„Neptūno“ bilietą į pusfinalį paženklino Girdžiūno karjeros rekordas

2017-05-04 18:00

Mindaugas Girdžiūnas antrą kartą per trejas ketvirtfinalio rungtynes pagerino asmeninį karjeros rezultatyvumo rekordą ir jo vedamas Klaipėdos „Neptūnas“ žengė į LKL pusfinalį. Uostamiesčio ekipa ketvirtadienį namie 87:69 (25:17, 20:20, 23:19, 19:13) pranoko Utenos „Juventus“ ir laimėjo ketvirtfinalio seriją 3-0.

Pirmaisiais pusfinalio dalyviais tapę klaipėdiečiai tarp keturių stipriausių LKL komandų pateko penktus metus iš eilės.

Girdžiūnas pelnė 25 taškus ir taip tašku pagerino asmeninį rezultatyvumo LKL rekordą, kurį buvo pasiekęs pirmosiose serijos su „Juventus“ rungtynėse. Šį kartą jis dar pirmoje mačo dalyje surinko 15 taškų, o jo tritaškis trečiajame kėlinyje inicijavo pergalingą spurtą.

Foto galerija

Jamaras Diggsas po taiklaus metimo
Vaido Čepukaičio prasiveržimas
Martynas Mažeika varžovų apsuptyje
Jerai Granto ir Vaido Čepukaičio dvikova
Mindaugo Girdžiūno metimas
Diggso ir Girdžiūno mikrodvikova
Chrisas Loftonas
Vytauto Šulskio metimas
Valdas Vasylius ir Vytautas Šulskis
Vaidas Čepukaitis atakuoja varžovų krepšį
Dovio Bičkauskio metimas
Dainius Adomaitis diriguoja komandai
Danielis Ewingas
Chriso Loftono prasiveržimas
Apšilimą atliekantis Aaronas Bestas
Jerai Granto gynyba prieš Aaroną Bestą
Mindaugas Kačinas ir Vaidas Čepukaitis
Dainius Šalenga

11 taškų be atsako po ilgosios pertraukos pelnę uteniškiai priartėjo iki 54:55 ir netgi galėjo persverti rezultatą, tačiau suklydo. Tuomet „Neptūno“ taškų badą nutraukė Girdžiūnas.

Klaipėdiečių snaiperis smeigė tolimą tritaškį, netrukus iš toli pataikė Chrisas Loftonas ir „Neptūnas“ įsibėgėjo. Šeimininkų nesustabdė nė Antano Sireikos minutės pertraukėlė – po jos klaipėdiečiai perėmė kamuolį ir Arvydas Šikšnius smeigė dar vieną tritaškį.

Tada atėjo Jerai Granto eilė – jis iš pradžių galingai įdėjo į krepšį, po to pakartojo netaiklų Danielio Ewingo metimą ir taip vainikavo spurtą 13:0. Po šios atkarpos šeimininkai nutolo 68:54 ir nebesižvalgė atgal.

Girdžiūnas aikštę paliko, kai iki ketvirtojo kėlinio pabaigos liko žaisti 3 minutes. Mačo baigtis jau buvo aiški, o jis per 29 minutes ne tik pasiekė rezultatyvumo rekordą, bet ir pakartojo naudingumo rekordą (31). Tiek pat naudingumo balų jis buvo surinkęs ir pirmajame serijos mače.

Klaipėdiečiai šioje dvikovoje įtikinamai laimėjo kovą po krepšiais (44-29). Vien puolime šeimininkai atsikovojo 18 kamuolių.

Geriausias Girdžiūno pasirodymas užgožė itin prastas Martyno Mažeikos ir Vytauto Šarakausko rungtynes. Abu jie prametė po 6 metimus, pirmasis surinko -8, o antrasis -7 naudingumo balus. Jiems esant aikštėje uteniškiai pelnė atitinkamai 12 ir 14 taškų daugiau.

„Neptūnas“: Mindaugas Girdžiūnas 25 (4/5 trit., 4 rez. perd., 4 atk. kam.), Jerai Grantas 14 (9 atk. kam., 5 rez. perd.), Danielis Ewingas 13, Christopheris Loftonas ir Laurynas Beliauskas po 9.

„Juventus“: Vaidas Čepukaitis 16 (7 atk. kam.), Jamaras Diggsas 14, Vytautas Šulskis 10, Dainius Šalenga 7.

„Neptūnas“ įtikinamai laimėjo pirmas dvejas serijos rungtynes, namie iškovodamas pergalę 93:75, o išvykoje – 78:57.

Taip serija, kurioje tikėtasi daugiausiai intrigos, buvo bene labiausiai vienpusė. Trejos rungtynės baigėsi vidutine 19 taškų „Neptūno“ persvara, o mažiausias skirtumas tarp komandų buvo 18 taškų.

Pusfinalyje klaipėdiečiai kausis su Kauno „Žalgirio“ – Alytaus „Dzūkijos“ poros laimėtojais. Joje kauniečiai pirmauja 2-0 ir trečiąsias rungtynes žais penktadienį.

Pusfinalio serija startuos gegužės 13 dieną.



Komentarai:

arturas97To anonimas mazojo finalo cempionss tai zali laimes serija pries kabeli o ne pusfinalis.Kalbant apue ryta manau rytui reikia pusfinaly barona apraminti ir duoti kad kiti zaisti, neteikia kad zalgiris pradetu koncentruotis tik ties baronu, nes tada serija gali labai ilgai uzsitestiJei zali lengvai pervaziuos net ir puikiai atrodanti neptuna tada siektiek nerimo bus pries finala--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


4-0 ir visiskas laikrascio isgaidinimas laukia, jei lietkabelis jums paslaugos nepadarys
2017-05-05
-3
Atsakyti
arturas97Rytas nera toks beviltiskas kad per sezona 8 kartus pralaimetu vienai komandai kuri eurolygoj aplenke tik 6komandas--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


ne, jis dar beviltiskesnis, nes pralaimejo sezono serija juventus ;DDDDDDDD
2017-05-05
-1
Atsakyti
Anonimas
Jus tik paziurekit ka arturiukas raso pasirodo Zalgiris Eurolygoje aplenke TIK sesias komandas:DD Ant tiek iskelia savo kibirine siuksle kad vaikas neraso jog Zalgiris yra tarp 10 geriausiu eurolygos komandu, o parase kad tik TIK sesias komandas Zalgiris aplenke:DDDDDD
2017-05-05
-4
Atsakyti
neck
durneli vel sapanoji savo prognozes jau 7metus sapaloji kad jau jega ryta kyla traisko zalgiri bet kaizkaip viskas atvirksciai gaunasi konkretus asilas :D
2017-05-05
Atsakyti
Rytas nera toks beviltiskas kad per sezona 8 kartus pralaimetu vienai komandai kuri eurolygoj aplenke tik 6komandas

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-05-05
-20
Atsakyti
Palanga
Pirmiausiai rytui lietkabeli nugalet reiketu o nesvaigti del finalo. Dar gali ir ant neptuno greblio uzsokti oi nelengva bus

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-05-05
+1
Atsakyti
Lokys
Paskutine sezono faze kai arturiukas galutinai vis bando kazka irodyti. Vel nauja zvaigzde susirado. Dabar pasirodo jau ir Baronas siautes pries Zalgiri nors pries tai buvusiose dvikovose istisai budavo nulinis. Matem visus tuos megastarus savo laiku ir leslie ir laprovitolla, kurie buvo sudo vietoje pries Zalgiri. Visos tos juokingos "tasku masinos" budavo ramiai sustabdomos. Neveltui Zalgiris pries kibiro siuksle jau dominuoja septynis sezonus paeiliui. Pagal visokius arturiukus atrodo kad finalai yra stebuklu metas ir visos jo komandeles antraruses atliekos, visi tiek kisieliai, lapetos, hanafai, fiseriai normantas prades dominuoti. judaitis kaip grynas parazitas kaip buvo apsimyzes pries Zalgiri tai taip ir liko, tiketis kazkokiu issisokimu is tokio moraliskai zlugusio gailiaus ar kazkokio nevykelio is lenkijos brown tai isvis juokas pro asaras. Juokingiausia kad baigesi iliuzijos del neva grebliarankio jomanto gynybos prie Ulanova kai Edgaras belenkaip tyciojosi is jomos per paskutine dvikova. Aplamai viskas cia jau senai aisku buvo nuo rudens nes vainauskine parodija gali imti bet kokius bet kokio lygio zaidejus, bet Zalgirio vistiek nenugales. Zalgirio jega yra savo isauginti lietuviai, Jankis, Ulanovas, Lekavicius bet kokia vainauskinei siukslei perkas gerkle uz savo kluba. Prie to pacio galima prideti Seibuti bei Javtoka, kurie atsakingu momentu gali ir imesti ir sekmingai atstoveti gynyboje nes jie senai yra prie Zalgirio chebros. Komandine atmosfera daro savo ir daznai Kevalas sekmingai issauna. Prie lietuviu pridekite auksto IQ zaideja Leo, Pangosa, kuris istisai zagina tritaskiais vainausku raudona kibirini skudura bei aisku Motuma, kuris varo i nevilti raudona dveseliena ir visi realiai suvokia jog nei kazkokiam Neptunui nei tuo labiau vainausku kibirinei siukslei nera absoliuciai jokiu sansu net pasipriesinti.

Tiesa neptunas dar gali kazkiek pasipriesinti nes jie turi savo isaugintu, patriotiskai nusiteikusiu lietuviu, bet finale vainausko laikrascio bronzininkai netures jokiu sansu net pagalvoti kad gali kazkaip pasipriesinti Lietuvos krepsinio grandui.

P.S. Arturiuk, pakentek dar truputi. Visos tavo kancios greit baigsis ir vel vasara galesi koreguoti sudeti su auksto lygio zaidejais arba imti puse chimku komandos, kurie tik svajoja papildyti tokia krepsinio parodija kaip rytas.
2017-05-05
-1
Atsakyti
Neck
Idomu kur dingo dar vienos arturiuko durniuko koreshas artiomas :DD

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-05-05
+11
Atsakyti
To anonimas mazojo finalo cempionss tai zali laimes serija pries kabeli o ne pusfinalis.

Kalbant apue ryta manau rytui reikia pusfinaly barona apraminti ir duoti kad kiti zaisti, neteikia kad zalgiris pradetu koncentruotis tik ties baronu, nes tada serija gali labai ilgai uzsitesti

Jei zali lengvai pervaziuos net ir puikiai atrodanti neptuna tada siektiek nerimo bus pries finala

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-05-05
-9
Atsakyti
Anonimas
Arturas97 - zalgirio fanas vaidinantis durna vilnieti
2017-05-05
-3
Atsakyti
Neck
Tipiskas durniuko komentaras :D
2017-05-05
+6
Atsakyti
Anonimas
arturas97ziurek kad zalgiris po pusfinalio jau nebutu laisvas ;)


Debileli, taigi dar pries valanda aiskinai kad zalgiris bus mazojo finalo cempionas. Vis niekaip neapsisprendi ar Zalgiris pusfinali laimes ar jau bus laisvas?:DDDD

Jei tu kiekviena sezona apsimyzes sedi is baimes pries Neptuna tai cia tik tavo asmenine problema. Tavo gyvenimas sedeti sude nes kiekviena sezona aiskini kaip Zalgiriui bus sakes, bet krachas buna tik tavo antrarusiu siuksliu pririnktai komendelei ir nuo Zalgirio ir nuo to pacio Neptuno. Ai tiesa gi jums ir juve su kaupu atsere;DDDDDDDDDD
2017-05-04
-1
Atsakyti
Valdas
Ką norit tą rašykit:D Artūras nepalaužiamas
2017-05-04
-1
Atsakyti
NeckMan iis taves juokinga malaletka tu :D laisvas--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


ziurek kad zalgiris po pusfinalio jau nebutu laisvas ;)
2017-05-04
-16
Atsakyti
Neck
Man iis taves juokinga malaletka tu :D laisvas

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-05-04
+5
Atsakyti
Wild
arturas97Tiek vienas tiek kitas perdegdavo pries zalgiri, galbut susikaupimo, motyvacijos truko, (nors europos fronuose abu varydavo i nevilti varzovus), bet finale viskas bus kitaip.


O kaip bus finale? Tas pats kaip ir spangai apie laimetas Garasto, Mindaugo taures bei ispudinga sezona kibire kad nueisite iki final4?:DD Apie tai jau nenori prisiminti ar nesuvoki savo apsisikimo lygio kiekviena sezona?:DDDDD
2017-05-04
-3
Atsakyti
arturas97Tiek vienas tiek kitas perdegdavo pries zalgiri, galbut susikaupimo, motyvacijos truko, (nors europos fronuose abu varydavo i nevilti varzovus), bet finale viskas bus kitaip.


O kas tau pasake kad finale bus kitaip? Zalgiriui nusispjauti i kokia nevilti buvo varomi varzovai antrarusiuose turnyruose. Zalgiris turejo galingu treniruociu su zymiai aukstesnio lygio komandomis ir uzdarydavo dar galingesnius varzovus, todel kazkokie loganai barona sekmingai isjungiami is zaidimo ir telieka tik slapia vieta.
2017-05-04
+1
Atsakyti
Wild
Ziuriu per tiek metu arturiukas dar neisisamonino kad jo kliedesiai bei grasinimai baigiasi eilinemis pliuchomis per snuki. Vien siame sezone tiek pliuchu per savo morda apturejo kad vis isivaizduoja kad jo kibirine siuksle, kuri gali pasigirti fuksine pergale pries Chimki, gali pasipriesinti ir net laimeti pries Zalgiri keturis kartus kai sezono metu buvo istisai suspardoma net du kartus siemense.
2017-05-04
+1
Atsakyti
SemisO ka tu turi priminti ka kibire jus nukalete? Chimki per fuksa paskutine sekunde? Tai gal priminti kokias komandas ne per fuksa Zalgiris eurolygoje nugalejo? Baronas tegul ir po 40 tsk pries visus renka, loganas irgi rinko ir tiek vienas tiek ir kitas apsisika pries Eurolygos lygio komanda.


Tiek vienas tiek kitas perdegdavo pries zalgiri, galbut susikaupimo, motyvacijos truko, (nors europos fronuose abu varydavo i nevilti varzovus), bet finale viskas bus kitaip.
2017-05-04
-17
Atsakyti
arturas97Manau ne reikia priminti ka rytas europos taureje nukale ;) Paizurekit ka ryte isdarineja baronas, stabiliai renka po 20 punktu ir daugiau, pilnai pereme logano vaidmeni, o idomu ar zali turi tokia tasku masina?


O ka tu turi priminti ka kibire jus nukalete? Chimki per fuksa paskutine sekunde? Tai gal priminti kokias komandas ne per fuksa Zalgiris eurolygoje nugalejo? Baronas tegul ir po 40 tsk pries visus renka, loganas irgi rinko ir tiek vienas tiek ir kitas apsisika pries Eurolygos lygio komanda.
2017-05-04
-6
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 79

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.