Ar Duranto ir Greeno konfliktas sugriaus sėkmingiausią šio amžiaus komandą?

2018-11-14 14:57
Nuotr.: AFP – Scanpix
Nuotr. AFP – Scanpix

Eilinės lapkričio mėnesio NBA rungtynės Los Andžele tarp vietos „Clippers“ ir „Golden State Warriors“ ateityje gali būti matomos kaip vienos geriausių visų laikų komandų pabaigos pradžia, rašo „The Athletic“.

Šios dvikovos ketvirtojo kėlinio pabaigoje Kevinui Durantui ir Draymondui Greenui pasileidus į žodžių karą dėl to, kad Greenas neperdavė kamuolio paskutinėje atakoje Durantui, karštos emocijos persikėlė ir į „Warriors“ rūbinę. 

Greenas nesutiko su jam išsakomais priekaištais ir gynė save. Už uždarų durų vykusi krepšininkų akistata įvardijama kaip viena karščiausių šioje „Warriors“ eroje.

Kevin Durant

Kevin  Durant
Kevin  Durant
MIN: 34.81
PTS: 27.47 (63.87%)
REB: 7.4
AS: 6.6
ST: 1
BS: 0.8
TO: 2.87
GM: 15

Anot „The Athletic“ šaltinių, Durantas po dvikovos rūbinėje trenkė į kėdę, taip išreikšdamas savo nepasitenkinimą prieš daugiausiai komandoje rezultatyvių perdavimų atliekantį žmogų.

Greenas įsižeidė dėl to, kaip su juo buvo šnekama. Tiksliais žodžiais dialogo atkurti neįmanoma dėl to, kaip tai buvo pasakyta, tačiau 28-erių puolėjas iškart piktai atsakė: „Su kuo, po velniais, tu šneki?“.

Pasak „The Athletic“ šaltinių, Greenas priminė Durantui, kad klubas tapo NBA čempionais ir be jo pagalbos. Taip pat iš Oklahomos „Thunder“ klubo 2016 metais į Oklandą persikėlęs puolėjas buvo apkaltintas dėl kalbų, jog vasarą paliks komandą. Greenas liejo apmaudą dėl to, kaip Durantas kalba apie savo tapimą laisvuoju agentu.

Tai pagražinta versija, neminint, kad du kartus NBA finalų MVP tapęs krepšininkas kelis kartus buvo išvadintas „kale“.

Į šią situaciją nusprendė įsikišti „Warriors“ vadovybė, kuri nusprendė, kad Greeno bendravimas su Durantu peržengė ribas. Klubas krepšininkui skyrė vienų rungtynių suspendavimą, o tai sunkiajam krašto puolėjui kainuos apie 120 tūkstančių JAV dolerių.

Pasak „The Athletic“, Greenas buvo nustebintas dėl tokio klubo vadovybės veiksmo. Baudos jis tikėjosi, tačiau kitokios. Sunkusis krašto puolėjas neseniai sugrįžo į aikštelę po nugaros traumos, todėl buvo galima skirti jam poilsio dieną rungtynėse su Atlantos „Hawks“ ir taip būtų išsaugotas privatumas dėl Greeno veiksmų rūbinėje.

2016–2017 NBA sezone geriausiai besiginančiu krepšininku pripažintas „Warriors“ puolėjas jau buvo nubaustas dėl konflikto su komandos vyr. treneriu Steve'u Kerru ir tuomet jam buvo skirta kelių tūkstančių dolerių bauda. Puolėjas nemano, kad konfliktas su Durantu buvo vertas jam skirto suspendavimo, todėl dėl tokio klubo sprendimo yra šokiruotas.

Kodėl komandos vadovybė neskyrė tokios baudos kaip anksčiau?

„Mes pajutome, kad viskas pakilo iki tokio lygio, kad turėjome priimti tokį sprendimą. Aš pats įsitraukiau į šią situaciją. Tokia situacija reikalauja sprendimų. Tiek jis, tiek visa komanda po šio įvykio gali dėti žingsnį pirmyn. Tai – NBA dalis, tokie dalykai nutinka“, – sprendimą komentavo „Warriors“ generalinis direktorius Bobas Myersas.

Toks sprendimas yra priimtas ne dėl pinigų, bet dėl to, kokią žinutę tai siunčia žaidėjams.

Duranto interviu po rungtynių su „Hawks“

Apie Duranto likimą klube yra kalbama nuolat, o ši tema truputį erzina likusius komandos krepšininkus. Tokie žaidėjai kaip Greenas ir Klay Thompsonas vasarą irgi taps laisvaisiais agentais. Abu jie yra sakę, kad nori likti „Warriors“ gretose, tačiau būtent dėl Duranto abejingumo NBA čempionų dinastijos ateitis yra pakibusi ore, o šios spekuliacijos paliečia ir Greeno bei Thompsono ateitį.

Remiantis „The Athletic“ šaltinių teiginiais, Durantas rūbinėje tiesiog galėjo užbaigti kilusį konfliktą pasakydamas, kaip myli žaidimą Oklando ekipoje ir savo komandos draugus, net jei vasarą ir ruošiasi palikti klubą.

Kita išeitis būtų atmesti visus klausimus apie vasarą ir priversti žiniasklaidą koncentruotis į šį sezoną, taip apsaugant kitus komandos krepšininkus nuo nereikalingo spaudimo.

Durantas yra sakęs, jog nenori, kad kas nors klube dėl jo aukotųsi, bet Greenas yra iš tų, kuris mano kitaip. 201 centimetrų puolėjas tiki, kad Durantas kuria papildomą įtampą dėl savo likimo, o tai trukdo susikoncentruoti ties pagrindiniu tikslu – laimėti trečią NBA titulą iš eilės.

„Warriors“ žaidėjai leidžia suprasti, kad nesirengia dar vienam „Prašau, pasilik, KD“ turui. Ir Durantas yra sakęs, kad nenori būti verbuojamas aplinkinių. Bet sprendimas suspenduoti Greeną leidžia daryti išvadą, kad klubo vadovybė taip pasielgė galvodama apie Duranto likimą.

„Po to, kas buvo pasakyta, nebėra šansų, kad Kevinas sugrįš po vasaros, – „The Athletic“ teigė vienas iš NBA čempionų komandos krepšininkų. – Vienintelis argumentas, suteiksiantis vilčių jį išlaikyti, bus tas, kad vadovybė galės jam priminti šią situaciją, teigdama, kad apsaugojo jį nuo Draymondo.“

Tiesa, Greenas dabar galės galvoti, kas apsaugos jį. Jis yra tas, kuris klubui atidavė viską. Jis yra tas, kuris garsiai deklaruoja savo norą likti komandoje. Jis buvo vienas iš dabartinės „Warriors“ dinastijos pradininkų ir ją kūrė su tokia pačia ugnele akyse, su kuria pirmadienį išplūdo Durantą.

Nuotr. AP – Scanpix

Sunku negalvoti apie tai, kaip Greenas su Kerru išgyvens visa tai po to, kai tiek daug kartu patyrė. Turėtų būti pamatuota, kaip giliai įplyšo 28-erių puolėjo ištikimybė „Warriors“ klubui po to, kai Myersas, žmogus, kuris su Stephenu Curry yra didžiausias Greeno palaikytojas klubo istorijoje, išreiškė tokią savo poziciją.

Ar buvo įvykdytas referendumas Greenui? Jei taip, ar tai reiškia, kad „Warriors“ prarado Greeną, jei ne fiziškai, tai bent dvasiškai? Kas bus, jei Durantas vasarą nuspręs išvykti, o Greenas nebenorės likti klube?

Komanda dabar yra pasidalijusi į dvi grupes. Duranto ir Greeno draugystė sugriuvo ir ji privalo būti atstatyta. Draugystė tarp Greeno ir klubo vadovų, atrodo, taip pat girgžda, tačiau taip būdavo ir anksčiau ir tai galima būtų vėl išspręsti. Ir dar yra Duranto ir „Warriors“ vadovybės draugystė, kuri šioje situacijoje yra esminė ir jos poveikis lems likusį komandos sezoną.

Tai nėra situacija, kuri savaime susitvarkys ir tik dar vienas čempionų titulas galėtų leisti užmiršti šį konfliktą.

Lemtingą vakarą „Staples Center“ arenos rūbinėje, kai balsai tarp žaidėjų garsėjo, įsikišo netikėtas žmogus ir pakeitė čempionų koncentraciją.

Tai nebuvo Curry, kuris nevyko su komanda į Los Andželą dėl kirkšnies skausmų. Tai buvo Thompsonas, nerūpestingiausias „Warriors“ žaidėjas, kuris nuslopino didžiulį triukšmą rūbinėje.

Pasak „The Athletic“, kai veteranai Andre Iguodala ir Shaunas Livingstonas laikėsi savo vaidmenų ir įprastai bandė viską sutvarkyti, Thompsonas tai sėkmingai padarė už juos.

„Mes visi norime laimėti. Dėl to mes čia ir esame. Manau, kad mes esame vienintelė komanda, kuri gali nugalėti „Warriors“. Niekas daugiau mūsų negali įveikti, todėl pirmyn“, – tokia buvo Thompsono žinutė komandai.



Komentarai:

simuciukas8Sekmiangiausia sio amziau ekipa yra SPURS laimejusi zempionata per si AMZIu keturis kartus , o Warriors laimejo tris , taigi keiskit pavadinima.
Ne , sekmiangiausia Lakers , siame amziuje laimejusi penkis kartus ...
2018-11-15
+7
Atsakyti
Sekmiangiausia sio amziau ekipa yra SPURS laimejusi zempionata per si AMZIu keturis kartus , o Warriors laimejo tris , taigi keiskit pavadinima.
2018-11-15
Atsakyti
SWAT093Durant per daug pasikelus dar blogesnio charakterio nei Green siuksle kuri vaikosi titulo ir pinigu. GSW jis naudingas tik marketingo prasme nes ir iki jam ateinant i GSW jie jau rode dominavima lygoje. Zaidimo prasme Green kur kas naudingesnis GSW komandai, charakteris irgi ne is geruju bet zaidejas nekeliantis bangu ir zinantis savo vieta aiksteje, puikiai atliekantis visa juoda darba kuri reikia atlikti kad tokios zvaigzdes kaip Curry, Klay ar tas pats dabar Durant galetu puolime metyt nesamones. Jei reikes kazko atsikratyt po sezono tai manau GSW valdzia dar gerai pagalvos ko atsikratyt. Nedaug nba tokio kalibro zaideju kaip Green kurie nesiputodami atlieka visa juoda darba ir nebliauna kad jie kitu seselyje.


akivaizdziai nesigaudai toj NBA, bet zinai koks kurio zaidejo charakteris. :D gal bendrauji su jais tiesiogiai? :D tokiem tipo ziniukam paaiskinsiu kelis paprastus dalykus - pirma, kas ten apie kuri zaideja sako viesai, yra tik tam tikru NBA nerasytu viesumo taisykliu dalis, nes is to, ka matau aikstej, kokios kieno reakcijos po kazkuriu ivykiu, speju, kad Greeno durnumas nervina visus, ir KD, ir Klay, ir Curry, ir Kerra. antra, jei KD vaikytusi pinigu, jis nepalikinetu antrus metus is eiles po keleta limonu ant stalo. taip, titulu jis vaikosi, nes laikas spaudzia ir daro tai, ka kazkada padare Lebronas. trecia, NBA yra verslas, todel ten isskyrus tik kelis superstarus, tokius kaip Nowitzki, Lebronas, Curry, kiti yra pochui, kiek jie ten dusios komandai yra atidave, jei bus geresnis biznis zaideja isspirt, taip ir padarys. ketvirta, verslo prasme tik durnius gali galvot, kad geriau pasilikt Greena, nei KD. penkta, tik dar durnesniam gali atrodyt, kad Greenas yra labiau reikalingas komandai, nei KD. nepaisant to, viska lems paties KD sprendimas. jei jis pasakys (nors nemanau), kad liktu tik su salyga, kad Greenas bus ismainytas, GSW taip ir padarys, bet greiciausiai KD pats eis bandyt kazka nuveikt kitur.
2018-11-15
+6
Atsakyti
Hhh
Blet susitaikys jie ir viskas, gal jau net dabar viskas gerai, čia ne mažos mergaitės, kad užsišikę sėdėtų kuo toliau viens nuo kito:D Dėl šito įvykio Gsw tikrai nenukentės. Bet kad Durantas gali juos palikti vasarą, tai nemažas šansas, dėl to nesiginčiju

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-11-14
+2
Atsakyti
Expert
Kai apgailėtina komandėlė... apverktinas dirbtinis projektėlis...
2018-11-14
-4
Atsakyti
Rar
Dray vs Whore

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-11-14
+10
Atsakyti
nba
Amerikoje is visko galima padaryti pinigu. Si drama ne isimtis
2018-11-14
+2
Atsakyti
Splash brothers
Juokdariai:D Per anksti laidojat Warriors:D
2018-11-14
-1
Atsakyti
djgaffer
Ir rojuje bėdų būna.Jei nori GSW vadovai išlaikyti stiprią komandą,tai po sezono Greeną reikia išlaikyti,jei tektų rinktis tarp jo ir KD.KD vistiek jau norės max kontrakto,savo darbą padarė,du žiedus padėjo laimėt,tai bus galima su juo atsisveikinti.Ypač,kad ir be jo GSW yra tapę čempionais.O Greenas yra grynas juodadarbis,visą dūšią klubui palikęs.Tai su juo būtina toliau bendradarbiauti.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-11-14
-5
Atsakyti
kunigas
Duranta kitais metais i armano milano del babkiu

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-11-14
+2
Atsakyti
Anonimas
kad jie ir be duranto geri buvo
2018-11-14
+2
Atsakyti
Armis
Snake vs Donkey

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-11-14
-7
Atsakyti
Anonimas
Didžiulė primadona Durantas ir net neabejoju, kad čia paskutinis sezonas, kada jie visi kartu žaidžia. Dar kažin kaip bus šiemet, sugrįžus Cousinsui išvis niekas kamuoliu nepasidalins, o kai visų tokie ego, bus sunku kažkam nusileist.
2018-11-14
-6
Atsakyti
4mo
Na, čia buvo geriausia kas galėjo nutikt nba paskutiniu metu. Galima sakyt akivaizdu, jog kažkas iš Greeno/Duranto/Thompsono turės palikti komandą ir į jo vietą lygiavertės pamainos nebus. Jeigu reiktų lažintis, tai statyčiau ant Duranto, kuris turbūt jaučiasi atnešęs tuos du titulus, susimažinęs algą dėl to, bet galiausiai išvadinamas "kale". Žinant Durantą, jis pereis į kitą vakarų komandą ir stengsis būti tuo, kuris sugriovė GSW dinastiją užkirsdamas jiems kelią į nba superfinalą. Būkim biedni bet teisingi, Los Andželas yra labai patrauklus šiuo atveju, kuris tikrai turės vietos vienam max kontraktui. Va čia tai būtų tikras rivlary.
2018-11-14
-5
Atsakyti
Schmitt Trigger
Aisku, kad nesugrius. Paverks abu dar spaudoj pora dienu ir praeis. O gyvate KD tai isvis vasara isvyks ir viskas.
2018-11-14
-8
Atsakyti
Durant per daug pasikelus dar blogesnio charakterio nei Green siuksle kuri vaikosi titulo ir pinigu. GSW jis naudingas tik marketingo prasme nes ir iki jam ateinant i GSW jie jau rode dominavima lygoje. Zaidimo prasme Green kur kas naudingesnis GSW komandai, charakteris irgi ne is geruju bet zaidejas nekeliantis bangu ir zinantis savo vieta aiksteje, puikiai atliekantis visa juoda darba kuri reikia atlikti kad tokios zvaigzdes kaip Curry, Klay ar tas pats dabar Durant galetu puolime metyt nesamones. Jei reikes kazko atsikratyt po sezono tai manau GSW valdzia dar gerai pagalvos ko atsikratyt. Nedaug nba tokio kalibro zaideju kaip Green kurie nesiputodami atlieka visa juoda darba ir nebliauna kad jie kitu seselyje.
2018-11-14
-10
Atsakyti
Kastetas
Durantas jau pradeda dvokti kaip tai dare ir paskutiniais metais OKC

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-11-14
+1
Atsakyti
Donce
Ir kas nusprende, kad jie sekmingiausi? Man gal heat su lebromium, wade ir boshu atrode sekmingesne, o gal lakers su kobe ir shaqu. Pritariu ir as, kad geriqu viktorina kokia.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-11-14
-3
Atsakyti
kunigas
O kaip gali sugriaut ? specialiai pradet pralaiminet kitom komandom? blogiausiu atveju Greena ateistu :) ir ka ? kas pasikeistu ? :)

Geriau darykit viktorinas nerase tokiu ...

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-11-14
-1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 19

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.