Čempionų tvirtovė – apginta: Fosterio užkurtas „Rytas“ įveikė „Žalgirį“

2022-11-06 16:20

Ketvirtojo kėlinio pabaigoje 11 taškų pelniusio Marcuso Fosterio vedamas Vilniaus „Rytas“ 89:85 įveikė Kauno „Žalgirį“ ir nutraukė kauniečių septynių LKL pergalių seriją. Fosteris iš viso pelnė 34 taškus.

Marcusas Fosteris ketvirtojo kėlinio pabaigoje pelnė 11 taškų iš eilės, pataikė įspūdingą tritaškį likus žaisti 11 sek., ir jo vedamas Vilniaus „Rytas” (5-3) triumfavo Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL”) grandų derbyje.

Giedriaus Žibėno auklėtiniai Vilniuje 89:85 (23:27, 20:21, 20:21, 26:16) apgynė namų tvirtovę nuo Kauno „Žalgirio“ (7-1) ir svečiams išrašė pirmąjį pralaimėjimą vietinėse pirmenybėse.

Rungtynių herojumi tapęs Fosteris per 33 minutes pelnė 34 taškus (6/10 dvit., 6/9 trit., 4/5 baud.), atkovojo 5 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, padarė 4 klaidas bei surinko 31 naudingumo balą.

„Šios rungtynės parodė, kokia komanda galime būti, – po pergalės sakė Fosteris. – Prieš tai žmonės neigiamai apie mus šnekėjo, nes prastai žaidėme. Mes to buvome nusipelnę, bet su kiekvienomis rungtynėmis mes vis labiau susižaidžiame ir tobulėjame.“

Likus žaisti pustrečios minutės iki mačo pabaigos Fosteris baudų metimais išlygino rezultatą (79:79). Kitoje aikštės pusėje prametė Keenanas Evansas, o vėl prabilęs Fosteris pelnė 4 taškus paeiliui ir išvedė vilniečius į priekį (84:79).

Tiksint paskutinėms 42 sekundėms Evansas pataikė vieną iš dviejų baudų metimų, o netrukus Kevarriusas Hayesas pridėjo dar dvi baudas (82:84).

Likus 11 sekundėms Fosteris smeigė įspūdingą tritaškį, kuris skandino „Žalgirio“ viltis (87:82). Visgi Kauno komanda dar bandė kapstytis – Karolis Lukošiūnas likus 2 sekundėms antruoju bandymu pataikė tritaškį.

Tuomet kauniečiai dar spėjo prasižengti, bet Gytis Masiulis baudų metimais įtvirtino „Ryto“ pergalę.

„Visi žaidėjai gyvena tokioms rungtynėms, kad būtų joms pasiruošę, – pažymėjo Žibėnas. – Marcusas parodė savo geriausias spalvas tada, kai reikia. Sutapimas ar ne, jis kol kas sužaidžia svarbesnėse rungtynėse. Tikimės jo indėlio ir, vadinkime taip, eilinėse rungtynėse, nors dabartinėje situacijoje mums nebeliko eilinių rungtynių.“

Tai buvo pirmoji vyr. trenerių Kazio Maksvyčio ir Žibėno akistata istorijoje.

„Gana neblogai buvome rungtynėse. Tris kėlinius pavyko kontroliuoti rungtynes, – dėstė Maksvytis. – Manau, kad pralaimėjimą lėmė varžovų puolime atkovoti kamuoliai. Akcentavome ir tai, jog nesustabdėme Fosterio. Pabaigoje kažkiek pritrūko šviežumo, puolėme per daug statiškai, priėmėme blogus sprendimus ir varžovai perėmė iniciatyvą.“

„Rytas“ šiose rungtynėse vertėsi be Evaldo Kairio, kuris nerungtyniavo dėl sveikatos problemų.

Nuo pat rungtynių pradžios virė atkakli kova, kurioje Fosteris pataikė visus 3 mestus tritaškius ir leido „Rytui“ išsiveržti į priekį (21:18). Visgi prieš pat ketvirčio pabaigą žalgiriečiai spurtavo 9:2 bei perėmė mačo iniciatyvą (27:23).

Antrajame kėlinyje užsikūrė Ignas Brazdeikis, kuris tritaškiu suteikė kauniečiams 7 taškų pranašumą (42:35), tačiau Margiris Normantas, Fosteris ir Lukas Uleckas netrukus vėl tirpdė atsilikimą iki vieno taiklaus metimo (41:44).

Po ilgosios pertraukos atitrūkęs „Žalgiris“ įgijo 13 taškų persvarą (58:45), tačiau atkakliai kovoję vilniečiai likus 4 minutėms iki mačo pabaigos lygino rezultatą (74:74) ir visa intriga persikėlė į rungtynių pabaigą.

Kauno ekipos gretose išsiskyrė Ignas Brazdeikis, kurio sąskaitoje per 25 minutes buvo 18 taškų (3/7 dvit., 3/6 trit., 3/4 baud.), 3 atkovoti kamuoliai, 3 rezultatyvūs perdavimai bei 18 naudingumo balų.

„Rytas“: Marcusas Fosteris 34 (6/10 dvit., 6/9 trit., 5 atk. kam., 4 kld., 31 naud.), Martynas Echodas 12 (4/8 dvit., 8 atk. kam.), Margiris Normantas (5/5 baud.) ir Elvaras Fridriksson as (5/6 baud., 5 rez. perd., 4 kld.) po 10, Lukas Uleckas 7.

„Žalgiris“: Ignas Brazdeikis 18 (3/7 dvit., 3/6 trit., 2 blok.), Keenanas Evansas 12 (5/7 baud.), Edgaras Ulanovas 10 (0/5 trit., 5 rez. perd.), Kevarriusas Hayesas 9 (6 atk. kam.), Laurynas Birutis (5 atk. kam.) ir Arnas Butkevičius (2/3 trit.) po 8, Lukas Lekavičius 7.

Rungtynių apžvalga:

Marcuso Fosterio komentaras:

Giedriaus Žibėno komentaras:

Margirio Normanto komentaras:

Kazio Maksvyčio komentaras:

Arno Butkevičiaus komentaras:



Komentarai:

Kitų Ryto žaidėjų statistika šiaip sau. Kai vienas nesužais savo karjeros rungtynių, tai ką vėl į depresiją. Šiandien sveikinimai su pergale ir tikiuosi Žalgirio duotas dopingas padės FIBA rungtynėse. Tarptautinėse visada už Lietuvos komandą.
2022-11-07
-32
Atsakyti
Na Žalgiris kontroliavo rungtynes tris kėlinius bet po to prasidėjo Fosterio šou. Tiesiog leido jam žalgiris įsimėtyti ir viso gero. O Maksvytis gerokai aikštėje perlaikė Lukošiūną. Na suprantu nori auginti jauną žaidėją bet šiandien tas Lukošiūno laikymas ir buvo vienas iš elementų lėmusių Ryto pergalę.
2022-11-06
+9
Atsakyti
Maksvytis ar LT rinktineje ar uz Zalgirio vairo, niekaip nesustabdo priesininku lyderio. Visi suzaidzia vos ne karijeros macus. O ryto fanai... kazkas nerealaus, girdeti toki palaikyma yra maloniau uz pergale.
2022-11-06
-2
Atsakyti
lukosiuna kazys turbut laiko ne is gero gyvenimo. tai vienintelis zmogus komandoje kuris yra nominalus snaiperis. padare daug skyliu siemet zalgiris. o galejo vietoj birucio ir lukosiuno, dimsos, kalniecio tureti du normalius zaidejus. deja jau per velu ir dabar reikia rinktis kuria pozicija stiprinti. nors abiejose akivaizdzios skyles.
2022-11-06
-17
Atsakyti
Rytas visados turi geriausia zaideja aiksteja,kai Fosteris yra...ir bet kuri komanda kuri turi geriausia zaideja ,turi daug sansu laimeti....Fosteris vienas yra geresnis uz brazdeiki,evans ir Smits kartu sudejius...jei dar rytas pildysis geru Amerikieciu,nematau sansu zalgiriui si sezona...zalgiris is esmes komanda juodadarbiu ,be talento...
2022-11-06
+16
Atsakyti
PG
Pamirsk tu ta fosteri uz gero menesio jau jo nei kvapo cia nebus, net ir dabar po rungtyniu sake, kad jo tikslas eurolyga.
2022-11-06
-3
Atsakyti
šitas rungtynes gali apibendrinti vienas žodis- lažybos😆😆, sukelia priklausomybę, jeigu ką...😂😂😂
2022-11-06
-2
Atsakyti
Nusipelnė Maksvytis pralaimėti, jeigu Lukošiūnui leidžia žaisti pusę rungtynių. Tragedija. Iš jo jokios žvaigždės nebus. Aišku reikia paminėti, kad Kalnietis ir Cavanaugh irgi gavo žaisti, nors jie neturėtų. Dimša už visus tris geresnis, bet pažaidė tai 56 sekundes.
2022-11-06
+19
Atsakyti
uleckas lygu flopas, uleckas lygu flopas, uleckas lygu flopas...
2022-11-06
-19
Atsakyti
Nu bet tie ryto fanai...iš kur tokia pagieža pas jus? 😂 Vietoj to kad pergale džiaugtusi, niekina priešininkų komanda 😀 kaip mažvaikiai kokie
2022-11-06
-4
Atsakyti
PG
LKL'as svencia nes dar karta pavyko sukurt intriga tarp 10mln biudzeto komandos ir 2,5mln, kaip tai padaryti ? Eilini karta sezona pradek Vilniuje, pasirink tokia data, kad nuo paskutinio Zalgirio maco eurolygoje, but praejusios maziau nei 48h, na ir taip aplyginsi komandu sansus. Ir tik nesakykit, kad cempionai del to ir zaidzia pirmi namie, nes kiek pamenu per paskutinius bent 10 metu, tai Zalgiris derbi namie pradejo, tik pernai. Net ir 2018 final 4 sezone, Zalgiris kelis tokius pralaimejimus pasieme, tad sita praktika LKL'ui tikrai sekminga.
2022-11-06
-29
Atsakyti
Milašius net neslepia meilės šitai šampinjonų komandai :)
2022-11-06
+24
Atsakyti
Rytas dar pasipildys geru atletišku PF-SF (Jeff Garrett kaip variantas) už išpirka, o Lekūna+išpirka atiduos Jonavos Cbet-tui.
2022-11-06
+7
Atsakyti
Man ir nesuprantama.... Jis ta Lukosiuna myli?
2022-11-06
+4
Atsakyti
tragedija, komedija, pornografija. LT rinktine puikūs žaidėjai tragiškas treneris rezultatas nulis. Dabar visa tai keliasi į Žalgirį. Net jei buvo šiandien taupomi žaidėjai (prieš rytą žaidžiama ir negali būti jokio taupymosi) sprendimai tiesiog nepaaiskinami. Dimša minutės nežaidė, Ule Brazdeikis 3 kelinyje dinge, minutės nėra, Lukošiūnas žaidžia kiek nori ir kaip nori. tiesiog komedija ar tragedija rinkites patys. Didžiausia gėda patirta Žalgirio. įdomu kiek laiko prireiks tiek Žalgiriui tiek LT rinktinei susiprast...
2022-11-06
+12
Atsakyti
Na esi labai kvailas jei nematai kad komandos visiskai treneris nevaldo, apie minutines net nekalbu, o Žalgirio pergalės daugelyje epizodu del invidualiu pastangu :)
2022-11-06
-6
Atsakyti
tris kelinius zaide komandiskai, zalgiris nepasinaudojo proga pabegti nes zaide tiesiog kvailai ir skubotai. na o ketvirtam fosteris tiesiog pasieme ant saves ir istrauke. zalgiriui kaip ir pernai vel truksta vedlio. nors siandien ir gynybos nebuvo, beveik 90 praleistu tasku. rytas zaide gudriau, tie kritimai po kontakto kartais ties vaidybos riba, sieneles baudos aiksteleje kur gavo ne viena puolime zalgiris. tiesiog buvo zaista gudriai is ryto puses kas leido laikytis zaidime tris kelinius na o paskui visi viska mate. zalgirio lyderiai tokie kaip brazdeikis dar deja nera to lygio zaidejai, is toli metimas nestabilus o prasiverzime lipa i medi
2022-11-06
+18
Atsakyti
Nieko baisaus neįvyko,pirmas pralaimėjimas,bet mums svarbiausia yra EL,kur reikalai kol kas neblogai klostosi.Tik kas užkliuvo,tai Iggy žaidimas.Puikiai žaidė pirmus du kėlinius,jau net gynyboje gerai atstovėdavo,bet antroje pusėje visai pradingo.Trūksta dar jam to stabilumo ir geras pavyzdys turėtų būti Fosteris,kuris visas rungtynes žaidė aukščiausia pavara bei buvo nesustabdomas.Nieko,nuryjam karčią piliulę,komanda padarys išvadas ir toliau visas dėmesys į EL.
2022-11-06
-23
Atsakyti
teisingai, nuryk piliule, kuria atnese priziuretojas, apsiziok nyksti ir mars miegot. :D
2022-11-06
+26
Atsakyti
Krc nutrauksiu as ju financavima, atvaziuoja sone metu GM, sedi, tokius nupirkes kaip Lukosius, Kalnietis dar bando isbegti, nejaugi ble sunku nupirkti uz tuos pinigus viena koki gera? Ne, geriau Pensionatas.
2022-11-06
+18
Atsakyti
kita meta nupirks, o kas sumokės už kontrakto nutraukima ? kokius 300k už abu.
2022-11-06
-3
Atsakyti
O makulatura zino pries ka zaidzia, LKL lenteles vidutiniokai svencia lyg Eurolygos licenzija laimejo.
2022-11-06
+6
Atsakyti
Rytui verkiant reikia tikro Ketvirto
2022-11-06
+36
Atsakyti
apkirpo sparnelei biski žaliems nepavyks jau tokia kieta pahodne vaiksciot kawnase. foster 1vs5 pasieme si graju.
2022-11-06
-2
Atsakyti
turejo gaut malku kazkada, tik gaila kad nuo situ raudonskuriu :)) nu ka, praryjam karcia piliule ir vaziuojam toliau, zesim kaip eurolygoj eis :) su pergale rytfaniai :)))
2022-11-06
+23
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.