NBA Visų žvaigždžių savaitgalio užkulisiai: ko nemato Lietuvos žiūrovas ir kas kiek kainuoja (video, foto)

Rokas Buračas
specialiai „BasketNews.lt“ iš Hjustono (JAV)
2013-02-15 13:41

NBA Visų žvaigždžių savaitgalis daugeliui krepšinio sirgalių asocijuojasi tik su dėjimų į krepšį konkursu ir „Rytų“ bei „Vakarų“ komandų rungtynėmis, tačiau iš tiesų beveik savaitę trunkantis renginių maratonas yra ir didžiulė pinigų darymo mašina. 

Tokia pinigų traukimo iš sirgalių mašina, apie kokią NBA arenose nė karto nesilankęs Lietuvos sirgalius net negalėtų pagalvoti. 

Galimybę tapti žvaigždžių savaitgalio dalimi turi kiekvienas, tačiau norint savo akimis išvysti ryškiausias lygos žvaigždes, kišenėje reikia turėti mažiausiai pusę tūkstančio atliekamų JAV dolerių. 

Pigiausias bilietas į sekmadienį vyksiančias „Rytų“ – „Vakarų“ komandų rungtynes su ryškiausiomis NBA žvaigždėmis kainuoja 430 JAV dolerių. Tačiau už šią kainą gautumėte vietas daugiau nei 20 tūkst. sirgalių talpinančios Hjustono „Toyota Center“ arenos palubėse ir savo dievukus būtumėte priverstas stebėti per žiūronus arba per įspūdingo dydžio video kubą. 

Turint daugiau pinigų, galima įsitaisyti arčiau aikštės ir NBA žvaigždes matyti kur kas ryškiau. Bilietai pirmajame arenos aukšte kainuoja nuo 1200 JAV dolerių, o už vietas prie pat aikštės teks pakloti net 6415 JAV dolerių. 

Į areną automobiliais atvykę žiūrovai gali juos palikti šalia esančioje stovėjimo aikštelėje. Žinoma, sumokėję iš pirmo žvilgsnio pritrenkenčią sumą. Priklausomai nuo vietos kelių valandų leidimas palikti automobilį kainuos 20-50 JAV dolerių. 

Labiau vilioja šeštadienį vyksiantys dėjimų bei tritaškių konkursai? Pigiausi bilietai į šias aistruolių itin mėgiamas rungtis kainuoja nuo 700 JAV dolerių. Žinoma, tiek paklosite už vietas prasčiausiame žiūrovų sektoriuje. 

Sutikite, kad tai sau leisti gali toli gražu ne kiekvienas amerikietis. Ketvirtadienį praktiškai visą dieną praleidę „Toyota Center“ arenos prieigose taip ir nesutikome nė vieno žmogaus, kuris galėtų pasigirti turintis bilietą į visų žvaigždžių šventės kulminaciją – rungtynes tarp „Rytų“ ir „Vakarų“ rinktinių.

Visi mūsų kalbinti, įvairių klubų NBA marškinėliais pasipuošę aistruoliai vienbalsiai tvirtino, kad bilietas į rungtynes jiems būtų pernelyg didelė prabanga. 

Didžioji dalis tokių aistruolių renkasi šalia arenos įsikūrusią NBA pramogų zoną – „NBA Jam Session“. Bilietas į mažiausiai keturių futbolo aikščių dydžio konferencijų centrą vaikams kainuoja 12 JAV dolerių, suaugusiems – 20. 

O patekęs į vidų gali pasijusti ne prasčiau, nei būdamas „Toyota Center“ arenoje. Pasiklysti milžiniškame pramogų mieste neleidžia išsamus žemėlapis su detaliais visų atrakcijų aprašymais. 

Seniai svajojote įdėti kamuolį į krepšį, tačiau negalite įveikti žemės traukos? Trisdešimt pirmoje aikštelėje išrikiuoti šeši krepšinio stovai patenkins visų poreikius. Į skirtingą aukštį pakeltus krepšius įdėti galės ir mažiausias, ir didžiausias. 

Norite išmėginti per NBA Visų žvaigždžių savaitgalį geriausiems lygos įžaidėjams skirtą Įgudžių trasą? Jokių problemų. Tiesa, prieš tai keliolika minučių teks atstovėti eilėje. 

O įžengę į aikštę joje galite sutikti patį Carmelo Anthony. Būtent taip ketvirtadienį pasisekė keliems NBA „Jam Session“ pramogų zonos lankytojams – Niujorko „Knicks“ ekipos žvaigždė netgi padavinėjo jiems kamuolį.

Tiesa, taip pasisekti gali tik retam. NBA pramogų miestelyje įvairiose žiūrovams skirtose atrakcijose dažniausiai dalyvauja antrojo penketo NBA žaidėjai bei karjeras jau baigę veteranai. 

Ketvirtadienį tarp NBA sirgalių sukinėjosi Gary Paytonas, Muggsy Boguesas, Michaelas Kiddas-Gilchristas, broliai Marcusas ir Markieffas Morrisai bei kiti krepšininkai. 

Dėmesio verta ir oficiali NBA atributikos parduotuvė, užimanti mažiausiai dviejų krepšinio aikštelių plotą. Krepšininkų marškinėliai su priklijuotais numeriais joje kainuoja 70 JAV dolerių, norint patvaresnių – su išsiuvinėtomis pavardėmis – marškinėlių, teks pakloti 120 JAV dolerių. 

Pigiausi trikotažiniai marškinėliai trumpomis rankovėmis su NBA Visų žvaigždžių savaitgalio simbolika – 30 JAV dolerių. Įprasto dydžio kamuolys, skirtas rinkti autografams – 45 JAV doleriai, kepuraitės su NBA klubų simbolika – nuo 20 JAV dolerių. 

Nors sirgaliai prekių masiškai nešlavė, eilėje prie žvaigždžių autografų stalo kone kiekvienas gerbėjas turėjo NBA parduotuvėje pirktos atributikos. 

Visgi, NBA pramogų miestelio atrakcijos labiausiai viliojo vaikus. Jie kvietė vienas kitą prie milžiniškų ekranų sužaisti virtualų krepšinį NBA 2k12, bandė suskaičiuoti, kiek kartų jų batų dydžiai yra mažesni už NBA žvaigždžių ir dalyvavo įvairiausiose viktorinose, kuriose buvo galima laimėti originalius, parašu paženklintus Stepheno Curry marškinėlius. 

Verta pastebėti, kad didžioji dalis NBA pramogų miesto lankytojų – šeimos su mažais vaikais, kurios negalėtų sau leisti pakloti kelių tūkstančių JAV dolerių už bilietus į pagrindines varžybas. 

Paklaustumėte manęs, ar verta tiek mokėti? Renginys tikrai neeilinis, tačiau kad ir koks būčiau didelis krepšinio gerbėjas, tūkstantį JAV dolerių išleisčiau geriau – manau, kad tokios sumos tikrai pakaktų, norint rugsėjį beveik tris savaites Slovėnijoje stebėti Europos vyrų čempionatą ir jame palaikyti Lietuvos rinktinę. 

Vaizdo reportažas iš Hjustono:



Komentarai:

kokiu uzkulsisiu zalgerio pamatyt uztenka
2013-02-18
-17
Atsakyti
tungakas
https://www.youtube.com/watch?v=LR1SHn0t... cia kas apie daina klause, prasau, megaukis
2013-02-18
+6
Atsakyti
ne i tema
Gal kas pasakytu kokia daina sitame video skamba?
2013-02-16
-6
Atsakyti
Teisingas komentaras
Viskas veikia, bet nera garso :(
2013-02-16
+2
Atsakyti
na nežinau kodėl problemos, bet tiesiog viską instaliuokite pagal pavyzdį ir turėtų veikti ---> http://torrentstream.info/#/usage
2013-02-16
+10
Atsakyti
Teisingas komentaras
Na va, viska ten su Stream instaliavau, kokybe vaizdo tiesiog superine!!!

Bet nei viename kanale garso nere :( Gal galite padeti kodel garso nera??? Kaip ji ijungti?
2013-02-16
+8
Atsakyti
Teisingas komentaras
1. instaliuok ---> http://torrentstream.org/

2. yra toks puslapis http://torrent-tv.ru/ kanalų kokybė gal net geresnė už sopcast

3. susirask kanalą Viasat Sport (rusiškas) ten bus transliuojama šiandien: naujokai - antramečiai, ryt naktį visi konkursai ir naktį iš sekmadienio į pirmadienį visų žvaigždžių mačas.

P.S. šiuo kanalu beveik kasdien transliuoja NBA rungtynes, bei NCAA

======================================================

DEKUI ZMOGAU UZ NUOSTABU TINKLAPI, BET MAN NEVEIKIA... GAL GALI PADETI? INSTALIUOJU I KOMPIUTERI TA FAILA KURI TEN PRASO, O KAS TOLIAU? NUO TO KAD INSTALIUOJU MAN NIEKAS NEPASIKEICIA, NEPRADEDA VEIKTI KANALAI :(
2013-02-16
-2
Atsakyti
Kieshas


dekuj
2013-02-16
+3
Atsakyti
sopcastyra sopcast linkas zvaigzdziu dienos?


1. instaliuok ---> http://torrentstream.org/

2. yra toks puslapis http://torrent-tv.ru/ kanalų kokybė gal net geresnė už sopcast

3. susirask kanalą Viasat Sport (rusiškas) ten bus transliuojama šiandien: naujokai - antramečiai, ryt naktį visi konkursai ir naktį iš sekmadienio į pirmadienį visų žvaigždžių mačas.

P.S. šiuo kanalu beveik kasdien transliuoja NBA rungtynes, bei NCAA
2013-02-16
+4
Atsakyti
sopcast
yra sopcast linkas zvaigzdziu dienos?
2013-02-16
+3
Atsakyti
Amerikos žmonės nepasakytų kad čia žvėriški pinigai :D
2013-02-15
-11
Atsakyti
Vidmantas Turskis
2013-02-15
-12
Atsakyti
Kur stream gaut kumelio ?
2013-02-15
+3
Atsakyti
kumelis
kada kumelis zaidzia ? kur stream rasti ?
2013-02-15
+10
Atsakyti
kas cia klause dainos pav. http://www.lrt.lt/mediateka/irasas/18153...
2013-02-15
-29
Atsakyti
Naujiena nežinantiems: Rondo East'ų all-star'ų starte pakeis Chris'as Bosh'as. Startas: PG: Dwyane Wade, SG: LeBron James, SF: Carmelo Anthony, PF: Chris Bosh, C: Kevin Garnett
2013-02-15
-19
Atsakyti
Marčela
nepateko į Hall of Fame ;//
2013-02-15
+14
Atsakyti
team intese
Kumelis turetu lost 23h LT laiku.reiks streama susirast,tikiuosi isbeks bachuras i aikstele.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-02-15
+2
Atsakyti
MJ_Forevermyliu Ameriką ir jos žmonių mokėjimą uždirbti pinigus ir juos išleisti...daugelis turbūt net nepagalvoja, kad tarkim koks Kobe ar Bronius per dieną uždirba po 150 000 litų (neskaitant reklamos sutarčių ir dividendų ir įskaitant savaitgalius), o toks eilinis krepšininkas kaip Marc Gasol uždirba daugiau, nei geriausias pasaulio futbolininkas Messi...Zidane'as keldavosi naktimis, kad pažiūrėtų 1998 metų finalus su MJ...


Gasolio 14mln doleriu pries Messi 21. + gal dvigubai daugiau uz reklama gauna.
2013-02-15
+5
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 50

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.