Lietuvos Respublikos Seimo komanda – stipriausia tarp Baltijos parlamentarų

2022-05-07 18:16
LRS
Nuotr.: LRS
Nuotr. LRS

Seimo krepšinio komanda šiandien Daugpilyje (Latvijos Respublika) iškovojo Baltijos Asamblėjos taurę.

Penkioliktajame Lietuvos Respublikos, Estijos Respublikos ir Latvijos Respublikos parlamentų narių krepšinio turnyre Baltijos Asamblėjos taurei laimėti Seimo garbę gynė Kasparas Adomaitis, Virgilijus Alekna, Andrius Bagdonas, Domas Griškevičius, Jonas Jarutis, Laurynas Kasčiūnas, Andrius Kupčinskas, Deividas Labanavičius, Andrius Mazuronis, Audrius Petrošius, Gintautas Paluckas.

„Parvežame naujo dizaino, daug išvaizdesnę taurę į Seimą. Kova dėl jos buvo labai sunki ir sudėtinga. Su latviais net prireikė pratęsimo, tačiau mūsų treneris – Seimo narys Sergejus Jovaiša, laiku atliko gerus keitimus, dirigavo mūsų žaidimui, per pratęsimą įkvėpė naujoms kovoms ir mums pavyko ne tik atsilaikyti, bet ir laimėti.

Suprantu, kad Latvijos parlamentarams nelengva – jie dabar pirmininkauja Baltijos Asamblėjai, be to, ruošiasi rudenį vyksiantiems rinkimams, tad ypač stengėsi šiemet laimėti taurę, tačiau kartais dideli norai situaciją sugadina – latviai perdegė, pralaimėjo estams ir liko treti“, – teigė Seimo komandos kapitonas, Baltijos Asamblėjos viceprezidentas Andrius Kupčinskas.

Nuotr. LRS

Komandos kapitono teigimu, Lietuvos parlamentarų pergalę pirmiausia lėmė gera gynyba,

„Pagal trenerio strategiją pirmiausia buvo svarbu apsiginti, o paskui jau užpulti“, – sakė Kupčinskas.

Kalbėdamas apie atskiras rungtynes Kupčinskas atskleidė, kad su estais geriau sekėsi pelnyti taškus iš toliau, tačiau, kovojant su latviais, teko pasigrumti po krepšiais.

„Lietuvos Respublikos Seimo komanda išsiskiria komandiniu žaidimu, lyderiu atskirose varžybose gali tapti bet kuris žaidėjas. Jei pirmose rungtynėse gerai sekėsi pačiam kapitonui, lemiamame susitikime su latviais jis išskyrė kitą komandos žaidėją: „Visi savo vaidmenį atliko, tačiau lemiamose varžybose reikia išskirti Labanavičių, pelniusį daugiausiai taškų“, – sakė Kupčinskas.

Apibendrindamas vizitą į Latviją, Kupčinskas pažymėjo, kad tokiame – vieninteliame iš parlamentinių asamblėjų sporto turnyre – smagu ir prasminga dalyvauti: bendrystė ir partnerystė su parlamentarais iš kaimyninių Baltijos šalių vyksta ne tik krepšinio aikštelėje – buvo aptartos ir bendros ekonominės, finansinės temos, situacija Ukrainoje dėl Rusijos agresijos.



Komentarai:

Asdas
vagiu komanda
2022-05-07
+14
Atsakyti
Arnas
O tai kokie rezultatai?
2022-05-07
+6
Atsakyti
Ne nu, kaip tu nesijuoksi is tokiu cirku!!?? "Seimo komanda". Galejo dar koki Skverneli pasikviest, butu isvis super koamanda. :)
2022-05-07
Atsakyti
To kokosas
arba super blaivininka ir vegetara Veryga kuris vos pabega budamas trisdešimt kelių metų:D o rūbinėje ant masažų žinoma Raskeviciaus reikėtų. Dabar kažkokia ne tolerantiška komanda..
2022-05-08
-5
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 4

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.