Kurie žaidėjai verti pasirodyti LKL „Žvaigždžių dienos“ rungtynėse?

Rytis Vyšniauskas
„BasketNews.lt“ korespondentas
2015-03-20 11:00
Nuotr.:

Gediminas Orelikas - naudingiausias ir rezultatyviausias LKL krepšininkas
Gediminas Orelikas - naudingiausias ir rezultatyviausias LKL krepšininkas
Nuotr. Fotodiena.lt
Paaiškėjus LKL „Žvaigždžių dienos“ rungtynių starto penketams, dėjimų bei tritaškių konkursų dalyviams, lieka tik vienas nežinomasis – atsarginiai jungtinės Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandos bei LKL žvaigždžių ekipos žaidėjai.

„Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ komandą papildys dar trys šių klubų žaidėjai, o likusias keturias vietas užims klubų legendos. LKL žvaigždžių komandoje trūksta dar penkių lygos krepšininkų pavardžių, o legendų sudėtyje bus dvi.

Iki krepšinio šventės Vilniaus „Siemens“ arenoje likus devynioms dienoms tinklalapis „BasketNews.lt“ apžvelgia potencialius kandidatus pasirodyti aikštelėje „Žvaigždžių dienos“ mačo metu.

„Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“

Starto penketas:

  • Adas Juškevičius
  • Jamesas Andersonas
  • Edgaras Ulanovas
  • Paulius Jankūnas
  • Antanas Kavaliauskas

Po gerbėjų balsavimo į starto penketą patekus trims žalgiriečiams, būtų teisinga atstatyti balansą ir pakviesti dar du „Lietuvos ryto“ žaidėjus. Vienas dalyvis jau tikrai visiems yra aiškus – Gediminas Orelikas. Sunku būtų įsivaizduoti „Žvaigždžių dienos“ rungtynes be naudingiausio ir rezultatyviausio lygos žaidėjo, o LKL būtent toks yra Orelikas. Į starto penketa jis nepateko balsavime nusileidęs „Žalgirio“ gerbėjų numylėtiniui Pauliui Jankūnui. „Lietuvos ryto“ puolėjas šiame sezone pelno po 15,3 taško ir renka po 18,2 naudingumo balo.

Ar Kšištofas Lavrinovičius gaus kvietimą į žvaigždžių rungtynes?
Ar Kšištofas Lavrinovičius gaus kvietimą į žvaigždžių rungtynes?
Nuotr. Fotodiena.lt/E.Blaževičius
Gerokai sunkiau išrinkti dar vieną „Lietuvos ryto“ atstovą. Kšištofas Lavrinovičius galėtų kurti gerą nuotaiką, o Travisas Leslie palepinti žiūrovus galingais dėjimais iš viršaus, bet solidžius statistinius rodiklius demonstruoja ir komandos kapitonas Martynas Gecevičius. Snaiperis renka po 11,3 taško ir 13,2 naudingumo balo. Kšištofas pelno po 11,9 taško ir renka po 12,5 naudingumo balo. Tarp šių išvardintų krepšininkų neabejotinai prasčiausia yra Leslie statistika (8,1 tšk, 8 naud. bal.).

Vis tik atsižvelgiant į tai, jog traumos dar neišsigydęs „Žalgirio“ vidurio puolėjas Artūras Gudaitis renginyje dalyvauti neturėtų, kaip realiausią kandidatą išskiriu Kšištofą. Brolis tokiuose renginiuose visada pelno žiūrovų ir žiniasklaidos simpatijas bei būdamas 35-erių toliau demonstruoja kokybišką krepšinį.

„Žalgirio“ komanda į tritaškių konkursą neišsiuntė geriausią sezoną karjeroje žaidžiančio Artūro Milaknio, tad vienintelis jo šansas dalyvauti šventėje – patekti į „Žvaigždžių dienos“ komandos sudėtį. Milaknis per rungtynes pelno po 10,5 taško ir yra penktas pagal tritaškių pataikymą visoje lygoje (44,2 proc.). Kitas realus kandidatas yra šiame sezone atsiskleidęs Lukas Lekavičius. Įžaidėjas pelno po 8,8 taško ir renka po tiek pat naudingumo balų, o iki atvykstant Willui Cherry demonstravo dar aukštesnius statistinius rodiklius.

Nuojauta kužda, kad krepšinio marškinėlius apsivilkti gali ir dar vienas šio sezono „Žalgirio“ atstovas. Spėju, kad ant parketo po mažiau nei metų pertraukos išvysime ir įžaidėją Šarūną Jasikevičių.

Prognozė: Gediminas Orelikas („Lietuvos rytas“), Kšištofas Lavrinovičius („Lietuvos rytas“), Artūras Milaknis („Žalgiris“).

LKL komanda

Starto penketas:

  • Rashaunas Broadusas
  • Martynas Mažeika
  • Deividas Gailius
  • Julius Jucikas
  • Alexanderis Oriakhi

LKL žvaigždžių komandoje pasirinkimas, be abejo, platesnis. Prie sudėtyje jau esančių amerikiečių Rashauno Broaduso ir Alexanderio Oriakhi turėtų prisijungti dar bent vienas jų tautietis. Realiausi kandidatai – Michaelas Dixonas (Pasvalio „Pieno žvaigždės“) ir Roderickas Camphoras (Kėdainių „Nevėžis“). Dixonas lygoje yra trečias pagal pelnomus taškus (13,2), o Camphoras – dešimtas (12,9). Vis tik LKL žvaigždžių komandoje regiu kitą „Pieno žvaigždžių“ atstovą, tad vietą sudėtyje skiriu „Nevėžio“ lyderiui.

„Pieno žvaigžėms“ kovo 29 dieną Vilniuje atstovauti gali „centras“ Evaldas Kairys. Daugiau žiūrovų simpatijų balsavime susilaukė monstriškais dėjimais pasižymintis Kairio komandos draugas Oriakhi, bet lietuvis patenka tarp trijų naudingiausių lygos žaidėjų (16,4 naud. bal.). Šiame sezone jis pelno po 11,7 taško ir atkovoja po 6,4 kamuolio ir vertesnio kandidato tapti atsarginiu komandos vidurio puolėju nematau.

Rokas Giedraitis nusipelno kvietimo į žvaigždžių rungtynes
Rokas Giedraitis nusipelno kvietimo į žvaigždžių rungtynes
Nuotr. Fotodiena.lt/E.Blaževičius
Talentingasis Rokas Giedraitis ne sykį pateko į gražiausių savaitės epizodų dešimtuką ir gali kurti gerą šou. Negana to, jis yra tikras „Šiaulių“ klubo lyderis. Giedraitis pelno po 14,3 taško (3 vieta lygoje) ir renka po 14,4 naudingumo balo (5 vieta). Dėl Giedraičio patekimo į komandos sudėtį abejonių kyla mažiausiai. Jis turėjo realius šansus būti ir starto penkete, bet buvo nukonkuruotas Klaipėdos „Neptūno“ lyderio Deivido Gailiaus.

Iš „Prienų“ į Panevėžio „Lietkabelį“ persikėlęs Arnas Labuckas yra labai pastebima figūra šiame LKL sezone. „Prienų“ klube krašto puolėjas buvo neabejotinas lyderis, bet prisijungęs prie „Lietkabelio“ irgi toli gražu nėra statistas. Labuckas yra septintas tarp naudingiausių lygos krepšininkų (14,2 naud. bal.). Jis patenka ir tarp penkių rezultatyviausių (13,2 tšk) bei tikrai yra nusipelnęs tokio įvertinimo.

Nors keista palikti šeštoje vietoje žengiančią Alytaus „Dzūkiją“ be savo atstovo „Žvaigždžių dienos“ rungtynėse, bet šioje komandoje, išvykus Vilmantui Diliui, labai ryškios asmenybės nėra. Galutinėje sudėtyje vietą prognozuoju dar vienam buksuojančio „Lietkabelio“ krepšininkui – Evaldui Žabui. Debiutinį sezoną LKL žaidžiantis Žabas jau spėjo pasižymėti pasiekdamas šio sezono naudingumo balų rekordą. Rungtynėse Vilniuje su „Lietuvos rytu“ gynėjas prametė vos du metimus, pelnė 33 taškus ir surinko 41 naudingumo balą. Visoje lygoje Žabas yra aštuntas pagal pelnomus taškus, jų krepšininkas renka po 13 per susitikimą.

Prognozė: Roderickas Camphoras („Nevėžis“), Evaldas Žabas („Lietkabelis“), Rokas Giedraitis („Šiauliai“), Arnas Labuckas („Lietkabelis“), Evaldas Kairys („Pieno žvaigždės“).



Komentarai:

EL CrapikoRonBurgundyziniuxasvienas tik niuansas kyla skaitant tokiu pamastymus, jei butu i starto peneta išrinkti 5 žalgiriečiai tada visi atsarginiai butu ryto? tipo lygybė turi but...Bet aisku, kaip visada, ryto nuopelni išpučiami vilniuko ALE EKSPERTU...vienareiksmiskai visi 3 tada Ryto butu. Tenka pripazint kad nera daugiau nei 4-5 zaideju zalgiryje vertu rungtyniauti tame renginyje.Vienareiksmiskai? O kas taip nusprende? Tu, klounasnuki?


nesivelsiu i provokacijas su neissilavinusiu valkata :)
2015-03-21
+5
Atsakyti
muilasTik fotke ant straipsnio galejo kita uzdet


gerą fotkę uždėjo, net labai gerą :-] bet šiaip Orelikas nelabai galėtų sukurti šou
2015-03-20
-6
Atsakyti
Šikšnius, mano nuomone, daug vertesnis vietos rungtynėse nei koks Žabas ar tas pats Giedraitis. Ir šou geresnį padarytų, ir įdomiau žiūrėt visiem būtų. O dėl legendų gera idėja, tikrai tikiuosi pamatyt Šarą. Būtų baeris, jei ir koks Sabas į aikštelę išbėgtų :D.
2015-03-20
-1
Atsakyti
Koks skirtumas kas zais. Situacijos nei vienas is ju nepakeis. Sitos zvaigzdziu dienos niekam nereikalingos jau daugybe metu ir stai kodel. As eidamas i baliu nusinesu gera nuotaika, dovanu, buteli ir apsirengiu prasmatniau nei kiekviena diena kulniuodamas i darba. Nes puikiai zinau, kad tenai kur einu, bus balionai, geles, grazi muzika, puiki atmosfera, dekoracijos. Staiga net ir dvieju kambariu butas pavirsta i kazka nematyto ir nuostabaus. LKL "ASG" visada arenos, sales buna nepapuostos. Visur prikabineta vien tik reklamu. Ant vidurio uzklijuota BEKO bet ne spec tokiam renginiui sukurtas sventinis proginis logotipas. Ka labai daug miestui tas kainuotu? Viskas norima kad sutilptu i dvi su puse valandos eterio. O tai aisku jokiu staigmenu ir zaidimu ziurovams. Kaip visada iseis koks Stasiulis ir Cololo ir praves rengini pasakodami M1 ryto show anekdotus. Jie snekes tiek ilgai kol tik prasides zaideju pristatymai. Tada uzges saleje sviesos, pasigirs belekokia kad tik trankesne muzika, paleis konfeti ir griaudint dudu putimui isbegs zaidejai. Zalgiriniai nusvilps ryta o pastarieji atsidekos tuo paciu Tada mygom sulos snaiperiu konkursa kuris yra visiskai neydomus pas vyrus ir begs zaisti rungtyniu. Cia prasideda visiska apatija tam kas turetu vadintis "zvaigzdemis". Susirauke bet stengiasi vaidinti kad jiems linksma. O ziurovams turetu ziauriai patikti ziureti kaip smaigstomi vien tik trajakai. Nu mes zinom visi kad jie moka mesti is triju ir gali net imesti, bet kam tai ydomu? Kas ta show darys? : Orelikas, Jankunas, Lavrinovicius koks ar mediniai Neptuno zaidejai? Jau taip neydomu ziureti i tuos pacius snukius ir ju zaidima. Bet po absoliuciai nevykusiu rungtyniu, kai 80% sales ziurovu bus prisisproge Utenos alaus uz 9 litu bokala, tada prasides absurdiskiausia show dalis - dejimu knkursas. Greitai ismes penkias sulankstomas kedes, pabers vertinimo lentuciu pasiskolintu is "sok su manimi" pakvies Jurgila, Violeta Miciuliene, masazuotoja Juozuka, V Matijosaiti ir R Skaisgiri. Tie penki buduliai kels desimt net uz toki dejima kuris atrodys taip : atbega zmogus, pagauna pasimetusi kamuoli ir su dviem rankom ideda. Aisku uz tai jis gauna 48 balus ir keliauja i finala. Cia nebuna nei nuo baudu, o jei ir buna tai deda kaip distrofikai, pirma grupe turintys invalidai. Ir renginys pasibaigs. Visi girti iseis, o zaidejai pagers vakare. Ir kad toki suda sukurti nereikia ieskoti zvaigzdziu ten kur ju nera, reikia i garda suleisti visus kas netingi ir lai jie gadina televizijos eteri kai per ta laika protingas zmogus geriau paziuretu paskutine ketvirto sezono "la piovra" dali kaip susaudomas komisaras Katani.
2015-03-20
-6
Atsakyti
sveiki chamai!!
2015-03-20
-4
Atsakyti
RonBurgundyziniuxasvienas tik niuansas kyla skaitant tokiu pamastymus, jei butu i starto peneta išrinkti 5 žalgiriečiai tada visi atsarginiai butu ryto? tipo lygybė turi but...Bet aisku, kaip visada, ryto nuopelni išpučiami vilniuko ALE EKSPERTU...vienareiksmiskai visi 3 tada Ryto butu. Tenka pripazint kad nera daugiau nei 4-5 zaideju zalgiryje vertu rungtyniauti tame renginyje.


Vienareiksmiskai? O kas taip nusprende? Tu, klounasnuki?
2015-03-20
-1
Atsakyti
Jo ko jau ko bet Oreliko labiausiai reikia tam renginiui, kaip gi be jo vaipymusi ir nesutikimu su kiekviena prazanga

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-03-20
-3
Atsakyti
ziniuxasvienas tik niuansas kyla skaitant tokiu pamastymus, jei butu i starto peneta išrinkti 5 žalgiriečiai tada visi atsarginiai butu ryto? tipo lygybė turi but...Bet aisku, kaip visada, ryto nuopelni išpučiami vilniuko ALE EKSPERTU...


vienareiksmiskai visi 3 tada Ryto butu. Tenka pripazint kad nera daugiau nei 4-5 zaideju zalgiryje vertu rungtyniauti tame renginyje.
2015-03-20
+9
Atsakyti
SIKSNIAUS reikia
2015-03-20
-15
Atsakyti
Tik fotke ant straipsnio galejo kita uzdet
2015-03-20
-4
Atsakyti
vienas tik niuansas kyla skaitant tokiu pamastymus, jei butu i starto peneta išrinkti 5 žalgiriečiai tada visi atsarginiai butu ryto? tipo lygybė turi but...

Bet aisku, kaip visada, ryto nuopelni išpučiami vilniuko ALE EKSPERTU...
2015-03-20
+9
Atsakyti
boring show, ir nba ir tuo labiau lkl... is viso konteksto snaiperio konkursas ir dejimai verti demesio, o visa kita snipstas, pripazinkim...
2015-03-20
-5
Atsakyti
viskas kaip ir labai tiksliai surasyta. Kazkas panasaus ir turetu buti. Net ir kalbant apie legendas. Taip jasikevicius bus, o prie jo kas prisijungs dar ? Macijauskas, Siskauskas, Stombergas ? :))
2015-03-20
-11
Atsakyti
edga888Kodėl prie Žalgirio-Ryto komandos prognozuojami + tik 3 žaidėjai ? O prie LKL net 5 ? Kodėl nepridėjot Cherry ? Manau tikrai ŠOU jis padarytų afigieną !


„Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ komandą papildys dar trys šių klubų žaidėjai, o likusias keturias vietas užims klubų legendos."

Galėtum bent perskaityt prieš rašant.
2015-03-20
+5
Atsakyti
Kodėl prie Žalgirio-Ryto komandos prognozuojami + tik 3 žaidėjai ? O prie LKL net 5 ? Kodėl nepridėjot Cherry ? Manau tikrai ŠOU jis padarytų afigieną !
2015-03-20
+7
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.