Itoudis: apie darbą su Gianniu ir „Bucks“ kišimąsi į rinktinės procesą

Donatas Urbonas
BasketNews žurnalistas
2022-11-24 16:43

Giannį Europos čempionato metu lydėjo 6 „Bucks“ asmenys ir nuolat stebėjo krūvio paskirstymą savo žvaigždei.

Nuotr.: Getty Images
Nuotr. Getty Images

Unikali galimybė vadovauti vienam geriausių pasaulio žaidėjų Gianniui Antetokounmpo buvo didžiulė mokymosi patirtis Graikijos rinktinės vyriausiajam treneriui Dimitriui Itoudžiui. Tačiau tai taip pat paliko klaustukų būsimam bendradarbiavimui.

Giannis Europos čempionate pelnydavo po 29,3 taško, atkovodavo po 8,8 kamuolio ir atlikdavo po 4,7 rezultatyvaus perdavimo, tačiau Giannį ir Graikiją Europos čempionato ketvirtfinalyje ketvirtfinalyje 107:96 sustabdė Vokietija.

„Reikia atlikti tam tikrus strateginius pakeitimus, susijusius su išsidėstymu aikštelėje ir prisitaikyti prie to, kaip varžovai stato sieną po krepšiu, kuomet FIBA krepšinyje nėra 3 sekundžių baudos aikštelėje pažeidimo. Tai greičiau Giannio korekcija, nes jis daug žaidžia iš savo instinktų, – apie patirtį su Gianniu Europos čempionate BasketNews kalbėjo Itoudis.

Giannis Antetokounmpo

Giannis  Antetokounmpo
Giannis  Antetokounmpo
MIN: 32.89
PTS: 30.5 (54.39%)
REB: 11.57
AS: 5.5
ST: 1
BS: 1
TO: 3.86
GM: 14

Ten reikia daug tobulėti. Jis turi tobulinti savo žaidimą Europos arenoje, dirbti su tam tikrais pakeitimais, kuriuos daro kitos komandos dėl savybių, įgūdžių, pranašumų ir trūkumų, kuriuos jis gali turėti savo žaidime. Jis turi būti atviras diskusijoms ir atrasti naujų būdų, kaip padėti komandai ir savo komandos draugams, todėl jis labai svarbus komandai ir chemijai.

Tačiau kalbant apie bendradarbiavimą, sakyčiau, kad jis buvo labai sklandus. Giannis nori būti treniruojamas. Viskas prasideda nuo jo nuolankumo. Jis stovi abiem kojomis ant žemės. Jis turi daug augti kaip žaidėjas ir jis tai žino. Faktas yra tas, kad jam patinka sportas ir jis yra gyvas to pavyzdys“, – pabrėžė treneris.

Itoudis turėjo keletą galimybių asmeniškai pasikalbėti su Gianniu per vakarienes. 

„Jis vis labiau bręsta. Jis patyrė daugybę smūgių Europos arenoje ir užaugo kaip vienas geriausių, jei ne geriausias pasaulyje. Laimėjo čempionatą ir daug asmeninių titulų. Vienintelis titulas, kurio jis nelaimėjo, yra tai. Medalis ir titulas su rinktine, – BasketNews sakė Itoudis. – Ir aš linkiu jam to. Nesvarbu, ar aš esu treneris, ar būtų koks nors kitas treneris.“

Patirtis su Gianniu buvo išskirtinė ir komandos valdymo požiūriu.

Milvokio „Bucks“ išsiuntė šešis žmones lydėti Giannį jam būnant su rinktine.

Tačiau Itoudis netiesiogiai suabejojo ​​NBA klubų dalyvavimu nacionalinėse komandose.

„Kalbant apie apie darbą su žmogumi, kuris yra NBA klubo žvaigždė, viskas yra kitaip. Man kasdien teko dirbti su šešiais žmonėmis iš „Bucks“ dėl to, kaip turi būti paskirstomas Giannio krūvis ir panašiai.

Tai nėra taip, kaip yra su Europos žaidėjais. Galbūt mes priartėsime prie to, kad „Olympiakos“ pasakys: „Darykite su Slouku taip“. Galbūt „Partizan“ sakys: „Darykite su Papapetrou šitaip“. Arba „Fener“ ateis ir pasakys: „Taip elkis Calathesu“, – užsiminė Itoudis.

Paklaustas, ar tai geras, ar blogas dalykas rinktinių krepšiniui, Itoudis paliko klaustukų.

„Nežinau, palieku tau, FIBA, ir visiems pagalvoti“, – atsakė Itoudis.

BasketNews šaltinių teigimu, „Bucks“ nuolat bendravo su Graikijos krepšinio federacija dėl Giannio žaidimo laiko paskirstymo pasirengimo EČ etape.



Komentarai:

Anonimas
Tai aisku kad Bucks kisis i rinktine :D geriausias zaidejas NBA lygoje i kuri kisa desimtis milijonu per sezona. Cia tau ne koki Hernangomeza leist i rinktine. Davai tada Bucks nesikisa, o Itoudis padengia zala Bucksam, jeigu Giannis gauna trauma ir praleidzia NBA rungtyniu. Is karto Graikijos rinktinei bankrotas, bet va taigi nesikiso Bucks i ju reikalus.
2022-11-24
-4
Atsakyti
Jurgis
futbolo pvz nelabai tinka, nes fifa liepia zaidejams zaist, moka bapkes ir ta pati fifa galetu bet koki kluba ismest uz nepaklusima
2022-11-24
+2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 4

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.