„Nuggets“ puolėjui – maksimalus kontraktas: atiteks visas atlygis, jei išpildys kertinę sąlygą

2021-09-28 06:27
Nuotr.: Isaiah J. Downing-USA TODAY Sports
Nuotr. Isaiah J. Downing-USA TODAY Sports

Sėkmingą sezoną sužaidusiam Michaelui Porteriui – maksimalus kontraktas iš Denverio „Nuggets“ ekipos.

Krepšininkui atstovaujanti agentūra pranešė, jog 23-ejų atletas padėjo parašą ant penkerių metų sutarties, kurios vertė gali išaugti net iki 207 mln. JAV dolerių.

Kertinė sąlyga – sportininko patekimas į vieną iš trijų NBA sezono simbolinių penketukų. Garantuotas atlygis per penkis sezonus – 172 mln. JAV dolerių.

Naujoji sutartis įsigalios nuo 2022-2023 m. sezono pradžios, o artėjantį sezoną atletas žais pagal senąjį naujoko kontraktą – metinis atlygis sieks apie 5,26 mln. JAV dolerių.

Porteris tapo ketvirtuoju krepšininku pastarąjį tarpsezonį, kuris pasirašė maksimalią sutartį po naujoko kontrakto. Prieš tai parašus ant įspūdingų sutarčių padėjo Luka Dončičius, Trae Youngas ir Shai Gilgeous-Alexanderis.

Tuo pačiu „Nuggets“ gretose tai – trečias maksimalus kontraktas. Denveryje nuo dar kito sezono maksimaliai uždirbs iš viso trys krepšininkai: Porteris, Nikola Jokičius ir Jamalas Murray.

„Nuggets“ pagal šį aspektą prisijungs prie dar trijų komandų, pildančių po tris maksimalias sutartis: Bruklino „Nets“ (maksimalias sutartis pasirašę Kevinas Durantas, Jamesas Hardenas ir Kyrie Irvingas), „Golden State Warriors“ (Stephenas Curry, Klay Thompsonas ir Andrew Wigginsas) ir Los Andželo „Lakers“ (LeBronas Jamesas, Anthony Davisas ir Russellas Westbrookas).

2018 m. NBA naujokų biržoje 14-u šaukimu pakviestas talentas dėl nugaros traumos praleido pirmąjį sezoną, o elitinėje krepšinio lygoje debiutavo 2019-2020 m. sezono batalijose.

Jo rodikliai siekė 9,8 taško ir 5,2 atkovoto kamuolio.

Praėjusį sezoną Porterio statistika išaugo iki 18,8 taško ir 7,1 atkovoto kamuolio. Pataikymas iš toli – 43,7 proc.



Komentarai:

M
draftuose jau gamblino su juo, dar klausimas ar pasiteisino. o maksimali sutartis aklas tikejimas perspektyva.
2021-09-28
-1
Atsakyti
djgaffer
Kai dauguma komandų nuo jo nusisuko prieš draftus,nes nenorėjo rizikuoti dėl Porterio traumų,Nuggets surizikavo ir neprašovė.Per metus dvigubai pasikėlė savo statistiką ir tapo vienu kertinių žaidėjų.Murray dažnai traumuotas būna,tai Porteris puikiai jį pakeičia.Gerai padarė Nuggets,jog pasirašė ilgalaikę sutartį.
2021-09-28
-1
Atsakyti
Gal
Čia tikisi, kad algos taip smarkiai kils ir avansu duoda?
2021-09-28
Atsakyti
nesupratau uz ka tiek doleriu.
2021-09-28
+3
Atsakyti
Anonimas
laba diena už ką tokie pinigai jam?
2021-09-28
-1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 6

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.