Perspektyviausių Lietuvos krepšininkų reitingas

Jonas Lekšas
BasketNews žurnalistas
2022-07-30 11:00
Nuotr.: USA TODAY Sports - Scanpix, D.Repečka, FIBA | BasketNews iliustracija/M.Didė
Nuotr. USA TODAY Sports - Scanpix, D.Repečka, FIBA | BasketNews iliustracija/M.Didė

Tinklalapis BasketNews, pasitelkęs į pagalbą jaunimo rinktinių ir klubinio krepšinio trenerius bei konsultavęsis su vyresnio amžiaus krepšininkais, sudarė perspektyviausių Lietuvos talentų, gimusių 2001-2003 m., dešimtuką.

Penki krepšinio specialistai buvo paprašyti sudaryti talentingiausių krepšininkų dešimtuką, atsižvelgiant ne į šios dienos pasiekimus, o į jaunuolių perspektyvą ateityje, išskiriant žaidėjų stipriąsias bei silpnąsias vietas.

Reitingo taškai buvo skirstomi tokia sistema: 1 vt. – 25 tšk., 2 vt. – 18 tšk., 3 vt. – 15 tšk., 4 vt. – 12 tšk., 5 vt. – 10 tšk., 6 vt. – 8 tšk., 7 vt. – 6 tšk., 8 vt. – 4 tšk., 9 vt. – 2 tšk., 10 vt. – 1 tšk.

Mantas Rubštavičius

Mantas  Rubštavičius
Pozicija: SG
Amžius: 20
Ūgis: 198 cm
Svoris: 84 kg
Gimimo vieta: Panevėžys, Lietuva

Šiose kartose išsiskiria penki žaidėjai, kurie figūravo visų apklaustųjų sudarytuose reitinguose, o šiemet reitinge nebelikus Roko Jokubaičio, į lyderio poziciją šoko Ąžuolas Tubelis, pernai sudaręs didžiulę konkurenciją Eurolygos „Kylančiai žvaigždei“.

Iš viso tarp trenerių buvo paminėti 16 krepšininkų, o arčiausiai perspektyviausiųjų dešimtuko buvo Vilniaus „Ryto“ jaunimo sistemos narys Jokūbas Rubinas.

Tinklalapis BasketNews aštuntus metus paeiliui apžvelgia perspektyviausius šalies žaidėjus ir kiek anksčiau skelbė 2004, 2005 ir 2006 m. gim. amžiaus grupių reitingus.

Nuotr. D. Lukšta

10.

Adomas Sidarevičius

Gimimo data

Gimimo vieta

Ūgis

Pozicija

Klubas

   2001-06-24 Kaunas 188 Gynėjas Neptūnas

Taškai: 12 
Aukščiausia vieta: septinta
Kiek kartų paminėtas? Tris

Pernai Sidarevičiaus šiame sąraše nebuvo, tačiau vėlyvo brendimo kaunietis karjeroje kryptingai žengia į priekį.

Jei ne praėjusio sezono pradžioje patirta trauma, gynėjas galėjo įsitvirtinti Klaipėdos „Neptūno“ rotacijoje, bet net ir po ilgo laiko nežaidimo Dainius Adomaitis įžaidėjui suteikdavo šansų.

19 mačų LKL sužaidęs Sidarevičius per 8 minutes fiksavo kuklią 2,1 taško ir 0,8 rezultatyvaus perdavimo statistiką, tačiau artėjančiais metais jis jau turėtų sulaukti didesnio vaidmens Klaipėdoje.

Įžaidėjas taip pat rungtyniavo ir NKL, kur „Neptūno“ dubleriams rinko 8,8 taško, 3,3 rezultatyvaus perdavimo ir 7,3 naudingumo balo rodiklius.

Sidarevičiaus stiprybės – geras darbas gynyboje, spaudžiant kamuolį, puikus kamuolio ir komandos valdymas bei solidus metimas iš vidutinio nuotolio po driblingo.

Vyrų krepšinyje įžaidėjui labai trūksta atletiškumo, taip pat norėtųsi užtikrintesnio pataikymo iš toli. Artėjantis sezonas bus labai svarbus Sidarevičiaus tolimesnei karjerai.

Nuotr. FIBA

9.

Mintautas Mockus

Gimimo data

Gimimo vieta

Ūgis

Pozicija

Klubas

   2003-09-14 Panevėžys 201 Puolėjas Labas GAS

Taškai: 14
Aukščiausia vieta: šešta
Kiek kartų paminėtas? Tris

Savo kartoje Mockus buvo laikomas vienu ryškiausių talentų, tačiau pastarieji metai jam buvo sunkesni.

Į vyrų krepšinį bandantis pereiti Klaipėdoje puolėjas buvo mėtomas tarp LKL ir NKL, o tai tikriausiai ir buvo didžioji problema. 

Su Prienų klubu ilgalaikę sutartį turintis Mockus kitą sezoną privalo pretenduoti į pagrindinę rotaciją ir ten išsikovoti savo minutes. Kol kas nepanašu, jog „Labas GAS“ gali būti stipresnė nei pernai.

Epizodiškai LKL pasirodęs Mockus „Kretingos“ komandai NKL pelnė po 8,9 taško, atkovojo po 3,8 kamuolio ir rinko po 7,9 naudingumo balo.

Didžiausią įspūdį vis dar daro 18-mečio kūnas ir gebėjimai – dvimetrinis krepšininkas gali žaisti per tris perimetro linijos pozicijas, o ūgio pranašumu jis labiausiai naudojasi gynyboje, kur geba gerai spausti kamuolį.

Ne tik ūgiu, bet fizinėmis bei atletinėmis galimybėmis išsiskiriantį Mockų labiausiai stabdo metimas. Jei krepšininkui pavyktų čia padaryti ryškesnį progresą, tikėjimas tarp krepšinio specialistų Mockumi dar labiau išaugtų.

Nuotr. FIBA

8.

Ugnius Jaruševičius

Gimimo data

Gimimo vieta

Ūgis

Pozicija

Klubas

   2003-06-04 Alytus 207 Centras CSU Bakersfield

Taškai: 15
Aukščiausia vieta: šešta
Kiek kartų paminėtas? Tris

Šviežiai iškeptas Europos dvidešimtmečių čempionato vicečempionas, šią vasarą atstovavęs metais vyresnių jaunuolių Lietuvos rinktinei.

Ilgą laiką ketvirtu numeriu projektuotas Jaruševičius, panašu, jog vyrų krepšinyje turėtų žaisti per abi pozicijas. Jis turi reikiamų įgūdžių, kad atitiktų tiek šiuolaikinio centro tendencijas, tiek ir sunkiojo krašto.

Alytiškis turi minkštą metimą iš distancijos ir pastaraisiais metais čia padarė dar didesnį progresą, taip pat geba žaisti veidu į krepšį bei yra koordinuotas aukštaūgis.

„Žalgirio“ dubleriams NKL 19-metis rinko po 6,8 taško, 3,9 atkovoto kamuolio ir 6,7 naudingumo balo statistiką, o. Europos čempionate jo skaičiai siekė 5,6 taško ir 4 atkovotus kamuolius.

Ateityje, norint sėkmingiau žaisti penktoje pozicijoje, Jaruševičius turi įgyti daugiau centro įgūdžių. Jam trūksta judesių baudos aikštelėje, taip pat ir fiziškumo, o gynyboje aukštaūgis dar sunkiai nuskaito rotacijas.

Šią vasarą į NCAA persikėlęs Jaruševičius gali priminti Regimantą Miniotą, tačiau sunku prognozuoti, kokią įtaką jo karjerai padarys sprendimas krepšinio paslapčių mokytis už Atlanto.

Nuotr. D. Repečka

7.

Titas Sargiūnas

Gimimo data

Gimimo vieta

Ūgis

Pozicija

Klubas

   2003-03-26 Kaunas 190 Gynėjas Žalgiris-2

Taškai: 22
Aukščiausia vieta: šešta
Kiek kartų paminėtas? Tris

Epizodiškai Kauno „Žalgiryje“ debiutavęs Sargiūnas per metus didelio kokybės šuolio nepadarė.

„Žalgirio“ dubleriuose didžiąją sezono dalį rungtyniavęs gynėjas NKL fiksavo 8,6 taško, 3,8 rezultatyvaus perdavimo ir 6,4 naudingumo balo rodiklius.

Jėga tarp bendraamžių išsiskiriantis įžaidėjas tuo labiausiai naudojasi gynyboje, taip pat stiprios kojos jam padeda gerai atakuoti krepšį po driblingo iš vidutinio nuotolio.

Savyje Titas turi lyderio savybes ir šiuo aspektu primena brolį Igną, tačiau labiausiai jam koją kiša metimas iš toli, kurio tikslumas praėjusį sezoną siekė vos 22 proc. – 28 iš 127.

Procentai, žiūrint į metimo techniką, tikrai gali būti aukštesni, bet reikia dirbti su sprendimų priėmimu ir rinktis geresnius metimus. Taip pat įžaidėjas yra ganėtinai nuspėjamas, nes trūksta įgūdžių žaisti silpnąja ranka.

Įdomu, kur artėjantį sezoną žais Sargiūnas – ar vėl rungtyniaus su dviguba licencija „Žalgiryje“, ar bus skolinamas kitai komandai.

Nuotr. FIBA

6.

Dovydas Butka

Gimimo data

Gimimo vieta

Ūgis

Pozicija

Klubas

   2003-07-24 Panevėžys 203 Puolėjas Žalgiris-2

Taškai: 23
Aukščiausia vieta: šešta
Kiek kartų paminėtas? Keturis

Antrasis šio sąrašo Europos dvidešimtmečių čempionato vicečempionas, pirmenybėse besivaržęs su metais vyresniais varžovais.

Savo charakteriu, energija ir ilgais žingsniais su kamuoliu Juodkalnijoje Lietuvos rinktinės sirgaliams įsiminęs Butka čempionate fiksavo 8 taškų ir 3,4 atkovoto kamuolio vidurkius.

Vis dėlto nepaisant išskirtinių gerųjų savybių, labai ryškiai pasimatė ir panevėžiečio Achilo kulnas. 203 cm ūgio puolėjas iš toli atakavo 28,6 proc. tikslumu (4 iš 14), o jam stojus prie baudų metimų linijos dažniausiai tai reikšdavo prarastus taškus – 4 iš 15 (26,7 proc.).

NKL metimas iš distancijos irgi buvo Butkos problema – 24,5 proc. tritaškių ir 57,8 proc. baudų pataikymas.

Apskritai Butkos debiutą NKL „Žalgirio“ dubleriuose sunku vadinti sėkmingu. Jam trūko stabilumo, dažnai jausdavosi perdegimas, o bendra statistika siekė 6,4 taško, 4,1 atkovoto kamuolio ir 7,1 naudingumo balo.

Didžiausias klausimas, ar Butka vyrų krepšinyje galės žaisti trečiu numeriu. Šiuo metu atrodo logiška būtų karjerą projektuoti priekinėje linijoje.

203 cm ūgio puolėjas turi ilgas galūnes ir yra plastiškas, tačiau iki aukščiausio lygio jam labai trūksta ne tik metimo, bet ir geresnio sprendimų priėmimo. Duomenys yra, bet reikia stipriai dirbti su savo įgūdžiais.

Nuotr. FIBA

5.

Augustas Marčiulionis

Gimimo data

Gimimo vieta

Ūgis

Pozicija

Klubas

   2002-03-21 Vilnius 193 Gynėjas Saint Mary's

Taškai: 56 
Aukščiausia vieta: ketvirta
Kiek kartų paminėtas? Penkis

Augusto sprendimą palikti Vilniaus „Rytą“ ir keltis į NCAA, bent jau po pirmo sezono, sunku vertinti teigiamai.

Marčiulionis antroje sezono pusėje praktiškai iškrito iš Saint Mary's koledžo rotacijos, o debiutinio sezono statistika per 15 minučių siekė 3,1 taško ir 1,8 rezultatyvaus perdavimo.

Į U20 Europos čempionatą atvykęs gynėjas atrodė dar labiau fiziškai sustiprėjęs, tačiau matėsi žaidimo praktikos trūkumas, o taip pat nesijautė progresas ties metimu, kas ir kelia daugiausiai abejonių, projektuojant Marčiulionio karjerą.

U20 pirmenybėse vilniečio skaičiai siekė 9,1 taško, 4,9 rezultatyvaus perdavimo, 2,7 perimto kamuolio, tačiau akis badė 19,1 proc. pataikymas iš toli.

Jei ne metimas, neabejotume, kad Marčiulionis ateityje žais Eurolygoje.

Galime pradėti nuo gynybos – kūnas, fiziškumas ir geras kojų darbas padaro jį elitiniu savoje aikštės pusėje. Fantastinis kamuolio spaudimas nuo galinės linijos atsispindi jo perimtų kamuolių statistikos grafoje.

Organizuojant atakas Šarūno Marčiulionio sūnus turi elitinį aikštės matymą, perdavimų kokybė – nepriekaištinga, o sprogstamoji jėga ir pikenrolų išpildymas tik dar labiau pakelia jo vertę.

Be stabilaus tritaškio Marčiulioniui trūksta daugiau klaidinamų judesių, kurie padėtų susikurti patogesnius metimus baudos aikštelėje.

Belieka tikėtis, jog antrasis sezonas NCAA Marčiulioniui bus žymiai sėkmingesnis ir ateityje Lietuvos rinktinėje nereikės jaudintis dėl įžaidėjo pozicijos šalia Jokubaičio.

Nuotr. LKL

4.

Marekas Blaževičius

Gimimo data

Gimimo vieta

Ūgis

Pozicija

Klubas

   2001-09-01 Vilnius 209 Centras Monbus Obradoiro

Taškai: 64
Aukščiausia vieta: trečia
Kiek kartų paminėtas? Penkis

Nors Mareko etapą „Žalgiryje“ daugelis laiko nesėkme, tikrai buvo ir teigiamų dalykų, kurie yra nepelnytai užmirštami, ypatingai antrajame sezone.

20-metis dėl traumų priekinėje linijoje kuriam laikui buvo tapęs Eurolygos klubo pagrindiniu vidurio puolėju. Jis šansus išnaudojo pakankamai solidžiai bei įrodė, jog ateityje tikrai yra pajėgus grįžti į stipriausią Senojo žemyno lygą.

Eurolygoje Blaževičiaus statistika siekė 5,7 taško ir 2,6 atkovoto kamuolio, o per 27 rungtynes buvo ir dvigubo dublio pasirodymas prieš Stambulo „Fenerbahče“, ir 26 naudingumo balai prieš Tel Avivo „Maccabi“.

LKL, apskritai, kuomet centras gavo progų, dažniausiai dominuodavo. Jis per 14 minučių fiksavo 8,9 taško, 3,9 atkovoto kamuolio ir 9,3 naudingumo balo statistiką. Nėra blogai kaip dvidešimtmečiui, ką?

Galbūt Blaževičiaus lubos nėra tokios aukštos kaip aukščiau sąraše esančių žaidėjų, tačiau nugludinus dabartinį įgūdžių bagažą, Europoje jis gali tapti solidžiu vidurio puolėju.

Fizine jėga, judesiai arčiau krepšio, sveikas naglumas yra tai, kuo pasižymi Blaževičius. Vis dėlto norint tapti mažiau nuspėjamu, Marekas turi tapti universalesniu centru.

Vilnietis visada žaisdamas nugara į krepšį ieško kontakto, taip pat neturi stabilaus metimo iš distancijos bei nėra pakankamai greitas, todėl atsilieka nuo šiuolaikinio centro sampratos.

Blaževičius Santjago de Kompostelos „Monbus Obradoiro“ klube pakeis Lauryną Birutį ir čia gaus daug žaidybinės praktikos. Tikėkimės, jog per artėjančius dvejus metus Ispanijoje Marekas padarys reikiamą progresą ir bus pasiruošęs į Eurolygą grįžti jau su kitu vaidmeniu.

Nuotr. LKL

3.

Liutauras Lelevičius

Gimimo data

Gimimo vieta

Ūgis

Pozicija

Klubas

   2003-05-28 Kaunas 201 Gynėjas Žalgiris-2

Taškai: 74
Aukščiausia vieta: antra
Kiek kartų paminėtas? Penkis

Dar vienas „Žalgirio“ jaunimo sistemos atstovas, kuris atrodo išaugęs NKL marškinėlius.

Antroje ir trečioje pozicijoje rungtyniaujantis krepšininkas yra vienas labiausiai intriguojančių Lietuvos talentų, kurį „Žalgiris“ mato kaip savo ateities Eurolygos žaidėją.

Šią vasarą dėl asmeninių priežasčių prie U20 rinktinės neprisijungęs Lelevičius žaidė pirmą tikrą sezoną NKL ir per 26 minutes fiksavo 10,6 taško, 3,6 atkovoto kamuolio, 2 rezultatyvių perdavimų ir 10 naudingumo balo rodiklius.

Didelis tiek apklaustųjų, tiek „Žalgirio“ tikėjimas Lelevičiumi yra lengvai paaiškinamas. 201 cm ūgio kaunietis turi ilgas galūnes, atletiškumą, lyderio savybes žaidžiant su kamuoliu. Praktiškai viską, ko reikia Eurolygos žaidėjui.

Lelevičiui dar trūksta fiziškumo, tačiau susidūręs su stipresniais varžovais jis nesutrinka ir ieško sprendimų, taip parodydamas aukštesnio lygio krepšinio IQ.

Šį sezoną universalaus gynėjo tritaškių procentas (28,6 proc.) stebino iš blogosios pusės, bet apklaustieji mano, jog tai daugiau susiję su adaptacija vyrų krepšinyje, ir artėjančiais metais jo procentai grįš prie jam įprastų 35-40.

Vienas iš apklaustųjų Lelevičių įvardino kaip Roko Giedraičio ir Alberto Abaldes mišinį, o tai atrodo ganėtinai logiškas palyginimas, matant lietuvio žaidimo stilių.

Įdomu, kur kitą sezoną rungtyniaus Lelevičius, bet šiuo metu atrodo, jog krepšininkui idealiausia būtų skolinimas kitai LKL komandai, o tai automatiškai jį padarytų vienu įdomiausių lygos naujokų.

Nuotr. FIBA

2.

Mantas Rubštavičius

Gimimo data

Gimimo vieta

Ūgis

Pozicija

Klubas

   2002-05-06 Panevėžys 198 Gynėjas Lietkabelis

Taškai: 88
Aukščiausia vieta: pirma
Kiek kartų paminėtas? Penkis

Jeigu reitingas būtų sudarinėjamas prieš U20 Europos čempionatą, realu, kad Rubštavičius būtų bent per porą pozicijų žemiau, tačiau fenomenalus žaidimas Juodkalnijoje stipriai pakėlė panevėžiečio akcijas.

Rubštavičius tapo pirmuoju lietuviu istorijoje tapusiu rezultatyviausiu U20 Europos čempionato žaidėju, o jo 38 taškų pasirodymas prieš Prancūziją taip pat tapo rekordiniu.

Čempionate atletiškas gynėjas darė viską – metimai iš statinės padėties ir po driblingo, aštrūs prasiveržimai, puiki kūno kontrolė, lyderio savybės ir šaltakraujiškumas.

20-metis jau dabar yra geras pikenrolų žaidėjas, o priaugus raumenų vyrų krepšinyje jis galės žaisti tiek antroje, tiek trečioje pozicijoje. Svarbiausia, jog priaugta kūno masė nepadarytų žalos dabartiniams jo įgūdžiams.

19,7 taško vidurkį su 39,6 proc. pataikymu iš toli čempionate fiksavęs Rubštavičius užkėlė lūkesčius labai aukštai, nors sezonas jam buvo labai sunkus, po kurio treneriai turėjo daug abejonių dėl krepšininko ateities.

Sveikatos problemų visus metus lydėtam 198 cm ūgio krepšininkui buvo numatytas žaidimas su dviem licencijoms „Žalgiryje“, tačiau pagrindinėje komandoje jis sužaidė vieną minutę, o NKL viso savo potencialo parodyti irgi nepavyko.

„Žalgirio“ dubleriuose per 20 minučių gynėjas fiksavo 10,1 taško ir 8,1 naudingumo balo statistiką.

Rubštavičius dar prieš čempionatą sukirto rankomis su Panevėžio „Lietkabeliu“, kas šiuo metu iš abiejų pusių atrodo kaip puikus ėjimas. BasketNews žiniomis, Nenadui Čanakui Rubštavičius įspūdį padarė dar prieš trejus metus ir serbas žada jaunuolį išbandyti per visas tris perimetro linijos pozicijas.

Tiesa, „Žalgiris“ taip pat mato Rubštavičiaus potencialą ir po sezono Panevėžyje turės teisę susigrąžinti gynėją. Reikia tikėtis, jog artėjančiame sezone gynėjui pavyks išvengti sveikatos problemų, o būdamas sveikas Rubštavičius turi potencialo siekti Eurolygos žaidėjo statuso.

Nuotr. FP - Scanpix

1.

Ąžuolas Tubelis

Gimimo data

Gimimo vieta

Ūgis

Pozicija

Klubas

   2002-03-22 Vilnius 211 Puolėjas Wildcats

Taškai: 118
Aukščiausia vieta: pirma
Kiek kartų paminėtas? Penkis

Vienas didžiausių Lietuvos krepšinio šviesulių, šią vasarą nusprendęs dar metus likti Arizonos universitete.

20-metis sužaidė antrą solidų sezoną NCAA – 13,9 taško, 6,2 atkovoto kamuolio, 2,3 rezultatyvaus perdavimo ir 1,1 perimto kamuolio statistika.

Šią vasarą dėl traumos U20 Europos čempionatą praleidęs aukštaūgis artėjantį sezoną turės vesti Arizonos universitetą į priekį, nes būrys starto penketo žaidėjų paliko komandą.

Būtent nuo artėjančio sezono ir priklausys Tubelio karjera – ar ji tęsis NBA aplinkoje, ar teks grįžti į Europą.

Vis dėlto jei anksčiau buvo neabejojama, kad Tubelis NBA naujokų biržoje išgirs savo pavardę, dabar vis daugiau apžvalgininkų žiūri atsargiai į jo ateitį už Atlanto.

Tai labiausiai susiję su tuo, jog per pastaruosius dvejus metus aukštaūgiui nepavyko padaryti progreso ties savo metimu, kuris yra Achilo kulnas, o tai jam neleidžia būti efektyviu ketvirtoje pozicijoje.

Skaičiai NCAA gražūs, bet jie stipriai krisdavo susitinkant su elitiniais universitetais. Taip pat didžiąją dalį taškų Tubelis susirinkdavo dėl savo jėgos persvaros, tačiau tai didelio įspūdžio NBA klubų skautams nedaro.

Europos mastais, taip, Tubelis išsiskiria, jo gebėjimas bėgti su kamuoliu į greitą puolimą ir matyti aikštę taip pat yra neeilinis, bet be metimo jam būti efektyviu ketvirtu numeriu būtų sunku ir Europoje.

Žinoma, Tubelis išlieka vienu didžiausių Lietuvos talentų per kelis pastaruosius metus – be anksčiau išvardintų teigiamų savybių jis taip pat puikiai geba užsiimti poziciją arčiau krepšio bei skaityti žaidimą.

Kad ir kaip bebūtų, mes čia kalbame apie ateities rinktinės žaidėją, tačiau visa Lietuva stipriai laimėtų, jei Tubelis artimiausiais metais dėtų tvirtą žingsnį į priekį su savo metimu. Tuomet jis drąsiai galėtų žaisti šalia Jono Valančiūno ar Domanto Sabonio ir taptų tikru Ąžuolu rinktinėje šalia dabartinių bokštų.



Komentarai:

Alius
Rupstavicius jei trauks elektronines cigaretes palangoje tai is talentingo taps kaip visi eiliniai zaidejai jei paneles ir cigarai bus pirmoje vietoje tai bus sudas, reik dirbt o ne uzriest nosi kad jau zvaigzde nes iki didziausio nevykelio nedaug!
2022-07-31
+1
Atsakyti
Educuotas kaip Leksas
Norejau pasakyti kad nesiskiepije cia nerasytu
2022-07-31
-20
Atsakyti
Perspektyviausiu topai pagal lietuvos jaunimo trenerius visuomet pakelia nuotaika. :) Dovydas Butka, Mintautas Mockus, Ugnius Jaruševičius ir co .. ilgos galunes, tvirtas kunas.. stiprios kojos yra puikus pespektyvumo kriterijai.. tik nesuprantu kodel neparasote kokius darbo irankius naudos? :) Plaktukus, pjukla? Dekui. :)
2022-07-31
+3
Atsakyti
vaidas
as taves nepazistu asmeniskai ir nezinau,slapias tavo klynas ar sausas. tai buvo sarkazmas-turbut per daug sudetinga,ar ne? tiesiog izeidinet pradejau ne as-pabandyk perskaityt savo komentara... irgi sarkazmas? tai tada neuzsigauk,kai ir tave kas nors nelabai gerai vertina... geri jie ar blogi treneriai as nezinau. speciau,kad bande klaust kiek nors zinomesnius,tai tuo paciu ir gal bent jau ne blogesnius...kad kazkas kazko nepasieke,jaunas buves perspektyvus-visiskai normalu-tai gyvenimas... tam yra visokiu priezasciu-ir subjektyviu ir objektyviu... net jeigu kuris nors pasirinko ne krepsini o,sakysim,dirbt kokioj nors lentpjuvej ir augint vaikus,patikek,jis netapo blogesniu uz ta,kuris pasirinko ir pateko i nba ir tapo zvaigzde... mano piktokas komentaras tau-tiesiog todel,kad :dirbkim kiekvienas savo darba... tie treneriai tikrai nera kvaili,jie pasake savo nuomone. su kuria tu ,zinoma,turi teise nesutikt. kaip ir as turiu teise nesutikt su tavaja... nieko asmenisko...gero tau vakaro...
2022-07-31
-9
Atsakyti
Sugebėjot išbezdėt įrašydami 2001 m. gimimo Blaževičių ir Sidarevičių, galėjot įrašyt ir Paullių Danusevičių.
2022-07-30
-10
Atsakyti
Mister_81
kas čia sugalvojo toki genialu aprendima, vardus ir pavardes rašyti ant balto fono baltom raidėm?
2022-07-30
-2
Atsakyti
Pritariu
pas mane irgi nesimsto vardu pavardziu ziurint per tel.., beja taip buvo ir ankstesniuose straipsniuose, galejo jau ir pasitaisyt..
2022-08-01
+11
Atsakyti
21 metu LKL po du taškus pelno ir laikomas perspektyviu.Oho! laukia olimpinis auksas su tokiais tarpgalaktiniais talentais
2022-07-30
-7
Atsakyti
A
aha, antraštė klaidinanti, nes galu pagalvoti kad "Overall" perspektyviausi. ne pirmą kartą pastebiu, kad praverstų BNews kalbos redaktorius. bent kaf permestu akimis straipsnius. aišku, lėšos papildomos kainuotų, bet butu daug solidžiau.
2022-07-30
+8
Atsakyti
na cia jau jau razinu uzpakalyje ieskai :) gera kalba, rislus sakiniai, suprantamai destomos mintis. Na, aisku overall cia ne beletristikos sedevras, bet pats atrodo ne tuose puslapiuose narsai :D
2022-08-01
-4
Atsakyti
Ir Tubelis ir Marciulionis kencia del metymo. Jai neismoks pataikyti nieko ispudingo nepasieks. Duomenis abieju fantastiski, bet .... Man Rubštavičius 1 vietoje
2022-07-30
+16
Atsakyti
Trolis
sargiunas jus isvis isprotejot i skyle nepataiko,iq kasio suvokimas 😱😱😱
2022-07-30
+24
Atsakyti
nu
nu su 2003 biski persistenge. biski su vyresniais mandagiau reiketu ,neęsamones sugadina ideja.
2022-07-30
+3
Atsakyti
sitie yra 2003m. ir vyresni, o visi buzeliai buvo ankstesniuose straipsniuose, tad prieš kritikuodami kažka, paskaitykite pirma straipsnio pastraipa :)
2022-07-30
+52
Atsakyti
buzelio tie klounai litewski vistiek nepripazysta. is pradziu atkabino nuo u18, dabar net i sarasa neitrauke. luzeriai sugebantys augint medzius, stai ir viskas ka reikia zinot apie dauguma dabartiniu ltu treneriu
2022-07-30
-48
Atsakyti
Kai perskaitei,kad čia nuo 2003 m.gimimo žaidėjai,turbūt pats pasijutai lūzeriu.Skaityti matau taip ir neišmokai,nu tu tikrai lūzerių lūzeris.😂😂
2022-07-30
+9
Atsakyti
Madridista
Liudnokas sarasas, is situ 10 bent 3 net nebus profesionalus krepsininkai ir pasuks kitu keliu dar 3-4 auksciau nkl arba lkl dugno nezais kas irgi nera kazkoks kaip krepsininko pasiekimas.
2022-07-30
-16
Atsakyti
Li
Buzelio tikrai trūksta
2022-07-30
-17
Atsakyti
Kur Matas Buzelis ir kiti iseivijos talentai? jei cia sitie skaitomi geriausiais is geriausiu, tai laukia liudnoka ateitis.
2022-07-30
-41
Atsakyti
Buzelis 2004m gimimo.
2022-07-30
+36
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 22

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.