Šešerius metus Kaune žaidusi Kazočiūnaitė keliasi į „Kibirkštį“

2021-08-26 18:09
Nuotr.: Augustas Didžgalvis
Nuotr. Augustas Didžgalvis

Vilniaus „Kibirkštis-MRU“ artėja prie komplektacijos pabaigos. Sostinės klubo direktorius sukirto rankomis su dar viena naujoke. Ekipą papildė potenciali Lietuvos moterų krepšinio rinktinės žaidėja Karolina Kazočiūnaitė.

Praėjusiame sezone Kauno „Aisčių-LSMU“ klubui atstovavusi puolėja per 25 rungtynes „Huawei Moterų lygoje“ aikštelėje praleido vidutiniškai 30 minučių, pelnė po 10,4 taško (50,7 proc. dvitaškių, 24,7 proc. tritaškių), atkovojo po 6,6 kamuolio, atliko po 2 rezultatyvius perdavimus bei rinko po 13,9 naudingumo balo.

Kauno ekipoje Kazočiūnaitė žaidė nuo 2015 metų.

Karolina Kazočiūnaitė

Karolina  Kazočiūnaitė
Pozicija: SF, PF
Amžius: 22
Ūgis: 180 cm
Svoris: 70 kg
Gimimo vieta: Alytus, Lietuva

„Sprendimas buvo ganėtinai sunkus. Po praėjusio sezono apsisprendžiau – noriu išbandyti kažką naujo savo karjeroje. Turėjau keletą pokalbių su užsienio klubais, tačiau susitarimo nepasiekėme. Sulaukusi skambučio iš Vilniaus klubo ilgai nesvarsčiau. Manau, kad tai bus geriausia vieta tobulėti, – kalbėjo alytiškė Kazočiūnaitė. – Komanda sistemingai juda savo tikslų link, klubas išlaiko komandos branduolį kiekvieną sezoną, tad stengsimės siekti aukščiausių tikslų.“

Krepšininkė praėjusiame sezone buvo pripažinta naudingiausia vasario mėnesio žaidėja.

Kazočiūnaitės pavardė buvo įtraukta ir į Lietuvos moterų krepšinio rinktinės sąrašą, ji kartu su komanda turėjo dalyvauti lapkritį vykusiame Europos moterų krepšinio čempionato atrankos lange. Tiesa, sportininkė neišvyko į atrankos langą dėl COVID-19 atvejo komandoje.

„Karolina yra kovinga žaidėja, nemėgstanti pralaimėti ir atiduodanti visas jėgas, kad taip nenutiktų. Matau ją komandoje kaip 3 numerį, kuri gali žaisti tiek veidu į krepšį, tiek nugara. Karolina turi gerą, minkštą metimą, kuris ją daro pavojingą ir iš nuotolio, – pasakojo vyr. treneris Gitautas Kievinas. – Tai universali žaidėja ir gynyboje, kuri gali dirbti ir su 4 pozicijos žaidėja.“

Sutartis be Kazočiūnaitės su Vilniaus „Kibirkšties-MRU“ komanda pasirašė Eglė Zabotkaitė, Audronė Zdanevičiūtė, Justina Miknaitė, Livija Sakevičiūtė, Gabrielė Šulskė, Camille Droguet ir Isis Lane, Saulė Mikelionytė ir Dominyka Gerkytė.



Komentarai:

As
Gaila, bet graži mergina, įdomu ar laisva
2021-08-27
-1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.