„Clippers“ savininkas pašalino kliūtį naujos arenos statyboms

2020-03-25 09:52
Nuotr.: Los Angeles Clippers
Nuotr. Los Angeles Clippers

Los Andželo „Clippers“ savininkas Steve'as Ballmeris pasiekė susitarimą dėl „The Forum“ arenos nupirkimo, o tai leis pradėti naujų NBA klubo namų statybą.

„Clippers“ paskelbė, jog pasiekė susitarimą su „The Maddison Square Garden“ kompanija, kuri valdė „The Forum“, o šis pirkinys Ballmeriui kainuos 400 mln. JAV dolerių.

Įdomu, jog šią sumą Ballmeris sumokės grynaisiais pinigais.

Būtent Inglvude esantys „The Forum“ rūmai buvo pagrindinė kliūtis, siekiant pradėti „Ingleton“ arenos statybas, kuri įsikūrs jų pašonėje ir taps naujaisiais „Clippers“ namais.

Anksčiau „The Maddison Square Garden“ kompanijos valdytojai porą sykių buvo pateikę ieškinį Ballmeriui dėl „Ingleton“ arenos statybų „The Forum“ pašonėje, o tai trukdė pradėti naujos arenos statybas.

„Tai beprecedentinis įvykis, bet mes tikime savo organizacijos ateitimi, – sakė Ballmeris. – Pasitikime savo investicija Inglvude ir tai bus gerai visai bendruomenei, „Clippers“ bei fanams.“ 

Skelbiama, jog „The Forum“ arenoje ir toliau vyks koncertai. Šioje erdvėje 1967-1999 metų laikotarpiu prieš persikeldamas į „Staples Center“ NBA namų rungtynes žaidė Los Andželo „Lakers“ klubas.

Inglvudas yra įsikūręs Los Andželo apygardos pietvakariuose ir jame gyvena daugiau nei 100 tūkst. žmonių.

„Ingleton“ arenos statybas finansuos pats Ballmeris, o tai jam atsieis apie 1 mlrd. JAV dolerių. Naujieji „Clippers“ namai talpins apie 18 tūkst. žiūrovų.

„Clippers“ regi, jog „Ingleton“ sporto komplekse bus klubo būstinė, kurioje darbuosis svarbiausi ekipos vadovai ir komandos treniruočių centras. Šiuo metu „Clippers“ treniruojasi „Playa Vista“ sporto centre, turi ofisus Los Andželo mieste, o žaidžia „Staples Centre“ arenoje, kurią dalijasi su „Lakers“ bei NHL ekipa „Kings“.

Ballmeris teigė, jog „Staples Centre“ darosi ankšta, mat trys komandos sunkina grafiko sudarymą bei yra gaunamas kur kas mažesnis pelnas.

„Clippers“ sutartis su „Staples Centre“ baigiasi 2024-aisiais ir tikimasi, kad būtent tais metais Los Andželo ekipa ir persikels į naujuosius namus.

Ballmeris yra buvęs „Microsoft“ generalinis direktorius, o jo turtas yra vertinamas 51,9 mlrd. JAV dolerių.



Komentarai:

Rrk
Šaunuoliai Clippers galų gale pirma ir tikrai bei tiktai jų viena nauja arena.
2020-03-27
+1
Atsakyti
400 limonu cash Ballmeris ne siaip sau savininkiukas
2020-03-25
+13
Atsakyti
Vau
zalgirio arena pati graziausia kaustyta aprudijusia skarda ir atvirais kanalizacijos vamzdziais,architekturos sedevras!
2020-03-25
-2
Atsakyti
zalia kurva
arena tai sex bomba
2020-03-25
-2
Atsakyti
djgaffer
Arena tikrai įspūdingai atrodo.Pagaliau ir Clippers savo namus turės.Pačiai lygai taip pat tada bus daug lengviau tvarkaraštį sudarinėt,kai nereiks taikytis dar ir prie Kings klubo.
2020-03-25
+11
Atsakyti
Vau
nereali arena,bet ir kaina atitinkama
2020-03-25
+5
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 10

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.