Su „Žalgiriu“ atsidaręs Kazys: apie įtampą, lyderį Brazdeikį ir Birutį Eurolygoje

Lukas Malinauskas
BasketNews žurnalistas
2022-10-18 23:03

Maksvytis nesureikšmino pasiekto revanšo prieš Sergio Scariolo.

Kauno „Žalgiris“ atidavė maksimalią pagarbą Pauliui Jankūnui, kurio marškinėliai buvo iškelti į arenos palubes. Kauniečiai įspūdingu kovingumu ir Igno Brazdeikio lyderyste išplėšė pirmąją pergalę Eurolygoje, o vyr. treneris Kazys Maksvytis po mačo įvardijo pagrindinę jos priežastį.

„Džiaugiamės pergale. Pirmiausia, mes pakeitėme žaidimą nuo antrojo kėlinio, pradėjome žaisti geriau gynyboje. Mūsų gynyba nusprendė rungtynes. Labai džiaugiuosi, kad kovojome iki pat pabaigos ir nusipelnėme šios pergalės“, – kalbėjo Kazys.

– Koks jausmas prie savų fanų laimėti pirmąsias Eurolygos rungtynes?
– Jausmas geras. Tuo labiau, kad kažkiek nusimetėme įtampą nuo savo pečių. Ypatingai smagu laimėti, kai tas rungtynes perlaužėme geros gynybos dėka. Kaip matėme, neišnaudojome savo gero rezervo puolime. Turėjome daugybę šansų grįžti į rungtynes ir pabėgti anksčiau. Klaidos ir skubotas greitas puolimas, kuriame nemažai klaidų padarėme arba prametėme metimus – čia turime didžiulį rezervą. 

Fotogalerija

– Ar Keenanui Evansui reikia daugiau lyderio savybių, ar daugiau laiko priprasti prie pagrindinio įžaidėjo vaidmens?
– Manau, kad reikia priprasti prie komandos, prie vaidmens. Jis kartais dar būna per pasyvus ir šiandien jau kažkiek daugiau ėmėsi ant savęs, ypač antroje pusėje. Manau, kad su juo viskas bus gerai.

– Per pirmąsias 13 minučių praleidote 33 taškus, per likusias 27 minutes – 32. Ar galite išsiplėsti apie gynybą nuo antrojo kėlinio?
– Mes pradėjome labiau taikyti susikeitimo gynybą. Matėme, kad prieš tai rungtynėse jie ganėtinai prastai žaidė prieš ją. Mes laikėme ją kaip kozirį. Planavau pradėti viską keisti nuo antrosios pusės, bet metėme šią gynybą anksčiau. Perlaužėme rungtynes su šituo. Buvome priversti, nes Šmits ir Hayesas greitai prisirinko pražangų, nusprendėme žaisti mažu penketu ir puolime tai kažkiek pasiteisino.

– Rungtynių pabaigoje Hayesas liko gintis prieš Teodosičių ir puikiai tai padarė. Koks žvėris Kevarriusas yra tokiose situacijose?
– Labai smagu rungtynes laimėti tokiu stiliumi – paskutine gynyba. Ypač, kai per paskutines 4 atakas, 3 kartus kamuolys net lanko nelietė, varžovai neišsimetė metimo. Paskutinėse atakose gynyba buvo fantastinė. Hayesas yra vienas iš mūsų pranašumų. Jis galbūt nelabai gerai pradėjo rungtynes, užsidirbo skubotų pražangų, bet antroje pusėje buvo ir perimtų kamuolių, ir puolime atkovotų kamuolių, ir buvo jo susikeitimo gynyba, kurioje jis yra geriausias. 

– Ignas Brazdeikis per paskutinę atkarpą pelnė 8 taškus. Ar galite išsiplėsti apie jo lyderio savybes ir ko galbūt jam dar trūksta?
– Jis turi išskirtines savybes. Skiriasi nuo kitų lietuvių. Galbūt net ir tarp legionierių pasižymi geru žaidimu vienas prieš vieną. Šito mes norime ir šito jis ėmėsi. Nors ir ne toks buvo planas puolime, kuomet atsilikome vienu tašku. Turėjo atakuoti Evansas, tačiau nesigavo, kamuolys atsidūrė Igno rankose ir jis nepabijojo imtis iniciatyvos, sumetė svarbias baudas. Puolime variantų Ignas turi nemažai.

Gynyboje jam dar reikia europietiškų dalykų pasimokyti. Geriau turėti jauną, klystantį žaidėją, kuris vėl ima ir daro, nei pasyvų ir nieko nedarantį. Manau, kad Ignas dar nėra savo geriausios formos tiek puolime, tiek gynyboje. Manau, kad jis bus ir mes visi tai pamatysime.

– Buvo nemažai klaidų, po kurių jūs ir pats griebėtės už galvos. Iš kur jos ateina?
– Kartais atrodė, kad iš nepatyrimo. Kartais atrodė, kad iš per didelio noro. Ypač, kai bėgome į greitą puolimą ir patys klydome, varžovai mūsų neprovokavo. Per didelis noras ir per mažai šaltos galvos. Čia yra didelis rezervas, kurį mes galime panaudoti kitose rungtynėse. Per daug klaidų padarėme ir per daug neišnaudojome šansų, kadangi gerai gynėmės, turėjome nemažai šansų greitame puolime. Tos klaidos ir iš nenoro, ir iš nepatyrimo. 

– Laurynas Birutis turėjo vieną sėkmingą atkarpą. Kiek jis turi fiziškumo varžytis Eurolygoje?
– Manau, kad gali. Jis kažkiek puolime yra geresnis nei gynyboje. Drąsiname jį, kad drąsiau žaistų. Trumpomis atkarpomis ir suradus gerą varžovą, manau, kad jis gali žaisti Eurolygoje.

– Buvote užsiminęs apie psichologinę įtampą. Kiek ji nukrito?
– Grėsė dar vienos varžybos: „Gerai žaidėme, kovojome, bet pralaimėjome.“ Galėjome laimėti šias rungtynes lengviau, bet tai klaida, tai blogas sprendimas. Viskas išsisprendė tik paskutinėse atakose. Kažkiek įtampa nuslūgo. Pamatėme, kad galime būti fiziški, geri gynyboje, jog reikia kelių taisytinų dalykų puolime. Tikiuosi, kad komanda su kiekvienu maču dės žingsnį į priekį bei mes tapsime dar geresni.

– Ketvirtadienį laukia „Barca“. Kiek ši pergalė gali būti paskata galimai pergalei ketvirtadienį?
– Smagu. Pasiekė žinios, kad bilietai jau išparduoti. Žaisime prieš stiprų varžovą, lietuviškas akcentas nemažas. Kiekviena pergalė prideda pasitikėjimo. Tikiuosi, kad šią pergalę užmiršime, pailsėsime ir turėsime jėgų kitai pergalei ketvirtadienį.

– Su kokiomis emocijomis jūs vykote į savo pirmąsias Eurolygos rungtynes Kaune?
– Norėjosi pagaliau iškovoti pirmąją pergalę, susirinko nemažai artimųjų. Kažkiek visi minėjo apie kažkokį revanšą, bet žiūrėjau į tai, kad komanda laimėtų. Stengiausi neišeiti iš reguliarios savo rutinos. Viską dariau taip pat.

Brazdeikio komentaras:

Ulanovo komentaras:



Komentarai:

Lordas
o kaip Kazys uzverbavo Teodosiciu va cia klausimas?
2022-10-19
-1
Atsakyti
NBA
Dar kalbant apie Brazdeikį tai jau laikas žmogui visiškai atiduoti lyderio rolę. Prieš Ispanus už rinktinę kai patraukė tai ir per kažkur kitur derinys turėjo eiti. Dabar vėl buvo per legionierių susuktas lemiamas derinys, tai vis laimė, kad brazdeikis laiku pasimaišė ir išgelbėjo Kazį. Ignas yra super talentas puolime ir dar tokiam žalgiryje. Norint pergalių reikia kiek įmanoma atrišti jam rankas ir leisti žaisti po 35 min ir išmesti po 20 metimų. O dabar kažkoks kelmas Ulanovas laksto daugiausiai už visus o naudos jokios. Net ir tas pats nulinis butkevičius panašiai minučių žaidžia kaip Ignas. Logiška? man tai ne. Nori taškų ir pergalių, leidi Brazdeikį, nori smaukymosi ir trūkčiojimo ir puskablių ir grožėtis 1980 Sergėjau Belovo stiliumi, leidi Ulanovą
2022-10-19
-2
Atsakyti
A
kazi siaip pagirt reikia, kad duoda minutes gerai, jei nein, gynyboj plaukioji, sedi.. Ignas komandinej kolkas labai pasimetes, o vien puolimu jo mes rungtyniu nelaimesim...
2022-10-19
+10
Atsakyti
NBA
Skaitant zurnalistu klausimus ir komentarus atrodo, kad Eurolyga yra ant tiek fiziskai stipri, kad kiekviena komanda ant suolo turi po Rudy Goberta. Birutis kaip atsarginis centras yra labai gerai. Atsidarykit bet kokia top 9-16 EL komandą ir ten rasit panašaus lygio atsarginį centrą. Ir iš vis, kas yra El lygis? Man tai kokių top 50 EL krepšininkų. Visi kiti tai burys vidutiniokų, kurie kokiam Olympiakos meta 8 pts, Cempionu lygoje uz Rytą mestų 10pts.. jokios skirtumo. Beje kalbant apie EL lygį ir žalgirį tai tik Brazdeikis galėtų pasigirti, kad yra EL lygio. Visi kiti jei juos išmestų žalgiris nežaistų jokioje EL top 12 komandoje starto penkete. Puse iš Žalgirio žaistų max čempionų lygoje, kaip Milaknis pvz.. o jie įsivaizduoja kažkokį mistini EL lygį
2022-10-19
-12
Atsakyti
Vydas Grygas
Neverk pas kapą - Kalnietis kai pasveiks duos žymiai daugiau nei Evans, nes įžaidėjas 4 rez su 6 klaidom - tai dar reik sugebėt gimti tokiu netalentingu...
2022-10-19
-7
Atsakyti
Rolikas
atleidziam kalna, biruti ir lukosiuna ir turim 700k paimt shavon shields atleidziam motiejuna ir turim dar 2.5mln paimt hezonja ir tavares
2022-10-19
-4
Atsakyti
Zalgiris
Tai reik ant Lapkričio papildymo
2022-10-19
+4
Atsakyti
Zalgiris
Svarbu Maksvytis nugalejo Scariola ir Suzaista gera pabaiga 8-0
2022-10-19
+9
Atsakyti
akivaizdu kad Kalnietis Zalgiryje suola trina tikrai ne Maksvycio iniciatyva- toki inkara komandai uzkabino genialusis vadybininkas su legendinio krepsininko, tapusio pavaduotoju, pritarimu. tas pats galioja ir antram centrui kuri EL galima isleist tik labai retais atvejais. dar pridekim "keliu metimu snaiperi" ir gynybos specialista kuris nesugeba net senuko Teo uzdengt ir turime komanda kur nauda nesa vos 5-6 zaidejai. ar tokia komanda pajegi laimet pries didesnius biudzetus ir racionalesne komplektacija turincias komandas? taip, bet labai retai, praktiskai reikia burtininko koks vakar buvo Brazdeikis ir Teodosic. dziugu kad komanda kovoja ir nepasiduoda, bet su tokiom grandinem ant koju atsispirt nuo dugno praktiskai neimanoma jei nebus papildymo(dar viltis kad Giedraitis ant Kaledu isivaziuos)
2022-10-19
Atsakyti
A
labai gerai apibudino Biruti Eurolygoje. tik problema, kad toka apibudinimas tinka treciam centrui, o ne antram..
2022-10-19
+2
Atsakyti
Anonimas
lukas panasu vis labiau iskrenta is kazio rugtyniu plano nes netinka susikeitimu gynybai, pridek kalnieti kuris isvis nezaidzia ir telieka vienas evansas kuris komandai praktiskai nieko nesukuria. prasta padetis, is kurios iseities panasu nelabai yra.
2022-10-19
-2
Atsakyti
A
truksta: metiko, kurejo ir centro duodancio puolime. visko negausime, jei ir bus papildymas, teks rinktis viena is ju, na max du..
2022-10-19
+9
Atsakyti
O
kokia kalno alga siemet?
2022-10-19
-2
Atsakyti
A
sita pagal paskutini zirnalisto klausima reikia suprasti kad kazys i varzybas kaune atvaziavo is darbenu?
2022-10-19
+4
Atsakyti
A
pasivadink kitaip ir netersk komentaru skilties taip pasivadines, kaip as..
2022-10-19
-2
Atsakyti
Savas.
Anot Kazio Borutis tik trumpomis atkarpomis prie tinkamo varžovo. Neskamba kaip Eurolygos komandos antro centro apibrėžimas.
2022-10-18
+7
Atsakyti
"Geriau turėti jauną klystanti žaidėją, kuris vėl ima ir daro nei pasyvų ir nieko nedarantį" siemet ir toki ir toki turim. pamirso jog Kalnas sedi nieko nedarantis 😃
2022-10-18
+5
Atsakyti
A
siap tai jis ne tai turejo omeny. kalnas jei gautu zaist, stengtusi kaip reikalas, tik problema, kad nedaug tegali beduoti.. o Kazys turejo omeny, toki, kuris pqdejes lakstytu ristele, yapc gynyboj.
2022-10-19
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 18

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.