Į Pasvalį grįžęs Olisevičius: „Pieno žvaigždėms“ realu patekti į LKL pusfinalį“

2018-02-13 11:10
Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr. D.Lukšta

Taip jau sutapo, kad su Osvaldo Olisevičiaus sugrįžimu į Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komandą sugrįžo ir pergalės. 

Pirmoje šio sezono pusėje pirmą kartą karjeroje laimę užsienyje pamėginęs 25-erių dvimetrinis puolėjas Vokietijoje neužsiliko ir sausio mėnesį sutiko prisijungti prie Pasvalio ekipos.

Šį sezoną O. Olisevičius jau spėjo sužaisti šešerias rungtynes, per kurias puolėjas „Betsafe-LKL“ pirmenybėse vidutiniškai rinko po 9,2 taško ir atkovojo po 5 kamuolius.

Šį sezoną pelnomi taškai

45%
81,2
Pelno taškų: 81,2
Taiklumas: 45,2%
Vieta lygoje: 5
Geriausias pasiekimas: 116
Blogiausias pasiekimas: 51
Daugiausia pelno: Vyacheslav Bobrov

Anksčiau Olisevičius Pasvalio ekipos sirgalius džiugino trejus metus, o dabar tinklalapiui „bcpienozvaigzdes.lt“ krepšininkas patikino, kad būtent pažįstama komanda jam ir buvo pagrindinis motyvas sukti atgal į Aukštaitiją.

„Kodėl grįžau? Nes žinau, kaip čia viskas vyksta. Turėjau pasiūlymų ir iš kitų komandų, bet nusprendžiau atvažiuoti ir žaisti čia“, – savo sprendimą po trumpos pertraukos apsivilkti „Pieno žvaigždžių“ marškinėlius aiškino Olisevičius.

Vokietijoje jis rungtyniavo Viurcburgo „s.Oliver“  komandoje, kur vietiniame čempionate per susitikimą jis vidutiniškai rinko po 4,6 taško ir atkovojo po 1,6 kamuolio.

Puolėjas liko patenkintas tuo, kokias sąlygas užtikrino Vokietijos ekipa bei krepšinio atmosfera šalyje, tiesa, vilniečio netenkino bene svarbiausias aspektas, ką klubas gali pasiūlyti žaidėjui – laikas aikštėje.

Olisevičius Vokietijoje klausėsi garsiojo šalies trenerio Dirko Bauermanno nurodymų, tačiau trenerio pasitikėjimo jis įgyti nesuspėjo ir žaisdamas vidutiniškai po 9 minutes, nerado savo vietos trenerio schemose.

Apie karjeros etapą Vokietijoje ir tikslus likusioje sezono dalyje Olisevičius papasakojo interviu tinklalapiui „bcpienozvaigzdes.lt“

– Osvaldai, jūsų akimis, kaip per pusę metų spėjo pasikeisti „Pieno žvaigždžių“ ekipa?
– Čia viskas pasikeitė. Dabar yra nauji žaidėjai, nauji treneriai. Daug kas pasikeitė, stengiuosi kuo greičiau įsifiltruoti į komandą ir padėti, kuo esu naudingas. Pasvalyje kiekvienais metais taip būna, kad maždaug du žaidėjai lieka, o kiti – nauji. Šįmet ši komanda labiau fizinį krepšinį žaidžia. Anksčiau daugiau mesdavome tritaškius, dabar labiau verčiame iš po krepšio. Patys matote, kaip Bobrovas dėlioja per žmones (juokiasi – aut.)

– Kokį įspūdį jums paliko Vokietija?
– Labai patiko, sąlygos ten – žiauriai geros. Treneris taip pat geras, bet susiklostė, kad negavau žaisti ir nusprendžiau išvažiuoti. Lygis nėra blogas. Jei sako, kad Vokietijoje stipresnis lygis, o Lietuvoje – žemesnis, tai sakyčiau, kad nelabai. Lietuvoje irgi yra gerų komandų. Man buvo keista, kad Vokietijoje vyrauja fizinis žaidimas, atletiškas. Tuo metu Lietuvoje daugiau žaidžiama su galva.

– Vokietijoje praleidote viso labo pusę metų, tačiau ko gero, pirmoji patirtis užsienyje buvo svarbi. Kaip ją vertinate?
– Blogai, nepavyko visą sezoną išbūti, bet tikiuosi kitą sezoną išvykti, ar pasiūlius geriau, likti Lietuvoje. Turėjau kontraktą dvejiems metams, sąlygos buvo labai geros, visko prireikus, viską duoda. Sakiau, kad jeigu būčiau gavęs žaisti, antraisiais metais irgi būčiau vykęs ten pat. 

– Sakoma, kad vokiečiai yra labai kruopštūs ir žodžio besilaikantys žmonės. Jūs įsitikinote tuo?
– Viskas laiku, viskas gražiai. Kas liečia sąlygas, pasakai, ir būna viskas. Labai jie rimtai į viską žiūri, tikrai vokiečiai yra kruopštūs žmonės.

– O kokie prisiminimai liko kalbant apie krepšinio aplinką toje šalyje?
– Man patinka, kad salėje visada būna pilna žmonių. Visi skanduoja, jie laukia rungtynių, ateina kaip į šventę. Ne tai, kad Lietuvoje, sužaidus prastai, ant tavęs loja, jei gerai – visi ploja. Ten atvirkščiai – gerai kovojant, visi plos ir skanduos, nesvarbu, ar laimėsi. Krepšinio atmosfera žiauriai patiko.

– O kas įstrigo labiausiai?
– Sirgaliai ir sąlygos man labiausia istrigo. Gaila, kad Pasvalyje tiek sirgalių nesirenka. Vokietijoje nėra svarbu, kas tavo varžovai, salė visada pilna, žmonės visada skanduoja. Ten labai gera atmosfera, labai patobulėję. Toks jausmas, kad atvyksti į „Žalgirio“ areną, kur „Žalgiris“ žaidžia Eurolygoje. Visi rėkia… Tai žiauriai patiko.

– Kaip, jūsų akimis, per sezoną pasikeitė „Betsafe-LKL“?
– Čia sužaidžiau tik kelias rungtynes, taigi dar sunku pasakyti. Manau, kad kiekvienais metais atvyksta vis geresnių žaidėjų, lyga jau žinoma ir ji stipri. Šalies čempionato lygis kasmet kyla.

– Su kokiais tikslais grįžtate į tėvynę?
– Aukščiausi tikslai. Šįmet norime pasirodyti geriau nei pernai. Ir tai padaryti galime, nesame prastesnė komanda nei praėjusiais metais. Su šia komanda labai norėčiau patekti į ketvertą. Stengsimės, darysime, ką galime. Kiekvieną komandą galime nugalėti. Atvyko Klaipėda iš lentelės viršaus ir nugalime. Nepasiduosime, kovosime. Manau, kad į ketvertą patekti šį sezoną yra realu.



Komentarai:

kažna
Osva rūgpienio padaugino ar vyr Petrauskas pamokėjo, kad šitaip žiauriai nusišneka?
2018-02-13
+22
Atsakyti
Ir kurią jau jūs čia tą komandą iš pirmo ketverto planuojate nugalėti ketvirtfinalyje? :D
2018-02-13
+23
Atsakyti
duobe
Kas ką besakytu Pasvaliui tikrai realu šiemet tarp keturiu stipriausiu patekt. Sudetis subalansuota atmosfera komandoj tikrai matosi gera. Ir treneris Petrauskas tikrai neblogas( nors žinau kad ant manęs dabar daug lojančiu bus). Sekmes Pasvaliui!!!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-02-13
+22
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 3

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.