Keršto už sutriuškinimą norintis Maksvytis: „Energijos užteko 5 minutėms“

Lukas Katilius
BasketNews žurnalistas
2022-05-16 21:34

Kauno „Žalgiris“ patyrė didžiausią pralaimėjimą klubo istorijoje Panevėžio „Lietkabelio“ ekipai (55:79). Kauniečiai šiame mače nusileido beveik visais teigiamais statistiniais komponentais, o po tokio sutriuškinimo Kazys Maksvytis bedė pirštu į komandos energiją bei pataikymą – „Žalgiris“ realizavo vos 1 tritaškį iš 17 (5,8 proc.).

„Manau, kad „Lietkabelis“ žaidė su tokia pačia energija kaip ir Kaune, galbūt dar didesne. Mūsų energija buvo visai kitokia. Vien žiūrint į tai, kaip mes kūrėme puolimą, kaip mes pradėjome gintis. Pradedant visa aikštele, baigiant puse aikštelės – 15 rezultatyvių perdavimų prieš 19 klaidų. Tritaškių pataikymas 1 iš 17 irgi rodo blogą kondiciją, kurios labai trūko gynyboje.

Atrodo, kad jie su mumis vienas prieš vieną labai gerai susitvarkydavo gynyboje, tada įgaudavo pranašumą, išsimėto kamuolius ir sumeta. Energijos užteko pirmoms penkioms minutėms. Bandėme tą energiją pakeisti, bandėme pakeisti gynybos sistemas antroje pusėje, bet pralaimėjome. Kaip matote, pabaigoje atidavėme šias rungtynes ir ruošimės kitoms“, – po nesėkmės dėstė strategas.

Fotogalerija

– Sakėte, kad serijoje jėgų balansas tarp komandų turėtų išsilyginti. Kaip dabar jaučiatės? Gal tas jausmas šiek tiek apgaulingas buvo?
– Apgaulingas. Dvi dienos praėjo. Galbūt jie jaunesni šiek tiek, daugiau jėgų išsaugojo. Jeigu pastebėjote, mūsų komanda visai kitaip žaidžia namie ir visai kitaip išvykose. Visai kita energija, visai kiti žaidėjai. Taip, kad tikiuosi, jog ta tendencija pasikartos ir mes namie būsime geresni. 

– Reguliariajame sezone taip pat turėjote labai sunkias rungtynes Panevėžyje. Komanda nepadarė išvadų?
– Taip atrodo. Nereikia vynioti žodžių į vatą. Mus sutriuškino. Važiuojame į Kauną, bandysime atkeršyti kitose rungtynėse. 

– Turėjote pretenzijų arbitrams, užsidirbote techninę. Ką manote apie teisėjų darbą?
– Žinote, kad negaliu komentuoti šito. Kam jūs klausiate? Turbūt, kad dar nepatyręs. Bet aš negaliu komentuoti, nes gausiu baudą.

– Kodėl nepavyko pasinaudoti priekine linija ir snaiperiais?
– Iš visų žaidėjų priekaištų neturiu tik Nebo. Energija, kovėsi iki galo. O visi kiti, pradedant aukštaūgiais, turėtų žaisti geriau. Neparankus Cavanaugh yra Orelikas, pralaimi antrąją mikrodvikovą. Ypač neparankus po krepšiu. Lauvergne'as geriau žaidžia namie nei išvykoje. Tą tendenciją turbūt irgi pastebėjote. Visa energija prasidėjo nuo mažiukų. Nespaudėme kamuolio, tada labai blogai išėjome į vadinamąsias close out situacijas. Paprasčiausiai mus pramušinėjo ir susikurdavo penki prieš keturis situacijas. Toks čia ir krepšinis, kai vienas prieš vieną neapsigini. Reikia kažką kitą daryti. Akcentas yra gynyba vienas prieš vieną.

– Ar tai, kad šiandien „Lietkabelio“ gynėjai sužaidė kur kas geriau nei pirmosiose rungtynėse, reiškia, jog dvikovoje Kaune jiems labiau nepasisekė nei tai buvo kažkoks jūsų planas?
– Jie šiandien buvo energingesni, geriau spaudė kamuolį, geriau apžaidinėjo mus vienas prieš vieną ir tai buvo vienas iš skirtumų. 

– Joshas Nebo geriau pradėjo rungtynes, tačiau vėliau jį pakeitė Joffrey Lauvergne'as, kuriam sunkiai sekėsi. Kur pradingo tas Jojo, kurį visi įpratę matyti?
– Kol kas yra tokia tendencija, kad jis geriau žaidžia namie nei išvykose. Norėčiau tą tendenciją pakeisti, bet yra kaip yra. 

– Mareko Blaževičiaus visai nebuvo ant suolelio. Kokia yra jo situacija?
– Trenerio sprendimas. Turime daug aukštaūgių. Reikia pasirinkti, kuris iš jų nežais. Atkrintamosiose dažniausiai nežaidžia Marekas.

– Dėl to jis nekeliavo su komanda? Nors traumuotas Edgaras Ulanovas šiandien buvo Panevėžyje.
– Taip.

– Vytenis Lipkevičius po rungtynių sakė, jog laukė „Žalgirio“ fiziškumo po pertraukos, tačiau pajuto, kad „Lietkabelis“ gali apstumdyti kauniečius. Ar fiziškumo trūkumas jūsų paties negąsdina?
– Kaune to fiziškumo užteko, o čia to nebuvo. Žaidžiant su „Lietkabeliu“ turi būti fiziškumas, azartas, charakteris, kova, o tada prasideda krepšinis. Šiandien apie krepšinį nėra ką kalbėti, nes visais aspektais nusileidome.



Komentarai:

A
Vėjus šneka tas Maksvytis- ketšytojas.Bet kai pasikeičia pusė komandos sezono pradžioje ir ne į gerą tai joks treneris čia nelabai ką nuveiks.Ką ir parodė visas sezonas
2022-05-17
-13
Atsakyti
Linkiu Žalgiriui ir Maksvyčiui viso ko geriausio, bet kol kas atrodo iš visų šio sezono trenerių silpniausiai. Apskritai, komanda kurioje geriausias žaidėjas yra Websteris man nekelia pasitikėjimo.
2022-05-17
-1
Atsakyti
Spur
Tuoj motiejunas ir ketvirta trenerį pristatys
2022-05-17
+11
Atsakyti
Kersto jis nori
tu bent koki derini sugalvok koki nors pirma per varzybas 55 taskai kas antras varzybas gauname. Juokdarys ne treneris
2022-05-17
+13
Atsakyti
Gal
kersto tu ir nori bet esi visiskai niekam tikes treneris nesugebantis sukurti jokio derinio zaidimas be jokios minties. Sakykit ka norite bet prie Zdovco zalgiris atrode daug geriau. o dabar galit minusuoti
2022-05-17
+13
Atsakyti
Anonimas
Apie kokį kerštą jis čia skiedžia ? Treneris pervertintas, visiškas feikas, be jokios vadovavimo minties, be reagavimo greit į situacijas, nesugebantis nuteikti užvesti tų lodorių kreivarankių (kaip matosi, tai karti realybė) - apie kokį kerštą skiedi Kazy ? Tu gal pradžiai triusikus išsikratyk ir pasikeisk prieš rungtynes bei suimk savo kiaušius į kumštį ir lygiai tą patį padaryk savo lavonams nekerštaudamas čia. Susikišk į subinę savo kerštą. Net prie Zdovco taip nebuvo, kad komanda namie vos vos išbezda laimėjimą (o tai vienąkart gali baigtis), o išvykoj totaliai triuškinamas ir tratinamas per visus galus. Kazy, esi niekas, esi lievas skystakiaušis burokėlis, kuris per daugiau kaip mėnesį sugebėjai taip sušikt Žalgirio istoriją (dar nebūti pralaimėjimai ketvirtfinalyje ir beveik nuolatiniai triuškinimai išvykose), kad vargu ar kas kitas jau taip pasieks. Atėjai iš šūdo lygos, šūdinos komandos, taip jau gyreisi, kad Zalgiris po 2 savaičių jau bus tavo komanda (reik suprast - superinė laiminti ?), o čia pyst ir komanda pasidarė dar labiau šūdina (neskaitant to, ką pridirbo šiemet tas super-puper anti GM motiejus)
2022-05-17
+5
Atsakyti
86513
Kaip schiller buvo pasirašytas nežiurint tiesiog į kokybę, o išradinėjant dviratį, taip ir Kazys+Krapikas. Europoje kiekvienoje rimtesnėje lygoje bent po viena Ž įperkama trenerį, kuris savo komandas tikrai padaro geresnes negu Kazys. Renkames lengviausius sprendimus ir čia yra didžiausia problema. Buvo galima rasti geresnių variantų, sakykit ką norit zdovc tik įvaizdis toks, komanda atrodė geriau treniruota. Kai yra pilna jaunų vietinių, mes drožiam Kalnietį, Milaknį. Laikas augintis naujus herojus.
2022-05-17
+5
Atsakyti
Idomiausia,ar jus is LT ekspertu vadinamu,tu zurnalistu...kaip jie su sudais mala legionierius,kad tingi zaisti,nekovoja ir t.t.ir jus nuaajkite pasiziurekite statistika ,ir pasiziurekite Lietuviu zaidejiu statistika....bet apie Lietuvius krepsininkus nej vieno blogo zodzio,kovotojai,stengiasi ir t.t. o statistika Lietuviu daugiau nej apverktina..o algos Lietuviu didziausios komandoje neskaitant Louvergne...;)
2022-05-17
+4
Atsakyti
l0l
Ar varzybose del bronzos treneriu bus krapikas? 🤔🤔🤔
2022-05-17
+12
Atsakyti
Got lol
labai tikiuosi kad nebus"moskviciaus"
2022-05-17
+9
Atsakyti
Geriausiai Blazevic per twitch streamina GTA game,tuo pat metu kai zlagiris zaidzia :PPPP
2022-05-17
+9
Atsakyti
Arn
Koks jo twitch?
2022-05-17
-12
Atsakyti
Darius
Energija tu energija tau Darbenu bomžus treniruot o ne Žalgiri
2022-05-17
+6
Atsakyti
GTR
Su tuo kerštu tai negražiai pasakė. Pirmas dalykas kurio dabar reikia Žalgiriui pradėti gerbti varžovą, o ne būt įsižeidus "kaip jie drįso laimėti".
2022-05-17
+25
Atsakyti
Anonimas
ka ten gerbt kai taip sutriuskino
2022-05-17
+4
Atsakyti
Cia dar viena eiline Motiejuno klaida...salia yra isties taktiskai geras treneris Canakas.....ne ima kazkoki grybeli maskvyti.....ar jus zalgri matote bent kokius derinius?? jus sito asilo trenerio gaite paklausti,ko kalnietisn isvis zaidzia ir kokia is jo nauda?? dar zaidzia virs 20+ minuciu....cia visas treneris gal komoje buvo 10 metu??? atvaro peza apie Strielnika kaip viena geriausiu europoje pikenrolo zaidejiu,kalnieti aiksteja laiko 25 minutes...
2022-05-17
+17
Atsakyti
Acb
Vasara laukia Krapiko ir Saboniuko zaideju ruosimas su Kalniecio skeryciojimais ir bahuravimu :DDD Legionieriai tai legionieriai bet kad is lietuviu niekas nepazaidzia niekas neeskaluoja
2022-05-17
+2
Atsakyti
turbut didesnio pervertinto trenerio nej Maskvytis nebuvo Lietuvos istorijoje...LT ziniasklaidai Maskvytis tikrai gerai sumokejas,kad ji taip garbino,bet net per tuos podcastus negali duoti net vieno argumento,ka isvis maskvytis yra pasiekes,kad pagal LT zurnalistus tapo superiniu treneriu...
2022-05-17
+10
Atsakyti
zmones,jus pasiziurekite i zalgirio trenerio staba...maskvytis,krapikas ir saboniukas...nu ar jum cia rimtai atrodo?? klounas pajuokos objektas krapikas,gyvenime krepsini nulinis buves Saboniukas baiges karjera 25 metu nes tragiskas krepsininkas buvo,ir maskvytis kurio didziausi pasiekimai su Parma pralaimejimai portugalijos,olandijos komandoms.
2022-05-17
+22
Atsakyti
aaa
Norint nenorint zmogus sulygina trenerius.. sakysiu kad lyginant tai ka sneka Kazys po rungtyniu ir tai ka snekejo Zdovcas bent jau is dalies kalba apie siu treneriu kokybe.. Zdovco naudai.. beje. :) Kazys malacius zmogelis... bet ne tokio trenerio reikejo/reikia Zalgiriui. Nesakau kad Zdovcas buvo geras pasirinkimas. Asmeniskai gaila Zalgirio (treneriu kolektyvo bei zaideju).. Taip sutrypti Jasikeviciaus idirbi gali tik nekompetentas..
2022-05-17
+25
Atsakyti
Anonimas
Tai jau cia taip yra pas mus visada kalti uzsienieciai ,savus bijo ar nenori kritikuoti,nenori pyktis,uzsienietis isvaziuos o su savais juk reiks gyvent
2022-05-17
+5
Atsakyti
Ty
jus atkreipkit demesi i "specialista" krapika per rungtynes,sedi koja ant kojos uzsikeles ir dapyzdi.Kam ta vaiksciojanti pralaimejima reikejo imt tai nesuvokiama.
2022-05-17
+3
Atsakyti
Anonimas
o ka jam daryti bunant antru treneriu,kiekvienas turi savo pareigas
2022-05-17
+3
Atsakyti
koks dar kerstas? siaip serija turetu but 2:0
2022-05-16
+18
Atsakyti
Keršytojai
Keršytojai 😄😆😂 greiciau Lietkabelis Laimes Zalgiris be minties energijos
2022-05-16
-3
Atsakyti
Lietkabelis
Lietkabelis 3-1 3-2 zalgiris
2022-05-16
+5
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 64

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.