Dubajaus šeichai siekia suformuoti Eurolygos klubą ir surengti finalo ketvertą

2022-10-02 09:08

Šeichai nori vardinio kvietimo į Eurolygą ir surengti finalo ketvertą „Coca-Cola“ arenoje.

Nuotr.: EuroLeague basketball via GettyImages
Nuotr. EuroLeague basketball via GettyImages

Kitą savaitę NBA surengs keletą ikisezoninių rungtynių Abu Dabyje, Jungtiniuose Arabų Emyratuose. SDNA praneša, kad šeichai iš Dubajaus taip pat nori prisijungti prie Eurolygos pasaulio.

Graikijos žurnalistas Sotirios Vetakis skelbia, kad grupė verslininkų iš Artimųjų Rytų nori su komanda patekti į Eurolygą ir tikisi artimiausiu metu sulaukti vardinio kvietimo.

Vetakio teigimu, šeichai taip pat siūlo idėją Eurolygos finalo ketvertą rengti trejus metus iš eilės Dubajaus „Coca-Cola“ arenoje. Vienas iš dalyvaujančių žmonių yra prabangių viešbučių tinklo savininkas. Dėl to pažadas – garantuota prabanga ir aukšto lygio svetingumas.

Žurnalistas teigia, kad investuotojų grupė jau aplankė paskutinį gegužę vykusį finalo ketvertą Belgrade ir dar kelias vietas, tikėdamiesi užmegzti verslo ryšių bei kontaktų Europos krepšinyje.

Pranešama, kad dabartiniams 13 Eurolygos akcininkų ir lygos vadovams buvo išsiųstas pasiūlymas surengti susitikimą Dubajuje spalį, kuris, kaip pranešama, buvo priimtas.

SDNA teigimu, keli Eurolygos klubai jau nori sutikti su pasiūlymu.



Komentarai:

Rx
tegu steigia kluba Londone. gales viska daryti.
2022-10-03
+2
Atsakyti
Smashed cheesy batata
jei toks protingas, tai surink tekstu ka tavo protas sitoj vietoj sako.
2022-10-02
-16
Atsakyti
Smashed cheesy batata
Visa Eurokrepsinio parodija reikia reformuoti i kazkoki pusiau megejiska turnyra, kuriame nebutu klubu, kurie per sezona gali tureti po 30mln nuostolio. Gal tada kazkas prades mastyti, ka reiktu daryti, kad pajamos is krepsinio imtu kilti, o ne buti socialiniu projektu: istraukime is kazkur pinigu ir paremkime aukstus vyrus, kurie troksta zaisti krepsini.. Dabar Eurokrepsinis yra toks apgailetinas, kad visi zemynoo klubai kartu negeneruoja vieno NBA klubo pajamu per metus, NBA jau net vidutine zaidejo alga yra didesne uz Eurolygos klubelio pajamas is krepsinio.. Visa esme, kad JAV dirba ta linke 20+ metu, o Europoje nieko nedaro, Bertomeu vaikesi kas sukis pinigu i niekam pasaulyje neidomius krepsinio projektelius, tai ir turim sudo kruva.
2022-10-02
+9
Atsakyti
Anonimas
Ziemelis ne siaip sau sugalvojo Wolves, manau yra zmoniu kurie zino daugiau planu ir deliojasi planus. Galbut to pacio Wolves didesni akciju paketa isigys seichai su salyga, kad zaistu Dubajuj, o Eurolyga duos arabam vieta del remimo. Nes kitu komandu akciju negali taip paprastai nusipirkti.
2022-10-02
-7
Atsakyti
Stepas
butu me pirma azijos. komanda maxabi ir turku kom
2022-10-02
+7
Atsakyti
x`
na Chimki nesena patirtis rodo , kad nėra taip paprasta. tuščioje vietoje padaryti klubą? žais tik eurolygos rungtynes ?? kokius pinigus turės mokėti krepšininkams kad šie žaistų arabijoje kartą per savaitę. kiek turės žaisti europiečių ar galės vien amerikonus supirkti ? daug reikalų klausimų
2022-10-02
-2
Atsakyti
Anonimas
Eurolygoj nera legionieriu limito, gali but komanda vien amerikieciai. O kokius pinigus mokes arabai? Tokius kokius nores ir reikes, kad butu topine komanda
2022-10-02
-1
Atsakyti
Oo
va cia rysiai.Ateinu tieisiai i eurolyga.Kur tas ziemelio pasiputekiskumas,sake eurolygos vadovu kabinetus koja atidaro.Bet kazkodel turi maltis 4 taurej palei pajeguma ir tai tik atrankoi.Ziemelio padai svyla,wolves planai bliuksta.Jei dar rusai po keliu metu gryztu,net teoriniu vilciu nera wolves zaisti eurolygoi.
2022-10-02
-7
Atsakyti
Anonimas
Dubajaus Wolves
2022-10-02
+11
Atsakyti
tegul žalgirį nuperka, kaip Žiemelis alytu😆, biudžetas bus žalgirio 5 milijhardai, visai gerai 😂
2022-10-02
+10
Atsakyti
Galiausiai ir į krepšinį ateina arabų šeichai.Nieko gero,nes turtingi klubai dar labiau pralobs,o mažesni liks ten,kur ir yra.Nes šeichams svarbu yra brandas,prekinis ženklas,tai jie žiūrės į visokias Barcas ir Realus,jei sugalvos remti.Todėl atotrūkis nuo lyderių ir kitų komandų dar padidės mažiems klubams patekimas į F4 taps sunkiai įgyvendinamas.Parsiduos EL,nes jie visada žiūri ten,kur daug babkų gali gauti.
2022-10-02
+25
Atsakyti
esvarbu
logiskiausias sprendimas,kad neplesti dar daugiau lygos,reikia ismesti komanda kuri silpna ir gadina eurolygos lygi ir prestiza ir paiimti vietoj jos komanda is dubajaus....zalgiris yra eurolygos autsaideriai,el pajuokos komanda kuria visi dauzo metai is metu....tai realiausia ,kad ismes zalgiri nes sio klubo zaidimas gadina el lygi ir prestiza ir zalgiri pakeis dubajaus erzilu komanda
2022-10-02
-21
Atsakyti
LT
Gali kurti arabai ta kluba,bet dar geriau,kad i pacia eurolyga investuotu pinigu,tokiam zalgiriui labai didelis pastiprinimas kai gauni pinigu uz iskovota pergale kas buvo anksciau.
2022-10-02
+1
Atsakyti
hiub
Bet cia ne investicija o labdara.
2022-10-02
+5
Atsakyti
Anonimas
Nu va, kaip ir sakiau pries finalini ketverta serbijoj, jeigu jau varo zaist i blogos reputacijos salis, tai gal davai tegul ir pas arabus nulekia. Panasu kad taip ir bus :D Sporte yra tik laiko klausimas kada kas kam parsiduos. Jeigu arabai prikis nagus pries Eurolygos krepsinio tai greituoju metu baigsis visa intriga. Ten nereikia milzinisku pinigu kad suburt cempioniska sudeti.
2022-10-02
+7
Atsakyti
Arabu atejimas tikrai butu idomi eurolygos pletra. Tik gaila kad zalgiris nespes su biudzetu augti kaip kitos komandos. Ir eurolyga yra komercine lyga kuri nera suinterisuota sportiniu principu priimti komandas, bet kelti pacios lygos lygi su turtingais dedemis.
2022-10-02
+6
Atsakyti
As
Sportinis principas yra nesuderinamas su komercija. Krepsinis augs jei klubai pagaliau sugebes generuoti pinigus. Prasau, neduokit fules pavyzdzio, nes ten visai kiti desniai.
2022-10-02
-1
Atsakyti
Anonimas
o sitie seichai susimaste bent akimirkai del ko EUROlyga taip vadinasi?
2022-10-02
+3
Atsakyti
Kokiam čempionate dalyvauja Izraelis, tokioj lygoj žaidžia ir Tel Avivas
2022-10-03
+10
Atsakyti
Madridista
Tokiu atveju reiketu salary cap ivesti, nes antraip biudzetai lb issikreiptu. siaip faktas, kad tai butu nerealiai cool jei tokie pinigingi dedes ateitu i krepsinio rinka, realiai galetu net nba starsus pasikviest ir moket daugiau nei jie gauna nba.
2022-10-02
+15
Atsakyti
man atrodo kad tokie dalykai vis labiau tolina nuo krepsinio ne futbolo salis. jei neturi stiprios futbolo komandos, arba siuo atveju daug naftos, negali finansuoti nuostolingo krepsinio. tokiu budu krepsinio salys kaip lietuva ar serbija, ta pati kroatija, praktiskai pasmerktos buti be klubinio krepsinio. na ok, serbus dar kazkiek seria gazpromas, bet lietuviskas klubinis krepsinis panasu pasmerktas zlugti, cia daugiau 10milijonu euru nelabai tesurinksi. o kai pamatai su kuo tenka zaisti, tai geriau balta ranksluosti iskart i aikste mesti. tai matos jau si sezona su virtus, monaco, partizan atejimais, o cia dar ir arabu seichai.
2022-10-02
+9
Atsakyti
Tai pavadinima tada reiks keisti i arabu lyga.
2022-10-02
+13
Atsakyti
Žiemelio projektas tik "on steroids" :D Viską lemia ne pinigai, bet labai dideli pinigai, taip kad Gediminui dar ne taip kišenę pakrapštyt reiks, kad bent kur į Europos lygmenyje įsitrintų.
2022-10-02
+9
Atsakyti
to cha, nu tai gaunas kad i krepsinio zalgiri tiesiog turi investuot, nes kaip ir jam priklauso fules komanda, 70% motiejuno, 30% kalniecio
2022-10-02
-6
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 34

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.