Ketvirtajame kėlinyje užstrigęs „Žalgiris“ paskutinę akimirką palaužė „Lietkabelį“

2017-10-29 16:20
  • „Žalgiris“ nugalėjo vienintelę iki tol nepralaimėjusią LKL komandą
  • Po trijų kėlinių pirmavę 80:61, paskutinį ketvirtį kauniečiai pralaimėjo 12:29
  • „Lietkabelis“ galėjo laimėti arba išplėšti pratęsimą, bet įstrigo paskutinėje atakoje
  • Kšištofas Lavrinovičius ir Lorenzo Williamsas praleido mačą dėl nugaros skausmų

Kauno „Žalgiris“ (8-1) ketvirtajame kėlinyje iššvaistė 19 taškų persvarą ir vos nepaleido pergalės iš rankų Lietuvos krepšinio lygos (Betsafe LKL) lyderių mače. Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai sekmadienį namie 92:90 (31:21, 21:22, 28:18, 12:29) palaužė Panevėžio „Lietkabelį“ (8-1).

„Lietkabelis“ mačui neregistravo Kšištofo Lavrinovičiaus ir Lorenzo Williamso, kurie buvo patausoti dėl nugaros skausmų, tačiau ir be jų kabinosi varžovams į nugaras.

Po trijų kėlinių „Žalgirio“ persvara buvo 80:61, bet tai ramaus gyvenimo ketvirtajame kėlinyje jiems negarantavo.

Foto galerija

Sustabdę „Žalgirio“ puolimą, panevėžiečiai vis labiau artėjo prie varžovų, kol po Vaido Čepukaičio dvitaškio komandas teskyrė du taškai – 90:92.

Kitoje atakoje Kevino Pangoso tritaškis net nelietė lanko, o po minutės pertraukėlės „Lietkabelis“ lemiamą ataką patikėjo Gary Taltonui. Ilgai laikęs kamuolį, jis galiausiai įstrigo „Žalgirio“ gynyboje, Kevinas Pangosas perėmė kamuolį ir išmušinėjo jį iki finalinės sirenos.

„Viskas ėjo pagal planą, – po dvikovos sakė Šarūnas Jasikevičius. – Žinojau, kad nelabai būsime švieži, kad su tokiu geru varžovu parodytume savo tikrąjį veidą. Bet iki trečio pabaigos kontroliavome rungtynes, dauguma taškų atidavėme ten, kur norėjome atiduoti.

Šitai komandai labai trūksta žudiko instinkto. Turime žaidėjus, kurie nelabai kovingi, ar nesupranta kiekvienos detalės svarbos. Gal nesupranta, kad šiame lygyje kiekvienas kamuolys svarbu? Bandome tai akcentuoti, bet nesigauna.“

Tris kėlinius mačą kontroliavęs „Žalgiris“ sėkmingai išnaudojo tris savo ginklus – Vasilije Micičių, Keviną Pangosą ir Antaną Kavaliauską, kurie kartu surinko 55 taškus. Po Kavaliausko dvitaškio 33-ąją mačo minutę „Žalgiris“ pirmavo 85:67, o dar 36-ąją minutę jų persvara buvo 91:76.

Visgi tada panevėžiečiai pakilo į šturmą ir „Žalgiriui“ per likusį laiką neleido pataikyti nė vieno metimo iš žaidimo. Taip per tris kėlinius pelnę 80 taškų, kauniečiai ketvirtajame sukrapštė vos 12, varžovams leisdami įmesti 29.

Po šio laimėjimo žalgiriečiai pakilo į pirmąją LKL turnyrinės lentelės vietą, žemiau nustumdami ilgą laiką pirmavusius ir iki sekmadienio dvikovos nesuklupusius panevėžiečius.

„Žalgiris“: Vasilije Micičius (7 rez. perd.) ir Antanas Kavaliauskas (7/7 dvit., 5/6 baudos) po 19, Kevinas Pangosas 17 (5 rez. perd.), Aaronas White’as 11, Paulius Jankūnas 7 (9 atk. kam.).

„Lietkabelis“: Gary Taltonas 20 (2/2 trit., 8/8 baudos, 9 rez. perd., 30 naud. bal.), Žygimantas Skučas 13, Simas Jasaitis 11, Žanis Peiners 9 (5 rez. perd.), Vaidas Čepukaitis 8.

„Žalgirio“ gretose tik 6 minutes žaidė Edgaras Ulanovas, kuris skundžiasi klubo skausmais.

Trenerių komentarai:



Komentarai:

BPN
Nė velnio Žalgiris nepalaužė to Lietkabelio - kiek paskutinių atakų neužpuolė? Kiek paskutinę atkarpą pralaimėjo? Turbūt teisingiau sakyti - išsigelbėjo arba pasisekė, nes panevėžiečiai paskutinėj atakoj susivėlė, nors galėjo persvert rezultatą. Nelinksmas vaizdas buvo.
2017-10-30
-14
Atsakyti
to vv
Zalgiris be startinio Ulanovo zaide ir be Bosto. Dziaukites kad Zalgiris dave jums proga sumazinti skirtuma nes visa laika Lietkabelis buvo su sudais lyginamas kad net Kavaliauskas dare ka norejo.
2017-10-29
+8
Atsakyti
vv
Lietkabelis be 2 starto žaidėjų žaidė, 2 geriausių žaidėjų Kšištofo ir Lorenzo. Jei jie būtų buvę, rezultatas būtų kitoks
2017-10-29
+10
Atsakyti
Cardinal red legion
Nu ka gera kova, gaila kad ant galo nepasiseke, gerai zalgirio zaidejai susikeite paskutine ataka. Siaip manau tikrai siuo metu 2 stipriausios komandos yra sios. Kurtis sake kad los tik vasari :D. Reikes pazet tvarkarasty ar nera rungtyniu su jais. Ziurint i tai kad nebuvo 2 pagr zaideju tai manau laisvai galim atsiimt panevezy. Svarbu gintis taip kaip paskutines 15 min ir pataikyt metimus
2017-10-29
+2
Atsakyti
JD
Visa laika juokiausi is apgailetino Cepukaicio. Va cia tai zaidejas kiauras. Net Kevalas ji per visur isniekino.
2017-10-29
-6
Atsakyti
JD
arturas97Kolkas zali nieko nepasieke, nes barca visur vsiiems is eiles pralaimi, jei partizan ir zvezda dar galima laikyti panasaus lygio komandomis, tai loko visa galva auskciau chimku


Debiliuk, Chimkai vtb tarp lyderiu kai loko sedi dugne. Zvezda Adrijos lygoje siaucia, o kazkoks partizanas ten aplamai yra patranku mesa. Nepavydziu tavo raudono sudo kruvai kai atvaziuosit i Kauna bei panevezi. Jau mateme kai net siemense bunat pervaziuoti.
2017-10-29
-3
Atsakyti
JD
arturas97zaliu pergale palanki rytui, nes kabelis jau per daug atitrukes, dabar antram ir treciam rate rytas apzais sias dvi komandas ir bus 1vt


Durneli, dar nesupratai kad tavo raudona meslo kruva neturi jokiu sansu nei pries Zalgiri nei pries Panevezi? Net sededamas bane toliau svaik.
2017-10-29
-22
Atsakyti
Rokas26Apie partizaną ir zvezdą, ir loka su chimki cia pavarei, EL komandos seniai tavo kibiro šiukšles tratina. O jūs dar nuo broze senių, bei nevėžio gavote, tad toliau sėdėk sklepe ir uostik klijus.


bilbao (tokia š komanda kad net pavadinimą primiršau) xD
2017-10-29
+14
Atsakyti
arturas97Kolkas zali nieko nepasieke, nes barca visur vsiiems is eiles pralaimi, jei partizan ir zvezda dar galima laikyti panasaus lygio komandomis, tai loko visa galva auskciau chimku


Apie partizaną ir zvezdą, ir loka su chimki cia pavarei, EL komandos seniai tavo kibiro šiukšles tratina. O jūs dar nuo broze senių, bei nevėžio gavote, tad toliau sėdėk sklepe ir uostik klijus.
2017-10-29
-4
Atsakyti
arturas97Kolkas zali nieko nepasieke, nes barca visur vsiiems is eiles pralaimi, jei partizan ir zvezda dar galima laikyti panasaus lygio komandomis, tai loko visa galva auskciau chimku


Ponuli, jie POA sutriuškine prieš tai, kuris šia savaitę Ulker (esamus EL čempionus) patvarkė. Rašai pievas kaip visada.
2017-10-29
+1
Atsakyti
arturas97
Kolkas zali nieko nepasieke, nes barca visur vsiiems is eiles pralaimi, jei partizan ir zvezda dar galima laikyti panasaus lygio komandomis, tai loko visa galva auskciau chimku
2017-10-29
+14
Atsakyti
visiems idiotams, kas ant milaknio varo - jus ne fanai, jus apgailetini marozai apsimetantys fanais ir tokiu siuksliu NIEKAM nereik, tuo labiau zalgiriui
2017-10-29
-4
Atsakyti
djgaffer
ZALGIRIS-MESLO KRUVA. MILAKNIS TIKRIAUSIAI TRENEREMS BYRKAS CIULPIA, KAD TIEK DAUG ZAISTI GAUNA
2017-10-29
+8
Atsakyti
arturas97
zaliu pergale palanki rytui, nes kabelis jau per daug atitrukes, dabar antram ir treciam rate rytas apzais sias dvi komandas ir bus 1vt
2017-10-29
Atsakyti
7even
Joks cia neatsipalaidavimas, matem paskutines minutes. Lietkabelis pradejo zaist gynyboj padoriai. Jei Lietkabelis butu toks blogas gynyboj, nebutu rezultatas 8:1 dabar. O ir du pagrindiniai zaidejai nelose. Apskritai, jokios kitos komandos pagrindinis izaidejas nera toks svarbus savo komandai, kaip kad Williamsas Lietkabeliui. Siaip tikrai nera tokio didelio skirtumo tarp Zalgirio ir Lietkabelio, kaip galejo atrodyt treciam keliny. Tikrai laukia idomus sezonas. O LR ir Neptunui reiktu pasitempt gerokai norint inest intrigos, nes dabar finalas aiskus.
2017-10-29
+1
Atsakyti
Jaska
Pradekit iš vidutiniu nuotoliu metyt,nx i ta medi lipat
2017-10-29
-5
Atsakyti
Zalgiris
Manau vietoje milo tuojau Aukstikalni pasiims nes baigia subresti o tas baigia nusenti, nes metiku reikia, Butkeviciu dar ir nafik tuo degradus uzseniecius
2017-10-29
-1
Atsakyti
jodaug netruko kad zale padla ciut neisrurino per visas skyles lita kabelio kurva--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Išsiimk iš subinės du šluotkočius po Loko ir Nevėžio, gal galvoje prašviesės.
2017-10-29
+8
Atsakyti
jo
daug netruko kad zale padla ciut neisrurino per visas skyles lita kabelio kurva

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-10-29
-30
Atsakyti
zirgai
kokio velnio Aukstikalni marinuoji iejo iskarto energijos inese +/- 17 geriausias aiksteleje
2017-10-29
-22
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 86

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.