Lietuvių nesusipratimą matęs Dončičius ragina FIBA imtis veiksmų

Donatas Urbonas
BasketNews žurnalistas iš Kiolno (Vokietija)
2022-09-05 23:25

Luka Dončičius ragina FIBA imtis veiksmų dėl teisėjavimo skandalų, kuris Europos čempionate palietė ir Lietuvos rinktinę.

Nuotr.:

Luka Dončičius ragina Tarptautinę krepšinio federaciją (FIBA) imtis veiksmų sprendžiant Europos čempionatą purtančius nesusipratimus ir siekiant jų užkardymo. 

Lietuvai neskirtas baudos metimas po techninės pražangos, Tbilisyje įvykęs fizinis konfliktas tarp Sakartvelo ir Turkijos bei 22 pranykusios sekundės – ryškiausi incidentai, dėl kurių sekmadienį nuaidėjo Europos čempionatas.

BasketNews paklausus, kaip vertina FIBA teisėjavimą ir rungtynių valdymą Europos čempionate, Dončičius neslėpė susirūpinimo.

„Viską matote patys: laiko problemos Turkijos rungtynėse, techninės pražangos situacija Lietuvai. Buvo daug visko, – paklaustas tinklalapio BasketNews, atsakė Dončičius. – Dėl to FIBA turėtų kažką daryti. Neturiu, ką daugiau pridurti.“

Slovėnijos krepšininkai po pralaimėjimo Bosnijai ir Hercegovinai (93:97) atsidūrė trečioje B grupės pozicijoje.

Šis pralaimėjimas nustūmė lietuvius į nedėkingą situaciją. Jei bosniai antradienį nugalės Prancūziją, Lietuvos rinktinė liks už Europos čempionato borto.

BasketNews paklaustas, ar po sunkios pergalės prieš Lietuvą tokia mūsiškių situacija jį dabar stebina, Dončičius išskyrė mirtininkų grupės jėgą.

„Šita grupė yra beprotiška. Visos šešios komandos – labai konkurencingos. Visi gali pralaimėti bet kam. Smagu stebėti visas rungtynes. Iš tiesų, sunki grupė“, – patikino Dončičius. 

Dalaso „Mavericks“ lyderis pritarė Prancūzijos žvaigždės Evano Fournier idėjai koreguoti Europos čempionato tvarkaraštį. Slovėnas norėtų ne tokio intensyvaus grafiko.

„Per penkias dienas sužaisime ketverias rungtynes. Du mačus sužaidėme praktiškai per 24 valandas, – kalbėjo Dončičius. – Tai turėtų keistis. Visi turi mažiau poilsio, o iš to kyla traumų tikimybė. Klubai dėl to tikrai neapsidžiaugtų. Sutinku su tokia idėja: daugiau poilsio – geriau.“

Dončičius slovėnų treniruotės pabaigoje sėdėjo ant atsarginių suolo ir sugrįžo ant parketo tik tradiciniam pamėtymui nuo vidurio linijos.

Krepšį jis atakavo sau neįprasta kaire ranka – ant dešinės riešo buvo uždėtas ledas.

Pralaimėtose rungtynėse su bosniais (93:97), pro šalį skriejo visi aštuoni Dončičiaus tritaškiai. Tačiau viena didžiausių Europos čempionato žvaigždžių teigia, kad tai įtakos jo metimui neturi.

„Ne, viskas gerai. Viskas bus tvarkoj“, – BasketNews patikino 23-ejų krepšininkas, Kiolne iš toli atakuojantis tik 18,2 proc. tikslumu.

Konfliktas Turkijos – Sakartvelo susitikime:

Incidentas Lietuvos – Vokietijos rungtynėse:



Komentarai:

Sabonio vyresniojo vibe'o interviu
2022-09-06
+13
Atsakyti
turiu klausima. kiek indonezijoje yra kresinio lanku. guglinant nesiseka surasti tokio skaiciaus.
2022-09-06
+3
Atsakyti
Ty
nesusipratimas tai tavo pralaimejimas, išsivepeli.
2022-09-06
-8
Atsakyti
Galejo dar paklaust Donciciu ar supranta kad jei prapils abi likusias rungtynes Prancuzijai ir Vokietijai labai realu kad patys neiseis is grupes.. laaabai jau jie atsipalaidave atrodo slovenai, bet tas pralosimas Bosnijai jiems patiems komplikavo situacija nemaziau nei Lietuvai.. o zvengia lyg nieko neatsitiko.. nu nu paziuresim.. kas juoksis paskutinis :)
2022-09-06
-11
Atsakyti
Anonimas
Turiu nuvilti tave žmogau, jie jau išėjo.
2022-09-06
+22
Atsakyti
Lordas
komanda pati gerai sukomplektuota,bet stoka pahrindinio trenerio veiksmu ,atsakingais momentais,kazkoks kosmosas.daro keitimus ,kaip loterijoje,gal pasiseks,na bus ir Zalgiryje manau panasiai
2022-09-06
+8
Atsakyti
Tomm
Nu ka palošėm ir namo. Talentai daro savo darba kitose komandose na o musiškiai vidutiniokai ,kamuolį pamėto ir viskas ko iš jų norėt.
2022-09-06
-3
Atsakyti
Che che...
Gal rinktines chebryte paskaitys mano pasiulyma arba kokiu kitu budu juos tai pasieks? Vyrai ,jeigu Prancuzija atiduos varzybas, tai jus per likusias dvi zaiskite ne krepsini, o Cirka. Prigalvokite visokiu "gudrybiu": pvz. Lekaviciui zaidimo pradzioj isleiskite kovoti del kamuolio, JV pastatykit i izaidejo pozicija ir leiskit jam mesti tritaskius, baudas meskite visada vienu metimu maziau, dramatiskai griukite nuo maziausio kepstelejimo, galit i vienas varybas ateiti visi uzsirise viena aki kaip piratai arba koks startinio penketo zaidejas gali bandyti atsinesti i aikstele ramenta ir t.t.. Jums geriau sugalvoti kaip prajuokinti ziurova. O istorija ir FIBA uz tai jus atsimins labiau negu turnyro nugaletojus. Jie ne pirma karta daro Cirka is teisejavimo, tai kodel nepadarius cirko is zaidimo? Sekmes visiems....
2022-09-06
+62
Atsakyti
:DDDD
2022-09-06
-1
Atsakyti
GULDOM
Paverkim garsiau paklauskime dar pono Jordano ar paties oranžinio kamuolio magistro Lebron. Pralošėm pralošėm nes NEMOKAM ŽAIST IR UŽSIDERYT! ok buvo klaidų bet viską aklai statyti ant teisėjavimo pamirštant apgailėtina žaidimą tai būtų nusikalstama
2022-09-05
+18
Atsakyti
x`
bet pagrindinis klausymas lieka kaip galėjo atsitikti taip , kad iš aštuonių pirmų europos reitingo komandų keturios atsidūrė vienoje grupėje. (Ispanija, Prancūzija, Slovenija , Serbija, Lietuva, Graikija, Italija, Vokietija)
2022-09-05
+21
Atsakyti
shikaka
labai paprastas atsakymas: nes vokiečiai mus pasirinko partneriais šitoj grupėj per burtų traukimą
2022-09-06
+6
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 18

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.