Nauja pradžia: Jonas Mačiulis baigia krepšininko karjerą

2021-09-09 15:36
Nuotr.: Fotodiena.lt/M.Baranauskas
Nuotr. Fotodiena.lt/M.Baranauskas

Ilgametis Lietuvos rinktinės krepšininkas Jonas Mačiulis baigia karjerą. Šia žinia su savo sekėjais socialiniuose tinkluose pasidalino pats Mačiulis.

„Prisimenu kaip vakar... Viskas prasidėjo Baršausko g. 66 Kaune, – instagrame rašo Mačiulis. – Vaikas buvo atvestas mamos ir tėčio su idėja, kad turėtų kur išlieti energiją ir pasportuoti su kitais vaikais. Niekas negalvojo, kad bėgant metams paprasti norai virs tokia nuostabia krepšininko karjera, kurią atėjo laikas užbaigti.

Buvo išlieta daug prakaito, daug džiaugsmo ir nusivylimo ašarų. Buvo sutikta daug nuostabių žmonių, apkeliauta daug šalių, laimėta daug titulų. Noriu padėkoti visiems, kurie palaikė sunkiausiais momentais po pralaimėjimų ir po operacijų. Savo šeimai, draugams, treneriams, daktarams ir visiems prie komandų dirbusiems žmonėms ir, be abejonės, visiems fanams...“

Jonas Mačiulis

Jonas  Mačiulis
Pozicija: SF
Amžius: 36
Ūgis: 200 cm
Svoris: 98 kg
Gimimo vieta: Kaunas, Lietuva

36-erių atletas nuo krepšinio neatsitrauks – Mačiulis darbuosis Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ klube, kur užims konsultanto pareigas. Šią informaciją paskelbė „15min.lt“ žurnalistas Rokas Pakėnas.

Savo paskutines rungtynes Mačiulis sužaidė vilkėdamas Atėnų AEK marškinėlius ir su šia ekipa krepšininkas pasidabino Graikijos pirmenybių bronza.

Lietuvis su rinktine iškovojo du Europos čempionato sidabrus, vieną bronzą bei 2010-aisiais trečiąją vietą pasiekė pasaulio pirmenybėse.

Įsimintiniausias Mačiulio čempionatas – 2015-ųjų Senojo žemyno pirmenybės. Tuomet puolėjas su Lietuva iškovojo sidabrą, o aštuntfinalyje dvikovoje su Sakartvelu sužaidė rezultatyviausias karjeros rungtynes, įmesdamas 34 taškus.

Klubiniame krepšinyje Mačiulio pasiekimai dar ryškesni – prie LKL, Italijos, Graikijos ir Ispanijos lygų titulų puolėjas gali pasigirti ir 2015-aisiais su Madrido „Real“ laimėta Eurolyga.



Komentarai:

Eina shikt kaip anksti baige 🙁 Dar taip norejau, kad pries karjeros pabaiga LKL butu pazaides... Aciu vakseriai 😡
2021-09-10
+6
Atsakyti
Oh
Įkvėpdavo kovingumą, kai tik to trūkdavo
2021-09-10
-8
Atsakyti
Oh
Buvo toks svarbus 2010 rungtyniu perlauzime ir bronzos laimejime. Kartoje, kuria niekas tada netikejo. Ypač perlaužiant rungtynes prieš legendinės sudėties Ispaniją
2021-09-10
+1
Atsakyti
Kijnų Virusas
KODĖL??? O NE - JONAI, NEIŠEIK PRAŠAU. VISOS TAUTOS VARDU PAREIŠKIU - GRĮŠK ATGAL... 😩
2021-09-10
-10
Atsakyti
Visi sekkspertai sauke , kad jis turejo atrankoje zaisti uz kazkokius neivardintus nuopelnus lyg rinktineje zaidziama del to kaip zaidei praeityje , daugelis jau norejo M.Paulauska , Jovaisa ir Chomiciu iskviesti , bet pasirodo Jonas jau nebeturejo jokiu rimtu pasiulymu is klubu ir baigia karjera , kazkaip liudna ta musu rinktine jeigu joje zaidziama uz nuopelmus arba imami jau tie kurie niekam nereikalingi nes ju zaidimo kreive pasieke zemes plokstuma. Kazkada vezemes i Europos cempionata turista Javtoka kur jis atrode tragiskai , tame cempionate beje Jonas zaide labai gerai ir karjeros baigti nesiruose , stai toks Jonas ir visi kiti reikalingi rinktinei , o ne turistai ir ekspertu numyletiniai .
2021-09-10
+5
Atsakyti
Maga patriots vs lefty traitors
Džei Mou!
2021-09-09
-7
Atsakyti
Pofka
Atrodo dar neseniai su Kleiza interviu bendravardziui-bendrapavardziui Jonui Maciuliui dave o jau karjera baigia :D
2021-09-09
+2
Atsakyti
as visada sakiau ir sakysiu, kad pykcio reikia sporte. tai Jonui jo niekada netruko. pagarba.
2021-09-09
+3
Atsakyti
Mantas
Ačiū Jonai už gražias pergales, bei visada atiduotą širdį, kaip pagalvoji, kad Mačiulis jau baigė karjerą, tai toks liūdesys apima tiek metų prabėgo taip greit :) paskutiniu metu patys kiečiausi žaidėjai rinktinėje su Kleiza buvo... Dabar nebežinau kas galėtų pakeistų tokį charakterį. Sėkmės kitoje karjeros stotelėje :)
2021-09-09
Atsakyti
Oho
Jomajo, Gedvilas dar tik para kaip prezydentas, a Vyktaro Kidainems jau pradejo korta eit.
2021-09-09
-1
Atsakyti
Maga patriots vs lefty traitors
o tai nebebus jo kaip skelbe gedvilo oomandoje lkf? arba keistai nepamineta kaio sekanti karjera
2021-09-09
+2
Atsakyti
Serbentautas
:(
2021-09-09
+3
Atsakyti
Kaunas
Saunuolis Jonai, sekmes. !!!
2021-09-09
+3
Atsakyti
Tomas
Per anksti
2021-09-09
+8
Atsakyti
naglas kaip tankas. tas buvo labai gerai jaunystej, taciau i karjeros pabaiga pontu daugiau nei galimybiu.
2021-09-09
+2
Atsakyti
Liuk
nebujau didelis jo fanas, bet olimpiados atrankoj man jo truko, apskritai truko rinktinej jo charakterio, nes visi atrodo i kelnes buvo prideje. Tikrai galejo ji zalgiris imti, manau butu jis pazaides sezona ir uz kapeikas, gali zaist per dvi pozicijas, eurolygoj gal daug minuciu negautu, bet Lkl leistu kitiem atsipust, tas pats Ulanovas nu nematau kad butu kazkuo geresnis, apart amziaus ir kad biski daugiau energijos turi, o cia zmogus su tokia patirtimbir tikrai galim sakyt nugaletojo mentalitetu, kiek titulu turi. O Ulanovas didelis klaustukas gal ji tik vienintelis Saras ir mokejo isnaudot
2021-09-09
-2
Atsakyti
Anonimas
gruzinu siaubutis 😀
2021-09-09
+1
Atsakyti
Senassirgalius
puikus krrpšininkas ,kovotojas, daugybe kartų Žalgirį gelbėjo. Sėkmės Tau Jonai. Gaila,kad neužbaigiai savoje komandoje ir prie savų sirgalių
2021-09-09
+5
Atsakyti
Brisius
Ačiū, Jonai. Sėkmės.
2021-09-09
+2
Atsakyti
Antanas
tokia jau pij.oko dalia
2021-09-09
-9
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 27

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.