Teisme dėl „Lietuvos ryto“ dalyvavimo LKL – maža vilniečių pergalė

2016-07-29 15:00
Nuotr.: Fotodiena.lt/E.Blaževičius
Nuotr. Fotodiena.lt/E.Blaževičius

Europos taurės turnyrą pasirinkęs, tačiau vietinio fronto kovų paleisti nenorintis Vilniaus „Lietuvos rytas“ pradėjo teisinį procesą dėl teisės žaisti LKL pirmenybėse, skelbia „lrytas.lt“.

Sostinės klubas apskundė balandžio 20-ąją priimtą LKF sprendimą. Tąkart šalies krepšinio federacija priėmė nutarimą suspenduoti klubus, pasirinkusius dalyvavimą Eurolygos organizuojamuose turnyruose. 

Tokia žinia Tomo Pačėso auklėtiniams reikštų blogiausią – pašalinimą iš LKL čempionato.

Tačiau ketvirtadienį Vilniaus apygardos teismas išnagrinėjo „Lietuvos ryto“ prašymą pritaikyti laikinąsias apsaugos priemones ir jį patenkino, tad nuo šiol LKF sprendimo galiojimas sustabdytas iki teisminio ginčo pabaigos.

Teismas rėmėsi nuomone, kad LKF sprendimas šalinti iš kovų „Lietuvos rytą“ galėjo pažeisti konkurencijos teisę. LKF turi galimybę per septynias dienas apskųsti teismo nutartį.

„Jei mums palanki teismo nutartis bus apskųsta, bet kokiu atveju šis procesas gali užsitęsti dar 2-3 mėnesius. Tačiau po ketvirtadienio teismo priimtos nutarties LKF vykdomojo komiteto sprendimas suspenduoti mūsų klubą, pasirinkusį Eurolygą, laikinai negalioja ir viskas. Nėra priežasčių nežaisti LKL“, – „lrytas.lt sakė Purlys.

Tuo atveju, jei LKF per minėtas septynias dienas apskųs teismo sprendimą, šalies grandų ekipa turės dar dvi savaites pateikti savus argumentus.

„Tada jau apeliacinis teismas, nuo mūsų argumentų pateikimo dienos maždaug per du mėnesius turėtų išnagrinėti situaciją“, – kalbėjo Purlys.

Tiesa, tokiu atveju „Lietuvos rytas“ greičiausiai jau bus pradėjęs kovas LKL čempionate.



Komentarai:

Linas
Lietuvos Rytas Trukdo rinktinei nes rytas prisidirbo nes kam bauda reike mokėti apie 20 mln eurų

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-07-30
-2
Atsakyti
Chicago BullsPakilo lygis :D Kada Zalgiris paskutiny karta nezaide finale? Kada Rytas nesikove del medaliu? Ar cia vienos komandos kaip Neptunas prasibrovima y finala jau pakilimu galima vadint ir tai tik vienas sezonas, neskaitant pries pora metu kai Zalgiris su Rytu pusfinaly susitiko. Kas is to, kad kitos komandos kapojas tarpusavy kai sezono gale rezultatas tas pats, auksas Zalgiriui, sidabras priesininkam, jau ir taip buna aisku, net serijai neprasidejus. Del bronzos dar siokia tokia kova vyksta. Lygis pakilo, o Zalgiris, Rytas kiek kartu per sezona pralaimi neskaitant tarpusavio dvikovu?


visu pirma pagal tavo logika jei visos komandos prilygtu zalgiriui ir galetu juos ismest is finalo, tai lyga butu pati stipriausia europoj be konkurencijos, kita ne viena neprilygtu, nes zalgiris butu arba lyderis arba vienas is lyderiu bet kurioj europos lygos, dar vienas dalykas matyt kad tavo atmintis labai trumpa, jei pamirsai kad prienai buvo laimeja taure iveigdami tiek zalgiri tiek ryta, kitas dalykas, ziurek i to pacio zalgirio lygi jis nuolat kyla, jei pries 10 metu ir daugiau neskaitant 2 kartu kai laimejo eurolyga ir kai lose sabas, kitus kartus pateke i top16 arba gaudavo visas arba laimedavo 1 karta, o paskutiniais metais iskovoja daugiau pergale top 16 etape, jei turetu daugiau sekmes gal ir top8 patektu, taip kad tu galvoji kad kiti turi iveikt zalgiri, ir tada sakysi kad pakilo lygis, bet kyla ir zalgirio lygis, palyginimui neptunas pries 10 metu ir daugiau butu be sansu pakovojas pries eurolygos komandas, o pries kelis sezonus patekes 2 kart pralaimejo tik olympiakosui kitas visas bent po karta iveike, kad ir tas pats lietkableis pasidomek sustiprejo tikrai nemenkai, palygink panevezys pries 10 ar 15 metu kokio lygio buvo ir kokio dabar, utena irgi sustiprejo per pastaruosius kelis sezonus, prienai ir siauliai stabilus visa laika, nors jei pavyktu prienam prisiviliot lavrinoviciu ir dar koki gera lt zaideja jie irgi sustipretu taip kad atsimerk o poto rasinek nesamones
2016-07-29
+2
Atsakyti
Karma rytfaniam uz izulu trolinima zalgirio temuose. Pagirtinas sprendimas.
2016-07-29
+20
Atsakyti
septyni
o tai Lietkabelis jau susitaike su ta mintim, kad teks pasitraukt is LKL, jei dar į teismini procesa neisitrauke?
2016-07-29
+1
Atsakyti
aaa
Krw is kur zalgirio fanu tokiu daunu atsiranda ir nesupranta kad ne uz ilgo tas pats laukia ir ju kai parodis Sabas duru isejima is LKL...

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-07-29
-2
Atsakyti
VinCarter15
blogiausiu atveju jei Rytas zais tik Eurocupe tai Siemensas gal net antra auskta atidarys, vel visi bus issiigle krepsinio. Gal dar koks bus darugiskas turnyras su geriausiom LT komandom, va ir viskas, tiek uzteks. Arba VTB gales zaisti irgi Siemense. Ir valio. Ka tas LKL ir taip viskas aisku ir nelabai kam idomu, vistiek "atejo laikas but pirmiem"...

Nors siaip situacija tai absurdiska.
2016-07-29
+2
Atsakyti
lafavisu pirma europoj ne tiek daug stipresniu lygu yra uz lkl, o per pastaruosius kelis metus lkl stipriai pakilo lygis, ir dabar dar labiau kyla, kadangi daugiau komandu zaidzia europos lygose, ir turi didesni finansavima, taip kad geriau patylek nelojes....


Pakilo lygis :D Kada Zalgiris paskutiny karta nezaide finale? Kada Rytas nesikove del medaliu? Ar cia vienos komandos kaip Neptunas prasibrovima y finala jau pakilimu galima vadint ir tai tik vienas sezonas, neskaitant pries pora metu kai Zalgiris su Rytu pusfinaly susitiko. Kas is to, kad kitos komandos kapojas tarpusavy kai sezono gale rezultatas tas pats, auksas Zalgiriui, sidabras priesininkam, jau ir taip buna aisku, net serijai neprasidejus. Del bronzos dar siokia tokia kova vyksta. Lygis pakilo, o Zalgiris, Rytas kiek kartu per sezona pralaimi neskaitant tarpusavio dvikovu?
2016-07-29
Atsakyti
Uz zalgiri
Man tai baisu skaityt,man tai pvz. Kai rytas su zalgiriu losia visada yra aziotazas Dabar dusinat ryta,tegul buna tas rytas,ir dziaugciaus kad jis butu stipresnis,daugiau intrigos,konkurencijos,musu padangej.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-07-29
-10
Atsakyti
Chicago BullsIr taip LKL sudu duobe, tai jei pasalins Ryta bus bedugne sudu duobe. Su Neptunu ir Zalgiriu finale.


visu pirma europoj ne tiek daug stipresniu lygu yra uz lkl, o per pastaruosius kelis metus lkl stipriai pakilo lygis, ir dabar dar labiau kyla, kadangi daugiau komandu zaidzia europos lygose, ir turi didesni finansavima, taip kad geriau patylek nelojes....
2016-07-29
-25
Atsakyti
REALISTAS
Cia dumu uzdanga, sis teisminis procesas tik del FIBA akiu.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-07-29
+6
Atsakyti
esu zalgirio fanas, ir tikrai nemegstu tiek ryto tiek ju fanu, taciau noreciau, kad visos komandos susivienytu ir atsiskirtu lkl'as, nuo federacijos, tokiu atveju jokie fiba pareiskimai neturetu apsoliuciai jokios itakos tiek siuo atveju tiek rytui tiek lietkabeliui, kadangi pasirinko uleb puse, ir manau kad uz kokiu 5 ar 10 mietu viskam nurimus kitos komandos pasirinkusios fiba puse nusvils pvz neptunas ir kitos, lygiai taip pat kaip pries 16 metu buvo rytui...
2016-07-29
+13
Atsakyti
o tai va gerai,sitos parodijos nelieka LKL,nueina kevalas i Zalgiri ir laimi pirma ir paskutini zieda :DDDD
2016-07-29
-1
Atsakyti
Sepas
Jeigu per situs lavonus,kentes rinktine,tai siemens isviso tada kentes.Aij palauk gi ne siemense losia sitie portugalai,o kazkokioj skyleje issimoka?
2016-07-29
+1
Atsakyti
Ir taip LKL sudu duobe, tai jei pasalins Ryta bus bedugne sudu duobe. Su Neptunu ir Zalgiriu finale.
2016-07-29
+10
Atsakyti
Anonimas
O prie Lietkabelio, kuris žais tame pačiame turnyre, niekas nesikabinėja :)
2016-07-29
Atsakyti
flrt
Matosi, kad raudonajai parodijai skaudi tiesa, nes tokia neviltis liejama ir skausmas vidinis, kad net pagailo. Baudziamon bylon turi buti patraukti visi tie rytiniai, bet turbut nesuvokia, kad tevams uz juos reikes moketi. Nors aisku jei jie nesuvokia, kad raudonasis myzaliukas tera nepavykes komuniaginis projektas, pro kuri plaunami nesvarus pinigai, tai ka kalbet. Viduje sitas kaimas dar raudonesnis uz Raseja.
2016-07-29
-2
Atsakyti
Anonimas
Teisingas sprendimas is vilnieciu puses. Reikia pradet teisiniais budais kovot su FIBA nesamonem.
2016-07-29
-6
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 17

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.