Sunkumus puolime pripažinęs Schilleris: „Jei rungtynės būtų kompiuterinis žaidimas, viskas būtų lengva“

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“ iš Madrido (Ispanija)
2021-02-26 00:37

Kauno „Žalgiris“ 58:70 nusileido Madrido „Real“ klubui, o vyriausiasis treneris Martinas Schilleris po nesėkmės pripažino, kad jo auklėtiniai kelių link karališkojo klubo krepšio per visas rungtynes surasti taip ir nesugebėjo.

„Sveikinimai „Real“, jie nusipelnė laimėti, – komentarą apie rungtynes pradėjo Schilleris. – Buvau patenkintas mūsų pastangomis gynyboje, atlikome gerą darbą. Jau prieš rungtynes iššūkis buvo aiškus – kaip mes pelnysime taškus? „Real“ yra ypač gera komanda gynyboje, turinti didelį ūgį. Deja, per visas rungtynes taip ir neradome būdų, kaip pelnyti taškus, todėl „Real“ ir nusipelnė pergalės.“

– Kodėl nusprendėte Rubitą leisti į startinį penketą?
– Tam, jog galėtume sukurti metimus iš pikenpopo situacijų ir, be abejo, tam, kad ištrauktume Tavaresą iš baudos aikštelės. Panašiai darėme prieš Kuzmičių antradienį. 

– Pirmajame kėlinyje iš pikenpopo situacijų atlikote tris metimus, tačiau nė vieno per likusias rungtynes. Ar tiesiog nusprendėte to atsisakyti?
– Ne, tačiau rungtynės nėra kompiuterinis žaidimas. Jeigu tai būtų kompiuterinis žaidimas, tuomet viskas būtų lengva. Tiesiog taikai pikenpopą prieš aukštą vidurio puolėją ir mėtai metimus. Realybėje privalu pataikyti metimus, po jų įgyti pasitikėjimo ir ritmą.

Vis tik tai nėra vien tik metimo atlikimas, reikia susikurti ir pranašumą. Viskas nėra taip lengva, o jeigu būtų, šį darbą galėtumėte atlikti ir jūs.

– Kiek didelė problema buvo „Real“ perimetro gynyba?
– Kalbant labai atvirai, manau, kad didesnę žalą darė jų gynyba baudos aikštelėje. Mes ir įprastomis sąlygomis nemetame daug tritaškių, o be Milaknio šis skaičius neišaugs. Išmetėme 12 tritaškių, lyginant su 29 „Real“.

Tai nėra sudėtinga matematika – jeigu meti 12 tritaškių, tai yra to dalis. Rinkti taškus prieš „Real“ yra rimtas iššūkis, o Milaknio 20-ies minučių trūko.

Ne todėl, kad jis mėto tritaškius, bet jis padeda išplėsti aikštelę. Vis dėlto tam nėra pasiteisinimų ir mes turėsime rasti išeitį.

– Deckas per visą sezoną pataikė 9 tritaškius, šiandien jis atseikėjo keturis. Kiek tai buvo netikėta?
– Jis buvo didelis X faktorius. Jau pirmajame kėlinyje, kai jis pataikė du tritaškius, atkreipėme dėmesį, kad jis tai padarė. Ir tai nebuvo situacijos, kuriose jis buvo paliktas visiškai be priežiūros, tačiau kai jis taip pataiko, tai daro didelę įtaką rungtynėms.

– „Žalgiris“ per pirmą pusę prasižengė 6 sykius. Ar nepasigedote daugiau pražangų?
– Manau, kad taip, pražangų trūko. Buvo 2-3 situacijos, kur turėjome prasižengti tam, kad sustabdytume jų atakas. Pagerinome tai antroje dalyje, tačiau to trūko. Tai buvo praktiškai vienintelis dalykas, apie kurį kalbėjome iš gynybinės pusės per ilgąją pertrauką.



Komentarai:

Jeigu treneris turi rungtynėms planą, turi juo besalygiškai tikėti ir visomis priemonėmis stengtis įgyvendinti. Tuo planu turi šventai tikėti ir žaidėjai. Planas buvo žaisti pick and pop prieš Tavaresa. Trys metimai atlikti, vienas pataikytas ir stvėrėsi jau žaisti kitaip.Ir gaunasi toks rezultatas ir žaidimas, kai treneris netiki tuo, ką buvo suplanavęs.
2021-02-26
+1
Atsakyti
Lokas
Austru snicelis su komanda pavare galetu paryt slidinet ir pasimt eisi ventura ir garino!
2021-02-26
+6
Atsakyti
rr
Tai kas vakar buvo tai jau tesiasi ilgą laiką. Baisus, be minties, be energijos krepšinis. Nemetė nei vienos baudos, padarė krūva klaidų ir laimėjo senelio vedami. Per likusius macus sunkiai duočiau bent vieną pergalę. Kitą savaite abi gaus. Nes visos komandos pradeda žaisti vis geriau, o zal vis baisiau. Yra kaip yra, matyt tiek tik gali.
2021-02-26
+2
Atsakyti
Ooo
tai jai reik trajaku lukosiuna leisk,o ne vasturija kuris net nkl lygio netraukia,
2021-02-26
+3
Atsakyti
su tokia sudetim zalgiris ir taip sedi per aukstai. betkuri rimtesne komanda vakar imtu real. na ir aisku aciu sarunui uz vasturiju
2021-02-26
+2
Atsakyti
mod123
Pagaliau kai kurie gal nusiims rozinius akinius ir supras, kad siemetini Zalgiri galima sunims susert, LKLui surinkta ideali komanda, bet ne Eurolygai, kur vel musu vadinamieji Lyderiai, kur zaidimo planas, taktika, galu gale gynyba, ar taip reikia zaist? Nukraujaves Realas mus sudraske atsileides, abiejose aikstes pusese ir tiek.🙂
2021-02-26
-2
Atsakyti
In vino veritas
Nu jei mes ne tai kad nesugebam iveikt taip nustekento Realo, bet suzaidziam apskritai turbut vienas is triju tragiskiausiu rungtyniu siam sezone, tai ka mes veiktume tam astuntuke? Is kitos puses, gal ir gerai, nebereiks nervintis kiekviena karta, skaiciuot palankias/nepalankias tiesioginiu konkurentu pergales. Vis delto dabar Zalgiriukui dar vis tiek reiktu pasistengt ir nenukrist zemiau 10-12 vietos ir butu galima uzskaityt sezona kaip sekminga.
2021-02-26
-2
Atsakyti
djgaffer
Dabar svarbiausia kad Styvenas Vasturia negautu traumos, butu sveikas iki sezono pabaigos
2021-02-26
+4
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 12

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.