Po skaudaus pralaimėjimo – Šeškaus kirtis elitiniams Lietuvos teisėjams: „Buvo daug klaidų“

Jonas Lekšas
BasketNews žurnalistas
2022-05-06 20:53

Namuose žaidęs Jonavos „CBet“ pralaimėjo trečiąsias serijos rungtynes „Šiaulių-7bet“ ir atsidūrė ant prarajos krašto LKL ketvirtfinalyje, o po mačo šeimininkų treneris Virginijus Šeškus metė akmenį į teisėjų daržą.

Po rungtynių treneris neturėjo priekaištų savo auklėtiniams ir iškart pradėjo monologą apie dvikovos arbitrus.

„Tikrai neturiu pretenzijų žaidėjams, gerai kovėsi, nors ir buvo taktinių klaidų, – spaudos konferenciją pradėjo Šeškus. – Visą sezoną aš prie teisėjų nelendu ir, aišku, negalima ant karštųjų, bet jeigu priešininkų komandos vadovai atėję po rungtynių sako, kad mums ne tik fortūna padėjo, tai suprantate... Tokios klaidos, techninės po to mums. Reikia dar peržiūrėti, bet mums tikrai nepadėjo.“

Techninę pražangą Šeškus užsidirbo ketvirtojo kėlinio pradžioje, o netrukus po to tokia pati nuobauda sekė ir atsarginių žaidėjų suoleliui. Paprašytas patikslinti šią situaciją Šeškus toliau neslėpė savo pykčio.

Blemba, chebra... Kai Šaulys ėjo, aš tikrai mačiau, kad „Šiaulių“ žaidėjai prilaiko, mes ir vaizdo medžiagą siuntėme. Aš tikrai atsiprašysiu, jei kitaip buvo. Bet jei Šaulys gali pavaidinti, tai negali būti taip..., – nusivylimo neslėpė Šeškus. – Nenoriu įvardinti žmonių, bet jie po mačo pasakė, kad sutinka, jog tai klaida. Ir tai labai svarbus momentas. Lygus mačas ir duoda technines.

Aš tikrai sakau, kad mūsų Lietuvos teisėjai yra neblogi, nebūtinai šie trys, bet yra pirmas dešimtukas. Jums iš šono gal lengviau viską matyti, bet mano manymu šiandien tikrai buvo daug klaidų.“

Šioje akistatoje dirbo geriausiu Lietuvos arbitru pripažintas Gytis Vilius, antroje vietoje esantis Tomas Jasevičius ir šį sezoną LKL dirbti pradėjęs Saulius Račys. Visi jie taip pat teisėjauja ir Eurolygoje.

Kalbėdamas apie rungtynes Šeškus pažymėjo, jog trūksta atsarginių indėlio. Šį vakarą Jonavos komandai atsarginiai krepšininkai surinko 20 taškų, bet visus juos pelnė nuo suolo pakilęs Jeffas Garrettas.

„Nėra atsarginių. (Vitalijus) Kozys išvis... Jam, vaikiui, koją skauda, bet aš manau, kad tai baimė. Jis nėra žaidęs tokio lygio varžybose ir šiti dalykai labai kerta. (Justinas) Ramanauskas, Kozys, Kahlilas (Thomasas) – jie visi NKL žaidėjai. Šiandien žaidėme taškas į tašką ir aš bijojau rizikuoti.

Norėjau pasiimti tašką su patyrusiais žaidėjais ir jei būtume laimėję, sakyčiai pasitvirtino, o dabar galima sakyti, kad reikėjo atskirais momentais įleisti šviežius krepšininkus“, – dėstė Šeškus.

Nors Šeškus sako, jog emociškai tai jam yra sunkiausias pralaimėjimas šį sezoną, bet sekmadienį į Šiaulius vyks kovoti ir bandys pratęsti seriją.

„Mes šį sezoną padarėme labai didelį darbą. Jei blaiviai pasižiūrint, kokią mes turėjome komandą, kiek turėjome problemų... Mes tikrai nebuvome įsitempę, jei pralaimėsime seriją, niekas mūsų nesmerks. Sekmadienį važiuosime kovoti“, – baigė Šeškus.



Komentarai:

Vox
Kritikuoti teisėjus derėtų tik peržiūrėjus įrašą ir tik tuo atveju, jei jie "klydo" į vieną pusę ir darė įtaką rezultataui. Kitu atveju - teisėjai žmonės, kaip ir žaidėjai bei treneriai. Ar pastarieji niekada neklysta? Turiu ir vieną neigiamą pastebėjimą - Lietuvoje pernelyg dažnai, ko nėra kitose lygose, stabdomos rungtynės ir vaikčiojama peržiūrėti įrašus. Kartais tik vardan apsidraudimo.
2022-05-07
-2
Atsakyti
xxx
Jei,ne tos pirmos varžybos, kur atidavė pergalę šiauliai,tai galėjo 3-0 pasibaigti serija...
2022-05-07
-16
Atsakyti
Kiek žinau, NBA už teisėjų kritiką skiriamos baudos, o čia, kiekvienas treneris savo darbo trūkumus vadina teisėjų klaidomis.
2022-05-07
+4
Atsakyti
asas
Neismanelis visiskas..Sis treneris parodo visa lietuvos treneriu poziuri i krepsini..TRAGEDIJA
2022-05-07
+9
Atsakyti
Pz
Prapisa teisejes kaltas... Kureis metais taip buve? Kad ne komanda žaidžia o teisejas...... Final nevyksta o teisej kalti. I prieky...
2022-05-07
+1
Atsakyti
priprato Seskus
kad daug kas jam atleidziama tai isvis isijaute. Kai Urbonui uz zvilgsni technines dalindavo, tai sitas rekaudavo kas ant seiles uzeina ir nieko. Kaimo caras matai. Ir psichologas neeilinis. Savo zaidejus NKL lygio vadint...
2022-05-07
+6
Atsakyti
Acb
Liko vienintelis verksnys LKL del teiseju isejus Urbonui.
2022-05-06
-5
Atsakyti
didziausias verksnys
zibenas. Tas tai verkia del teiseju net kai dziaugtis turetu
2022-05-07
-3
Atsakyti
Seskus
Kad ir Pralaimes Seskus nenusimins Sezonas bus geras kaip 4 vietoi
2022-05-06
+7
Atsakyti
Seskus
Zurnalistas gerai paklause kad Truksta is atsargyniu zaideju kur kiti Kozio truksta Kahlilo Ramanausko kad ir is NKL truksta jegu Bet Reikia Lecomte Palacioso solydesniu
2022-05-06
-6
Atsakyti
Anonimas
Pernai Alytuje Griciunas greitoje atakoje meta pasokes iskelta ranka. Alytaus gynejas trenkia per alkune, svilpukas tyli. Treneris protestuoja, gauna technine
2022-05-06
-14
Atsakyti
Seskau
esi tikrai neteisus,.... kai pralaimi, vis kazkas kaltas. Nieko, tuoj tavo vargai baigsis ;)
2022-05-06
+22
Atsakyti
jo
seskui visada viskas blogai, kai pralaimi. Per rungtynes vis plasnoja ir niekaip kaip tas g pakilti negali. Per daug jiem ta 4 vieta, ten Utena turejo būti. Gerai, kad viskas į savo vietas atsistojo, Šiauliuose bus 3:1
2022-05-06
-4
Atsakyti
LKL teisėjai grybą pjauna juodai, tai šį sezoną labai daug kartų buvo... Čia kažkokias machinacijas gal LKL'as užsakęs, nes per daug jau...
2022-05-06
+1
Atsakyti
rr
Treneri, po kokių 5 epizodų kur reiškiai pretenzijas, per pakartojimus buvo aiškiai matyti kad esi neteisus.
2022-05-06
+10
Atsakyti
Ketvirfinaliai
Na Teisejams itampos kritikos klaidu netruksta
2022-05-06
+9
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 17

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.