Įvertinimai žalgiriečiams: prasiskverbęs Biručio sportinis pyktis ir Giedraičio krikštas

Jonas Lekšas
BasketNews žurnalistas iš Atėnų (Graikija)
2023-01-27 02:43

Rolands Šmits ir Laurynas Birutis komandoje gavo aukščiausią balą, septynetą. Prasčiausiai įvertintas buvo Dovydas Giedraitis. Jam skirtas dvejetas.

Kauno „Žalgiris“ sužaidė blogiausią antrąją rungtynių pusę klubo istorijoje ir išvykoje 65:89 neatsilaikė prieš Atėnų „Panathinaikos“.

Puikiai mačą pradėję žalgiriečiai trečią ir ketvirtą kėlinius pralaimėjo rezultatu 23:62.

„Žalgiriui“ vienintelis Rolands Šmits surinko dviženklį taškų skaičių – 11 taškų, 5 atkovoti kamuoliai, 4 klaidos ir 11 naudingumo balų.

Tinklalapio BasketNews žurnalistas Jonas Lekšas įvertino žalgiriečių žaidimą Graikijos sostinėje.


Rolands Šmits – 7 balai
24 min., 11 tšk. (2/2 dvit., 1/3 trit., 4/4 baud.), 5 atk. kam., 4 kld., 11 naud. balų.

Nuotr. zalgiris.lt

Latvis gerai ir kietai pradėjo rungtynes, o trečiajame kėlinyje būtent jis tritaškiu atidarė svečių taškų sąskaitą ir leido patikėti, kad nebus taip viskas blogai. Buvo. Ir Šmits pats po pertraukos nebeišsiskyrė iš konteksto. 


Laurynas Birutis – 7 balai
18 min., 9 tšk. (3/3 dvit., 3/3 baud.), 1 atk. kam., 4 išpr. praž., 11 naud. balų.

Nuotr. zalgiris.lt

Keista, bet tokiose prastose Kauno klubui rungtynėse Birutis sužaidė vieną geresnių mačų. Laurynas tiko rungtyniauti prieš varžovų tradicinius centrus ir iškart gerai įėjo į rungtynes. Vėliau Lauris dėjimu bandė pažadinti miegančius komandos draugus ir parodė retai iš savęs prasiskverbiantį sportinį pyktį.


Edgaras Ulanovas – 6 balai
25 min., 7 tšk. (3/6 dvit., 0/3 trit., 1/1 baud.), 5 atk. kam., 4 rez. perd., 3 kld., 4 išpr. praž., 8 naud. balai.

Nuotr. zalgiris.lt

Ulanovas buvo vienas geros „Žalgirio“ pradžios iniciatorių ir atrodė, kad kapitonas turės dar vieną gerą ir pergalingą mačą. Viskas apsivertė aukštyn kojomis ir kaip pats Edgaras po mačo sakė, kad net nėra, ką kalbėti apie antrąją rungtynių pusę. Ulanovui pačiam nepavyko patempti svečių ir jis pats porą kartų grubiai klydo gynyboje.


Arnas Butkevičius – 5,5 balo
23 min., 4 tšk. (2/5 dvit., 0/2 trit.), 3 atk. kam., 3 rez. perd., 3 kld., 2 naud. balai.

Nuotr. zalgiris.lt

Klaida ir iškart gauta nesportinė pražanga prieš Marių Grigonį buvo tamsiausias Butkevičiaus epizodas rungtynėse. Taip, puolime jam nepavyko pasižymėti iš neblogų padėčių, bet gynyboje Arnas atliko neblogą darbą prieš Dwayne'ą Baconą.


Kevarriusas Hayesas – 5 balai
18 min., 4 tšk. (2/6 dvit.), 7 atk. kam., 1 blk., 7 naud. balai.

Nuotr. zalgiris.lt

Kažko ypatingo prie Hayeso žaidimo nepasižymėjau, bet keli jo metimai buvo neparuošti, o dar porą tiesiog neįkrito iš neblogų padėčių. 89 praleisti taškai yra daug, o Kevarriusas visada yra vienas labiausiai cementuojančių gynybą žaidėjų, tad jau gero balo negausime. Visgi 7 atkovoti kamuoliai per 18 minučių yra geros kovos skaičiai.


Karolis Lukošiūnas – 5 balai
10 min., 3 tšk. (1/2 trit.), 3 naud. balai.

Nuotr. zalgiris.lt

Karolis po ilgesnės pertraukos pasirodė ant Eurolygos parketo ir iškart savo išbėginėjimais sumėtė PAO gynybą. Iš pradžių laisvas dėl to išsimetė Lekavičius, o po to savo tritaškį įmetė Lukošiūnas. Snaiperis pernelyg nesužibėjo, bet kažko ir nesugadino.


Tomas Dimša – 4,5 balo
16 min., 8 tšk. (1/3 dvit., 2/4 trit.), 2 atk. kam., 0 rez. perd., 1 kld., 5 praž., 2 naud. balai.

Nuotr. zalgiris.lt

Šiek tiek pasigedau Dimšos trečiajame kėlinyje aikštėje, gal jis būtų neleidęs taip įsisiautėti Parisui Lee. Visgi ir Tomui rungtynės buvo nelengvos ir jis jų nebaigė dėl išnaudoto pražangų limito. Kartais pražangos buvo grynai dėl Dimšos individualių klaidų. Puolime gynėjui pavyko susimesti dalį metimų, bet jis dabar yra paslinktas į įžaidėjo vietą ir 0 rezultatyvių perdavimų nėra rezultatas.


Achille Polonara – 4 balai
16 min., 2 tšk. (1/2 dvit., 0/2 trit.), 6 atk. kam., 4 praž., 2 naud. balai.

Nuotr. zalgiris.lt

Toli gražu dar ne tas Polonara, kokio mes tikimės. Italas atkovojo 6 kamuolius, bet labiau įsiminė jo neatsitvėrimas po Grigonio netikslios baudos. Puolime Achille vėl prabėgiojo šone ir iniciatyvos nesiėmė, o gynyboje tiesiog rinkosi pražangas.


Ignas Brazdeikis – 4 balai
23 min., 8 tšk. (2/9 dvit., 1/1 trit., 1/2 baud.), 5 atk. kam., 1 kld., 4 naud. balai.

Nuotr. zalgiris.lt

Brazdeikis išsimetė dviženklį skaičių metimų, bet didžioji dalis jų buvo iš sudėtingų padėčių ir laimei, jog pramestus dvitaškius dažnai kažkas pakartodavo iš žalgiriečių. Gynyboje įsiminė epizodas, kaip Ignas buvo suvalgytas Mateušo Ponitkos 1x1 situacijoje.


Lukas Lekavičius – 3 balai
19 min., 9 tšk. (2/3 dvit., 1/3 trit., 2/2 baud.), 1 rez. perd., 4 kld., 4 išpr. praž., 5 naud. balai.

Nuotr. zalgiris.lt

Tai turėjo būti Luko rungtynės, bet jos tapo Luko košmaru. Į savą areną ir prie būrio pažįstamų žaidęs Lekavičius krito iš konteksto net ir tokiame prastame „Žalgirio“ kontekste. Nors prieš rungtynes atrodė, kad PAO sudėtis yra tinkama gynėjui sužaisti solidžias rungtynes, jis visiškai pralaimėjo mikrodvikovą prieš Lee. Už užtvarų kliuvęs lietuvis puolime negalėjo atsakyti tokiu agresyvumu ir šį sugrįžimą į Atėnus jis norės kuo greičiau pamiršti.


Dovydas Giedraitis – 2 balai
6 min., 0 tšk. (0/1 trit.), 2 kld., -3 naud. balai.

Nuotr. zalgiris.lt

Tikras nelaimėlis. Po ligos grįžęs Giedraitis dar nebuvo iki galo pasiruošęs žaisti, o gavo užduotį įžaisti kamuolį prieš Lee, kas baigėsi dviem klaidom paeiliui trečiojo kėlinio pabaigoje. Jei iki šiol Dovydas neblogai tvarkėsi su savo užduotimis Eurolygoje, tai šiandien jam buvo tikras aukščiausio lygio krikštas. Anksčiau visi Eurolygoje bijojo įžaisti kamuolį prieš Andrew Albicy, Atėnuose Lee įrodinėja, kad yra vienas kibiausių gynėjų.



Komentarai:

Isvada tik viena, izaideju sitam lygyje is likusiu zaideju, gali normaliai zaisti tik dimsa, kad ir kaip ironiskai tai skambetu, todel jis turi nusiteikti, kad yra labai svarbus ir turi buti pasiruoses arti 30 min. tai reiskia, nesirinkti kvailu, nereikalingu prazangu, geriau jau kai kur pasitaupyti, nes jis siuo metu yra super svarbus komandai, evanso lygio svarbus, tada 10 minuciu max gali ji pavaduoti lukas ir buti max agresyvus puolime, nes gynyboje bus jis visada atakuojamas, kol normalias minutes zaide dimsa, mateme kaip atrodeme pirmoje puseje, atrodeme tikrai neblogai, zinant, kad neturime tikro izaidejo, o spurtas ivyko, kai zaide lukas ir veliau giedraitis. Visos kitos grandys padarys savo darba jeigu funkcionuos musu izaidejai, kitas dalyas gi nebutina visada tik izaidejui persivarineti kamuoli, juk per aikste gali pereiti ir ule ir brazdeikis ir butke ir koks smits, esme persivarius kamuoli ji paduoti izaidejui, o tada vystyti ataka, pas mus gi viskas kaip pagal knyga, atiduodi izaidejui prie galines ir ziuri kaip jis dusinamas ir vos viduri prasivaro, arba giedraicio atveju nepersivaro, geriausias pavyzdys kuri galiu pateikti chicago bulls 96-98, ju nominalus izaidejas buvo 34-35 metu Ron Harper, bet jeigu paziuresite, tai ten beveik nebuvo situaciju, kad duoti konkreciam zmogui persivaryti per aikste, jie ta presinga iveikdavo perdavimai arba persivarydavo mj, ar kukocius su pippenu, kitais zodziai tariant reikia pagalbos jeigu matai, kad dusina....
2023-01-27
+1
Atsakyti
O Kaziukui koks balas....
2023-01-27
+1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.