Pandemijos akivaizdoje – suirzęs Jasikevičius: „Su daug kuo nesutinku“

2022-01-10 00:05
Nuotr.: AFP-SCANPIX

Šarūnas Jasikevičius kurį laiką buvo izoliuotas nuo „Barcelonos“ komandos dėl koronaviruso. Pasveikęs treneris turėjo minčių apie pasaulį kaustančią pandemiją.

Po rungtynių su Manresos BAXI ekipa Jasikevičius papasakojo apie savo sveikatą ir pabrėžė, kad jo manymu situacija yra perdėta.

„Visi interpretuoja šiuos žodžius kaip nori, bet jeigu prieš 10 metų man pasakytų, kad man yra toks virusas, Lietuvoje išgertume dvi taureles arbatos ir kitą dieną eitume į darbą. Taip būtų, jei nebūtų užkurtas toks reikalas kaip omikronai, deltakronai, kovidai ir taip toliau. Nežinau, kam čia šitas dalykas reikalingas. Su daug kuo nesutinku“, – Delfi.lt žurnalistui Tomui Ramanskui sakė 45-erių specialistas.

Lietuvis jau ne pirmą kartą sirgo COVID-19. 2020-aisiais jam buvo diagnozuotas pirmasis atvejis. Šaras nėra linkęs keisti savo pasaulėžiūros ir po šio karto bei įžvelgė neįsiklausymą jo atžvilgiu.

Jasikevičiaus komentaras lietuvių kalba nuo 17:20:

„Kiekvieną kartą, kai tai pasakau, nematau, kad būtų išspausdinta. Ko gero, ne visiems tai yra naudinga“, – sakė Jasikevičius.

Paklaustas, ar po ligos jaučiasi gerai, treneris dar kartą nukirto: „Dvi taurelės arbatos ir eini į darbą.“

„Barcelona“ sekmadienį žaidė pirmąsias savo rungtynes nuo gruodžio 30 d. ir patyrė pralaimėjimą per pratęsimą 95:96. Katalonai po šios nesėkmės dviem pergalėmis atsilieka nuo ACB lygoje lyderiaujančios Madrido „Real“.

Eurolygoje „Barcelona“ per 18 turų pasiekė 15 pergalių ir žygiuoja pirmoje vietoje.

„BasketNews.lt podkastas“:



Komentarai:

Keisčiausia yra tai,ne ką Šaras pasakė,o tai,kad dauguma nesugeba mąstyti savo galva.Vieni prisiklauso š per tv ir eina slėptis į bunkerį,nes viskas,atėjo korona,pasaulio pabaiga.O kiti atvirkščiai-eina prieš skiepus,netiki,kad ta korona išvis egzistuoja ir pan.O tuo tarpu farmacijos įmonės juokiasi iš visų,nes atrado aukso gyslą ir milijardus kraunasi per kitų lavonus.Tai aš jums paprastą patarimą duosiu-pasidomėkite pačia liga,koks jos poveikis,kokiam žmogui ji rizikingesnė,kokiam lengviau praeinama ir tada jau galvokit,ką daryt.Nereikia klausyti visko,ką telikas sako.Užtenka nueiti į Google,pasieškoti mokslinių straipsnių ir viską sužinosit,kas ir kaip.😉
2022-01-10
+6
Atsakyti
O cia pacituosiu deja deja ne kazkoki anonimini noneimini komentatoriu is krepsinio portalo, taip sneka deja musu sveikatos ministras...: „Sąžiningai kalbame apie situaciją, tai ji yra tokia, kad kelia nerimą. Tos tendencijos yra svarbiausios. Visi omikrono atvejai, kiek Lietuvoje yra jų nustatyta, nei vienas nesibaigia nei hospitalizacija, nei kažkokiu sunkesniu kitu atveju."
2022-01-10
-2
Atsakyti
Pakopijuosiu kitam portale matyta komentara, kuris man labai patiko ir pritariu simtu procentu. Ji parase zmogus, pasivadines "pokstininkas" : "Zmones mirdavo ir mirs, tai gyvenimo dalis... Ka tikrai suzinojo zmones per sia pandemija ,kad gyvename tarp daugybes zmoniu kurie turi chronisku ligu ir ta vadinama grupe zmoniu " rizikos grupe" jinai visada yra rizikos grupe prie bet kokio viruso. Ja ir reikejo saugoti ir skatinti skiepytis sukuriant garantijas , kompensacijas , svieciant zmones . O dabar skiepijasi 20-40 metu zmones dalinasi savo nuomone, kuri paremta dviem tusciais zodziais " tikiu mokslu" . Kai realybeje, patys mosklininkai diskutuoja ir priestarauja vienas kitam ieskodami atsakymu. Kokiu jus mokslu tikite, gal pirmiau nuo biologijos pradmenu pradekite , tada gal keleta moksliniu straipsniu perskaitykite perziurekite keleta leksiju imunologijos tematika , susipazinkite su gripo pandemijos istorija ir skiepais tada prie situ visu ziniu pridekite matematikos siek tiek . Neuztenka vien skiepytis ir tiketi mokslu . Mokslas ne religija juo tiketi nereikia ji reikia pazinti ir formuoti savo nuomone . "
2022-01-10
+8
Atsakyti
- Covida turi? - Va kai turesi Covida suprasi
2022-01-10
-19
Atsakyti
Papasakojo žmogus apie savo patirtį. Gydėsi taip kaip išmoko prieš 10 metų - du stikliukai ir į darbą viruso platinti.
2022-01-10
-6
Atsakyti
Cia daug kas sako, kad Jaska pagal išsilavinimą nėra medikas, ne jam sneket ir tt.... bet zinot kas juokingiausia? Kad Jasikevicius tiek pat medikas kiek ir mūsų sveikatos ministras Dulkys!
2022-01-10
+10
Atsakyti
Acb
Sitas tai ahujel, kai rekia ant zurnalistu, del vaizdo aiksteleje, o kai pats pradeda komentuot covida jam pliuhos niekas neduoda, kai pats nesupranta realios situacijos :D
2022-01-10
-2
Atsakyti
Viskas, dabar palaidos ji covidininkai. Si sekta negailestinga ju religijos neispazystantiems.😟
2022-01-10
+8
Atsakyti
Ir turekit omeny, kad cia sneka zmogus, kuris pats "persirgo", jei taip galima pavadint ir jo aplinkoj buvo daugybe "sirgusiu". Na viena is Barsos klubo kiek ju buvo, tai zmogus siokias tokias isvadas gali pasidaryt.
2022-01-10
+9
Atsakyti
Kas del sito Omicron tai taip ir yra. Gi neina ant plauciu, kaip tai buvo su delta ir alfa. Cia yra elementariausias persalimas. O ir anos atmainos pavojingos rizikos grupese esantiems zmonems. Faktas, kad perdetos priemones yra. O kam naudinga? Paziureti reikia, kieno turtas siuo metu dideja ant akiu ir bus aisku. Bet... Don`t look up.
2022-01-10
+19
Atsakyti
Jis tikrai niekada nebuvo proto bokštas.
2022-01-10
-2
Atsakyti
Matomai neturi savo artimųjų rate žmogaus sirgusio su komplikacijomis... Su daug vyriausybės daromų sprendimų aš irgi nesutinku, bet sakyt kad dvi stopkes arbatos ir eini į darbą yra nepagarba šios ligos aukoms ir jų artimiesiems
2022-01-10
+24
Atsakyti
Jauciu medikam juokinga, kai kases treneris ima sneket apie ligas ir mokinti jas gydyti. Cia tas pats, jei koks gydytojas imtu aiskint, kaip reikia treniruot komanda, kaip gintis pulti ir t.t.
2022-01-10
+5
Atsakyti
pagarba Sarui.
2022-01-10
-1
Atsakyti
Zjbs, Jasikevičiau, kad tau 2 taurelių arbatos užtenka. Kitiem nelabai karstų pakanka.
2022-01-10
+14
Atsakyti
Tai dar čia dvi taureles arbatos Jaska išgertų. O kiti išvis net nežino, kad serga. Nu parodija.
2022-01-10
+23
Atsakyti
D_K
Na Šaras labai nervavos ne pirmą kart, jam ten nesąmoningi sprendimai katalonijoje, kai jis vakcinuotas ir vakcinuotui draudimai irgi nesąmoningi, kai va tap lengvai vakcinuotas persirga, bet tenka izoliuotis ilgai. Omikron nėra pavojingas, tai ir draudimų neturi daugėt ypatingai vakcinuotui.
2022-01-10
Atsakyti
Geras
taip Sarai tai tik paprastas gripas nuo kurio visam pasauly jau mire mazdaug....... 6mln.
2022-01-10
-31
Atsakyti
Bandomasis komentaras
Basketnews administracijai klausimas. Ar ir jus trinsite komentarus kaip konkurentu portalas palaikancius Saruno issakyta nuomone?
2022-01-10
+41
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.