„Knicks“ atleido Mindaugą Kuzminską

2017-11-12 21:24
Nuotr.: AFP - Scanpix
Nuotr. AFP - Scanpix
  • „Knicks“ atleido Kuzminską, kad atlaisvintų vietą Joakimui Noah
  • Lietuvis dabar 48 val. bus atsisakytųjų žaidėjų sąraše, nebent kažkuri komanda nuspręs jį pasirinkti
  • Tarp potencialių komandų, galinčių pasirinkti Kuzią iš šio sąrašo, minimos Bruklino „Nets“, Indianos „Pacers“, Filadelfijos „76ers“, Fynikso „Suns“ ir Sakramento „Kings“
  • Jeigu per 48 val. jo niekas nepasirinks, 3 mln. dolerių algą sumokės „Knicks“, o kitos kitos galės siūlyti naujus kontraktus
  • Tarp potencialių komandų, kurios lauktų tokio varianto, minimos Los Andželo „Lakers“, Čikagos „Bulls“ ir Atlantos „Hawks“

Mindaugas Kuzminskas – nebe Niujorko „Knicks“ narys. Klubas atleido lietuvį, kad atlaisvintų vietą po diskvalifikacijos grįžtančiam Joakimui Noah.

Kuzminskas dabar atsidūrė atsisakytųjų žaidėjų sąraše ir jame bus 48 valandas, nebent kažkuri komanda nuspręs jį pasirinkti. Tokiu atveju naujoji komanda perimtų Kuzminsko 3 mln. JAV dolerių kontraktą ir nuo šios naštos atlaisvintų „Knicks“ komandą.

Jeigu per 48 valandas jokia kita komanda nepasirinks Kuzminsko, jis taps laisvuoju agentu ir likusią sezono algą jam sumokės „Knicks“, o lietuvis galės laisvai pasirašyti kontraktą su bet kuria kita ekipa.

Mindaugas Kuzminskas

Mindaugas  Kuzminskas
Komanda: New York Knicks
Pozicija: SF, PF
Amžius: 28
Ūgis: 205 cm
Svoris: 98 kg
Gimimo vieta: Vilnius, Lietuva

„Pagarba, kurią klubas jaučia Mindaugui, negali būti tinkamai apibūdinta, – pranešime spaudai cituojamas „Knicks“ generalinis vadybininkas Scottas Perry. – Jo profesionalumą ir darbo etiką labai vertino tiek komandos draugai ir treneriai, tiek visas personalas. Priimti tokį sprendimą mums buvo labai sunku. Jam linkime visa, ko geriausia.“

„Knicks“ komandai reikėjo atsisakyti vieno žaidėjo, nes po 20 rungtynių diskvalifikacijos grįžo Noah. Tokią bausmę jis dar praėjusį sezoną gavo už draudžiamų preparatų naudojimą.

Kuzminskas buvo minimas kaip pagrindinis kandidatas mainams, tačiau panašu, kad neatradusi tinkamo mainų partnerio, „Knicks“ nusprendė sutartį su lietuviu tiesiog nutraukti.

„Palieku Niujorką tik su teigiamais atsiminimais ir „Knicks“ visada bus mano širdyje. Ačiū už galimybę ir už viską, ką man padarėte. Dabar laikas judėti pirmyn ir pradėti naują etapą“, – socialiniame tinkle „Instagram“ paskelbė Kuzminskas.

Šį sezoną jis aikštėje pasirodė vos vienose rungtynėse ir ant parketo praleido tik 2 minutes.

Savo pirmąjį sezoną NBA Kuzminskas žaidė 68 rungtynėse ir aikštėje vidutiniškai praleisdavo po 14,4 min., pelnydavo po 6,3 taško ir atkovodavo po 1,9 kamuolio.

Tarp komandų, kurios domėtųsi Kuzminsku jeigu jis nebus pasirinktas iš atsisakytųjų žaidėjų sąrašo, minimos Los Andželo „Lakers“, Čikagos „Bulls“ ir Atlantos „Hawks“. Tokias ekipas vardija „New York Post“ žurnalistas Marcas Bermanas.

Tarp ekipų, kurios galėtų pasirinkti Kuzminską iš atsisakytųjų žaidėjų sąrašo, minimos Bruklino „Nets“, Indianos „Pacers“, Filadelfijos „76ers“, Fynikso „Suns“ ir Sakramento „Kings“.

„Manau, artėjantys treji metai bus geriausi mano karjeroje, nes niekada nesijaučiau taip gerai – tiek fiziškai, tiek psichologiškai, – šeštadienį kalbėjo Kuzminskas. – Džiaugčiausi galėdamas čia žaisti toliau. Manau, kad čia žaisti ir čia laimėti yra nuostabus jausmas, ypač šiemet, kai mes žaidžiame pakankamai gerai, laimime daugiau rungtynių, atmosfera arenoje yra nuostabi. Jeigu galėčiau čia žaisti, aišku, kad norėčiau likti. Jeigu ne, tada aš tiesiog noriu žaisti.“

Kuzminskas „Knicks“ komandai tapo nebereikalingas po to, kai vasarą klubas atsisveikino su buvusiu prezidentu Philu Jacksonu. Kuzminskas jautė buvęs Jacksono favoritas, todėl pokyčiai su jo žaidimo laiku gali būti tiesiogiai susiję su legendinio trenerio pasitraukimu.

„Vasarą pasikeitė daug dalykų. Akivaizdu, kad praėjusių metų komanda nebuvo labai gera, todėl reikėjo pokyčių. O kai toks žmogus kaip Jacksonas yra tavo fanas, tai, aišku, smagu, kaip ir sakiau, buvau laimingas, kai jis čia pernai buvo. Jis man davė daug patarimų. Vien pamatęs jį treniruotėse, įgaudavau daugiau motyvacijos. Šiais metais jo nebėra, tačiau klubo valdžioje yra kitų gerų žmonių“, – kalbėjo Kuzminskas.



Komentarai:

reiketu
reiketu persikelt jam i bulls ir taptu nauju maiklu dzordziu
2017-11-13
Atsakyti
geras zmogus
Galetu lietkabelis ji pasiimt, labai jiems truksta atletiskumo priekinej linijoj.
2017-11-13
-4
Atsakyti
oooo
oh, happy day, oooo hhhh haaaapy daaaay
2017-11-13
+4
Atsakyti
voodoo
ir siaip jis greiciausiai mazesnio kontrakto net negali pasirasyt pagal taisykles, nes nera dar veteranas
2017-11-13
+3
Atsakyti
voodoo
as manau, kad yra pilna tokiu kaip jis kurie gali sublizget keliose rungtynese, bet stabilumas svarbiausia ypac tokiam amziuj. gal ir tiktu stipriai komandai nuo suoliuko inest energijos, bet kiti labiau rinktusi jaunesni zaideja su didesnem perspektyvom.
2017-11-13
+4
Atsakyti
Wi
Teisybe

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-11-13
-5
Atsakyti
opus
I NO Pelicans ji. Netikiu, kad Lakers ji imtu nes ten ir taip dar vienas Kuzma toj pozicijoj yra :)
2017-11-13
-6
Atsakyti
to voodoo
oi, per greitai nurasai. As pats tikras, kad uz maza alga ras darbo NBA lygoje. Juk skautai ne kvaili, mato, kad Kuze patobulejes, o dabar jo verte nukritusi. Manau, kad kazkas jau planuoja siulytu 2-3m ilgalaike ne pernelyg didele sutarti, kad tokiu budu gautu nebrangu zaideja su potencialu.
2017-11-13
-5
Atsakyti
toliau
unicaja, panatinaikos arba fenerbahce
2017-11-13
-2
Atsakyti
to Arnold
negali, laisvi zaidejai be sutarties negali zaist uz rinktines. Nepamatysi rinktinej Kuzminsko, nebent su eurocup komand pasirasytu, ko zinoma tikrai nenutiks.
2017-11-13
-4
Atsakyti
voodoo
nu ka, manau, laukia europa. paziurejus knicks sudeti tai atrodytu kuzminskui idealus variantas buvo kaip antram sf, bet pasirodo neprireike jo. sunkiai tiketina, kad paims kas del to, kad gan prastas gynyboj. taskus pelnyt ten gali visi, norint islikt reikia ir gerai gintis, o per kuzminska kiekvienas vidutiniokas pasigerindavo statistika. gaila, kad negavo sanso si sezona, nes atrode tikrai patobulejes rinktinej. jei dabar negaus kontrakto greiciausiai i nba jau nebegrys, bet europoj pilnai gali but stipriu geros komandos zaideju.
2017-11-13
+2
Atsakyti
gha
Kam dar tokia nesam.jis raso? lenda i rura be muilo.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-11-13
-3
Atsakyti
Builys
Tai Kuzia manau patenkintas.... tikrai geriau nei sėdėt ant suoliuko.... gaus dabar 3 milijonus ir dar sutartį pasirašys :) ...neblogai šį sezoną šaibų pakels :)
2017-11-13
+3
Atsakyti
Arnold
O tai dabar už rinktinę gali žaist?
2017-11-13
+1
Atsakyti
Pagal dabartinę situaciją Craptoriams ir Jono nereikia. Pagrindinis cetras žaidžia tik 21 min. ir gauna tik po 2-3 kamuolius į rankas.
2017-11-13
+11
Atsakyti
WYGADavai visi lietuviai fainai susivienikim ir užverskim Knicks instagrama postais #KNICKS#WORST#ORGANISATION#EVER--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Ir kuom tai pades? Tik parodysi savo mentaliteta. Komanda atleido eilini role playeri kuris jiems nereikalingas (nesvarbu kad geras bet jiems nereikia), taip ten vyksta daznai, tik dabar parase nes Lietuvis. O gal jiems reikejo jy laikyt del to kad Lietuviu nba fanu. tokiu kaip tu, bendruomene nepradetu siautet internete? :D
2017-11-13
-7
Atsakyti
Lietuvis
Valio! Pagaliau atleido!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-11-12
+3
Atsakyti
Yra tu variantu ir NBA. Bulls, pavyzdziui, reikalingas SF. Tokioj komandoj, neturincioj pajegaus SF, ir zaist gautu. Tikiu, yra ir kitu komandu, kur Mindaugui atsirastu vietos ir zaidybinio laiko. Kiekvieno krepsininko karjeros virsune NBA, o Kuzminskui ateinantys keli metai bus pats pikas. I Europa spes grizt.
2017-11-12
-9
Atsakyti
to Dabar
Tai Motiejunas atskirasis atvejis. Jis ir i Houston nejo uz 30+ milijonu :)
2017-11-12
+7
Atsakyti
to 48 valandos
Nebutinai. I mainus nepuole, nes nenorejo kazka mainais duoti. O dabar gales pasiimti, nieko mainais neduodami
2017-11-12
-7
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 54

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.