Eurolygos vadovas atskleidė, kurių lygų klubai gaus vardinius kvietimus

2022-05-20 11:15
Nuotr.: Tolga Adanali/Euroleague Basketball via Getty Images
Nuotr. Tolga Adanali/Euroleague Basketball via Getty Images

Prasidėjus Eurolygos finalo ketvertui, į Belgradą atvyko ryškiausios Europos krepšinio asmenybės. Tarp jų – ir Eurolygos generalinis direktorius Jordi Bertomeu.

Remiantis „BeIN Sports Turkey“ žurnalisto Ismailo Senolo pranešimais, lygos vadovas susėdo pokalbiui su devyniais žurnalistais, kuriame atskleidė lygas, iš kurių komandos kitame sezone gali sulaukti vardinių kvietimų į Eurolygą.

Pasak Senolo, Bertomeu teigė, kad gauti vardinius kvietimus į kito sezono Eurolygą kandidatuoja Ispanijos, Adrijos lygos ir Turkijos komandos.

Bertomeu taip pat pažymėjo, kad klubui reikia turėti mažiausiai 7 milijonų eurų biudžetą norint dalyvauti Eurolygoje.

Tuo metu Europos taurėje mažiausias biudžetas bus 2,5 mln. eurų. Europos taurė kitą sezoną išlaikys tą patį formatą.

Eurolygos vadovas papasakojo ir apie idėją ateityje surengti finalo ketvertą atnaujintame Madrido „Santiago Bernabeu“ stadione.

Remiantis Senolu, Bertomeu žurnalistams teigė, kad šiuo metu vidutinis Eurolygos komandų biudžetas siekia 24 mln. eurų. Pajamos iš Eurolygos sudaro 13 procentų klubų biudžetų.

Bertomeu atskleidė, kad Eurolygoje norima įvesti algų kepurę, pagal kurią komandos sudėčiai būtų skiriama 60-65 proc. viso klubo biudžeto.



Komentarai:

Kandidatai - Valencia, Partizan, Galatasaray.
2022-05-20
+4
Atsakyti
Valencia - ok, partizan - trumpalaikis projektas, galatasaray - biudzetas negarantuotas. Gal geriau prancuzus ar vokiecius paimti.
2022-05-20
+2
Atsakyti
zzomvis
kai pagalvoji...nba viena zvaigzde uzdirba per sezona tiek kiek turi biudzeta eurolygos turtingiausias klubas, ziauru
2022-05-20
+5
Atsakyti
Anonimas
Todėl kad eurolyga sėdi ten kur sedėjo 20 metų atgal. NBA padarė viską kad jų prekinis ženklas visame pasaulyje būtų žinomas. Eurolyga vos sugeba finalinį ketvertą surengti kai niekas kaukių nebenešioja, kai tuo metu NBA pandejimos įkarštyje vis tiek rado būdą kaip užbaigti sezoną. Tiesiog vieni myli savo darbą, kiti viską daro atmestinai. Todėl ir žaidėjų algos skiriasi keliolika/keliasdešimt kartų. Eurolygos vadovybės mąstymas - vis tiek čia futbolo žemynas, tad nesistengsim....kol toks mąstymas bus, tol niekam apart užkietėjusių krepšinio fanų šitas projektėlis nerūpės.
2022-05-20
+14
Atsakyti
Ackarikas leopoldas ieskosi pinigingu klubu kad nutrest is ju kiek imanoma daugiau. Koks prestizas metyti veltui pinigus uz sita projekta jeigu niekas uz europos ribu net neziuri sitos lygos? Nulis ateities viziju. Tai daleiskim butu kokia strategija i ateiti tai atsirastu ir investuotoju kurie sukistu pinigu i krepsini kad ir pirmus kelis metus sededami nuostolyje jie bent jau zinotu kad paskiau viskas atsipirks su kaupu. O dabar kas yra tai kate maise. Sekmes ieskantis 7 mil biudzeto klubu. Europoj kasis nenesa pelno.
2022-05-20
-9
Atsakyti
Manau jis labai verkia kad kacapu nera. ten buvo pinigai, ir ne tik balti.
2022-05-20
+11
Atsakyti
Korumpuota lyga kaip ir vadovas greičiau bankrutuoti būt geriau krepsiniui
2022-05-20
+14
Atsakyti
Anonimas
Jei biudzeta rubliais skaiciuos tai 2.4 ir Gargzdai surinks
2022-05-20
-1
Atsakyti
Nestebina
vidurkiai. ne karta skelbta, tas pats bayern ar monaco virsija vidurki. aisku, rusams isejus biski pasikeis, nes valencia, partizan ir virtus tures maziau. bet ne tiek kiek zalgiris ar zvezda. kitas niuansas - kiek komandos skiria biudzeto zaidejams. asvelio biudzetas irgi didelis, taciau zaidejams daug maziau skiria. vokietukai taip pat. tai deretu prie sito skaiciaus ristis, nes skirtingos mokestines sistemos ir pan.
2022-05-20
-10
Atsakyti
24 mln? Kremliaus nusikaltėlių režimo komandų nebėra su guminiais biudžetais tad nereikia pasakų sekt. Barselona finansiškai išgyvena labai sunkius laikus galbūt Turkai turi bet vidurkis 24 čia kažkoks kosmosas būtų
2022-05-20
+3
Atsakyti
Maga patriots vs lefty traitors
2.5mln minimum kibito taureje? Tai negi 2 ar 3 kartus pakils taip per metus? Nes kabelis, kalbeta, turi 1 mln tik biudzeta ir gavo teise dalyvaut
2022-05-20
-4
Atsakyti
Šiaip
lietkabelio biudžetas apie 1,5 mln.
2022-05-20
+3
Atsakyti
As
kiek pas komanda pinigu = 90% tikimybe tokia ir vieta. pirmame penketuke komandos su biudzetais 25-35 mln. paskutiniame penketuke komandos su biudzetais 7-17mln. pasiziurekit i zalgirio vieta lenteleje - galesit prisivesti kiek komandoje pinigu.
2022-05-20
-1
Atsakyti
Moneylyga
kada uzsilenks sita meslo kruva?? bertolemeu sukure visiska suda is Europos klubinio krepsinio, klubams visiskas nuostolis dalyvauti sitam turnyre be ziurovu ir pajamu, bet vistiek jie verziasi cia..
2022-05-20
-6
Atsakyti
oho
biudzetai vidutiniskai net 24 lemai, kazkaip idomiai, netikiu kad keletas klubu su virs 40 lemu taip stipriai pakelia statistika, idomu kokia realus zalgirio biudzetas, turetu butu priverstinai kiekviena centa parodyti, juk didele dalis sito lavonyno pinigu yra mokesciu moketoju!
2022-05-20
-6
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 15

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.