Paaiškėjo „Ryto“ ir „Juventus“ varžovai Čempionų lygoje

2021-07-07 12:48
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Šveicarijoje įvyko FIBA Čempionų lygos burtai, po kurių savo varžovus sužinojo du Lietuvos klubai – Vilniaus „Rytas“ ir Utenos „Juventus“.

Nuo atrankos kovas pradėsiantis „Juventus“ pateko į trečiąją grupę ir pirmajame etape susitiks su Kapfenburgo „Bulls“ klubu iš Austrijos. Pergalės atveju antrame etape Žydrūno Urbono lauktų Bambergo „Brose“ barjeras.

Norint patekti į pagrindinį turnyrą, uteniškiams reikės įveikti tris varžovus. Galimi oponentai lemiamame etape – Talino „Kalev“, Lisabonos „Sporting“ ir Baro „Mornar“.

Šį sezoną metami dvitaškiai

48%
18,2
Pataiko: 18,2
Taiklumas: 48,0%
Vieta lygoje: 28
Geriausias pasiekimas: 22
Blogiausias pasiekimas: 13
Daugiausia pataiko: Martynas Echodas

Atrankos turnyras:

Nuotr. FIBA

Sėkmės atveju „Juventus“ patektų į F grupę, kurioje – Strasbūro IG, Ostendės „Filou“ ir Bursos „Tofaš“.

Tuo metu „Rytas“ pateko į H grupę, kurioje jų laukia Stambulo „Bešiktaš“, Oldenburgo „EWE Baskets“ ir Burgoso „San Pablo“. Būtent pastarieji du sezonus paeiliui laimėjo Čempionų lygą.

Į kitą etapą pateks po geriausią grupės komandą. Tuo metu antrąją ir trečiąją vietas užėmusios komandos žais įkrintamųjų turnyre dėl galimybes žengti toliau.

Pagrindinio turnyro grupės:

Nuotr. FIBA



Komentarai:

Juvei nepasiseke su Bambergu, bus sunku juos praeiti; nors bundeslygoj jie nebera ta jega, kuri buvo, bet bus renkamas vokieciu jaunimas bei su patirtimi bei silpnesnese lygose atsiskleide uzsienieciai, prisjunge keli geri vietiniai zaidejai kaip Hundt bei Heckmann, kitaip sakant - ta pati kryptis, kaip ir praejusius 2 sezonus. Ryto grupe nera baisi palyginus, bet labai nemaloni. Burgos keisis labai smarkiai, naujas treneris Tabak, kurio stilius visiskai priesingas nei Panarojos, lieka daug veteranu (Renfroe, Benite, Huskic, Rabaseda), bet bus ir daug nauju veidu. Oldenburgas taip pat keisis - vel imami jauni vokieciu zaidejai, liks keli zinomi veidai, bei vel kaip ir Bamberge, imami bus dar neatsiskleide uzsienieciai arba jau Bundeslygoje zaide. Visumoj visos komandos bus kaip po ir naujos (nieko nezinau del turku), tai viskas priklausys nuo Ryto komplektacijos bei ar bent jau pasiims izaideja, geresninei Bickauski ar Girdziuna. Bet sezono pradzioj, kol dar komandos bus nesusizaidusios, visu galimybes lygios ziurint is sio komplektacijos momento.
2021-07-07
+3
Atsakyti
Anonimas
kupsas pakeluj i ryta.
2021-07-07
+2
Atsakyti
Anonimas
Burtai O Tai Dar Lietkabelio Neptuno burtai turi but
2021-07-07
-2
Atsakyti
Bet tai kaip Juventus su buliais zais is Čikagos
2021-07-07
+2
Atsakyti
Anonimas
Opa rytukas vel paskutiniai :DDD nors ten jiem ir vieta, tai nk nenustebins
2021-07-07
+4
Atsakyti
Anonimas
Gaila Juventuso, bet begalo smagu kad projektelis pakliuvo ir padoresne grupe. Bus ismesti ir siemet jau po grupiu. Jie neigalus Vef nugaleti tai cia kalbeti apie pergales pries Besiktas, Ewe ir Burgosa nera prasmes. Liks 4 vietoj su 1 pergale jei pasiseks. Tik nesuprantu tos kibiro lygos sistemos, kodel Brose atrankoje. Juk jie kaip Rytas isdave eurolyga ir perbego i Fiba mesla del pinigu. O dabar yra kisama i atrankas. Pozityvo tik tiek kad reiskiasi ir Ryto laukia toks pats likimas ir po keliu sezonu varzysis atrankoje su visokiais austrijos, kipro ar albanijos klubais. Ir bus visu pamirstas nusysiotas kampas europos krepsinio brome. Dar laukiam ir naujo klubo vilniuje, kas dar labiau pagilintu sito lietuvos krepsinio pulinio uzdegima.
2021-07-07
-2
Atsakyti
Anonimas
nu ka juventuso laukia nuostabus europinis sezonas su 2 varzybomis :)
2021-07-07
-1
Atsakyti
eina nafik, sakes juvei nes pasirodo pries bamberga jau antram etape pries bamberga los. idomu ka jie veikia atrankoj??
2021-07-07
-2
Atsakyti
Nuotrauka neatitinka naujienos turinio.
2021-07-07
-3
Atsakyti
PULKOVSKIS
Vilniaus Ryto tikslas titulai - 1 vieta LKL ir 1 vieta Fiba Čempionų lygoje, tai super klubas kuriam keliami tik aukščiausi tikslai,čia ne eurolygos turnyras kur žaidžia Cask, Barcelona, Anadolu, Real, kad būtu neimanoma, va Žalgiriui eurolyga tai neimanoma misija, gali sakyti biudžetas sumažėjo tad tikslas pakartoti bent praeito sezono 11 vieta (11-14 vieta eurolygoje), vargu klausimas ar įmanoma pakartoti praeito seono pasiekima 11 vieta,kai dar buvo Volkupas, Grigonis, Heyes, o su dabartiniais žaidėjais, tai Žalgiriui reikia galvoti kaip apginti išsaugoti LKL čempionų titula kas bus itin sunku nes Rytas sustiprėjo su Žibėnu, o Žalgiris susilpnėjo praradęs savo lyderius.
2021-07-07
-2
Atsakyti
"įkrintamųjų turnyre"? geras terminas :)
2021-07-07
-2
Atsakyti
saf
Rytas iskris po grupiu etapo o Juventus neiveiks atrankos :D
2021-07-07
+10
Atsakyti
1410
Viskas normaliai. Juk parodija labai norejo sito turnyro, parsidave kaip paskutine kekse uz didesnius pinigus tai dabar antra sezona is eiles gales dziaugtis sededami dumble.
2021-07-07
+5
Atsakyti
Aurimas
nematau tragedijos juk is grupes 3 komandos iseina ar as klystu?
2021-07-07
+2
Atsakyti
rytui arba rebuild reikia daryt, arba ieskot milijonu. priesingu atveju out po grupes eilini kart
2021-07-07
+3
Atsakyti
Nu jo, uzteks tik grupeje palosti :D :D
2021-07-07
+9
Atsakyti
Tomis
Kai rytui grupė išpuolė :DD panašu, kad grupiniu etapu nebe pirmi metai apsiribos
2021-07-07
+8
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 28

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.