„Sakalų“ narių kantrybė trūko: nevyks į LKL rungtynes

Šarūnas Mazalas
„BasketNews.lt“ korespondentas
2012-12-01 13:17
Nuotr.:

„Sakalų“ treneris Romualdas Petronis tikina, jog neberanda būdų motyvuoti krepšininkus
„Sakalų“ treneris Romualdas Petronis tikina, jog neberanda būdų motyvuoti krepšininkus
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Vilniaus „Sakalų“ komandos narių kantrybės taurės – perpildytos. Atlyginimų šį sezoną negaunantys krepšininkai sutarė nevykti į rungtynes kitą savaitę, jei nebus pradėti mokėti įsiskolinimai.

Taip „BasketNews.lt“ portalui pareiškė „Sakalų“ ekipos treneris Romualdas Petronis.

„Su žaidėjais pasitarėme ir priėmėme atitinkamus sprendimus, – sakė Petronis. – Su „Prienais“ šiandien dar žaisime, o kitą trečiadienį galime nevykti į Klaipėdą.“

Šeštadienį „Sakalai“ varžysis Baltijos krepšinio lygoje (BBL), o kitą savaitę uostamiestyje su „Neptūnu“ turėtų žaisti Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynes.

Linas Gilys, LKL generalinis direktorius

„Geriau, kad to (LKL rungtynių boikoto) neįvyktų. Kitu atveju, lyga reaguos pagal nuostatus. Neatvykimas į rungtynes reikštų techninį pralaimėjimą ir 20 tūkst. litų baudą. Kiek žinau, klube vyksta vyksta postūmiai. Vytautas Kiaušas tikisi rasti kažkokių investuotojų. Turiu vilties, kad situacija susitvarkys. LKL valdybos posėdyje buvo diskutuojama apie „Sakalų“ padėtį, bet sprendimų priimtų nebuvo. Nežinau, ar lyga turėtų ginti žaidėjų interesus – gal turėtų susiburti profesinė sąjunga ar asociacija. Žaidėjai su lyga neturi nei kontraktų, nei susitarimų. Klubai su žaidėjais turi tvarkytis civilizuotai, vykdyti įsipareigojimus. Lyga reaguos tik tuo atveju, kai bus teismų sprendimai. O jei reikės reaguoti operatyviai – viskas priklausys nuo situacijos.“

„Ultimatumas – per garsus žodis. Bet jei negausime atlyginimų, imsimės tokių veiksmų, – sakė treneris, kuris prieš sezoną turėjo pasiūlymų iš Rusijos, bet nusprendė grįžti dirbti į gimtinę. – Ne šiaip čia kažkas susėdo ir sugalvojo. Pažiūrėkite į kalendorių – šiandien gruodžio 1 d. Ir žaidėjai, ir treneriai šį sezoną dar negavo nė vieno atlyginimo.“

Savaitės viduryje pripažinęs, kad atlyginimai vėluoja, „Sakalų“ vadovas Vytautas Kiaušas padėties nedramatizavo. Šeštadienį jis pareiškė „nekomentuosiantis gandų“.

Šią savaitę „Sakalai“ jau buvo atsidūrę dėmesio centre dėl finansinių problemų. BBL vadovai iškėlė klubui ultimatumą – arba bus padengta dalis skolos, arba Vilniaus ekipa bus šalinama iš turnyro.

Iki trečiadienį vykusių rungtynių su Kėdainių „Nevėžiu“ BBL sulaukė dalies skolos ir antrajai sostinės komandai leido tęsti dalyvavimą čempionate.

„Sakalai“ tą vakarą pademonstravo kovingumą ir 89:81 nugalėjo „Nevėžį“. Tačiau treneris neberanda, kaip motyvuoti krepšininkų kitoms rungtynėms.

„Dedu ranką ant širdies – man nėra gėda dėl savo darbo, – pabrėžė Petronis. – Visi, kas mato, pripažįsta: komanda turi braižą, mušasi, kaunasi, bet, matyt, kiekvienai kantrybei ateina galas. Yra ribos.

Nebeturiu kaip motyvuoti vyrus. Ačiū Dievui, jie šiandien dar ateina į treniruotes, mane žavi jų profesionalumas. Pateiksiu pavyzdį: per karjerą dirbdamas Rusijoje susidūriau su įvairiais amerikiečiais. Mūsų komandoje yra penki jauni vyrukai. Jei vietoje jų turėtume 4-5 užsieniečius, komandos jau nebebūtų buvę.

Jei šitie dalykai nesusitvarkys iki mums visiems brangių Šv. Kalėdų, aš galvosiu apie pasitraukimą.“

Petronis prieš šį sezoną ryžosi grįžti į „Sakalus“, nors klubas jam dar iki šiol yra skolingas už 2007-2008 metų sezoną, kai jis dirbo Rimo Kurtinaičio asistentu, o vėliau perėmė stratego pareigas. 

Šį sezoną „Sakalai“ per septynerias BBL rungtynes laimėjo keturiskart, o LKL pirmenybėse per šešias dvikovas šventė vieną pergalę.



Komentarai:

Rokas
As galiu pazaisti uz dyka pora rugntyniu atbegiosiu ugis 1.86 svoris 75kg uz lengva krasta ar atakuojanti gyneja. Bet ir pastoveti kitose pozicijose

Pliusai.

Taikli ranka is visu vidutinio nuotolio padeciu, didelis startinis greitis, puikiai matau aikste.

Puikiai metau baudas, neblogai zaidziu kiausini ir americanke. Puikus ranksluosciu padavinejimo greitis.

Suolo nesildau.

Minusai

Truksta mases, susisuka kartais galva, apalpstu istinka epilepsijos priepolis.
2012-12-03
-2
Atsakyti
Haris
Ate Sakalam ir liks Palanga , o ju vieta uzims kita komanda :)
2012-12-03
-1
Atsakyti
as
perimkit is kiauso sakalus
2012-12-02
-2
Atsakyti
Sakalu fanas
Turtingi remejai, pone mere Zuokai atkreipkit demesi i tokiu komandu kaip Sakalai padeti, prikelkit komanda is pelenu, pasireklamuosit kaip geri zmones- didvyriai, biznis eis kaip is pypkes. Jei tokiai komandai kaip rytas sugebate skirti finansavima, tai skirkite ir kitai Vilniaus komandai, kurios istorija ne ka skurdesne.
2012-12-02
+4
Atsakyti
> none
Siu metu topas!Juokingiausias is bajeriu,malacius!!!
2012-12-02
-2
Atsakyti
none
A.Kiausas gali palikti Vilniaus Sakalu ekipa ir persikelti i Klaipedos Neptuna, kuriame pakeistu D.Gailiu http://www.bballzone.net/lt/Klubas-apras...
2012-12-02
+2
Atsakyti
nemokamai 50$
Nemokamai 50$ žaisti pokeriui..

Žaisk pokeri iš tikru pinigu nieko neinvestaves.

Adresu: http://uzeik.net/nemokamai50/
2012-12-02
-1
Atsakyti
kor23
Kur Ramasauskas!!!
2012-12-01
+3
Atsakyti
nesuprantu tokiu komandu egzistawimo. Nei algu moka.nei yra kam konkurentai,nei ziurowų sutraukia, nei is to klubo kazką uzdirba. Iswis sakalam reikia mest lauk ta kaušą ir ieskot remeju ir naujos waldzios. Arba paimtiu kokus mažeikius wietoj ju.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-12-01
-3
Atsakyti
Niekam nerupi sakalai

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-12-01
+1
Atsakyti
liks tie Sakalai
2012-12-01
-4
Atsakyti
tomy
ROMANOVAI, GELBEK SAKALUS, JEZUS MARIJA
2012-12-01
-8
Atsakyti
Kiekvienais metais tik Vilniuje krepšinio mokyklas baigia keli šimtai vaikinų ,kurie krepšinio kamuolį varto kiekvieną dieną.Kur jiems toliau žaisti.?Vilnius galėtų turėti gal 5 is klubus ,kurie žaistų lkl-e.Vilnius turi tūkstančius firmų ir firmelių ,kurios galėtų paremti klubus. Reikia tik nesėdėti ir nelaukti manų košės iš dangaus.Ir LKL turi būti daug komandų ,kad varžybos vyktų kiekvieną savaitę.Kokios ten 8-ios.?Ar norit 1 - ų varžybų per mėnesį ?
2012-12-01
+16
Atsakyti
aa
tipo populiariausia ale lietuvoje sporto saka krepsinis, antra religija, lietuviu pasididziavimas, didziavyriu kovotojai...bet kaip renkas taip ir renkas i arenas nedaug 300 zmoniu, nors vietu po 5000...tai kokia cia krepsinio salis? uztat ir auga tokios lietuvos gedos kaip klaidieciai jankunai jaftokai...
2012-12-01
+1
Atsakyti
Turi būti organizacija,kuri gintų žaidėjų interesus.Gilys gudrutis;ar žaidėjas gali valkiotis po teismus ir kartu treniruotis ir tikėtis sekmingo žaidimo.Tai lygos ir federacijos pareiga ,kad klubai prieš sezonus turėtų patvirtintus biudžetus.Nelaikas vidury sezono ieškoti remėjų ,neišmokėjus nei vieno atlyginimo.Jeigu nėra jokių bankinių pervedimų į žaidėjų sąskaitas-tai kokio teismo sprendimo dar reikia.?? Matyt,Kiaušas didelis lygos bičiūlis.Dar greičiausiai bus apkaltinti patys žaidėjai ,kad pradžioj nesikreipė į teismą ,kuris nustatys ,kad atlyginimų tikrai negavo. Kiaušas elgesi kaip tikras šiknius.Žaidėjai nori žaisti lkl-e ,o šitas nusenęs,nebesusigaudantis aplinkoj "šeimininkas",tyčiojasi iš jų.Federacija ir savivaldybė turėtų paremti klubus.Ir TV .Visos varžybos ,kurias mačiau sakaluose tikrai buvo kovingos ir šaunios.Gaila klubo.
2012-12-01
+9
Atsakyti
100% to zmogus
Nei futbole :))) ka rukai zmogau.Lietuvoi futbolos vystosi taip kaip antarktidoi polerines papugos.
2012-12-01
-3
Atsakyti
Anonimas
daedet galutinai, jeigu nesiruosiat transliuot rungtyniu, tai kokio velnio jus ju nepanaikina programoj is anksto
2012-12-01
-2
Atsakyti
JeremyTai skaisgirys su guoga neberemia sakalu?--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Guoga dabar remia Prienus
2012-12-01
-8
Atsakyti
Anonimas
kaip suprantu sakalai-prienai transliacijos jau nebebus?
2012-12-01
+3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 41

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.