Mačiulis: „Kėdainių komanda labiau norėjo, kad žaisčiau, o ne treniruočiau“

2021-09-13 09:47
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Sportbačius ant vinies šią vasarą pakabino kovingasis Jonas Mačiulis. Kaip sako pats krepšininkas, apie šį sprendimą jis galvojo jau nuo praėjusių metų, o birželio 9 d. iškovojęs Graikijos lygos bronzą, žinojo, jog tai buvo jo paskutinės rungtynės.

Dabar Mačiulis pradeda naują gyvenimo etapą ir jungiasi prie Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ klubo, kur užims konsultanto pareigas ir savo patirtimi dalinsis su jaunimu.

„Mintis apie karjeros pabaigą buvo brandinta nuo pernai metų. Kai šią vasarą sužaidėme paskutines rungtynes dėl trečios vietos su Patrų „Promitheas“, žinojau, kad tai buvo paskutinės rungtynės.

Jonas Mačiulis

Jonas  Mačiulis
Komanda: Atėnų AEK
Pozicija: SF
Amžius: 36
Ūgis: 200 cm
Svoris: 98 kg
Gimimo vieta: Kaunas, Lietuva

Vėliau buvo atsiradę pasiūlymų, kurie įnešė šiek tiek dvejonių, bet mano sprendimas jau buvo priimtas.

Su Kėdainių komanda kalbėjomės dar liepos mėnesį. Žinoma, jie labiau norėjo, kad žaisčiau ir savo patirtimi su jaunimu dalinčiausi aikštelėje, tačiau mano patirtis rodo, jog veteranas tarp jaunų žaidėjų aikštelėje atrodo ir pats jaučiasi nekaip, todėl aš priėmiau kitą sprendimą“, – pasakojo Mačiulis.

36-erių buvęs krepšininkas atskleidė, jog buvo ir daugiau kalbų su kitais Lietuvos klubais.

„Buvo taip pat pasiūlymas iš Jonavos klubo, dar gegužės mėnesį, kuomet jie pateko į LKL, bet daugiau iš vadybinės pusės. Gandų apie Utenos klubą buvo, bet net nesakyčiau, jog pateikė pasiūlymą. Gal čia Lietuvoje ir skaitosi pasiūlymas, bet ten, kur žaidžiau, ne taip pasiūlymai buvo daromi“, – atviravo Mačiulis.

Artėjantį sezoną Kėdainių klubas turi aiškius tikslus tiek komandiniuose rezultatuose, tiek individualiai kiekvieno žaidėjo auginime.

„Iš komandos tikimasi, kad rodytų žaidimą, leidžiantį likti lygoje, o idealus variantas – atkrintamosios. Kalbant apie žaidėjus, tai tikslas – juos subrandinti ir pakelti į aukštesnį lygį“, – kalbėjo Mačiulis.

Pokalbis su Jonu Mačiuliu:



Komentarai:

djgaffer
Ta Mačiulio karjeros pabaiga gal nebuvo taip labai netikėta,kiek netikėta tapo jo pasirinkimas eiti į Nevėžio vidinę virtuvę ir tapti konsultantu.Juk dažnai karjeras baigę žaidėjai gerai pailsi,su šeima pabūna,tiesiog atsiriboja nuo krepšinio.O čia taip iš karto į Nevėžio konsultantus,praktiškai be jokio poilsio.Na,svarbu turės ką veikti po karjeros pabaigos.
2021-09-13
+1
Atsakyti
Anonimas
grybas Maciulis gerai kad neeme jo Maskoliunas
2021-09-13
-4
Atsakyti
pff
turejo dar zaist, gaila...
2021-09-13
-1
Atsakyti
l0l
"mano patirtis rodo, jog veteranas tarp jaunų žaidėjų aikštelėje atrodo ir pats jaučiasi nekaip" - jankunai neisizeisk
2021-09-13
-5
Atsakyti
abcdef
Tikrai dar zengs i aikstele. Pamatysit :D
2021-09-13
+4
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 6

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.