Po krepšininko mirties rungtynėse – prokurorų tyrimas

2022-10-14 12:14

Panevėžio apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Donatas Skrebiškis aiškinsis, ar Anykščių rajone yra tinkamas greitosios medicinos pagalbos paslaugų teikimo teisinis reglamentavimas ir ar yra laikomasi teisės aktų reikalavimų. 

Nuotr.: Anykščių Sporto Centras
Nuotr. Anykščių Sporto Centras

Lygiai prieš savaitę Lietuvos krepšinio bendruomenę pasiekė skaudi žinia. Draugiško mačo metu tarp Regionų krepšinio lygos klubų – „KKSC-Elmio“ ir „Biržų“ sąmonę prarado Benas Steponėnas. Jis mirė dėl sustojusios širdies, o po šio įvykio pradėtas tyrimas dėl Anykščių rajone atliekamų greitosios medicinos pagalbos paslaugų.

Panevėžio apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Donatas Skrebiškis pavedė Panevėžio prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriui nustatyti, ar Anykščių rajone yra tinkamas greitosios medicinos pagalbos paslaugų teikimo teisinis reglamentavimas, ar teikiant bei užtikrinant šių paslaugų teikimą laikomasi įstatymų bei kitų teisės aktų reikalavimų, skelbia „prokuraturos.lt“.

Panevėžio apygardos prokuratūros vadovas tyrimą inicijavo reaguodamas į žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją apie spalio 7 dieną Anykščių sporto arenoje per krepšinio varžybas mirusį 39 metų sportininką.

Benas Steponėnas

Benas  Steponėnas
Pozicija: C
Ūgis: 194 cm
Svoris: 115 kg
Gimimo vieta: Anykščiai, Lietuva

Vadovas remiasi žiniasklaidos straipsniais, kuriuose buvo rašoma, kad tuo metu Anykščių mieste nebuvo nė vieno greitosios medicinos pagalbos ekipažo, todėl medikai skubiai atvykti pagal iškvietimą ir suteikti būtiną pagalbą prastai pasijutusiam krepšininkui negalėjo. Kai už 30 kilometrų buvęs greitosios pagalbos medikų ekipažas atvyko, vyras jau buvo miręs.

Apie kaltųjų paieškas po tragedijos rašė ir tinklalapis BasketNews. Straipsnį galite rasti paspaudę čia.

„Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorams pavedžiau išsiaiškinti, ar tinkamai buvo ir yra organizuojamas greitosios medicinos pagalbos teikimas Anykščių rajone, kad ateityje galbūt pavyktų išvengti panašių skaudžių atvejų“, – sakė vakar tarnybinį pranešimą parašęs Skrebiškis.



Komentarai:

Marius
Ar Benas buvo skiepytas?
2022-10-14
-2
Atsakyti
Tomas
Kaip jie tinkamai organizuos pagalba, jei ant visi miesto dvi mašinos. Sušikti konservai žudo tautą
2022-10-14
-1
Atsakyti
Daktaras
Na nors ir ne del to, del ko as tikejausi, kad Dulkys bus pasodintas, bet vistiek tai i nauda butu visai Lietuvai.Negana to, kad reklamuoja eksperimentinius, neistirtus medikamentus ir vercia visus badytis, kai net instrukcijoj rasoma apie salutinius poveikkius, kurie visai susije, su krepsininko mirtim, bet jis dar ir ligonines mazina.
2022-10-14
+9
Atsakyti
RR
Kaip visada baus eilinius, kurie negali apsiginti, o visokie dulkiai svaigsta kaip rajonuose sumažinti ligoninių. Reiktų uždaryti Vilniuje visas ligonines, galėtų dėl beleko važiuoti į kokią Ignaliną ar Varėną, kur eilės būtų kelių mėnesių. Gal suprastų, kad ne toje vietoje taupo
2022-10-14
+4
Atsakyti
ooo gal pagaliau pasodins Dulki ir co uz groztu!
2022-10-14
+3
Atsakyti
Cipsas
pritariu madridista.dabar seimas tik ziuri kaip sau nuo 2k iki 3.5k pasikelt.nuopisos
2022-10-14
+5
Atsakyti
Madridista
Kai viena ambulance dalinasi 100km spinduliu tai zinoma kad tik ir spes i viena is 10 kvietimu atvykti laiku. duokit finansavima padoru ir algas zmogiskas tikriesiems herojams o ne kiskit ir plaukit valstybes pinigus kur nereikia. tas pats galioja ir su policija, firefighters, kur zmones is idejos uz centus dirba, gelbsti gyvybes ir tai yra pasauline problema ne tik lietuvos.
2022-10-14
+8
Atsakyti
to nba
Tu truputi nusipurtyk dulkes nuo smegeneliu ir pradek galvot. Dabar yra mokami didziuliai mokesciai, kurie yra naudojami netinkamai, dalis ju nugula valdininkeliu kisenese poto kai prasukama kokia nors varke ir isisavina juos. Reiktu prokurorams pradeti kresti viska nuo pacios virsuneles, greit pinigu atsirastu ir policijai, ir gaisrininkams ir greitoji butu spejusi isgelbeti Bena nes butu ne du ekipazai, o desimt.
2022-10-14
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 9

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.