Valančiūnas ir D. Sabonis finansiškai prisidėjo prie „Krepšinio namų“ statybų

2019-11-20 12:02
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Ryškiausios Lietuvos krepšinio žvaigždės – Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis įnešė savo finansinį indėlį į „Krepšinio namų“ statybas.

Kaip nurodoma „Krepšinio namų“ tinklalapyje, tiek Valančiūnas, tiek Sabonis paaukojo po 50 tūkst. eurų. Abu sportininkai yra priskirti prie projekto mecenatų. Šiam projektui 100 tūkst. eurų yra skyręs ir LKF prezidentas Arvydas Sabonis.

„Tai yra istorija, mūsų antra religija, krepšinis yra labai daug ką reiškiantis, ypatingai mums, lietuviams. Pratęsiama ta tradicija, tas visas įspūdis ir gerai, kad toks dalykas yra daromas“, – sakė iš arti „Krepšinio namų“ statybas rugpjūčio mėnesį apžiūrėjęs Valančiūnas.

Jonas Valančiūnas

Jonas  Valančiūnas
Komanda: Lietuvos rinktinė
Memphis Grizzlies
Pozicija: C
Amžius: 27
Ūgis: 211 cm
Svoris: 116 kg
Gimimo vieta: Utena, Lietuva

Kaip bebūtų, iš reikalingos sumos kol kas surinkta yra lygiai pusė. Nurodoma, kad visam projektui reikės 3,5 mln. eurų, o šiuo metu paaukota yra kiek daugiau nei 1,78 mln. Tiesa, artimiausiu metu turėtų būti paskelbti keli stambesni šio projekto rėmėjai.

Rugpjūtį surengtoje spaudos konferencijoje buvo teigiama, kad „Krepšinio namų“ statybas planuojama baigti kitų metų kovo mėnesį. Interjero įrengimas užtruks dar 6-9 mėnesius.

„Jeigu viskas gerai sektųsi, kitų metų gruodį gal galėtume švęsti krepšinio namų apdovanojimus“, – tąkart sakė Arvydas Sabonis.



Komentarai:

Krepšinio xata
Šiaip realiai krepšininkai ir turėtų sumesti ant xatos Saboniui. Tiek Lietuvos užaugintų krepšininkų uždirba šimtais tūkstančių/milijonus per metus. Jei Lietuva nebūtų krepšinio valstybė - greičiausiai nebūtų ir jų. Vietoj to, kad milionieriai verkšlentų paramos iš paprastų žmonių - sumesti šaibas turi tie, kurie ir uždirba jas iš krepšinio
2019-11-20
+8
Atsakyti
alio
keista....kai galejo ta padaryti pries pasaulio cempionata kai bumas didelis buvo,kad va net ryskiausios musu krepsinio zvaigzdes padeda ir pareme...tai tikrai butu daugiau Lietuviu pradeja aukoti...man asmeniskai tai px tie krepsinio namai..
2019-11-20
-8
Atsakyti
djgaffer
Puiku,kad ir ryškiausi mūsų žaidėjai prisideda.Sabas skelbia,kad čia visų tie namai,tai visi ir prisideda.Jis pats beje taip pat.Džiugu,kad ir žaidėjai nėra abejingi šitam projektui.O ar tie namai reikalingi,tai čia jau kiekvienas turim savo nuomonę.
2019-11-20
+6
Atsakyti
Ayo
Tai tegul su tais pinigais paremia nepasiturincius vaikus, kurie yra talentingi krepsinyje. Tie pinigai leistu jiems krepsinio mokyklas lankyti ir galbut tai padetu jiems pasidaryti gera krepsininko karjera, o gal net ir padeti Lietuvai laimeti medalius. Net ir tokia bronza simta kartu geriau butu nei koks tai krepsinio gruto parkas.
2019-11-20
+16
Atsakyti
Anonimas
Man tai apgailetina, kad valstybeje, kuri tikrai nera jau tokia turtinga ir yra daug daug zmoniu kuriems pinigine parama ziauriai padetu, yra aukojama kazkokio krepsinio mauzoliejaus statymui. Turime ko gero silpniausia krepsinio karta nepriklausomos Lietuvos valstybes istorijoje, bet tokie dalykai yra maskuojami kazkokio muziejaus statybomis garbinant praeiti vietoj to, kad butu normaliai mastoma ka daryti su krepsinio ateitim.
2019-11-20
+7
Atsakyti
Neprisidėsiu nė cento
Kodėl turėtų lietuvos pilietis prisidėti? Kiek dar remsime tas nesamoningas vizijas. Sugalvojo Sabonis tai lai statosi. Gal jam smagu. Pastoviai tie žmonės už viską moka. Už sveikatą moku imokas ir ligoninėje moku, kiek pensininkai jau už viską sumokėjo, tai dar ir čia. Visokios akcijos kur medicina neturi irangos vaikams nupirkti, vėl žmonės moka, metasi. Todėl sakau, susikiškit tuos krepšinio namus i subinę. Man jų nereikia. Kiek dar to krepšinio čia reikės? Operos ir koncertų rūmus pastatykim kur bus dainuojamos dainos apie krepšinį. Susimesim manau. Aš tokių piniguočių vietoje finansuočiau vaikų operacijas, padėčiau luošam žmogui ar šeimai neišgalinčiai būsto isigyti nupirkčiau butuką. O dabar, kažkokie krepšinio namai. Pff...
2019-11-20
+1
Atsakyti
Anonimas
jau senai skyre, dar per pasaulio cempa.
2019-11-20
-10
Atsakyti
thomas
jiems tie 50k, kaip mums 50cnt
2019-11-20
-11
Atsakyti
Karolis
smagu, bet po 50k skamba mazokai
2019-11-20
+14
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 24

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.