Susitarimas pasiektas: Baynesas sugrįžta į krepšinį po košmariškos traumos

2022-07-27 22:20
Nuotr.: FIBA
Nuotr. FIBA

Praėjus metams po šiurpios traumos – Arono Bayneso sugrįžimas į profesionalų krepšinį.

ESPN pranešė, jog australas pasiekė susitarimą su Brisbano „Bullets“ dėl dvejų metų sutarties. Joje numatyta galimybė centrui išvykti į NBA.

35-erių veteranu domėjosi Europos ir Kinijos klubai, tačiau, anot ESPN, jie nesutiko su žaidėjo kelta sąlyga grįžti į NBA, kai pasitaikys proga. 

Elitinės pasaulio pirmenybės – Bayneso tikslas. Australijos lygos sezonas baigiasi vasarį.

Buvęs tuometinio Vilniaus „Lietuvos ryto“ legionierius prieš kelias savaites plušėjo Las Vegase ir demonstravo savo galimybes kelioms komandoms. Pastaruosius metus Baynesas nerungtyniavo po šiurpios traumos Tokijos olimpinėse žaidynėse.

Baynesas mače su Italija tarp trečio ir ketvirto kėlinio nubėgo iki tualeto, bet ten nukrito ant žemės ir nebegalėjo atsistoti.

Ant jo aprangos buvo kraujo, kuris išsiliejo iš dviejų gilių žaizdų rankoje. Baynesas neatsiminė, kas tiksliai nutiko, bet komandos draugai spėjo, kad ranką sužeidė buvę kabliukai ant sienos, o taip pat jis griūdamas trenkė galvą į žemę.

Kol atvykę medikai kėlė Baynesą ant neštuvų, niekas negalvojo, kad krepšininkas nebegali vaikščioti ir jo laukia ilgas ir sunkus reabilitacijos kelias Japonijoje bei Australijoje.

Atletas 2020-2021 metų sezone atstovavo Toronto „Raptors“ ir per 18 minučių fiksavo 6,1 taško ir 5,2 atkovoto kamuolio statistiką.

Veteranas per karjerą nėra rungtyniavęs gimtinėje. Jis 2009 m. karjerą pradėjo tuometiniame Vilniaus „Lietuvos ryte“, vėliau ji driekėsi per Vokietiją, Graikiją, Slovėniją ir nuo 2013 m. klostėsi NBA.

2014 m. kartu su San Antonijaus „Spurs“ tapo NBA čempionu.

„BasketNews.lt podkastas“:



Komentarai:

sioki tokia nostalgija Vainauskui, bet jo sprendimas pakeisti Baynesa "i toki pati bet su daugiau krepsinio IQ" Nalga tai buvo kazkas tokio..
2022-07-28
+11
Atsakyti
Tomas
Nebuvo jis wow žaidėjas pike, o dabar budamas 35metu, po metu nezaidimo, sunkios traumos tikisi grizti i NBA, kazkaip biski drambliuko svajonė. Net elitiniai zaidejai daznu atveju 35 metu palieka NBA
2022-07-27
+7
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 3

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.