zalgeri sukapapotu minimum ~25 pts
2012-10-07
+39
Atsakyti
krabas
Džiugina, kad kitų komandų fanai palaiko kitus lietuvių klubus. Taip ir turi būti. Rungtynės žiauriai geros buvo, gryžau balsą praradęs. Visi, kas pasirodė, gerai sulošė, pagal savo galimybes. Iš Andriuškevičiaus šiame etape daugiau ir nesitikėjau. Net Gustas gerai skirstė, tik jam metimą nors pusėtiną reikia susigrąžinti. Puolime tikrai gerai priekinė linija sulošė (Andriuškevičius sienas gerai statė), visi aktyviai lindo po krepšiu. Su Krstičium ginyboje sunkiai buvo. Rusai trajakus gerai mėtė. Kas labiausiai patiko, Neptūnas pešėsi dėl kiekvieno kamuolio, Dainys Teodosičių gerai dusino. Dainį išskirčiau. Visada sakiau, kad jis savo kovingumu kaip katalizatorius suveikia. Kas užkniso, tai Neptūno tipo fanų banda. Aš Neptūno fanas, bet nespygauju visokių vėjų be sustojimo. Ar tie Hari Krišnos nors mato kas aikštėje darosi? Nors užsičiauptų, kada mergos šoka. Manau geriau eitų spygauti į lauką ir netrukdytų žmonėms krepšį žiūrėti. Sėkmės VTB visiems Lietuvos klubams !
2012-10-07
-21
Atsakyti
Is Kauno
Zalgiris CSKA tik 2 taskais prlaimejo MASKVOJE, o cia Neptuno zaidima Messina net neanalizavo turbut pries rungtynes. Rytas isvis apsisikes pries CSKA butu buves.
2012-10-07
+7
Atsakyti
gers
ka te andriuskevicius atgauna forma......dega noru zaist....didesnes nesamones nesu mates...lavonas tas andriuska....ir gustas i kompanija....von abu is neptuno
2012-10-07
+16
Atsakyti
Is Kauno
Kaunas lapkricio 4 Klaipedoje vel GAIDINS Zalgiri kaip ir VISAS komandas LKL, nes cia daunu lyga
2012-10-07
+1
Atsakyti
Neptunas po truputi igauna forma.Per sekanti susitikima rytasgriuaz neptumui.... As nejuokauju:(
2012-10-07
+14
Atsakyti
gal kas žinot kur db lošia tas juodukas 2.10 ūgio kur už Šiaulius prieš pora mettų žaidė? Weawer, ar kaip ten jo pavardė! Šoklus, atletiškas! Ir turbūt už sasyską nelabai brangesnis! Neptūnui lb tiktų vietoj meškerykočio!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-10-07
+1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 331

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.