Motiejūnas – apie derybas su Evansu ir Dimšos bei Kalniečio likimą „Žalgiryje“

2022-07-14 10:29
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Beveik įpusėjus vasarai, Kauno „Žalgirio“ klubo direktorius Paulius Motiejūnas darbus trumpam perkėlė į JAV, kur Las Vegaso mieste stebi žaidėjus, rungtyniaujančius NBA Vasaros lygoje.

Jungtinėse Valstijose Motiejūno neaplenkė ir su „Žalgirio“ komanda susiję darbai. Būtent Las Vegase buvo užbaigtos derybos su įžaidėjo Keenano Evanso agentu. Po sėkmingų pokalbių amerikietis tapo naujuoju komandos atakų organizatoriumi.

Motiejūnas apie derybas su Evansu bei kitas „Žalgirio“ komandos aktualijas bendravo su „Žalgiris Insider“ laidų vedėju ir krepšinio komentatoriumi Ryčiu Kazlausku tinklalaidėje #ŽalgirisOnAir+.

Mantas Kalnietis

Mantas  Kalnietis
Komanda: Kauno Žalgiris
Pozicija: PG
Amžius: 35
Ūgis: 196 cm
Svoris: 89 kg
Gimimo vieta: Kaunas, Lietuva

„Kontrakto suderinimas su Keenano Evanso buvo lauktas ilgai. Derybas pavyko pabaigti man būnant čia, JAV. Žaidėjas turi ispaną ir amerikietį agentus. Su amerikiečiu dar buvome susitikę ir pakalbėję apie ateitį bei pabaigėme visus techninius dalykus.

Kaip bebūtų, kalbėjome daug – ir aš kalbėjau, kalbėjo ir Tyleris Cavanaugh, kuris pasakojo Evansui, kaip viskas yra Kaune. Jie nėra pažįstami, tačiau norėjau, kad su krepšininku pasikalbėtų užsienietis, jau žinantis, kokia situacija yra Kaune. Derybos galbūt ir nebuvo sudėtingos, bet informacijos pateikimas ir supažindinimas su klubu buvo svarbus niuansas. Iš jo pusės buvo svarbu susitarti su Tel Avivo „Maccabi“. Intensyvus bendravimas vyko dvi savaites“, – pasakojo Motiejūnas.

„Žalgirio“ klubo vadovas atskleidė, kad šią vasarą žaidėjų rinkoje komandai kol kas sekasi susitarti su vienais pagrindinių kandidatų, kuriuos yra išsikėlę skirtingoms pozicijoms.

Sudėties rebuse dar liko neišspręstas atakuojančio gynėjo klausimas. Vienas iš kandidatų, apie kuriuos Motiejūnas žiniasklaidai yra kalbėjęs ir anksčiau – buvęs žalgirietis Marius Grigonis.

Nors viešojoje erdvėje buvo skelbta apie krepšinio susitarimą su Atėnų „Panathinaikos“ klubu, Motiejūnas aiškino, kad kol kas žaidėjas nėra priėmęs sprendimo, nors „Žalgirio“ galimybės jį prisivilioti neauga.

„Nuo ryto susirašinėju su agentu ir prieš pusvalandį parašė, kad sprendimas dar nėra priimtas, o medijoje vyksta situacijos komentavimas. Turime tos vilties, bet neslėpsime, kad jos yra mažai. Jeigu vakar situacija buvo 50 prieš 50, bet matant kaip situacija eskaluojasi, manau, kad mūsų šansai mažėja. Yra dar du variantai į poziciją, tad tikimės, kad jeigu ne Marius, bus kažkas iš trijų aukščiausių pasirinkimų“, – situaciją nušvietė Motiejūnas.

Kalbėdamas apie kitus žaidėjus komandoje, „Žalgirio“ vadovas patvirtino, kad yra planuojama sudėtyje išlaikyti Karolį Lukošiūną ir Tomą Dimšą.

Be to, Motiejūnas plačiau pakomentavo ir Manto Kalniečio, turinčio galiojančią sutartį su klubu, situaciją.

„Situacija su Mantu (Kalniečiu – past.), kad jis pilnai pagis po tos operacijos, kurią turėjo. Šitą sezoną mes suprantame, tą turi suprasti ir fanai, kad jis forsavo sugrįžimą ir nebuvo pilnai išgijęs ir atsigavęs.

Dabar dar vasarą viskas gyja, su juo kontaktuojame, jis nuolat sportuoja ir stiprina koją. Prasidės sezonas ir matysime. Mantas tikrai yra tas žaidėjas, kuris nori įrodyti, kad dar gali žaisti. Mes tą šansą jam turime suteikti ir suteiksime. Viskas yra jo rankose. Tikrai netikiu, kad Mantas yra tas žaidėjas, kuris sėdės ant suolo ir lauks sezono pabaigos. Bet dabar žiūrime taip – tikiu, kad gali būti trečias įžaidėjas ir žaisti savo dešimt minučių bei padėti komandai“, – aiškino Motiejūnas.

„Žalgirio“ sudėtis:

Kauno „Žalgiris“

Pozicija Žaidėjas Kontraktas
PG Mantas Kalnietis Iki 2023 m.
PG Lukas Lekavičius Iki 2025 m.
PG/SG Keenanas Evansas (naujiena) Iki 2024 m.
SG Karolis Lukošiūnas Iki 2023 m.
SG Tomas Dimša Iki 2022 m. +1
SF/PF Edgaras Ulanovas
Iki 2024 m.
SF/PF Arnas Butkevičius (naujiena) Iki 2024 m.
PF Rolands Šmits (naujiena) Iki 2024 m.
PF Tyleris Cavanaugh Iki 2023 m. +1
C Joffrey Lauvergne'as Iki 2022 m. +1
C Laurynas Birutis (naujiena) Iki 2024 m.
Treneris Kazys Maksvytis (naujiena)
Sutartys baigėsi: Tai Websteris (naujiena), Janis Strelnieks (naujiena), Artūras Milaknis, Paulius Jankūnas (baigė karjerą), Regimantas Miniotas (negrįš), Nielsas Giffey (naujiena), Marekas Blaževičius (negrįš), Joshas Nebo (negrįš)
Gali palikti: Joffrey Lauvergne'as (naujiena), Artūras Milaknis
Domina: Marius Grigonis, Calebas Homesley, Dariusas Thompsonas, Kevarriusas Hayesas (naujiena)


Komentarai:

svog erinis Motiejūnas nustekeno komandą pernai iki gėdos žymos, tačiau ir toliau varkes suka su brangiais nacionaliniais seniais. Kiek gauna Kalnietis db? su visa pagarba Mantui už praeities nuopelnus jis ne tik, kad Eurolygos lygio netraukia, jis ir LKL pakaitiniu stipresniam klube gal nelabai jautemptų? Toliau, gerbiamas Jankis paskutinius du metus aikštėje jau buvo outsider, bet gaudavo normalaus 4nr algą. Dabar iškart Paulių Paulius pasodino į klubo administraciją. Valio- aš už, bet labai norėčiau žinot, kiek P moka P? Žalgiris ir toliau Eurolygos dugne, nes už tas P varkes buvo galima įsigyti normalų sg, o dabar galėsit mėgautis vaiko Lukošiūno ar blankaus Dimšos ar suvargusio Kalno šou. Su tokia gynėjų linija: Kalnas, Lukošiūnas, Dimša mėgausitės ir toliau lūzerių role. Galit minusuot vaikai, bet išsisaugot mano komentarą ir paskaitykit po 4 mėn:)
2022-07-16
-1
Atsakyti
jei kalnietis 300k+ gauna tai wtf, jau pensija jam moket turetu ir dar alga gauna.. skelt per puse viska arba siust i vilkus lkle pasidraskyt
2022-07-14
+8
Atsakyti
Jei ne Marius bus kazkas is triju auksciausiu pasirinkimo
2022-07-14
+12
Atsakyti
Pagarba Motiejunas Kad Cavanaugh pakalbejo su Keenan Evansu
2022-07-14
+6
Atsakyti
Kada buvo kalbeta su Ryciu Motiejunas 😀😁 dar turejo vilties del Grigonio kai jau Buvo skelbta kad Pao laumejo
2022-07-14
-5
Atsakyti
svogeriu krastas.
2022-07-14
-4
Atsakyti
Supraskite pagaliau,kad kitas sezonas bus toks persitvarkymo,bus bandoma nuplauti tą gėdą,patirtą praeitą sezoną.Todėl nereikia tikėtis,kad Žalgiris,po tokių tragiškų metų,staiga šaus į viršų ir iš karto pateks į EL PO.Po visų nesąmonių reikės po truputį kilti į viršų,todėl reikia suprasti,kad kardinalaus šuolio nebus.Jau tokie keisti tie fanai,jokio mąstymo,po tragiškų metų jie jau nori vos ne F4.Atsibudkite ir pradėkite pagaliau domėtis krepšiniu bei kokios tendencijos ten vyksta,o ne svajonėse gyvenkite.
2022-07-14
+6
Atsakyti
Šiaip nekomentuoju,bet dabar jau nebėra kantrybės. Palaikau Žalgirį nuo pat vaikystes.Kiek dar Motiejūnas savivaliaus Žalgiryje???Kalnieciui kaip trečiam pg mokėti 350k atlyginimą??? Davė kontraktą jam tokį,nes yra draugeliai, tikrai yra jaunų pg sistemoje kurie galėtų žaisti kaip 3 pg ir tobuleti. Suprantu,kad Kalnietis nusipelnė karjerą baigti Žalgiryje nu bet ne už tokius pinigus. Tas pats su Milakniu. Motiejūnas per interviu pasakė,kad tikrai Milakniui atsiras darbo vieta kai pabaigs karjerą,uz ka??Jis kazkoks treneris ar specialistas??Nieko gero nebus kol bus komandoje "svogeriavimas" Jei būtų protinga sutartis sudaryta su Kalniečiu tai gal dabar išeitų ir Grigoni prisivilioti ar kokį kitą gerą žaidėją. Ir čia tik pora pavyzdžių,o kiek neišlenda į viešumą.
2022-07-14
+14
Atsakyti
su kalnieciu akivaizdu kad tai pinigu plovimas. na bet leiskim zmonem administracijoje uzsidirbti. normalu kad jie nori gyventi geriau.
2022-07-14
-14
Atsakyti
Basketnews administracija uzdrauskit rasyti komentarus zmonems iki 21metu
2022-07-14
+18
Atsakyti
Šiemet eurolyga bus, kaip niekad stipri ir reikia mažiausiai trijų gynėjų eurolygos lygio, Evansas yra, tai dar bent dviejų. O, ką veiks kalnietis, dimša, lukošiūnas neaišku.
2022-07-14
-3
Atsakyti
Trečias ižaidėjas tokiam klube, kai Žalgiris, turi būt jaunas su perspektyva, o ne žaidėjas, kuris vėluoja karjera baigt. Ne Rubštavičiu reikėjo skolint o Kalnietį.
2022-07-14
+39
Atsakyti
Buvo rašyta,kad Rubstavicius paliko Žalgirio sistemą ir pasirašė sutarti su lietkabeliu. As ne treneris,bet turbūt Motiejūnas ir kiti atsakingi žmonės mato,kad Kalnietis vertingesnis zaidejas.
2022-07-14
+2
Atsakyti
na metu gmas svarbu visiems savo draugeliams toliau moka simtais tukstanciu uz nukarsinima ju, viena jau pabaige, liko dar vienas, ir kiti zaliakraujai dimsos ir lukosiunai biruciai...koks pinigu plovimas cia ziauru
2022-07-14
-6
Atsakyti
Atsimenu žmonės, kurie kažkada kreivai žiūrėjo į žmogų, kuris pasakė, kad Dimša ir Butkevičius bus Žalgiryje.. Bet matyt to žmogaus prognozės išsipildė.. Ir dabar visi, kurie iš jo juokėsi, gali verkti kampe tyliai.
2022-07-14
-20
Atsakyti
Prieš metus laiko krepšinyje.net tokios prognozės buvo skeptiškai vertinamos :)
2022-07-14
-5
Atsakyti
Is esmes Motiejunas zalgirio fanams pasake apie Dimsai,Lukosiunus,Kalniecius ir t.t. is esmes ta pati Motiejunas sako,ka yra pasakes Mike Tyson: Mike Tyson's "I 'll fuck you till you love me,fagg*t!!" Motiejunas tiesiog sako,as jus du.lkinsiu su kalnieciu ir jo 350K alga tol kol jus mane pamilsite
2022-07-14
-8
Atsakyti
o, vel CFO Zalgirio parase komentara. aciu.
2022-07-14
-1
Atsakyti
3 izaidejas tokiam ubagu klube kaip zalgiris turi but ne pensininkas su ispusta alga, o jaunas perspektyvus krepsininkas kuris prides energijos. tada liks pinigu geresniem rotacijos zaidejams. o ka gali duot vos paslenkantis kalnietis?zalgiris neprivalo nieko jam, praejusi sezona gavo alga uz nieka,tai dar metus ta pati daryt leis direktorius?
2022-07-14
+37
Atsakyti
Zemaitis??Normantas?? kad jie uz kalnieti sioje stadijoje tikrai neprastesni cia faktas...algos abiejiu 3 kartus mazesnes uz kalniecio,ir dar pakankamai jauni,kad galima butu tiketis kad issaugs geras eurolygos atsarginis
2022-07-14
+14
Atsakyti
neblogai i akis visiem pila.. Mes norim konkurencingos komandos EL ir tikrai nieko neprivalome suteikti Mantui, jei jo sveikata jam neleidzia to padaryti. Jo zmona jam privalo, visi kiti ne!!! Lukosiunas keiksmazodis, 4 metus komandoje - nemoka kamuolio varytis, fiziskai yra daug silpnesnis net uz mila, be suolio - Motiejunai keiksmazodis ka tu cia pasakoji visiem ? Yra visokie krivai , rubstaviciai, leleviciai ir dar bbz kiek jaunu, tai jei jie lakstys, bet bus aisku kodel pralosiam.
2022-07-14
+30
Atsakyti
kekvienoje komandoje turi turėti snaiperi,išėjo milaknis tai dabar vietoj jo lukosiunas,nesuprantu dėlko jis jum nepatinka,aisku neturi kuno ir taip toliau... bet jugi jis nezais ten po 10 min,įleidinės kaip milakni,5min jei pakris gaus daugiau viskas su juo gerai kaip 3sg,tik problema yra dimša su kalnu
2022-07-14
+16
Atsakyti
Bet jus rimtai pasiziurekite i zalgirio sudeti ir rimtai ziuredami sakote jo gera sudetis...
2022-07-14
+4
Atsakyti
Dimša ir Lukosiūnas ? Supraščiau, kad viena iš jų rinktūsi, o čia abu... Kalnietis 10min 3 įžaidėjas, kuris uždirbs ~300k :DD
2022-07-14
+38
Atsakyti
siaip kalniecio alga 350K
2022-07-14
-6
Atsakyti
Pagarba, kad pavyko siais metais prisivilioti Evans. Tikekimes ir SG neblogas atvaziuos, nes su Grigoniu sansai minimalus.
2022-07-14
+17
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.