Kroatai trumpina kandidatų sąrašą: atsisakė Žižičiaus ir Benderio

2022-08-02 22:31
Nuotr.: FIBA
Nuotr. FIBA

Kroatijos rinktinės treneris Damiras Mulaomerovičius nusprendė į Europos čempionatą nesivežti dviejų gerai Europoje žinomų aukštaūgių.

Ketvirtadienį paskelbtas kroatų rinktinės kandidatų sąrašas, kuriame atsidūrė 16 žaidėjų.

Preliminariame sąraše buvo 24 pavardės, o tarp 8 atkabintų žaidėjų atsidūrė Draganas Benderis ir Ante Žižičius.

Ante Zizic

Ante  Zizic
Pozicija: C
Amžius: 25
Ūgis: 211 cm
Svoris: 113 kg
Gimimo vieta: Splitas, Kroatija

„Žižičius yra geras žaidėjas ir puikus žmogus, bet jis ir Zubacas yra panašaus tipo žaidėjai, – savo sprendimą aiškino Mulaomerovičius. – Priėmiau sprendimą suteikti pirmenybę Zubacui. Turėsime tris skirtingus žaidėjus centro pozicijoje.

Karlo Matkovičius yra rinktinės ateitis, nesvarbu, treneriu būsiu aš ar kas kitas. Žinoma, centru gali žaisti ir Dario Šaričius, su kuriuo turėsime skirtingų variantų puolime ir gynyboje.

Benderis birželį neblogai padirbėjo, jis yra taip pat puikus vyrukas ir tikiuosi, jog ateityje prisijungs prie mūsų. Jis atsistatinėjo po sunkios traumos ir tikiu, kad šis periodas su mumis jam išėjo į naudą.“

Žižičius praėjusį sezoną praleido Tel Avivo „Maccabi“, o vasarą pasirašė kontraktą su Eurolygos čempione Stambulo „Anadolu Efes“. Eurolygoje jis fiksavo 12,2 taško, 5 atkovotų kamuolių ir 15,5 naudingumo balo statistiką.

Benderis praėjusį sezoną praleido be klubo. 2020-21 m. sezono pabaigoje aukštaūgis atstovavo Tel Avivo „Maccabi“, bet patyrė sunkią kryžminių raiščių traumą.

Kroatai Europos čempionatą pradės C grupėje kartu su Didžiąja Britanija, Estija, Graikija, Italija ir Ukraina.

Kroatijos rinktinės kandidatų sąrašas:

Gynėjai: Dominikas Mavra, Jaleenas Smithas, Roko Rogičius, Goranas Filipovičius, Lovro Gnjidičius, Mateo Drežnjakas, Toni Perkovičius;

Puolėjai: Mario Hezonja, Krunoslavas Simonas, Dario Šaričius, Bojanas Bogdanovičius, Pavle Marčinkovičius, Ivanas Ramljakas, Roko Prkačinas;

Centrai: Ivica Zubacas, Karlo Matkovičius.



Komentarai:

Zubacas suprantama,kad pagrindinis centras,jis juk ir Clippers yra starto penketo narys.Bet dėl Matkovičiaus jau abejonės,jaunas žaidėjas,nematęs dar tokio lygio turnyro,nors pakviestas NBA naujokų biržos gale.Tai Žižičius daug labiau patyręs,daug daugiau matęs,todėl treneris jau rizikuoja.Kita vertas,nori duoti šansą jaunam žaidėjui,rodo pasitikėjimą juo,o tai jau pliusas.
2022-08-03
+4
Atsakyti
L
Išbraukit Simoną jo irgi nebus
2022-08-03
+4
Atsakyti
Anonimas
Nenurasykit kroatu,gaki duoti staigmena
2022-08-03
+9
Atsakyti
Rokis
Pataisymas, eurolygos čempionai Stambulo Anadolu Efes
2022-08-02
+10
Atsakyti
Mister_81
Tai gal ir mum reiktu atkabinti Jona ar Doma:)) Joke
2022-08-02
+15
Atsakyti
kas tie 'mum'?
2022-08-03
+4
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 6

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.