Priekaištų Micičiui turėjęs Šaras: „Čia atvažiuoji dirbti, o ne pasimatyti su šeima“

Vilius Stalgaitis
„BasketNews.lt“ iš Belgrado (Serbija)
2018-01-05 22:37

Mathiasas Lessortas trečiajame kėlinyje krestelėjo „Žalgirio“ krepšį dėjimu, kuomet „Crvena Zvezda“ kilo į lemiamą šturmą. Šarūnas Jasikevičius minutės pertraukėlės neprašė, laukdamas šanso ją panaudoti svarbesniu metu antroje rungtynių dalyje.

Vis dėlto lemiamame ketvirtyje tokio ekstra šanso kabinantis į rungtynes jų atomazgoje nebuvo. Audringai raudonai baltų aistruolių jūros palaikoma „Crvena Zvezda“ susitikimo pabaigoje jau mėgavosi dviženkle persvara, o penkių „Žalgirio“ penkių pergalių serija liko praeityje.

„Nesusitvarkėme su atmosfera ir su varžovų fiziškumu. Tai, ką buvome susigalvoję, daug ko nepadarėme, – dėstė Jasikevičius. – Tokioje atmosferoje komandą turi vesti įžaidėjai, jie turi eiti su kamuoliu ten, kuri ir turi eiti. Šiandien to nebuvo. Pasigedome šaltos galvos ir geresnių sprendimų. Fiziškai kažkiek sustovėjome, bet protiškai pridarėme tiek klaidų… Tai šiek tiek yra logiška, nes reikia suprasti, kad kai kuriuo krepšininkai tokioje atmosferoje žaidė pirmąjį kartą, o tai daro savo. Ką jau ką „Crvena Zvezda“ turi, tai puikius fanus.

Foto galerija

Iš kitos pusės – prasideda antrasis ratas ir žaidėjai turi suprasti, kad viskas bus visai kitaip. Pakartosiu, ką jau pernai kartojau – žiniasklaida rašo labai gerai, bet nuo to reikia atsiriboti. Esame normalioje situacijoje, bet šioje Eurolygoje viskas gali greitai pasikeisti, ypač tuomet, kai ateina dvigubos savaitės. Mes turime eiti po truputį ir išlikti ant žemės. Šiandien stengėmės nuteikti, bet žmonėms reikia tai patirti. Bus gera pamoka.“

Šaras daug priekaištų turėjo ir savo atakų organizatoriui Vasilije Micičiui. Šis aikštelėje praleidęs 23 minutes susitikimą baigė su 0 naudingumo balų. Nulis yra skaičius, reiškiantis, kad serbas šį vakarą strategą nuvylė.

Dar prieš rungtynes „Crvena Zvezda“ sirgaliai buvusį komandos žaidėją pasitiko aplodismentais, o klubo vadovai Micičiui įteikė ir komandos atminimo marškinėlius. Belgrado komandos aistruoliai jį sveikino triukšminga aplodismentų banga.

Tiesa, vėliau vietos sirgaliai džiaugėsi ir dėl blankaus serbo žaidimo. Buvusios savo komandos Micičius nenuskriaudė.

„Manau, kad jam tai bus pamoka, kaip sugrįžti ir žaisti su savo mėgstama komanda. Aš prisimenu, kad man su „Žalgiriu“ visada buvo sunkiausios rungtynės. Aš tai aiškinu tuo, kad jam yra 23 metai. Reikia suprasti, kad čia atvažiuoji dirbti, o ne pasimatyti su šeima. Šeimą jis matė jau per Naujuosius metus. Reikia tai praeiti“, – apie Micičiaus pasirodymą kalbėjo Jasikevičius.

– Tik 4 atkovoti kamuoliai puolime iliustruoja agresyvumo stoką?
– Gali būti. Tą patį galvojome. Bet ne tame esmė. Prametėme labai daug metimų ir galėjome žaisti. Pavyzdžiui, iš centrų nė vienas neatkovojo nė vieno kamuolio. Kai kurie čia žaidė pirmą kartą.

– Beno Udrihas debiutavo komandoje. Kaip vertinate jo pasirodymą?
– Nenorėjau rizikuoti  jį išleisti antroje pusėje, norėjau žaisti su tais, kurie komandą žino. Mums trūko pataikymo, todėl norėjau žaisti su Kevinu ir Artūru. O Udrihui dabar reikia patirti rungtynių ir treniruočių procesą, visą tai praeiti.

– Kiek buvo netikėti trys Dejano Davidovaco tritaškiai?
– Aišku, kad netikėti. Jie varžovams sukūrė 10 taškų pranašumą, su kuriuo mums buvo sunku sugrįžti. Bet ir iki tol mes žaidėme ne taip, kaip buvome susitarę. Jeigu nesiginame, tai nepataikome ir puolime. Tokia yra krepšinio logika.

– Pirmoje pusėje mestos tik 4 baudas. Tai taip pat paaiškinama agresyvumo stoka?
– Manau, kad taip. Antroje pusėje išsilygino švilpukai. Negalime pykti ant teisėjavimo. Manau, kad neatlaikėme šios atmosferos.

– Kodėl Jankūnas žaidė tik 19 minučių?
– Kažkas nutiko su kirkšnimi. Tokie dalykai nepadeda, bet tai turi kompensuoti kiti žmonės. To jie nepadarė. Jeigu kažkas mano, kad mus visada ištemps Kevinas ir Paulius, tai klysta.



Komentarai:

Palaikau Micič
Micičius yra geras ir jaunas įžaidėjas, dar trūksta patirties, bet viskas ateis su laiku, tikiuosi liks kitam sezonui. Pangosas irgi praėjusiam sezone taip neblizgėjo
2018-01-06
-1
Atsakyti
heh
kitaip tariant Saras labai suklydo laikydamas ta kvaisa aiksteje, kur logisko sprendimo negalejo priimti
2018-01-06
-1
Atsakyti
heh
Prasilenkia su logika Saras. Nera naudos is tokios pamokos, kai jau du kartus suzaista su cervena, o kitam sezone turbut ir to Micic nebus, nes jis tiesiog per kvailas zaidejas, nera pas ji naturalaus krepsininko pozymiu, to jau neatsiras kai tiek metu..
2018-01-06
+6
Atsakyti
Danas
Gi pats Saras lojo ant zurnalisto kad seima tai nr vienas. O dabar sako ka kita. Tai kaip cia gaunasi?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-06
-1
Atsakyti
Anonimas
Dar taip pat noreciau uzsimint kad jau vos uz keletos valandu visas pasaulis ziures i lietuvos ryta rungtynese Lietuvos Rytas - Vytautas.
2018-01-06
-1
Atsakyti
Anonimas
Zalgiris pastatytas i vieta. Pasiseke sezono pradzioj ir buvo iveikti keli grandai be savo traumuotu lyderiu (olympiacos) taciau viskas gryzta i savo vezias. Manau zalgiris siame sezone uzims 11 vieta ir i top 8 nepateks, tuo tarpu rytas laimes eurocup ir parodys tikra lietuviska galia kitame eurolygos sezone.
2018-01-06
-6
Atsakyti
Davidovacas visus tritaškius sumetė per galva mažesnį Pangosą. Koks čia netikėtumas?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-06
+4
Atsakyti
Exo
Motiejunas bus laisvas nuo vasario 12,butu geras pastiprinimas.
2018-01-06
+2
Atsakyti
arogantiskas ir pasikeles
sudzius, perverintas ir durnas. blt studijavo jav puse gyvenimo angliskai kalba ir vistiek kalba lietuviu kalba panasia i anglu. luzeris.
2018-01-06
+4
Atsakyti
sarui
Reikejo 4 kelini anksciau laiko leist patirima bena udric nes ir pangosui jautes nuovargis

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-06
-5
Atsakyti
prienevezio
Naujokas neblogai atrodė,bet Šaras supyko,kad metė tritaškį.Jei būtų pataikęs, žaistų daugiau ir padėtųkomandai daugiau už serbą.
2018-01-06
-5
Atsakyti
prasove pats Saras ji tiek laikydamas,vis galvojo kad "o gal prasilauz",o tas deja dare klaida po klaidos.bijojo rizikuot su Udrih nes tas gynyboj visai kiauras buvo,bet puolime atrode kurkas ivairiau.visgi didziausia musu problema vakar buvo po krepsiu,du pagrindiniai centrai eilini syki suzaide apgailetinas varzybas,o Saras apie tai ne mur mur
2018-01-06
-4
Atsakyti
nelogiska
O kodel pangosas uz save aukstesni pries dejana davidovaca gynesi kai prasileido trys tritaskius

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-06
Atsakyti
Kawns
Pats reke kad seima svarbiausia dabr jau darbas eiline pliucha

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-06
-5
Atsakyti
Saule
Nesutinku su Saru si karta, nemanau, kad jei Micicius nebutu pasimates su seima, butu geriau zaides, tiesiog Miciciui buvo sunku psihologiskai ir nereikejo tiek minuciu jam duot ir geriau isleisti Beno, kuris gerai pradejo plius kad ir nezino deriniu ar sistemos, butu individualiai suzaides. Dar labai reikia centro stipraus zalgiriui. Viskas bus gerai, ateisim palaikyti i Zalgirio arena :)
2018-01-06
Atsakyti
ok
o kam tada ji laike jai sitiek priekaistu buvo? Tas udrihas deriniu nezinodamas atrode solidziau, kamuoli gerai varos, laiku pasus atiduoda, na nesupratau visai. aisku sako bijojo rizikuot, na bet kai zaidejas sitiek klaidu daro ir visai neimeta tai man atrodo jis psichologiskai jau buvo suluzes
2018-01-06
Atsakyti
jonas
pasitvirtino sena tiesa-zalgiris centru neturi
2018-01-06
-2
Atsakyti
Anonimas
saras aiskiai perlaike ta gryba. reikejo udricha su pangosu laikyt
2018-01-05
-2
Atsakyti
Kaip čia yra?
Tai šeima jau nebe svarbiau už krepšinį Šarai? :D

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-05
-4
Atsakyti
mauras
Gedinga...ne tik zalgiris gedingai pasirode ir visa europa zvengia is tokio zaidimo,bet dar Vytautas Instagrame aplenke zalgiri pagal Followerius......aciu dievui kad ne zalgirio fanas esu,nes duhu nenoreciau buti kaip zalgirio fanai
2018-01-05
+9
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 28

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.