Chrisas Loftonas: apie į NBA patekti sutrukdžiusias sveikatos problemas, Stepheną Curry ir Cristiano Ronaldo

Karolis Dobrovolskas
„BasketNews.lt“
2017-03-10 16:32
Nuotr.: Fotodiena.lt
Nuotr. Fotodiena.lt

Klaipėdos „Neptūną“ supurčius skandalams, kuomet buvo atleisti keli krepšininkai, klubo direktorius bei administracijos darbuotojai, imta spėlioti, kaip komanda išgyvens iki sezono pabaigos.

Vasario pabaigoje uostamiesčio ekipa susigrąžino fanų numylėtinį Danielį Ewingą ir pasistiprino daug patirties Europoje sukaupusiu Christopheriu Loftonu.

30-metis snaiperis po truputį įsivažiuoja, o praėjusią savaitę skambiai apie save pranešė įskraidinęs 6 tritaškius į Kauno „Žalgirio“ krepšį. Jo vedamas „Neptūnas“ parklupdė LKL čempionus, kuriems vietinėje lygoje tai buvo pirmoji nesėkmė namie šį sezoną.

„Tai buvo geros rungtynės. Man labai patiko „Žalgirio“ arena. Tai viena geriausių arenų, kuriose teko lankytis Europoje. Geriausia turbūt yra Stambulo „Fenerbahce“ arena, man ten patiko“, – pirmuosius įspūdžius apie Lietuvos arenas atskleidė Loftonas.

Nors jo pasirodymas padėjo parklupdyti „Žalgirį“, jo neužteko klaipėdiečiams peržengti FIBA Čempionų lygos aštuntfinalio barjerą. Dainiaus Adomaičio auklėtiniai nusileido Liudvigsburgo „MHP Riesen“ krepšininkams ir pasitraukė iš tolimesnės kovos dėl taurės.

„Vokietijos komanda labai gerai gynėsi ir jie nusipelnė laimėti“, – apie pasitraukimą iš tarptautinio turnyro pasakojo amerikietis.

Loftonas šį sezoną dėl šeimyninių aplinkybių pradėjo be komandos. Atletas iš karto agentui pareiškė, kad naujos ekipos jam gali pradėti ieškoti tik sausio mėnesį.

„Turėjau šeimyninių problemų, todėl nutariau, kad iki Naujųjų metų niekur nevyksiu. Sulaukęs „Neptūno“ pasiūlymo nutariau jį priimti. Taip pat turėjau ir kitų variantų, tačiau šis buvo geriausias. Noriu padėkoti Klaipėdos komandai už suteiktą galimybę. Aš nežaidžiau pusę metų, man reikia laiko ir aš labai stengiuosi pritapti prie komandos“, – mintimis dalijosi Loftonas.

Krepšininkas tikina apie komandą supurčiusias permainas sužinojęs tik atvykęs į Lietuvą. Visgi tai jam nekelia problemų, nes šios naujienos jam aikštėje netrukdo.

Atletas per gyvenimą yra turėjęs kur kas rimtesnių problemų. 2007 metais būdamas trečiakursis ir atstovaudamas Tenesio „Volunteers“ komandoje Loftonas buvo labai arti patekimo į NBA lygą. Tais metais jis buvo išrinktas geriausiu NCAA Pietryčių diviziono krepšininku.

Krepšininkas ne kartą buvo renkamas į geriausių lygos krepšininkų penketukus. Demonstruodamas neįtikėtinus rodiklius, Loftonas atkreipė aukščiausių skautų dėmesį ir buvo atrinktas tarp 10-ies talentingiausių JAV atakuojančių gynėjų, kurie gavo kvietimą į Kobe Bryanto treniruočių stovyklą.

Loftonas buvo atrinktas kartu su tokiais talentais kaip Stephenas Curry, Wayne'as Ellingtonas, Geraldas Hendersonas.

„Curry buvo dvejais metais už visus jaunesnis, tačiau jau tuomet jis atrodė neįtikėtinai“, – prisiminimais dalijosi Loftonas.

Taip Loftonui NBA tapo ranka pasiekiama. Visgi viską sujaukė 2007 vasara išgirsta diagnozė – krepšininkas serga sėklidžių vėžiu.

„Šios medicininės problemos sutrukdė man patekti į NBA. Nutariau baigti universitetą, o ketvirtame kurse nebežaidžiau taip gerai, todėl praradau NBA klubų susidomėjimą. Po studijų dalyvavau Denverio „Nuggets“ treniruočių stovykloje, tačiau man ten nesisekė“, – mintimis apie skaudžią praeitį dalijosi Loftonas.

Profesionalo karjerą 2008 metais Loftonas pradėjo Turkijoje, kur apsivilko Mersino komandos marškinėlius. Debiutiniame sezone amerikietis su komanda pateko į atkrintamąsias, tačiau ketvirtfinalio serijoje 1-2 nusileido Ankaros „Turk Telekom“ ekipai.

„Pirmi metai buvo sunkoki. Buvau lengvame šoke, nes Turkijoje viskas gerokai kitaip nei JAV. Mano šeima mane nuolat palaikė, dažnai susiskambindavome. Ačiū jiems“, – apie pirmus metus užsienyje kalbėjo Loftonas.

Po pirmojo sezono profesionaliame krepšinyje 188 cm ūgio gynėjas dar kartą pabandė laimę prasimušti į NBA ir vasaros lygoje atstovavo Boston „Celtics“ ir Oklahomos „Thunder“ komandoms. Visgi jose gynėjui vietos taip ir neatsirado.

Antrąkart nepavykus įsitvirtinti stipriausioje pasaulio lygoje, Loftonas dar kartą pasuko į Europą ir apsivilko Vitorijos „Caja Laboral“ marškinėlius. Vėliau krepšininkas žaidė Madrido „Asefa Estudiantes“, Krasnodaro „Lokomotiv Kuban“, San Sebastiano „Lagun Aro GBC“, Stambulo „Bešiktaš“ ir Le Mano „Sarthe Basket“ komandose.

„Geriausia komanda, kurioje esu žaidęs neabejotinai, buvo „Caja Laboral“. Ten rungtyniavau su Tiago Splitteriu, Mirza Teletovičiumi, Marcelinho Huertas. Kalbant apie gyvenimo kokybę, man labiausiai patiko Stambule“, – apie savo klajones po Europą pasakojo Loftonas.

Turkija, kaip ir kitos šalys, kuriose Loftonui teko žaisti, savo populiariausia sporto šaka laiko futbolą. Gyvendamas Stambule amerikietis apsilankė šio miesto „Bešiktaš“ komandos rungtynėse.

„Aš labai mėgstu amerikietišką futbolą, tačiau žaisdamas Stambule lankiausi „Bešiktaš“ rungtynėse. Iš tiesų vienintelis žmogus, kurį žinau futbole, yra Cristiano Ronaldo, kurio vardas kaip ir mano tariasi "Kris", – juokaudamas pasakojo Loftonas. – Fanai Turkijos futbole yra neįtikėtini. Tiesa, didžioji „Bešiktaš“ futbolo fanų dalis mus palaikydavo ir krepšinio rungtynėse“.

„Žinoma, aš čia dar esu labai trumpą laiką, bet matau kokie sirgaliai yra atsidavę“, – gerų žodžių negailėjo Loftonas.



Komentarai:

djgaffer
As esu taboro vaikis. Syrka mano vitaminas

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-03-10
+1
Atsakyti
djgaffer
Daug matęs žaidėjas,kuris nepasidavė jį užklupusioms bėdoms.Rungtynės su Žalgiriu parodė,kad gali būti nebloga atsvara išvykusiam Baronui.
2017-03-10
+1
Atsakyti
bee
gydykites deeeegradai
2017-03-10
-5
Atsakyti
Matis pocius
Visi mate pries 2 dienas koki lavona isigijo neptunas...

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-03-10
-2
Atsakyti
jd
O impotenta isigyjo neptunas. Tiks nes ir komanda tokia pat

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-03-10
+4
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 5

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.