Paskutinės Harriso dienos Vilniuje? Su komanda nebeišvyko į rungtynes

Vilius Stalgaitis
„BaskeNews.lt“
2018-10-29 09:03
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Dainius Adomaitis ir Vilniaus „Rytas“ veikiausiai ieškos naujo papildymo. Bent jau taip rodo visi ženklai ir Dainiaus Adomaičio retorika prieš išvykstant į Europos taurės rungtynes Juodkalnijoje.

Šviežiausias „Ryto“ papildymas, 29-erių amerikietis Manny Harrisas Vilniuje ir toliau turi problemų, o į Europos taurės mačą Juodkalnijoje su Baro „Mornar“ jis net neišvyko.

Apie būsimas permainas komandoje užuominomis kalbėjo ir Adomaitis. Jo teigimu – sprendimas dėl Harriso ateities bus priimtas jau šiandien.

„Mes turėjome su juo pokalbių. Šiandien dėl jo ateities bus galutinis sprendimas“, – teigė treneris.

Šie ženklai leidžia suprasti, kad „Rytas“ turėtų ieškoti kito žaidėjo atakuojančio gynėjo pozicijoje. Adomaitis Vilniaus oro uoste atvirai dar kartą patvirtino, kad Harrisas nėra orientuotas į komandos rezultatus.

„Manau, šioje vietoje svarbiausia yra tai, kad žaidėjas turi norėti įeiti į komandą. Kai žaidėjas atvyksta sezono metu, jis pats turi norėti įsilieti į komandą ir tam dėti maksimalias pastangas. Iš jo to pasigendame. Nemanau, kad čia motyvacijos problemos“, – kalbėjo Adomaitis.

Pirmoje spalio pusėje į Lietuvą atvykęs 29-erių metų atakuojantis gynėjas kol kas nėra tas žaidėjas, kurio norėjo jį viliojusi „Ryto“ organizacija.

Ryškiausiai jam sužaisti sekėsi tik praėjusią savaitę Europos taurės mače su Turino „Fiat“ komanda, kur Harrisas per 12 minučių pelnė 10 taškų (3/6 dvit., 0/2 trit., 4/4 baud. met.), atkovojo 4 kamuolius ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

Visgi savaitgalį LKL rungtynėse Pasvalyje Harriso istorija dar kartą krito į akis – Adomaitis amerikiečio net nepakėlė nuo suolelio. Dabar, prieš kylant į Juodkalniją, specialistas užsiminė, kad netrukus dėl Harriso gali būti priimtas griežtas sprendimas.

Adomaitis dar po rungtynių su Turino klubu užsiminė, kad Harrisas kol kas ne itin linkęs galvoti apie komandą. „Ji yra svarbiausia“, – tuomet kartojo Adomaitis.

„Rytui“ tai veikiausiai bus jau antras kartas per du mėnesius, kai tenka išsiskirti su užsieniečiu atakuojančiu legionieriumi. Prieš pat oficialų sezono startą namo išvyko gynėjas Mattas Farrellas. Tada klubo sporto direktorius Linas Kleiza pasakojo, kad šis dar nebuvo pasirengęs pradėti legionieriaus karjerą Europoje.

Turimomis pajėgomis vilniečiai dabar kibs į dar vienos Europos taurės komandos atlapus – Baro mieste laukia kova su vietos „Mornar“ klubu, kol kas per ketverias rungtynes iškovojusiu vieną pergalę.

„Mornar“ žaidimas pagrįstas dideliu skaičiumi tritaškių. Turi žaidėjus, kurie gerą dieną pataiko ir sunkius metimus. Gerai subalansuota komanda, yra dominuojantis po krepšiu centras. Laukia sunkios rungtynės.

Šis klubas, turėdamas didelį centro puolėją, puolime ieško persvarų su juo, bet gynyboje turi problemų prie situacijų du prieš du ir grįžimu į gynybą. Tai mėginsime išnaudoti“, – apie rungtynes kalbėjo Adomaitis.



Komentarai:

JD
NBA7Aš būčiau pirkęs tikrą įžaidėja,bet kaip suprantu Adomaitis žino geriau...nors Crameris buvo traumuotas ir dėl to subyrėjo visas Ryto žaidimas be įžaidėjo, o Girdžiūnas griuvinėjo žaisdamas ne savo pozicijoje, ne jau Adomaitis to nematė, kad Girdžiūnas ne įžaidėjas.--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Ka tu gali pirkti, pusproti? Eik toliau sapalioti apie Payton Siva bei Josh Owens:DD
2018-10-29
-26
Atsakyti
NBA7
Aš būčiau pirkęs tikrą įžaidėja,bet kaip suprantu Adomaitis žino geriau...nors Crameris buvo traumuotas ir dėl to subyrėjo visas Ryto žaidimas be įžaidėjo, o Girdžiūnas griuvinėjo žaisdamas ne savo pozicijoje, ne jau Adomaitis to nematė, kad Girdžiūnas ne įžaidėjas.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-29
-2
Atsakyti
JD
NBA7Blet nu kurva kurva kas per skautingas Ryto komandoje, taigi reikėjo antro tikro įžaidėjo kai Crameris susitraumavo, tai ne paėmė atakuojanti...ten gi ir taip yra Seeley, Sirvydis, dar Girdžiūna pridėkim,kas per ablomai komplektuoja komanda, dar trūksta vieno aukštaugio fiziškai galingo atletiško panašaus į Jerai Granta...Už besikartojančius failus Kleizai ir Adomaičiui skirti bausme-nemokėti algos už Spalio ir Lapkričio mėn.--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


O ko toks nepatenkintas raudonos qurwos faniuksti? Nepameni kaip dziaugeisi situo pirkiniu? Ne tavo komentaras buvo, obliau?:DDDDDD:

2018-10-09 20:00

NBA7

Ryto pirkiniai šį sezoną tikrai geri perkami, dar liko viena centra paimti kuris gerai ((gynyboje dirbtu, rebounderis, fiziškai galingo)) ir būtų gerai atletiškas, bet kaip suprantu tai bus ne amerikietis nes jau 4 yra Sutton, Seeley, Cramer, Harris, tad kogero bus europietis arba amerikietis turintis europos pilietybe. Dėl priekinės linijos tai - pagrindinis startinis centras turėtu būti naujas legionierius C arba Echodas, kas liečia trečią centrą Kairy tai jis tinkamas prieš lkl vidutiniokias komandas žaisti bet ne prieš Žalgiri ar Eurocupe prieš favoritus.

Jei Harris ir nebus geras tritaškininkas, bet bus geras (atletic driveris) besiverziantis po krepšiu, manau gerai kai komandoje yra skirtingų tos pačios pozicijos žaidėjų, pažiūrėkim= Seeley-Harris, Sutton-Bendžius, Cramer-Girdžiūnas, Echodas-naujas C?.

Snaiperių Rytas turi pakankamai - Seeley, Bendžius, Sirvydis (pagerinęs pataikymą alia Harden), Girdžiūnas.
2018-10-29
+3
Atsakyti
Zzz
Net bunant neutraliu pradeti juoktis is L.ryto scounting'o nusipirko Mockeviciu kaip beveik NBA zaideja ir busima jega po krepsiu su triju metu kontraktu, lietuviskos komandos kurimo vizija ir be to pirko traumuota, po puses metu pamate kad malku malka ir dar be koordinacijos -nutrauke kontrakta. Nusipirko Butkeviciu kaip drigubu dubliu masina, lt LeBron James, bet kad ir tas geriausiu atveju Siskniaus lygio. Nusipirko Girdziuna kaip 2x geriau nei Lekevicius, bet kad pas ta apart greicio nieko daugiau nera, Lekaviciu bent jau meti turi, imesti gali. Nusipirko Farrell ateites perspektyva 3metai kontraktas, bet pas tas psichologines problemos arba tiesiog Rytu Europoje gyventi nenori. Ir paskutinis Harris :), kiek suprantu scounting'as komandoje veikia bim-bam loterijos principu :)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-29
-1
Atsakyti
Man įdomu
Ką vadovybė veikė vasarą gal atostogavo, kad komandos nesurinko? ar vis dar tikisi Eurocup top8 pasiekt?
2018-10-29
-5
Atsakyti
NBA7
Blet nu kurva kurva kas per skautingas Ryto komandoje, taigi reikėjo antro tikro įžaidėjo kai Crameris susitraumavo, tai ne paėmė atakuojanti...ten gi ir taip yra Seeley, Sirvydis, dar Girdžiūna pridėkim,kas per ablomai komplektuoja komanda, dar trūksta vieno aukštaugio fiziškai galingo atletiško panašaus į Jerai Granta...Už besikartojančius failus Kleizai ir Adomaičiui skirti bausme-nemokėti algos už Spalio ir Lapkričio mėn.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-29
-5
Atsakyti
faktas
rytas nusipirko nereikalinga zaidreja. visai nereikejo tos pozicijos zaidejo cia net nebunant ekspertu aisku.

bet rytas eilini karta apsidirbes bando visas backas ant zaidejo sumest. ir arkliui aisku, kad nera vietos tam zaidejui komandoj.
2018-10-29
-10
Atsakyti
Geras
Po ritos mokyklos daug kasioru baige karjeras,su Hariu bus tas pats
2018-10-29
-8
Atsakyti
Kol treneris bus Adomas ir sporto direktorius Kleizūnas, tol nieko gero rytas gali nelaukt, ir taip metai iš metų tas pats kartojasi. Su Farrellu išvis buvo TREJŲ METŲ kontraktas sudarytas, sakė, kad bus komandos ateities žaidėjas, apie jį gali būt statoma komanda, jo matom :D atleido po mėnesio. Pasiemė šitą savanaudį ir tikisi iš jo padaryt komandinį žaidėją, nors jis draskėsi visą karjera po lavonines komandas, tam, kad pats vienas mėtytų. Kokia vadovybė - tokia ir komanda. Kiekvienas žaidėjas Kleizai ir Adomaičiui yra "geri" nors realiai nichuja jie negeri, o paprasčiausi megėjai krepšinyje. Jeigu nors ryto vadovybei kasnors turėtų proto bent pusę kiek turi Motiejūnas, gal tada ir išeitų kažkas gero, bet šiuo metu tai komplektacija apiart Suttono ( nors ir tas be metimo realiai ir viską daro per jėgą ), bei Seeley, tai būtų tragedija. Bendžius 4 nr laksto prie tritaškio, apie kažkokį fizinį kontaktą tai net negalima kalbėt. Visiškas chaosas yra, Adomaitis kaip treneris neturi rimto charakterio, ir jis neprivers žaist žaidėjų pagal jo "sistemą" . Kairys visapusiškai tikrai truputį per silpnas centras net ir EuroCupui, Echodas.. jaunas. Komandoj nėra rimtų metikų, Krameri gali laisva pastoviai ant tritaškio palikt, nes neįmes, Girdžiūnas mėto belekiek daug, kartais pataiko. Butkevičius - na kaip diena ir naktis lyginant su tuo ką jis išdarinėjo Neptūne. Suolo nėra. Žodžiu, net ir šį sezoną kalbant apie kažkokius lūkesčius tikrai galima nieko gero ir vėl nesitikėt kaip tai vyksta jau daug metų.
2018-10-29
Atsakyti
arturas97grizo krmaeris, kuris gali sdrasiai zaisti +30min, yra girdziunas su siley, kam tiek izaideju, reikia centro. Augustina reikia imti, kuris vasara atsuko nugara zalgiriui


Buk malonus parodyk NORS 1 straipsni kur butu pamineta kad Zalgiris BENT DOMISI tuo Augustinu? Butu idomu pamatyt, nes vasara Zali turejo Davies Kevala ir 3 centras buvo aisku kad bus jaunas Lietuvis. Taip kad tavo isgalvoti pezalai vel niekam tike, tas pats kas sakyciau Lebronas vasara nusisiko ant Ryto ir nuejo i Lakers.
2018-10-29
-4
Atsakyti
„Jis į ekipą atvyks puikios sportinės formos“, – kalbėjo Linas Kleiza. Cia kai isigijo sita NBa "zvaigzde" :D :D Kas tokiem leidzia sprest ar pirkt zaidejus is vis.
2018-10-29
-4
Atsakyti
arturas97Augustina nebaige karjeros, buvo traipsnis, bet paskui paneige kad baige. Manau kai sita praspirs, uz jo pinigus paims augustina, taip pat primenu kad rytas jau buvo arti susitarimo su centru, bet iskritus krameriui, teko keisti planus. Dabar vel griizo kramer ir siai dienai centras labiau reikalingas, taskus ir taip yra kam rinkti


Tu daugiau skaityk fake straipsnius, kurie skirti tokiems krepsinio forumo durniams kaip tu. Augustinas baige karjera, o tu ir toliau svajok apie nerealu centra, apie bomba rinkoje.
2018-10-29
-20
Atsakyti
Wd4tzfzxss
Sarmata

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-29
-2
Atsakyti
hahahahaha
O Kleiza tasip gyre, kaip ir Farella gyre, bet po to spyris i sikna abiem. Kol Kleiza rinksis zaidejus, tol Rytas bus shudo kruva.
2018-10-29
+4
Atsakyti
jonceblembaBaige karjera, panasiai kaip ir Harrisas :D


Augustina nebaige karjeros, buvo traipsnis, bet paskui paneige kad baige. Manau kai sita praspirs, uz jo pinigus paims augustina, taip pat primenu kad rytas jau buvo arti susitarimo su centru, bet iskritus krameriui, teko keisti planus. Dabar vel griizo kramer ir siai dienai centras labiau reikalingas, taskus ir taip yra kam rinkti
2018-10-29
-12
Atsakyti
arturas97grizo krmaeris, kuris gali sdrasiai zaisti +30min, yra girdziunas su siley, kam tiek izaideju, reikia centro. Augustina reikia imti, kuris vasara atsuko nugara zalgiriui


Pagerk vaistu daugiau nuo smegenu istinimo, gal tada kazkiek su kaukole mastysi.
2018-10-29
-6
Atsakyti
JD
arturas97grizo krmaeris, kuris gali sdrasiai zaisti +30min, yra girdziunas su siley, kam tiek izaideju, reikia centro. Augustina reikia imti, kuris vasara atsuko nugara zalgiriui


O jau ir etatinis klounas islindo:DD Isivaizduoja kad Augustinas eis i toki mesla kaip raudono sudo kruva:DDD Durneli, Zalgiriui joks Augustinas nebuvo net reikalingas nes Zalgiris ir taip turi tris centrus, o kiek centru turi tavo raudona klounada?:DDDDDDDDDDDDD
2018-10-29
-9
Atsakyti
arturas97grizo krmaeris, kuris gali sdrasiai zaisti +30min, yra girdziunas su siley, kam tiek izaideju, reikia centro. Augustina reikia imti, kuris vasara atsuko nugara zalgiriui


Baige karjera, panasiai kaip ir Harrisas :D
2018-10-29
+1
Atsakyti
viliukas
tai gal jau paimkit geceviciu kuriam tikrai rupi vilnius ir rytas

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-29
+3
Atsakyti
grizo krmaeris, kuris gali sdrasiai zaisti +30min, yra girdziunas su siley, kam tiek izaideju, reikia centro. Augustina reikia imti, kuris vasara atsuko nugara zalgiriui
2018-10-29
+15
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 51

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.