Visiškas dominavimas: „Warriors“ sutrypė „Cavaliers“ antrame finalo mače

2016-06-06 05:34

Dar niekada NBA finalas nebuvo prasidėjęs taip dominuojant vienai komandai, kaip tai yra šiemet. „Golden State Warriors“ ekipai tai – dar vienas pasiekimas rekordų kupiname sezone.

Steve'o Kerro auklėtiniai antrosiose finalo rungtynėse 110:77 (19:21, 33:21, 30:18, 28:15) sumindė Klivlando „Cavaliers“ ir įpusėjo kelionę čempionų titulo link – 2-0.

Rungtynių žaidėjas
Draymond  Green
PTS 28 | REB 7 | AS 5 | ST 1
„Warriors“ pirmas dvejas finalo rungtynes laimėjo bendra 48 taškų persvara. Per visą NBA istoriją dar niekada jokia komanda neturėjo tokio pranašumo per pirmus du mačus. Ankstesnis rekordas – 42 taškai.

„Mane tikrai nustebino galutinis skirtumas tarp komandų, – po dvikovos pripažino „Warriors“ treneris Kerras. – NBA taip jau nutinka, kartais metimai krenta, kartais ne. Suprantame, kad Klivlande viskas bus kitaip.“

Šiemetinis finalas yra pirmasis per pastaruosius septynerius metus, kai po dvejų rungtynių rezultatas nėra lygus.

Kitos dvejos serijos rungtynės dabar vyks Klivlande, tačiau ten „Cavaliers“ gali verstis be Kevino Love'o. Puolėjas antrajame finalo mače susitrenkė galvą ir nebaigė rungtynių.

NBA turi labai griežtą sugrįžimo į aikštę po galvos traumų protokolą, todėl netgi abejojama, ar Love'ui bus leista kartu su komanda skristi į Klivlandą.

„Cavaliers“ daugybę problemų turėjo dar iki Love'ui paliekant aikštę.

„Warriors“ iniciatyvą perėmė antrajame kėlinyje, kurio pradžioje dar atsiliko 22:28, tačiau netrukus surengė pergalingą spurtą. Oklando krepšininkai laimėjo kelių minučių atkarpą 20:2 ir pirmą kartą įgijo dviženklę persvarą – 42:30.

„Cavaliers“ prieš ilgąją pertrauką priartėjo iki 44:52, tačiau bet kokia intriga buvo panaikinta vos prasidėjus antrajai mačo daliai.

„Warriors“ trečiajame kėlinyje spurtavo 13:4 ir įgijo 16 taškų pranašumą (69:53), o po to, kai ketvirtą kėlinį pradėjo pelnydami 9 taškus iš eilės ir nutoldami iki 91:62, abiejų komandų treneriai ant suolo pasodino pagrindinius žaidėjus.

Oklando komandą į pergalę vedė Draymondas Greenas, pelnęs 28 taškus ir pataikęs 5 tritaškius.

Skaičiuojant nuo praėjusio sezono, „Warriors“ prieš „Cavaliers“ laimėjo jau septynerias rungtynes iš eilės ir tai daro vidutine 19 taškų persvara.

„Warriors“ komandai tai buvo 87-oji pergalė šį sezoną. Tiek daug laimėjimų iki šiol per vieną sezoną buvo iškovojusi tik Čikagos „Bulls“ komanda, kuri 1996-aisiais metais reguliariajame sezone laimėjo 72 kartus, o po to tapo ir čempione.

„Warriors“ nuo dar vieno rekordo skiria pergalė, o nuo antro iš eilės titulo – du laimėjimai.

„Warriors“: Draymondas Greenas 28 (5/8 trit., 7 atk. kam., 5 rez. perd.), Stephenas Curry 18 (9 atk. kam.), Klay Thompsonas 17, Leandro Barbosa 10. 

„Cavaliers“: LeBronas Jamesas 19, Richardas Jeffersonas 12, Kyrie Irvingas 10.

https://www.youtube.com/watch?v=6gx5-hyMUt4



Komentarai:

trololo
reik nx mest lauk is starto irvinga su love, visiski lavonai, kaip taip nesugebet zaist as nesurpantu
2016-06-06
+6
Atsakyti
lopai
t.y Love
2016-06-06
-3
Atsakyti
lopai
Patinka kai čia pusė kliedi apie blattą, kokia gynyba geresnė buvo ir pnš.. ;d Gynyba geresnė buvo dėl to, nes startiniam žaidė Delly ir Mozgovas vietoj Irvingo ir Curry, kurie žymiai geriau ginasi, ir tik po 3 grajaus small ball'as uždusino Cavsus. Px, kad Warriors dar geresnė komanda šiemet + jau turi pakankamai patirties žaidžiant tokiose rungtynėse. Beto, Blattas čia nieko nepadarytų, nes LeBrono komandoje treneris turi mažai įtakos žaidimui. Tikras finalas jau seniai baigėsi, kur OKC paleido titulą.
2016-06-06
Atsakyti
kunigas
Kausas nekausas,kiekvienam laisve nuomone reiksti,yra tavo zodziuose tiesos yra ir jo zodziuose tiesos.

Nepamirskim kaip thunderiai tvarkesi su gsw ir per plauka nepateko i finala jei butu dar buves 8 game'as manau butu buve dar kitaip.

Mano nuomone jei lebronas butu heatuose,didysis trejetas geriau atrodytu sitam finale.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-06-06
-4
Atsakyti
>flamboyant

kvr koks tu kausas, tai ziauru. :D jei nesuvoki, kad GSW yra kitam lygy uz visas tas tavo isvardintas komandas, tai nekomentuok isvis. Kobes neuzdengdavo??? :D cia isvis anekdotas. Lakers sugebedavo laimet net jei kobrickas mesdavo 30 proc. taiklumu, iki kol rimtesnes komandos neparodydavo tikro kokybisko kasio ir nepasityciodavo is Lakers zvaigzdyno, kaip 2004 Pistons ar 2011 m Mavs. sita GSW nunestu visas tas vakaru komandas be vargo, nes komandos efektyvumo lygis neregetose aukstumose. dauguma lygina su legendine Bulls, o jis cia matai Lakersus su Rocketsais auksciau iskele. :D
2016-06-06
+10
Atsakyti
Anksciau kai losdavo "showtime" lakers, ar velesnieji Lakers, legendiniai Bulls ar Rockets. Visos komandos turejo viena aisku ir stipru lyderi. Pavyzdziui M Jordan, M Johnson ar Shaq'as, veliau Kobe ar H Olajuwon pastoviai galedavo rinkti trigubus dublius, bet jie eidavo ir lupdavo varzovus. 30, 40 ar 55 taskai - taip turi atrodyti komandos lyderio rezultatyvumas. O ne kaip Lebronas, kuris losia ta triguba dubli ir komanda gauna i viena kasa. Kartais net atrodo, kad jis spiceliai taip daro. Kodel? Na pagalvokime patys, ar zmogus zaidiantis 7 karta finale ir 6 karta is eiles budamas 30 metu ir vdinamas vienu arba paciu geriausiu pasaulio krepsininku dar susiduria su bedomis kai pries ji statomas kazkoks gynejas? Su tokiais duomenimis, tokia masyvia patirtimi, tokiais lukesciais ir mokamais jam pinihais, jis turetu juodai dominuoti pries bet kurias komandas. Nebuvo niekada jokios net dvigubos gynybos kuri stabde Shaq'a, niekada niekas neuzdenge M Jordan'o ir tikrai niekas nesustabde Kobe's. Tai kaip sitas zmogus gali nepalosti pries kazkokius Klejus Tomsonus ir kitus bezus. Ir dar kazkas ji vadina geriausiu visu laiku krepsininku. Lebronas absoliuciai neiesko issukiu....prapiltas tas finalas jau jam, eilinis.
2016-06-06
-1
Atsakyti
kunigas
Ko gero akivaizdu kas bus cempionai.

Kam dar tos kalbos apie Duranta i GSW buvo?Panasu kad jiems antro lyderio nereikia. Jis ten degraduotu bet zieda uzsimautu.

Bet visgi gsw turi silpnu vietu ko ir neisnaudoja cavsai,Lue silpnas treneris,tenka pripazinti.tuti ivykti stebuklas jei cavsai atsigautu.Vienas gal laimes bet nedaugiau.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-06-06
-7
Atsakyti
Puikios Klay Thompson varžybos. Seniai neteko matyt jo šitaip atsidavusio ir pasiaukojusio gynyboje. Prieš Bronių gerai gynėsi. Pataikė ,kada reikėjo. Visa GSW komanda gynyboje atidirbo puikiai. Barbosa :D :D smagu matyt šitaip jį žaidžiantį..
2016-06-06
-5
Atsakyti
to to Byrono draugelis
Kaip matau tu sendien puikios nuotaikos,reiskia Zavackui jau nuciulpiai.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-06-06
+4
Atsakyti
..
BVyron pasirodys kai Cavs vienas is 2 rungtyniu laimes namuose nes GSW serija nores baigt Ouklende. Taigi po Cavs pergales islys tas pusdurnis klyks kad Cavs atgimimas ir serija ims o kai Ouklende bus 4-1 vel dings iki Liepos 1 transferu lango sitas kiausinis.
2016-06-06
-7
Atsakyti
P.S. Nesakau kad jie bloga maca suzaide bet tikrai turi rezervo sioj vietoj GSW :) O kaip Byrkon klykavo kad nepameis Curr ysu Klay ir viskas GSW :D Kaip matom 2 rungtynes ne pirmu smuiku groja abu bet Cavs sansu nera
2016-06-06
-2
Atsakyti
kasiogurunusisneki. kas yra padorios? kai sumeta 30-40 tasku? reik varzybas ziuret ir dar suprast, ka matai. :) bent jau Klay siandien suzaide tikrai gerai. nors ji daznai dvigubino, ne tik rado budu sumest sunkius metimus, bet ir gerai gynesi net pries Lebrona po susikeitimo. statsuose to nesimato, atrodo va Greenas pavare, o kad jo zmogus Klay'u vaikesi ir jam teliko sumest laisvam, jokie statsai neparodo.


Ziurejau as tas varzybas, sumete po beveik 20 pts bet taiklumas klay zemiau 50proc (kas si sezona tikrai nera geras macas jam toks taiklumas) abu po 4 klaidas, Curry baudu prisirinko ir puse laiko sedejo ne vien del to kad dauzo bet ir del prazangu. Nepavadinciau tai geru ju macu ir tikrai cia dar yra rezervas.
2016-06-06
-2
Atsakyti
TDaY
"Serija laimes Cavs 4-2. Neliudekite asiliukai, tiesiog Cavs yra zymiai stipresni."

"Beveik visi Cavs krepsininkai blogai sulose ir tai pralaimejo vos vos... Treciam kelinyje laimejo,bet ketvirtame issove kazkoks luzeris ir kariu. Bet kaip ir sakiau, sekanciame mace parodysime jiems visa savo zavesi :) Prisiminkite MANE BYRON'ą po kitų laimėtų rungtynių ;)))"

"Tu asileli turbut juokauji :))) Gaistu savo brangu laika tokiems kvaileliams atrasynedamas. Per kuria vieta Cavs zaide gerai isskyrus 3 penketo zaidejus??? Frye zaide vos 4 minutes, kai tuo tarpu per PO vidurkis jo 25 minutes. Smith net beveik nemetei krepsi. Pirmaji savo tritaski pataike besibaigiant 4 keliniui. Daug laiko uzims kiekviena vardinti. Esme, kad Cavs matesi neturi tikslo butinai laimeti pirmas rungtynes, jie norejo intriga padaryti, apsilti pirmose rungtynese. To pasekoje ir perdavimu vos padare 14, kai Cavs rez. perdavimu vidurkis per PO 27. Tritaskiai nekrito laisviems. O Warriors laimejo tik del to,kad fuksai kazkokiam nezinomam zaidejui pakrito. Paziurekite poryt varzybas ir prisiminkite mano isminti."
2016-06-06
+2
Atsakyti
Andrej
Jeigu taip blogai zais Cavaliers,tai Warriors sutriuskins lengvai 4-0.
2016-06-06
+4
Atsakyti
kasiogurunusisneki. kas yra padorios? kai sumeta 30-40 tasku? reik varzybas ziuret ir dar suprast, ka matai. :) bent jau Klay siandien suzaide tikrai gerai. nors ji daznai dvigubino, ne tik rado budu sumest sunkius metimus, bet ir gerai gynesi net pries Lebrona po susikeitimo. statsuose to nesimato, atrodo va Greenas pavare, o kad jo zmogus Klay'u vaikesi ir jam teliko sumest laisvam, jokie statsai neparodo.
2016-06-06
+3
Atsakyti
aKA
Su Blattu ir vienu LeBronu bent kova iki paskutines minutes buvo, o kas dabar? Tikiuosi NBA komandu vadovai supras po serijos, koki nuostabu treneri savo komandoje galejo tureti uz centus NBA mastais.
2016-06-06
+2
Atsakyti
Štai kas būna, kai atleidi Blatt'ą, pas jį bent gynyba puiki buvo. Čia tai bbž kas dedas. Anyway vis dar turi Cavs potencialo, manau ims abi namie.

O tokie išmatos, kaip Byron tik pritraukia heitinimą Cavsam... Stumkit ant to debilo, bet ne ant Cavs.
2016-06-06
+4
Atsakyti
Juozas
Vargsas tas Byron, tikriausiai nesirodys keleta dienu :)
2016-06-06
+5
Atsakyti
dievinu LeBrona
Karaliaus planas suveike,GSW budrumas užmigdytas puikiai,na dabar Klivlende tai prasides tikras krepšinis,krc žopa goldenams.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-06-06
+1
Atsakyti
SVEIKAS BYRON )))

KAIP GERA IS PACIO RYTO PAMATYTI SUDAUZYTUS CAVS

110:77 )))
2016-06-06
+6
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 44

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.