Juškevičius apie Kurtinaičio treniruotes: „Neatsimenu, kada teko tiek sportuoti“

2022-08-25 12:43

Rimo Kurtinaičio treniruočių sunkumą pabrėžęs Adas Juškevičius atskleidė, kad yra žaidęs kartu su vienu iš „Wolves“ legionierių.

Nuotr.: Wolves
Nuotr. Wolves

Naujai suburta „Wolves“ komanda aktyviai ruošiasi artėjančiam sezonui. Pirmoji pasirengimo stovykla įpusėjo, o ekipos žaidėjai jau ima į rankas kamuolius, nuo fizinės būklės gerinimo pereinant prie krepšinio technikos ir taktikos elementų.

Pirmasis prie „Wolves“ klubo oficialiai prisijungęs Adas Juškevičius pripažino, kad treneris Rimas Kurtinaitis, garsėjantis sunkiomis treniruotėmis, savo vardą pateisina, bet gynėjas neabejoja, kad išlietas prakaitas atsipirks sezono metu.

„Net neatsimenu, kada paskutinį kartą teko taip nemažai sportuoti, – neabejojo krepšininkas. – Kaip sakoma, jaučiasi, kad šarnyrai jau nori poilsio. Tikiuosi, kad tas sunkus darbas atneš vaisių. Nes tik per sunkų darbą gali pasiekti gerus rezultatus.“

Pasak jo, stovyklos pradžioje treneriai orientavosi į traumų prevenciją ir fizinės būklės gerinimą gryname ore, bet stovyklai įpusėjus vis daugiau laiko praleidžiama krepšinio salėje.

„Ne stebuklas, kad pirmose pasirengimo dienose ir savaitėse didžiausias dėmesys skiriamas prevencijai, fiziniam pasirengimui. Daug sportavome stadione, gan greit persikėlėme į sale, kur tęsiame fizinio pasirengimo darbus. Viskas vyksta apie fizinį pasirengimą, bet dabar, antrą savaitę, jau pradedame įeidinėti į krepšinį, į taktikas“,  – apie darbą treniruotėse kalbėjo Juškevičius.

Paklaustas apie naujais suburtos komandos mikroklimatą ir tarpusavio ryšių atsiradimą, vienas labiausiai patyrusių „Wolves“ žaidėjų neabejojo, kad svarbiausia yra įtraukti komandos legionierius, nes lietuviai krepšininkai vienas kitą pažįsta neblogai.

Jo nuomone, abu šiuo metu su komanda dirbantys legionieriai, tiek Ahmadas Caveras, tiek Hugo Invernizzi, neturės jokių problemų pritampant prie sudėtyje esančio lietuvių branduolio.

„Bandome juos integruoti į grupę, supažindinti su Lietuva. Jie labai puikūs vaikinai, klausosi. O tai yra svarbiausia. Jei esi žingeidus, nori viską kuo greičiau perprasti, tai reikia klausyti. Jie tą puikiai daro. Manau, kad viskas juda gera linkme. Tvarkingi, ramūs, neišsišokantys vaikinai, gerai perima žinias.

Aš su Hugo žaidžiau Prancūzijos „Nanterre 92“ klube, tai jį puikiai žinau. Problemų nekeliantis žmogus, geras žaidėjas. Ahmadas irgi yra visiškai ramus žmogus, naujokas Europoje. Jis nori čia įsitvirtinti. Labai puikiai dirba, klausosi nurodymu. Viskas yra gerai“, – gerų žodžių apie užsieniečius komandos draugus negailėjo Juškevičius.

Rungtynėmis su Prienų „Labas GAS“ kitą savaitę „Wolves“ komanda pradės draugiškų rungtynių ciklą.



Komentarai:

Labiausiai intriguojanti naujo sezono komanda.Ne vien dėl to,kad ką tik susikūrusi,bet ir dėl to,kas ją treniruoja ir kas joje žaidžia.Pažiūri į sudėtį ir tikrai matai,jog pusfinalį jie mažiausiai gali pasiekti,labai gerų žaidėjų nusipirko.O ką reiškia Kurtinaitis,niekam nereikia aiškinti.Taigi,laukia super įdomus sezonas.
2022-08-25
+3
Atsakyti
Sash
Su Zdovcu matesi Zalgiryje kai atvare grieztas treneris reikalauti sunkiu treniruociu, o sezono finise zaidejai liko be jegu. Toks pat ir Saras su traumuotais Barsos zaidejais. Elitinis treneris yra tas, kuris sudeda plana visam sezonui taip, kad atejus svarbiausiom rungtynem zaidejai dar fiziskai ir psichologiskai butu geroj stadijoj.
2022-08-25
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 4

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.