Trigubas dublis Ponitka: „Kiekvienas turnyras turi pelenės istoriją. Štai ir mes“

Tomas Vanagas
BasketNews vyr. redaktorius iš Berlyno (Vokietija)
2022-09-15 01:22

Ponitka prieš Slovėnijos rinktinę buvo fenomenalus.

Tik ketvirtasis trigubas dublis Europos čempionatų istorijoje ir vieta tarp keturių stipriausių Senojo žemyno komandų. Mateušas Ponitka išgyveno vieną įsimintiniausių vakarų karjeroje.

Lengvasis krašto puolėjas EČ ketvirtfinalyje per 35 minutes pelnė 26 taškus (3/4 dvit., 5/13 trit., 5/6 baudų), atkovojo 16 kamuolių, atliko 10 rezultatyvių perdavimų bei surinko 40 naudingumo balų.

28-erių metų 197 cm ūgio atletui tai buvo pirmasis trigubas dublis karjeroje.

Fotogalerija

Su tokiu pasirodymu Mateušas Lenkijos rinktinę vedė link didžiausios čempionato sensacijos – pasiektas triumfas 90:87 prieš titulą gynusius slovėnus su Luka Dončičiumi priešakyje.

Lenkai po dviejų kėlinių turėjo 19 taškų pranašumą ir nors jį iššvaistė, galiausiai triumfavo kartu su tūkstantine fanų tribūna.

„Šiek tiek nustebau, kad pirmoje mačo pusėje žaidėme taip gerai, turėjome 20 taškų pranašumą prieš Europos čempionus, – spaudos konferencijoje sakė Ponitka. – Bet žinojau, kad Slovėnija turi puikius žaidėjus. Jie nuo trečiojo kėlinio pradėjo mus spausti, žinojome, kad taip ir bus, jog jie surengs kažkokį spurtą. Galbūt mums tai buvo kiek per didelis spurtas, jau trečiojo kėlinio pabaigoje rungtynės buvo lygios.

Turime suprasti, kad tokiose situacijose neturime daug patirties, kadangi ne tiek daug kartų buvome ketvirtfinalyje. Manau, kad mūsų komanda atidavė visą širdį. Didžiuojuosi žaidėjais ir visa komanda. Mumis niekas netikėjo. Kiekvienas turnyras turi savo pelenės istoriją. Štai ir mes. Mes šiuo metu kuriame pelenės istoriją.“

Iki šių metų trigubą dublį EČ buvo surinkę trys krepšininkai: kroatai Stojko Vrankovičius (1993 m.) ir Toni Kukočius (1995 m.) bei rumunas Andrejus Mandache (2017 m.).

„Manau, kad šiuo metu dar nemąstau protingai, nes buvo daug emocijų, ilgos rungtynės, jau vėlus vakaras, – mintį apie savo pasirodymą pradėjo Ponitka. – Dabar dar galvoju, kaip mes paleidome 20 taškų persvarą. Bet aš tikrai esu laimingas, tai pirmasis mano trigubas dublis gyvenime. Nesitikėjau tai padaryti Europos čempionate. Bet jeigu turi progą, turi ja pasinaudoti. Puikius jausmas

Aš tiesiog noriu laimėti. Laimėtojai yra tie, kurie yra įsimenami. Pralaimėję... Gali sumesti 50 taškų ir jeigu pralaimėsi, tavęs nebūtinai prisimins. Na, galbūt įmetus 50 taškų ir prisimins. Per karjerą supratau, kiek daug reikia, kad laimėtum rungtynes. Turi aukotis. Jeigu po rungtynių nueini į rūbinę ir jautiesi gerai, neturi mėlynių, tai neatlikai savo darbo.“

Lenkija pateko tarp keturių stipriausių komandų ir penktadienį pusfinalyje susitiks su Prancūzija. Ką šis pasiekimas reiškia Lenkijos krepšiniui?

„Sunku pasakyti, – sakė Ponitka. – Mums tai reiškia viską, esame laimingi būdami čia. Manau, kad krepšinis Lenkijoje nėra toks populiarus, galbūt artimiausiu metu tai pasikeis. Kai žmonės pamato tokias rungtynes, kai mato, ką mes darome, tikiuosi, kad jie mus palaiko ir jaučia pagarbą. Per pastaruosius trejus metus buvome ketvirtfinalyje ir dabar pusfinalyje. Tai – istorija. Nedaug žaidėjų yra turėję tokią galimybę, ypatingai iš Lenkijos. Esu laimingas dėl visos komandos ir savęs.“



Komentarai:

Seksas Pažintys: nemokamos, anoniminės, greitos. Galite įsitikinti patys, čia yra nuoroda----- https://vk.sv/zex
2022-09-15
-7
Atsakyti
Keistas:)
Na ką, jau neatrodom taip blogai - visi EČ favoritai iškrito, taigi garbingoje draugijoje esam :). Rimčiau - džiaugiuosi, nes visada maniau (-nau), kad krepšinis yra komandinis žaidimas su stipriu 7-8 žaidėju stuburu, kuriame yra aiškus lyderis ir aiškios rolės. Tokia komanda galėjo būti Serbija, bet su tos komandos stabiluma ka-kas netaip... Kas - nežinau, ne mano kompetencijos klausimas :)
2022-09-15
Atsakyti
Deja
Šitam čempionate vien pelenės, jokios kokybės nebeliko.
2022-09-15
+7
Atsakyti
Antanas
kas cia per zv.airas padaras
2022-09-15
-8
Atsakyti
Greg
Galėjo žalgiris jį įsigyti vietoj butkeviciaus
2022-09-15
+5
Atsakyti
Madridista
O jis jau turi darba, nes ligtais ilga laika buvo be komandos. na jei vis dar neturi tai manau dabar jis rinksis komanda o ne komandos ji, ispudingas cempionatas visai lenkijai ir asmeniskai ponitkai!
2022-09-15
+4
Atsakyti
Anonimas
va cia ir yra krepsinio problema. kazkas suzaidzia 1 rungtynes ir uz tai gauna kontrakta. musu puse rinktines tokiu kazkada vienas rungtynes gerai suzaidusiu zaideju
2022-09-15
+3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 7

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.